Forum » Loža » Evo pa se je spet spremenila ura..
Evo pa se je spet spremenila ura..
GupeM ::
Vsi ki pozimi grejo v službo PRED neko uro bodo šli v temi ne glede na to da je temno do 8:00 ali 9:00
Če moraš bit na šihtu ob 6:00 ti je vseeno ali je temno do 8:00 ali 9:00 kajne? Edina razlika je za tistih nekaj ki pač morajo bit na šihtu ob 9:00 in se po zimskem peljejo že po relativno svetlem, po letnem pa bi se v temi... ampak verjamem da bi tudi večina teh raje imela svetlo nazaj grede po šihtu kot pa pred ker če delajo do 17:00 potem se pač v temi peljejo domov kajne?
Gledaš samo ekstreme. Pozabljaš pa na cca en mesec prehodnega obdobja spomladi in cca en mesec prehodnega obdobja jeseni, kjer se v enem primeru vozijo po svetlem, v drugem pa po temi.
Pozimi je itak LOSE - LOSE situacija, zato se je o njej brezveze pogovarjat... pozimi se večino folka pač pelje v temi na šiht, ali pa v temi (mraku) iz šihta...
Spet... samo ekstrem.
Razlika je bistvena poleti, ker ob 3:XX uri svetlobe VEČINA res ne rabi, marsikdo pa uporabi svetlobo po 21:00 poleti kajne?
Drži, ob 3:XX uri svetlobe VEČINA res ne rabi. Uporaba svetlobe po 21:00 je pa tako ali tako neprimerna, ker takrat bi že moral bit čas, da se temni, da se začne telo pripravljat na počitek. Ne pa, da ti ob 21:00 še sonce nabija v glavo. Potem je pa zjutraj problem vstat. Veliko bolje bi bilo zate in tvoj zakrnjen možgan, če bi svetlobo izkoriščal zjutraj. Če imaš službo, bi to lahko bilo pred službo. Recimo, da greš zjutraj en krog odlaufat. To te še dodatno prebudi, pospeši krvni obtok in bi tvoji možgani potem mogoče vendarle dojeli, da stalni poletni čas ni primeren. Še posebej ne pozimi. Tako pa si aktiven zvečer in ne moreš it spat ob normalni uri. Posledično zjutraj še težje vstaneš in kar naenkrat boš imel delovnik 10to6, ker pač folk ...

Mato989 ::
Poglej, jaz VEČINSKO spim od teme do svetlega, zato pa imam poleti velike probleme, ko se avtomatsko zbujam okrog 4:15 in potem se moja pizdi da spokam iz spalnice...
Pozimi pa itak že na kavču dremam ob 20:30 in potem se zbujam okrog 6:30...
Ampak poleti mi nič ne pomaga svetloba ob 3:XX ker mi potem moja teži da ne morva nobenga filma ob 20:00 pogledat ker že spim pa četudi je še "svetlo" kot ti praviš... pol se pa ob 4:15 kot sova zbudim in ne morem v bloku nič počet (kolesarit se mi res ne ljubi, s koelgi košarke ob 4:00 ne igramo, jo pa do 21:30 kak vikend ja... piknika ne bom mel, torej kaj the fuck naj počnem ob 4:00... ja novice pogledam pol pa nažigam igrice ali pa grem predčasno delat...
Kar se pa tiče primerov, seveda gledam ekstreme... ampak od vseh ekstremov (tema do 8:50, svetlo ob 3:XX, Svetlo do 21:30) je najmanj škodljiv tisti do 21:30... takrat je največ folka v stanju kjer lahko to svetlobo izkoristijo...
Pozimi je ITAK NE, poleti ob 3:XX pa je tudi ne bo noben razen parih specialcev...
Ampak poleti mi nič ne pomaga svetloba ob 3:XX ker mi potem moja teži da ne morva nobenga filma ob 20:00 pogledat ker že spim pa četudi je še "svetlo" kot ti praviš... pol se pa ob 4:15 kot sova zbudim in ne morem v bloku nič počet (kolesarit se mi res ne ljubi, s koelgi košarke ob 4:00 ne igramo, jo pa do 21:30 kak vikend ja... piknika ne bom mel, torej kaj the fuck naj počnem ob 4:00... ja novice pogledam pol pa nažigam igrice ali pa grem predčasno delat...
