» »

profesionalno nakupovanje v internetu

profesionalno nakupovanje v internetu

Yohan del Sud ::

Evo fantje rabil bi malo pomoči. O tem smo že razpravljali, ampak je koristno da še.

Gre se zato, da pišem obširen članek (morda celo knjigo :()
o nakupovanju v internetu.

Štacun po svetu nič koliko, zato pa skorej nobena noče pošiljat v Slovenijo.

Amazon in bn pošiljate le knjige, musko in video.

Egghead ne sme izvažat tričetrt stvari, pa še Slovenije nimajo na spisku. Isto ostale hardware štacune, ki sem jih prečekiral. Samo ene par štacun s cunami src="http://www.slo-tech.com/script/news/Sma...> ni delalo problemov.

Zato na dan z vašimi izkušnjami.


AlchemY ::

Na netu sem iz tujine kupil ze ogromno stvari, parvzaprav sem se tako navadil na zadevo, da najprej preverim cene na netu in grem sele potem v trgovino ce je potrebno. No kupil sem na primer dve katani (japonski sablji), precej vojaske opreme, obleke, igrace, hardware, software,....... kaj tocno te zanima? Do sedaj v bistvu se nisem imel slabih izkusenj; razen s carino; kjer v zacetku nisem vedel; da je limit za ne placilo le te pri postnih storitvah le 45 Eurov, ....

mojsterpeter ::

Alchemy: samo radovednost - zakaj si kupil katane, a se kej ukvarjaš z mečevanjem

PaJo ::

Jaz recimo imam tudi same dobre izkusnje, recimo do se daj sem narocal le neke DVD-je in podloge za misko(qukaejr itak veste katere:D), pa je zmeraj vse cisto komot prislo. No pri podlogah je bilo tako da so full dolgo hodile (skoraj 2 meseca) pa sem jim mail pisal pa so poslali druge, katere so prisle v roku 14 dni, dober teden za temi pa so prisle se ove ki bi morale ze pred enim mesecem, seveda oboje neposkodovano. Kje je bilo pa me ne vprsat:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Yohan del Sud ::

Aha, aha, tazga iščem Alchemy. Preglej lepo prosim svoje favorites in mi pošlji nekaj linkov, kjer je možno kupiti vse našteto. Tudi tistega s katanami. 8-)

AlchemY ::

Ancient: ja tud po malem, vcasih sem se vec sedaj pa enostavno ni vec pravega casa;( sicer pa so katane bolj za okras v dnevni sobi za trening se seveda ne uporabljajo prave.
Yohan del Sud: dobis po mailu.

Bungee- ::

sam sem sicer nekaj ze nakupoval po netu, hardware je sel najlazji cez pri nemcih, ki so za razliko od americanov;(( ze kdaj slisali za Slovenijo! Kar pa me je zlo jezil je to da ti nasa carina najprej zaracuna DDV, potem pa te se posta obere pa ceprav si ze placal postnino.;(. Ce kdo ve kako to preprecit, vsaj dvojno postnino kar na dan z besedo.
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Yohan del Sud ::

DHL, UPS in podobni ne zarčunajo nič naknadnega (razen ddv-ja in carine). Če jim pošlješ izjavo o uvozu kakšen dan preden pride pošiljka na carino, uredijo uvoz še kakšen dan ceneje.

Thnx Alchemy, čakam...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34499508 (54369) Mare2

Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
567101169 (45716) Tilen
»

Kupovanje v ZDA, carina in vracilo davka

Oddelek: Kaj kupiti
146232 (3631) Invictus
»

Pošiljanje paketa iz Amerike v SLO

Oddelek: Loža
408740 (7926) borutz

Več podobnih tem