» »

Gericom Hollywood advance 52160- Hofer

Gericom Hollywood advance 52160- Hofer

«
1
2

dare123 ::

Zanime me, kako se vam zdi ta zadeva?
se splača kupit?
mislim, za to ceno je kar mašinca ne?

je pa v današnjem prospektu iz Hoferja.

PaX_MaN ::

Mjah, če ni vsaj Centrino ali pa Core-Solo, ga ne povoham.Sploh pa ne Hoferskih variant.

dare123 ::

je pa:

AMD Turion64, x2, tl-52
Ati Express 1100 do 128mb
15,4 widescreen
1025 ddr2
160 gm seagate
8kratni DL DVD snemalnik

winsi XP pro, sp2...

to je ta glavno...
cena je pa 220k

Azrael ::

Chipset je zelooo počasen, grafika jemlje sistemski RAM (shared). Mislim, da bi z malo brskanja po trgovinah dobil boljšo konfiguracijo za isti denar.

Problem premsonikov z AMD procesorji so chipseti, ki so ali počasni (ATI) ali pa kurijo več elektrike kot procesor (nVidia). Pa tudi Gericom ne slavi kot nekaj robustnega in trajnega, čeprav se je kvaliteta v zadnjem času malo izboljšala.

In še malo off topic nasvet: V nobene primeru ne kupuj prenosnika, ki ima vgrajen P4, sploh če ni mobile.
Nekoč je bil Slo-tech.

Stepni Volk ::

Gericom... izdelujejo jih v različnih kitajskih in tajavanskih tovarnah. Včasih se katera revija loti tudi temelitejše raziskave in potem lahko ugotovimo, da so Fujitstu-Siemens, Dell, Medion, Gericom totalno iste stvari, le nalepka in cena je drugačna. To ne velja za vsak model!
Za seledenje kdo prizvaja kaj, morate redno obiskovati digitimes.com in podobne azijske strani.


Prenosniki si tako ne zaslužijo tega imena. Saj običajno več kot 97% časa stojijo enako na miru, kot namizni računalniki. Zato so Gericom in podobna nebleščeča imena čisto racionalna izbira. Zelo pogosto vgrajujejo tudi ne-mobilne komponente, kar pomeni da baterija ne drži prav dolgo, je pa zato računalo morda "malenkostno hitrejše".
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

dare123 ::

azrael...
glede P4. rekel si za odsvetuješ...zakaj?

Zheegec ::

Pentium 4/Athlon64 in podobna jajčka NISO za v prenosnika.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dare123 ::

zakaj pa?
to me zanima, zakaj sta recimo ta 2 proca slaba?

Azrael ::

Kot je že napisal ALIEn3001, ti procesorji niso primerni za prenosnik.

Imajo namreč preveliko porabo, kar najprej pomeni kratek čas delovanja na akumulator. Posledično se ti procesorji preveč grejejo in pregrevajo (v prenosniku ni dovolj prostora za izvedbo dovolj zmogljivega hladilnega sistema).

Pregrevanje slabo vpliva tudi na življensko dobo samega prenosnika in še posebej akumulatorja. Nenazadnje (vsaj pri P4 za A64 ne vem), ko se procesor segreje čez neko temperaturo, začne delovati počasneje. Zato pravim, da ti procesorji niso za prenosnik, čeprav se podobna konfiguraciija na desktop mašini lahko zelo solidno obnese.
Nekoč je bil Slo-tech.

dare123 ::

saj ja...to je res.
jaz imam v mojem laptopu p4.
sicer ko sem ga kupil tega nisem vedel, je pa res, da sem ga dobil po zelooo ugodni ceni.
tako kot si rekel, se dost segreva in je zelo glasen, kar je seveda posledično.
kaj predlagaš? zamenjavo?
kaj je najbolj primerno?

ronaldo ::

Gericom Hollywood advance 52160- Hofer je dober za ceno. Sicer je res da vecina ljudi je neke vrste Intel fanboyov in se ne cudim da niti ne povohajo druge opcije. Zraven tega pa nekdo pravi da je integrirana graficna presvoh, kaj sele potem ta ista oseba pravi o Intelovi integrirani graficni ki je skor dvakrat pocasnejsa ?
Za ta denar bos v sloveniji zelo tezko nasel boljsi prenosnik, to je dejstvo. Dual-core, 160gb diska, 1gb rama in Winxp za samo 220k je neverjeten deal.

miko 55 ::

ja je neverjeten deal, ampak ima po mojem mnenju toliko for in hakeljcev, kot ima procesor Mhz. PAZI, KAJ TI PONUJAJO OZ TI HOČEJO POTURIT.
poglej, kako je blo z enim tv iz hoferja in kakšno ŠTALO JE IMEL.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Azrael ::

@dare123:

Prenosnik imaš, kakršen je, pač je. Če ga ti čas delovanja na akumulatorju ni preveč pomemben in ti je dovolj zmogljiv za stvari, katere ga uporabljaš, poskusi znižati gretje in hrup z uporabo programa NHC.