Kar se pa tiče primerov, seveda gledam ekstreme... ampak od vseh ekstremov (tema do 8:50, svetlo ob 3:XX, Svetlo do 21:30) je najmanj škodljiv tisti do 21:30... takrat je največ folka v stanju kjer lahko to svetlobo izkoristijo...
Pozimi je ITAK NE, poleti ob 3:XX pa je tudi ne bo noben razen parih specialcev...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
feryz ::
Na koncu boste zagovorniki enega ali drugega časa ugotovili, de je idealno tako, kot imamo trenutno.
2x letno premaknemo ure in fertik.
2x letno premaknemo ure in fertik.
energetik ::
Lej, avti imajo luči, tako dobre, da spredaj naredijo dan. Meni je vseeno, če se na šiht peljem po trdi temi ali po svetlobi. Dejansko imam še raje temo, ker če grem na šiht po svetlem, mi sonce direktno nabija od spredaj v glavo in se dejansko mnogo slabše vidi na cesto in me slepi.Mi lahko zagovorniki zimskega stalnega casa razlozijo kako vecini bolj pase da je svetlo ob 4.45 namesto ob 21.20
Govorim za poletje seveda
Ker zimski stalni cas pomeni da bi bilo svetlo eno uro prej poleti ko je itak ze ob 5 svetlo po poletnem, potem pa bi bilo eno uro prej temno kot je obicajno
Zdaj pa mi razlozite kako to vecini druzbe koristi
Mi lahko zagovorniki stalnega poletnega časa razložite, kako večini bolj paše, da je temno do 9:00, namesto do 8:00?
Govorim za zimo seveda
Ker stalni poletni čas pomeni, da bi bilo temno eno dlje pozimi, ko je že itak do osmih temno po zimskem. Potem bi bilo še eno uro dlje temno, kot je običajno.
Ker vse ostalo je podobno vecina folka ki mora bit na sihtu ob 7 in 8 pozimi gre tja v temi ali mraku ne glede na zimski ali letni cas sploh ce majo eno uro voznje
To pa ne drži. Jaz sem se že cca en mesec zbujal v svetlobo in vozil po dokaj svetlem. Zdaj se spet zbujam v temo in vozim po temi. Celo tako temno je, da spet uporabljam dolge luči.
Zato bi imeli veliko raje UTC+2, da imamo pozimi še nekaj svetlobe PO šihtu za zunanje aktivnosti. Ker večino zime je zjutraj in dopoldne trda megla in somrak, popoldne pa se včasih celo pokaže sonce. In zdaj s CET ta čas presedimo na šihtu. Dajte si to že enkrat zabiti v glavo. In ne, ne morem prej na šiht, ker sem odvisen tudi od urnikov vrtca/šole, ker moram tja dostaviti otroke. Ko bodo odrasli, bo morda bolje, ampak takih ljudi, ki so vezani na vrtce, je ogromno. Penzionistom pa bi itak moralo biti najbolj vseeno, saj si lahko sami določajo, kdaj bodo vstajali in jih ne briga čas.
vires in numeris
jan_g ::
Če si predstavljate Evropo na pol nekje na črti Madžarska, Avstrija, Švica. Severno od tega bo narod večinsko za stalni zimski čas, južno pa za stalni poletni čas. Če se ne motim, potem tudi razprava na ravni EU ne gre nikamor ravno zaradi tega: severne države bi standardni čas, južne države pa poletni čas.
starfotr ::
Meni je vseeno, če se na šiht peljem po trdi temi ali po svetlobi. Dejansko imam še raje temo
Nihče ti ne brani vstajat prej in iti prej na šiht. Wtf ima to veze z vsemi ostalimi?
EU_zamašek- ::
Poglej, jaz VEČINSKO spim od teme do svetlega, zato pa imam poleti velike probleme, ko se avtomatsko zbujam okrog 4:15 in potem se moja pizdi da spokam iz spalnice...
Ta zapis se bere kot da si copata - sicer s tem ni nič narobe.
Moja se je pač sprijaznila, da včasih že pred peto šuškam s škrniclji in meljem kavo, sam pa ji pravim da je Morlock, ker nikoli ne gre niti na sprehod dopoldan.
Ampak z ljubeznijo in razumevanjem se te stvari zlahka presežejo.

Mato989 ::
EU_zamašek- je izjavil:
Ta zapis se bere kot da si copata - sicer s tem ni nič narobe.
Moja se je pač sprijaznila, da včasih že pred peto šuškam s škrniclji in meljem kavo, sam pa ji pravim da je Morlock, ker nikoli ne gre niti na sprehod dopoldan.
Ampak z ljubeznijo in razumevanjem se te stvari zlahka presežejo.
Ta zapis je predvsem zato da se vidi da zimski čas poleti naredi še slabšo situacijo... razen za par freakov in specialcev ki bodo ob 3:45 zunaj laufali
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
bpr123 ::
Zanimivo sicer da se ni nihče vpičil v šolstvo.
Sam se spomnim, da smo začenjali ob 7.10, od OŠ do faksa ...
Popolnoma neprimerno za pubertetnike in adolescente.
Nisem na tekočem, kako je kaj dandanes s tem.
hipertija ::
EU_zamašek- je izjavil:
Zanimivo sicer da se ni nihče vpičil v šolstvo.
Očitno ti je dobro delo, ker si še živ?
Prekle za kurnk
Ne, ni mi dobro delo ...
Pa nisem imel težav v šoli.
Tudi ti bi dandanes preživel na standardnem času, pa vas večina bevska proti njem z bizarnimi izgovori: vrtec, žena, nimam nič od dneva, ob 1.00 bo že svetlo in tako naprej.
Ne morem se odločiti, kaj bolj vpliva na mojo kvaliteto življenja: to imbecilno premikanje ure in favoriziranje poletnega časa ali EU zamaški ...
Pa nisem imel težav v šoli.
Tudi ti bi dandanes preživel na standardnem času, pa vas večina bevska proti njem z bizarnimi izgovori: vrtec, žena, nimam nič od dneva, ob 1.00 bo že svetlo in tako naprej.
Ne morem se odločiti, kaj bolj vpliva na mojo kvaliteto življenja: to imbecilno premikanje ure in favoriziranje poletnega časa ali EU zamaški ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()
MrStein ::
3. Druga reforma (2014): Rusija preide na stalni zimski čas
Zakaj so izbrali stalni zimski čas?
jutra so postala svetlejša <<<----------
zmanjšala se je jutranja zaspanost
izboljšala se je varnost v prometu
boljša skladnost z naravnim ritmom (sončni poldan bližje 12:00)
Jutra niso postala nič svetlejša. Le folk se je odpravil iz hiše pozneje. Zato so tudi bili manj zaspani.
Na uri bi lahko pisalo 74:99, pa bi bilo enako.
In namesto, da bi to naredili, eni tu pametujejo o spremembi ure vsakih 15 minut in take bedarije...
Najbolje, da potem uvedemo še zimsko in poletno temperaturo. Po poletni temperaturi voda zmrzne že ob 0C, po zimski temperaturi, pa že pri 10C !!!!111
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
nejc_nejc ::
Najbolje, da potem uvedemo še zimsko in poletno temperaturo.
Ta je modra.
Statistično je potrebno ugotoviti čas, ko je v uporabi EN digit, ter prilagoditi spremembo, da bomo ob poročanju v tiskanih medijih globalno deležni manjše porabe tinte oziroma barve v kartušah.
energetik ::
Če bi dobro prebral, urniki vrtcev in šol. Ko ni več jutranjega varstva, ne smejo stopiti v šolo pred 8:15. Če bom na šihtu ob 6h, bodo otroc sedeli doma sami dobri 2h. Oziroma imajo jutranje dejavnosti, ampak to spet šele po pol 8h. Ne moreš kar dostavit ob 5:30 in it na šiht.Meni je vseeno, če se na šiht peljem po trdi temi ali po svetlobi. Dejansko imam še raje temo
Nihče ti ne brani vstajat prej in iti prej na šiht. Wtf ima to veze z vsemi ostalimi?
vires in numeris
Urniki so zgleda svetinja, ki jih je nemogoče spremeniti.