Glede fanboyev. Prenosnik ni samo procesor, brezvezen benchmark in Win XP. Je zaključena celota v kateri razen OS in RAM modulov praktično ni možno spremeniti nič, ko ga enkrat imaš.

Ena konstrukcijsko slaba komponenta (v tem primeru chipset) poskrbi, da zadeva ne deluje tako dobro, kot bi bilo pričakovati glede na procesor, pa naj bo AMD ali Intel.

AMD procesorju za prenosnike niso čisto zanič, v primerjavi z Intelovimi rešitvami, problem AMD so chipseti, ki so ali počasni ali pokurijo še več elektrike kot sam procesor, kar pomeni nepotrebno gretje.

Ampak odloči se vsak sam, kaj bo kupil za svoj denar. Edino še to naj dodam, prenosnik si je pred nakupom treba obvezno ogledati v živo, tudi o morebitnem slabem monitorju, zvijavem ohišju in vdirajoči se tipkovnici, ni v prospektu nikoli nič povedanega.

Edit Typo
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

ronaldo ::

Azrael: Imas kak dokaz da je chipset zanic ? Ce ja potem nam odpri oci. Govoriti da je chipset zanic zato ker porabi mal vec kot kak drug chipset je pa tudi ena velika laz, kajti ce je performance/w tisto ki doloca kaj je boljse, potem je ta chipset celo boljsi nakup od katerikoli Intel chipseta, zato ker je skor dvakrat hitrejsi v igrah pokuri pa mal vec energije.
Ne razumem pa niti kako to mislis da je chipset pocasen ? Tudi ce je 1-3% pocasnejsi od ostalih ne pomeni da je zanic, je tako ?
Pri prenosniku se gleda celota kot si ti rekel, zato ni boljsega za to ceno pri nas, oziroma jaz nisem se nasel boljse konfiguracije za to ceno pri nas. Ce pa imas ti v mislih kak prenosnik ki ponuja vec kot tale, za enako ceno, potem nam odpri oci. (V Sloveniji seveda)

dare123 ::

kako se dela s tem prorgamom?
se da nastavit, da je poraba proca manjša in s tem tud delovanje ventilatorja? ker je res glasen in se kar močno segreva...

IceIceBaby ::

Konfiguracija je dobra, računalnik bo vejrento dovolj hiter za večino ljudi, grafična je čist dobra, če ne igraš iger (jaz imam grafiko ki uporablja sistemski ram pa imam vedno na minimum nastavljeno, 16 ali 32mb). Skratka, hardware v tem prenosniku je zelo dober za to ceno.

Šibka točka prenosnika je verjetno zaslon in ohišje. Če misliš prenosnik veliko prenašat naokoli se ti pomoje splača kupiti kakšno bolj robustno zadevo. Če pa bo računalnik večino časa preživel na mizi pa je pomoje kar dobra izbira.

Azrael ::

@dare123:

Za NHC poglej malo po tem forumu, uporabniki ga pohvalijo, program kot si že ugotovil služi pa nižanju voltaž in porabe notesnika.

@ronaldo:

Glede chipsetov ATI je zanič.

Kolega je kupil nek HP klump s tem chipsetom in kljub temu, da je imel Mobilni Sempron 3100+ je bilo to čudo tehnike počasnejše od mojega Celerona 550, kar se tiče delovanja diska in odzivnosti sistema na splošno, grafa pa je tudi ena velika žalost. Za igre no ja, za Tetris, Pasjanso in kak glup benchmark bo že... ATI ni več to kar je bil.

nVidia je kar se chipsetov tiče baje boljša, samo je tak prenosnik običajno dražji in se izniči morebitna prednost pred Intelom, kar se tiče zmogljivosti in cene.

ATI je le low cost in temu primerno nezmogljiv.

Ampak OK, če meni ne verjameš, pobrskaj po tem forumu.