Lažje je premikati uro. /s
Seveda se strinjam, da imaš konkretno težavo. Ampak vzrok je urnik vrtcev glede na večino aktivnega prebivalstva, ne pa standardni čas.
Seveda se strinjam, da imaš konkretno težavo. Ampak vzrok je urnik vrtcev glede na večino aktivnega prebivalstva, ne pa standardni čas.
Zgodovina sprememb…
EU_zamašek- je izjavil:
Fotr, ne se trudit ... Zavoženo vse skupaj.
Ni problema, proti neumosti se je vedno treba borit. Tako kot proti fašistom.
Mislim da je s fašizmom dosti lažje kot s tem ... tudi ne dobijo fašisti zadosti kritične mase, glede te teme pa mislim, da smo dejansko že v idiokraciji.
nekikr ::
EU_zamašek- je izjavil:
Urniki so zgleda svetinja, ki jih je nemogoče spremeniti.
Točno tako. Ure sploh ne rabiš premakniti, ker se premakne kar sama, urnike vseh posameznih zadev in uradov je pa bistveno težje spreminjati. Če je alternativa tema v popoldanskem času, potem je premikanje ure super in naj se ohrani.
Poskušam vam dopovedati, da alternativa ni tema, če ne premikamo in ostanemo na standardnem času.
Vrtci, uradi, spremenijo urnike.
Ampak je to očitno nemogoče iz očitno meni neznanega razloga. Razsvetlite me in podajte ga.
Ampak je to očitno nemogoče iz očitno meni neznanega razloga. Razsvetlite me in podajte ga.
ZveeZ ::
EU_zamašek- je izjavil:
Poskušam vam dopovedati, da alternativa ni tema, če ne premikamo in ostanemo na standardnem času.
Je lazje menjat uro, ker je ze vse sistematizirano, kot pa da vsem zavodom, podjetjem, klubom, itd.. zapoves adaptacijo urnikov. Vsak bo nasel svoj obvod.
Zato naj sistem ostane tak kot je in naj si ljudje sami najdejo nacin kako se mu prilagodit (v resnici smo mu ze prilagojeni).
Jaz sem se prilagodil tako, da se sedaj vstanem okoli 8ih, namesto 7ih. Cez par dni bom verjetno "spet" na 7:00. Ce ne, pa nic hudega.
Hmm ... Ne bi rabili nič zapovedati zavodom, vrtcem, štacunam ... Saj ne delajo vesoljci v njih.
In bi se urniki sčasoma (dokaj) hitro uredili sami po sebi.
EU_zamašek- je izjavil:
Hmm ... Ne bi rabili nič zapovedati zavodom, vrtcem, štacunam ... Saj ne delajo vesoljci v njih.
Očitno ne veš, kako je zgledalo prvo spreminjanje ure v Jugi.
Zmeda.
Ne priporočam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Seveda se spomnim.
Knjižničar je razlagal sodelavki, kako je bedel do dveh ponoči in takrat premaknil.
Stara mama je kake 3 mesece govorila: ura je dve po starem, tri po novem ...
Sicer pa, to premikanje ure ni rešilo ne AO, ne Rajhe in ne Jugo ...
Knjižničar je razlagal sodelavki, kako je bedel do dveh ponoči in takrat premaknil.
Stara mama je kake 3 mesece govorila: ura je dve po starem, tri po novem ...
Sicer pa, to premikanje ure ni rešilo ne AO, ne Rajhe in ne Jugo ...
Ker ni imelo signifikantnega vpliva na izid vojne 1. in 2. ter dogajanje v Jugi po smrti Titeja.