Za benche pa:

Neinformiran folk - zlata jama za marketing, ki mora samo spraviti skupaj nek bench pa so vsi happy, kupci zaradi xy % in točk v benchu, marketing pa za zaradi $$$, ki so jih dobili od prvih.
Nekoč je bil Slo-tech.

ronaldo ::

Azrael: Verjeti tvojim subjektivnim ocenam, izkusnjam, je tudi neprimerno pocetje.
Ze to ko poves da je graficna srednja zalost za tetris in pasjanso pove dosti o tvoji informiranosti. Ta srednja zalost od graficne temelji na Radeon X300 (ki se prodaja v trgovinah), in zmore zaganjati tudi novejse igre na low quality in manjsi resoluciji.
Ze samo to je dovolj, da dobimo vtis da nimas pojma o cem govoris. Predvsem pa da je TVOJ - z veliko tvoj, Celeron550 kar se tiče delovanja diska in odzivnosti sistema na splošno hitrejsi od Semprona je tudi ena velika laz. Kajti primerjanje sistemov med sabo ni sam tak, kajti potrebno je imeti enake Windowse (oba brez virusov in podobne nesnage), podobno opremo, itd...
Ati chipset je low-end, to pa ne pomeni da je zanic, Celeron je tudi low-end je tako? Pa se strinjas da ni zanic ?
Ati sigurno ni vec to kar je bil, ker je to sedaj lastnina AMD :D

Kar se tice benchov se strinjam, predvsem me moti da vecina strani se vedno testira sisteme med sabo v sinteticnih benchih, ki ne povedo kaj dosti o pravih vrednostih sistema.

jRk0 ::

Prakticno je vecina teh modelov kar barebone kupljenih nekje verjetno, al ne? vsaj recimo moj bogi solonote recimo, lahko mu zamenjas pac vse razen integriranih stvari. se zaslon sem gledal se dobi drug, heh. Sploh ni res, da so prenosniki tako zelo nenadgradljivi kot vsakdo misli. Procesor, ram, disk, opticna enota pa se celo zaslon cist mozno...za grafiko mi je pa rahlo vseeno, ker ne igram iger =)
You fuck up once, you loose two teeth.

dare123 ::

zanime me glede tega peograma NHC, zadeva mi ne špila...ne gre nastavit CPU voltage. mam kar zatemnjeno in ne gre nič nastavit...kaj storiti?

trnvpeti ::

zelo primerjljiv, po ceni, dellov core2duo, 1gb rama, 120G diska
mislim da to prodajajo v bof oz bigbang

Calligula ::

To o cipsetu je bluz. Plate se pri hitrostih ne poznajo vec veliko. Kvecjemu hitrost diska.
Za desktop replacement je tole recimo zelo vredu.

Itak vec kot 80% laptopov ne zapusca domace mize in je tole povsem vredu. Pa se tukaj imas s cooln'quiet tehnologijo itak skos voltazo na minimumu.

Za moje potrebe desktopa je moj AMD 3000+ 98% casa na najnizji voltazi...
Ce kdo pac rabi laptop z daljso avtonomijo naj se odloci za Della iz BOFa, za doma met je pa tole povsem solidno.
Ceprav se se vedno bolj splaca Acer za 160 jurjev z Turionom pa mu dodas se 512 MB RAMa, ce pa rabis vecji disk pa je itak najbolj smiselno kupit zunanjega.

Cosmo ::

Počasnost chipseta? Mislim, da komentar ni potreben.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

opeter ::

Jaz bi ga kupil, ampak ne rabim notesnika. Po mojem je zelo soliden za to ceno.
Jaz bom pa lepo počakal, ko se bodo na kile prodajajo štirjedrni X4 ali Core 2 Quad v špari ali Meratorju za 70k.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Brainstorm ::

Js si bom še pa ena 2 kupu, ko jih bojo pri Hardiju dobili, pa še eno 5 litersko piksno češkega kompota bom zraven gratis dobu.

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Leto 2024, here i come! :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Osprey ::

Hm se najdejo kje kake primerjave tega della s core 2 duo in gericoma z athlon 64 x2... Zelo me zanima, kakšna je razlika med njima v hitrosti delovanja

ronaldo ::

Naj nekdo da link do tega Della ki stane enako kot ta Turion x2, pa bomo primerjali. Core2duo bo hitrejsi v aplikacijah za 15-20%, Turion pa v igrah za 50-80%, predvsem pa je treba gledati celoto, kaj oba nudita, ne pa le procesor.