A smo v vrtcu?
A smo v vrtcu?
V bistvu smo, ker se sploh pogovarjamo k tem. V Sloveniji je že določen standarni čas in to je UTC+1. Vse ostale debate so neplodne in nepotrebne.
Hja, urco pa še vedno veselo premikamo ... Dvakrat letno, ker lahko.
Dal bom prerokbo: če EU tega ne ukine, jo čaka razpad.
Dal bom prerokbo: če EU tega ne ukine, jo čaka razpad.
Zgodovina sprememb…
Kje si pa to nebulozi našel-razpad zaradi premika ure.
To je problem sedanjega razmisljanja.
Kako lahko enačiš zahod Španije ter našo kokoško. Ali recimo vzhod Norveške?
Pri nas je prakticno optimalno. Na sredini pasu. In sedaj tukaj blebetate o ne vem čem, hkrati se pa hvalite drugje, kako potujete po vseh kontinentih. A takrat je pa vseeno....
To je problem sedanjega razmisljanja.
Kako lahko enačiš zahod Španije ter našo kokoško. Ali recimo vzhod Norveške?
Pri nas je prakticno optimalno. Na sredini pasu. In sedaj tukaj blebetate o ne vem čem, hkrati se pa hvalite drugje, kako potujete po vseh kontinentih. A takrat je pa vseeno....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Saj veš kaj sem mislil ... Pač Kijev in Lisbona ne moreta imeti enak čas, četudi bomo čez čas vsi v veliki hepi EU, pa Kitajski enotni čas zaradi Maota in podobno ...
Kontinentalni del Portugalske je v UTC+0, (glede na lego bi moral biti v UTC-1). Medtem ko Ukrajina spada geografsko v UTC+2.
Hipotetično če bi Portugalska šla po stopinjah sosede Španije, ki ima UTC+1 in se blesav folk odloči za stalni UTC+2, Ukrajina pa ukine DST, potem ni izključno, da je od Lizbone do Kijeva 1 časovni pas.
Bebčki malo pozabljate, da Španci zaživijo šele ob polnoči in da zjutraj spijo ko medvedje pozimi. Ter da imajo siesto. Skratka malo ste bedni z raznimi vrtci, treniranjem popoldne itd. Če bi toliko trenirali kolikor lapate, potem debelih ne bi bilo. Jih je pa zaradi DST več, kot bi jih bilo sicer. To je dokazano.
Hipotetično če bi Portugalska šla po stopinjah sosede Španije, ki ima UTC+1 in se blesav folk odloči za stalni UTC+2, Ukrajina pa ukine DST, potem ni izključno, da je od Lizbone do Kijeva 1 časovni pas.
Bebčki malo pozabljate, da Španci zaživijo šele ob polnoči in da zjutraj spijo ko medvedje pozimi. Ter da imajo siesto. Skratka malo ste bedni z raznimi vrtci, treniranjem popoldne itd. Če bi toliko trenirali kolikor lapate, potem debelih ne bi bilo. Jih je pa zaradi DST več, kot bi jih bilo sicer. To je dokazano.
Half-Saint ::
Jaz sem proti premikanju ure. Ful je fajn, ko moraš namesto ob 5.50 vstat ob 4.50, da otroka pelješ na avtobus za šolo. Res super! Pa takih kiksov je miljon poleg že dokazanega vpliva na zdravje in kvaliteto življenja ljudi.
Osebno me boli moški spolni organ na katerem času smo, samo da se neha premikanje ure. Ne vem kako preživijo severnjaki, ko imajo pol leta cel dan svetlo, drugo polovico pa cel dan temo. Tukaj pa leta in leta mešamo drek, ker je pač zjutraj še tema, ko se eni zbudijo. Odjebi.
Osebno me boli moški spolni organ na katerem času smo, samo da se neha premikanje ure. Ne vem kako preživijo severnjaki, ko imajo pol leta cel dan svetlo, drugo polovico pa cel dan temo. Tukaj pa leta in leta mešamo drek, ker je pač zjutraj še tema, ko se eni zbudijo. Odjebi.