PaX_MaN ::

Link na pdf s podatki iz reklame.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Osprey ::

Link do Gericoma maš v prejšnjem postu, link do Della je tule. Lahko pogledaš tudi kje drugje, gre za Dell Inspiron 6400.

ronaldo ::

Torej spet taka primerjava, kot smo jo ze vajeni. Dell stane kar 40k vec (kar je tretjina place povrecnega slovenca).
Turion ima 40gb vecji disk, in pa skor dvakrat hitrejso graficno, in stane 40k manj.
Dell ima hitrejsi procesor, in mogoce mal boljsi monitor, ima pa le 1 leto garancije in stane 40k vec.

Vsak ki ima malo pameti bo vedel kaj je boljsi nakup, ceprav kot sem ze zgoraj omenil, vecina ljudi bo izbrala Intel, kajti jim je le vazen napis Intel, druge komponente pa niso tolk vazne.
Upam da bodo ljudje kmalu zaceli primerjati prenosnike ki stanejo enako ali pa par tisoc razlike, ne pa kar 40k razlike, mislim :\

trnvpeti ::

dell je firma, ves kje je garancija
lahko se dokupis ce zelis
to je ze en plus za della

drugi plus je procesor
core2duo naj bi bil hitrejsi
koliko ne vem, sej so verjetno kje testi

tretjic, baterija
cez cas bos za della lahko dobil, za gericoma kdo ve

cetrtic, vse komponente pri dellu so namenjene za prenosnik
tako da bo avtonomija prenosnika daljsa
pa se baterije se ne bo tko hitro pokvarila

recimo da ti stirje plusi odtehtajo 40k sit

pac, se bo uporabnik odlocil, kaj vzeti
sam a ni cudno, da se folk pri manjsi ceni sprasuje, ali bi vzel, ali bi dal vec 40ksit
to tudi nekaj pomeni a ne .)

Osprey ::

Ma kdo pravi da bi kupu Intel samo zato ker piše Intel. Ampak kolikor sem bral teste, Core 2 Duo trenutno enostavno naj ne bi mel tekmeca. Če je to res, potem se splača dat rajš teh 260.000.

Brainstorm ::

Ne vem no, če bi že kupoval prenosnik v tem rangu, potem še zmeri vzamem rajš za isti dnar Acer Aspire 5102, ki pride s 2% popustom popolnoma enako, ima le nekoliko slabši procesor, ima pa zato še modri zob in vga kamero, ter 2 leti garancije, ne vem pa kok jo ima tale avstrijski Comtron?

Calligula ::

Tako Dell kor Gericom sta dzabe firmi. Tko da res ne stekam zakaj kdo pise kot da je Dell kao orenk firma :)

Oboje je value for money roba. Samo da je tale Gericom za home desktop replacement bolj smiseln, kot laptop pa je Dell bolj smiseln.
Seveda glede na ta dva modela. Tako simpl je to.

trnvpeti ::

in katera je orng firma? :)
lenovo, hp, acer,...
jaz pravim, da bos cez dve elti velikooo lazje dobil baterijo za della kot za gericoma :)
pa recimo da je gericom res bolj desktop, sam dell je pa oboje :)
ceprav tko razmisljam, tisti ki kupuje notebooka, ga kupi kot notebooka, da a bo okoli nosil
ali pa samo zato, da ga bo imel :)
ker ce ga bo imel doma, ne vem zakaj bi potem notebooka kupoval

Osprey ::

Dell in Gericom mečeš v isti koš? Po moje kar pošteno brcaš v meglo.

Šimpanz ::

Trnvpeti ne govori kar neki napamet. Gericom ima na zalogi rezervnih delov za stare računalnike. Ravno pred mesecem dni sem kupoval baterijo za 4 leta star notesnik, pa ni bilo nobenih težav. Dobavili so mi jo v treh dneh. Vprašal sem jih tudi za rame (SDRAME) in grafo, pa so vse imeli na zalogi (samo cena je bila previsoka za tako star notesnik). Vsak ki je kadarkoli kupoval rezarvne dele za notesnik ve da je notesnik z daljšo garancijo več vreden. Pri cenah kot so baterija 30.000 sit, DVDRW enota okrog 50.000. sit, napajalec 10.000 sit, mbd okrog 80.000 sit, je vsak nakup po izteku garancije vprašljiv.
Zato polagam na srce vsakemu ki kupuje notesnik, glejte na dolžino garancje.

trnvpeti ::

ok vzamem nazaj
ja, bos dobil baterijo za gericoma
verjetno se da dobiti baterijo za bilokaksen notebook
in kje imas servis za hofer oz gericom v slo?
se pravi priporocas nakup tega gericoma v hoferju?