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com
bpr123 ::
Kontinentalni del Portugalske je v UTC+0, (glede na lego bi moral biti v UTC-1). Medtem ko Ukrajina spada geografsko v UTC+2.
Zimski čas je za stare fotre, ki jih daje nespečnost in potem jim paše sonce ob 4ih zjutraj.
Za delovno populacijo je GMT+2 idealen glede na naše urnike.
enavlaka ::
Ka boš pa zdej, ko greš poleti spat pa je zunaj še svetlo ?
Ti premiki ur so bolj blesavi od ljudi, ki jih zagovarjajo, ker folk ne pošteka, da, če premakneš uro dan ni daljši zaradi tega.
Ti premiki ur so bolj blesavi od ljudi, ki jih zagovarjajo, ker folk ne pošteka, da, če premakneš uro dan ni daljši zaradi tega.
Zimski čas je za stare fotre, ki jih daje nespečnost in potem jim paše sonce ob 4ih zjutraj.
Saj sem rekel, urniki so svetinja.
Še verske dogme so bolj prožne.

Grimnir3 ::
EU_zamašek- je izjavil:
Saj sem rekel, urniki so svetinja.
Še verske dogme so bolj prožne.
Lažje spremenimo eno uro kot 100000 urnikov.
Bučke.
Če ne spreminjaš ure, se urniki prilagodijo.
Nehajte že s temi urniki, zgleda da je to vaš edini "argument".
Zgodovina sprememb…

Grimnir3 ::
EU_zamašek- je izjavil:
Bučke.
Pustiš na +2
Urniki se ne rabijo prilagajat in nimamo sonca ob 4ih zjutraj ko nikomur ne koristi.
Je lazje menjat uro, ker je ze vse sistematizirano, kot pa da vsem zavodom, podjetjem, klubom, itd.. zapoves adaptacijo urnikov.
1. Ni treba nikomur nič zapovedat.
2. Ja, urnike je pa res težko spremenit. Vidimo od dvakrat na leto, do enkrat na vsaki dve leti, koliko problemov imajo naše banke, pošte, javni uradi, upravne enote, ... Ko krajšajo in spreminjajo delovne čase. Folk umira zaradi tega, dogajajo se samomori, elementarne nesreče v Južnem Sudanu, ...
ZveeZ ::
Je lazje menjat uro, ker je ze vse sistematizirano, kot pa da vsem zavodom, podjetjem, klubom, itd.. zapoves adaptacijo urnikov.
1. Ni treba nikomur nič zapovedat.
2. Ja, urnike je pa res težko spremenit. Vidimo od dvakrat na leto, do enkrat na vsaki dve leti, koliko problemov imajo naše banke, pošte, javni uradi, upravne enote, ... Ko krajšajo in spreminjajo delovne čase. Folk umira zaradi tega, dogajajo se samomori, elementarne nesreče v Južnem Sudanu, ...
Ti res mislis, da so v vseh podjetjih toliko prožni, da bodo 2x letno adaptirali urnike vseh zaposlenih? Poudarek na 100% podjetij in na 100% zaposlenih. Pa enako s šolami, društvi, zavodi. Skratka, ne 80%, ne 99% ampak 100%!
Odgovor je seveda ne. Ze prvega managerja nad "obicnim radnikom" boli k. za njega, drugi ne ve da obstaja, od tretjega naprej pa je delavec samo še vrstica v excel tabeli.
Kva sanjaš? Sem delal v firmi kjer je tako. Imajo zimski in poletni urnik že 40 let. To je to.
Dvakrat na leto je treba spreminjat nekje 50.000.000 ur v sloveniji. Ker je veliko tega avtomatsko, sploh ne opazite.
Lažje spremenimo eno uro kot 100000 urnikov.
Dvakrat na leto je treba spreminjat nekje 50.000.000 ur v sloveniji. Ker je veliko tega avtomatsko, sploh ne opazite.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enavlaka ()
DeeJay ::
Referendum, pa je. Zmaga poletni čas, ki je najbolj logični za moderni svet in zaklenemo temo.