Šimpanz ::

Nič ne priporočam samo pravim da ima po mojem mnenju Gericom na zalogi dovolj rezervnih delov pa dvoletno garancijo.
Nikoli ne bo pozabil stranke, ki je prinesla v servis leto in tri mesece star notesnik (garancija 1 leto) s pokvarjeno matično ploščo, ki smo ji povedali da stane plata 80.000 sit pa še 20.000 delo. Ona pa je plačala za notesnik 170.000 sit dobro leto nazaj.

trnvpeti ::

po mojih izkusnjah crkujejo dvdrwji, diski in predvsem baterije hitro pobere
bolj je "levi" notebook, bolj to pride do izraza
kaj je levi, je lahko debata :)
v primeru gericom proti dell, dam rajsi 40k sit zraven
itak, se bo vsak odlocil, kolk mu pomeni tistih 40k
ce ga ne misli veliko okoli nosit, pol itak brezveze da kupi notebooka :)

skaala ::

Zelo lepo bi bilo, če bi se javil kdo, ki je kupil prav ta model prenosnika. Da bi podebatirali konkretni model. saj se v večini razlikujejo od modela. Zanima me kako se obnese konfiguracija. Ne pa ohišja itd in lepotni izgled...

MBvuky ::

Nevem zakaj je za večino folka DELL "shit", mogoče zato ker ga nikoli niso mel možnost prijet v roke... DELL je v svetu ful priznana firma sigurno bolj kot kaki gericom...in mislem, da se lahko modeli inspiron lahko zlahka kosajo z HP, toshibami itd istega cenovnega razreda... Govorim iz lastnih izkušenj... sicer pa vsak ima svoje mnenje..

IceIceBaby ::

V USA je Dell low-cost roba. Pri nas računalniki niso nič drugačni, samo ceno jim malo navijejo.

@LOL ::

Pri nas Delli IMO niso vredni denarja (medtem ko so LCD monitorji vredni vsakega tolarja). V USA je to low-cost roba res.

zee ::

Delli so pri nas bistveno predragi. V tujini so za vsaj 100k cenejši.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

trnvpeti ::

ja pri nas so delli drazji kot v tujini
se pa ne strinjam z enim gor omenjenim, da so dellovi notebooku "shit"
po izkusnjah, vecina je presla iz ibm-a in hp-ja na delle, in so bolj zadovoljni
in se sucem v takih krogih, ki resno uporabljajo notebooke
in so vsi bolj zadovoljni
itak se pa vsako leto malo spremeni, prvo ibm, pol hp, sedaj dell dela odlicne notebooke
pa mogoce se bo se nasla kaksna bolj noname firma, ki bo imela nekaj casa dobre notebooke

@LOL ::

po izkusnjah, vecina je presla iz ibm-a in hp-ja na delle

Sorry, ampak do sedaj nisem videl Dell prenosnika ki bi se lahko meril z boljšimi HPji kaj šele z IBM

trnvpeti ::

mogoce res, ne spremljam ultra high klase notebookov
pa ne vem kdo ima te notebooke
tisti ki si ga sam kupi, gleda na ceno in kvaliteto a ne

presli so iz iste klase na isto klaso (ali drugace povedano, ista funkcionalnost, da me ne bo kdo vlekel za besedo :))
seveda je dell cenejsi, verjetno so zato presli
in so vsi bolj zadovoljni z dellom
ne bom rekel da je dell najboljsi, je pa visoko na lestvici zmogljivost,kakovost/cena

MBvuky ::

Zee: Ma ja za 100k so cenejsi samo, če so mogoče v akciji.. Kolega je ravno ta teden iz nemčije dobil ta model za 40k ceneje(akcija) ne pa za 100... Pri Dellovih prenosnikih imas model latitude, ki moram priznati, da res niso bohve kaj vredni, samo pri teh je tudi cena primerna.. Druga pesem je pa recimo pri modelih inspiron kakršen je tudi zdaj ta ,ki ga prodajajo v BOfu, ki se pa strinjam s "trnvpeti ,da je pa visoko na lestvici zmogljivost,kakovost/cena"..pa tudi ohišja niso slaba..
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916215 (7176) Seb4
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
527398 (5882) Jan987
»

nakup notebooka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
515980 (5132) nodes
»

Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19517419 (9595) Utk
»

nekaj bi vprašal...s čem se hladijo prenosniki?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121618 (1221) Caligula

Več podobnih tem