Če kdo hoče živet v zimskem času, pa seveda lahko.
Če kdo hoče živet v zimskem času, pa seveda lahko.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
WTF je poletni čas ? Ura se vsak dan spremeni za nekaj minut v plus in potem v minus
Spet neka FDV izmišljotina
Jaz hočem pravi čas !
Jaz hočem pravi čas !
DeeJay ::
WTF je poletni čas ? Ura se vsak dan spremeni za nekaj minut v plus in potem v minus
Jaz hočem pravi čas !
ok, ok. Pravi in najbolj logični čas za Slovenijo v današnjem svetu je UTC+2
Verjemi, da bi blo to podprto z najmanj 80%. Verjetno bo janša in njegovi proti, ker morjo bit vedno proti.
Don't f with me.
Dennis88 ::
A res hodite spat ob 21-22ih? Js takrat komaj film začnem gledat.
Že 30 let ne hodim več spat pred polnočjo.
Pa če ostane zimski čas pa naj premaknejo javni red in mir na 4 zjutraj da bom lahko kosil. Ne pa svetlo ob 3:30, delat pa lahko začneš ob 6 ko že pripeka.
Pa tisti ki grejo ob 8-9 delat bo že fajn cvrlo.
Že 30 let ne hodim več spat pred polnočjo.
Pa če ostane zimski čas pa naj premaknejo javni red in mir na 4 zjutraj da bom lahko kosil. Ne pa svetlo ob 3:30, delat pa lahko začneš ob 6 ko že pripeka.
Pa tisti ki grejo ob 8-9 delat bo že fajn cvrlo.
Ti res mislis, da so v vseh podjetjih toliko prožni, da bodo 2x letno adaptirali urnike vseh zaposlenih? Poudarek na 100% podjetij in na 100% zaposlenih. Pa enako s šolami, društvi, zavodi. Skratka, ne 80%, ne 99% ampak 100%!
Odgovor je seveda ne. Ze prvega managerja nad "obicnim radnikom" boli k. za njega, drugi ne ve da obstaja, od tretjega naprej pa je delavec samo še vrstica v excel tabeli.
Kje sem pa to rekel? Jaz sem dal samo primer, da sprememba urnika je mogoča. Nekatera podjetja celo večkrat na leto.
Če bi šli na stalni zimski čas, bi pač podjetje enkrat spremenilo urnik, če bi mu to ustrezalo. Ali bi bilo to takoj ob sprejemu tega, ali kasneje, niti nima veze. Ni tako velik problem. Nenazadnje je že mnogo podjetji spremenilo urnik pred leti, ko so delali 6to2, pa so šli potem na 7to3. Nekateri celo na 8to4 in 9to5. Tudi nekatere šole. Pred leti je bila v moji šoli predura ob 7:10, prva ura ob 8:00. Zdaj mislim da je predura ob 7:30, prva ura ob 8:20.
Tako da... Je možno. Pa ni nihče naredil samomora zaradi tega.
DamijanD ::
feryz ::
Ka boš pa zdej, ko greš poleti spat pa je zunaj še svetlo ?Saj noben ne trdi, da je dan daljši (razen bedakov, ki trdijo da ni, ker je to treba posebej poudarjati).
Folk pošteka to, da je svetli del dneva po službi daljši. Zato tudi premikamo ure. Ne zato, da bomo dan podaljšali.
Verjamem, da je blokovcem vseeno. Itak se popoldan naguzijo v svoje celice v mravljiščih in visijo vsak na svojem ekranu.
Normalnim ljudem pa je všeč, da imajo čas kaj postoriti zunaj. Ali pa zgolj ležanje na travi, z možgani na off ...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Američanom se obeta stalni poletni čas (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 47294 (37073) | DostMam |
| ⊘ | Evropski poslanci za ukinitev premika ure (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 20546 (12075) | Oberyn |
| » | Poletni/zimski čas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 50228 (45101) | St235 |
| » | Bruselj sprašuje: prestavljati uro ali ne (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 50319 (43648) | Vajenc |