» »

Ljudska "demokracija" na ambruški način

Ljudska "demokracija" na ambruški način

««
32 / 51
»»

Keyser Soze ::

@MadMicka

Kaj od tega je sedaj primitivizem?

Hm, sedaj se pa moraš odločit. Ali boš zagovarjal fizično obračunavanje mimo države (polivanje z vodo, metanje plastenk v glavo) ali pa popravo krivic po pranvi poti.

:\

Saj ga lahko Strojan toži. Jelinčiča namreč. Tako kot vsak državljan. Zaradi razžalitve, krive obdolžitve, whatever. Ali mu ni potrebno tega storit ker je Strojan? Ali zato, ker je ciganske krvi in se gremo "pozitivno diskriminacijo"?:\
OM, F, G!

TESKAn ::

Pa kaj potem, če se je jelinčič obnašal kot primitivc. To še zmeraj ne daje dovoljenja, da vanj vržeš karkoli. Ko so nekateri pri ambrušanih polni besed o tem, 'da morejo najprej izrabit vsa pravna sredstva', pa bodite dosledni in obsodite še primitivno dejanje tega roma in ga podučite, da je treba najprej izrabit vsa pravna sredstva - naj ga tožijo, saj tako je treba, ane? Ne pa da na eni strani obtožujete ambružane primitivnosti, ker so pop****** in šli na protest, na drugi pa 'razumete', zakaj je strojan vrgel plastenko v jelinčiča. Bodite konsistentni.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Mr.Ecko ::

TESKAn prav si povedal.S tem cigani pokažejo vso svojo primitivnost, oz. kaj se je dogajalo v Ambrusu.Skapirajte že enkarat !!!

MadMicka ::

Teskan, Mr. Ecko, če se sta se tako Jelinčič, kot Mirko Strojan obnašala kot primitivca, potem ne moreš tukajle razlagati, da so Cigani primitivci. Razumeš?

Lahko rečeš, da sta se oba obnašala kot primitivca, čeprav roko na srce, od poslanca se pač pričakuje več, kot od Roma - Mirkota Strojana, tako da si je poslanec zaslužil precej večji minus, kot pa Mirko Storjan.

Je to dovolj konsistentno zate Teskan?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

dejanrus ::

Ne glede kaj si je g.Plemeniti zaslužu, dobil je same pluse. Najbrž si je z eno oddajo zagotovil tiste par procentu, da bo lahko še 4 leta neumnosti govoru.

poweroff ::

Če se hočem jaz preseliti v npr. Marobor, to lahko svobodno storim. Kupim hišo in se preselim. Nima kaj občinski svet razpravljati o temu ali se smem tja preseliti ali ne!

Jasno?

Glede kazenske ovadbe zoper Strojana, ki je "napadel" Jelinčiča se pa strinjam. Naj se le poda. A hkrati naj se proti Jelinčiču poda tudo ovadba zaradu suma spodbujanja sovražnega govora!

Zanimivost: Jelinčič je vedno žrtev nekakšnih napadov. Enkrat ga je baje napadel celo bel Golf.

Upam, da ni bil v njem kakšen terorist. Recimo Al Kohol.

Ampak da. Nekateri so dojeli, da če se je nek govornik cel večer obnašal kot primitivec, to sogovorniku ne daje pravico, da mu nekaj v glavo vrže. In to tudi v primeru ne, če gre za osebo, ki je znana po sovražnem govoru, ki ga je izvajala večkrat in policija proti tej osebi ni ukrepala.

Odlično. Zdaj pa bodite toliko dosledni in to prenesite na Ambružane. Tudi oni nimajo pravico groziti, pa čeprav policija proti kršilcem zakonov ni ukrepala.

Ne bodite dvolični, pač pa pošteno povejte kje veljajo enaka merila za vse. Ne pa da poslušam samo cmeranje in izgovore. Jeb*** bodi toliko dec pa povej kje si ga usr*l!
sudo poweroff

Brane2 ::

No, se je že začelo. "Tujec" je v begunskem centru v Postojni povzročil požar.

Kot pravi SiOL, se je tip zaprl v sobo, zažgal svojo žimnico in z njo blokiral vrata, da bi drugim preprečil vstop.

Ve kdo kaj več ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Binji ::

tisto je bilo na Velikem Otoku. Romi so v bivsih vojasnicah kolikor vem.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

dejanrus ::

Odlično. Zdaj pa bodite toliko dosledni in to prenesite na Ambružane. Tudi oni nimajo pravico groziti, pa čeprav policija proti kršilcem zakonov ni ukrepala.

Ne na ambrušane, če sm jest prou vidu, je večina Slovenije podprla g. Plemenitega. Bravo Zmagotu, ki je lepo pokazal gospodam na tem forumu, da problem ni v srednjeveški razvitosti dolenjcev in podobnih neumnosti. Nekje drugje mora bit. Lahko zdaj vi priznate svojo zmoto, če že mora kdo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dejanrus ()

Vice ::

Če se hočem jaz preseliti v npr. Marobor, to lahko svobodno storim. Kupim hišo in se preselim. Nima kaj občinski svet razpravljati o temu ali se smem tja preseliti ali ne!

Če imaš "imuniteto" kot cigani, ki ti omogoča nekaznovano izvajanje kaznivih dejanj zakaj pa ne. Zakaj mora nekdo, ki jih stalno dobiva po glavi to mirno prenašati, nimamo vsi pravice do svobodnega in mirnega življenja? Ali nismo v demokratični državi? Zakon naj bo za vse državljane enak!! Do takrat pa ne vidim razloga, zakaj nebi smel odločati o tem ali bom dovolil, da mi sosed grozi, krade ipd. če bom za njegova dejanja bil kaznovan sam sosed pa se mi bo rugal.

Takšen način razmišljanja te pripelje samo do ping -pong pametovanja.

Daedalus ::

Ne na ambrušane, če sm jest prou vidu, je večina Slovenije podprla g. Plemenitega. Bravo Zmagotu, ki je lepo pokazal gospdam na tem forumu, da problem ni v srednjeveški razvitosti dolenjcev in podobnih neumnosti.

Se strinjam. Je s svojo nadmočno retoriko in gobezdanjem lepo pokazal, da je večina Slovenije nekje na ravni razvoja iz srednjega veka. Tipično navijaško ovčarjenje - en tip nabija populistične neumnosti z malo oprijemljivih dejstev, ostali pa varno iz ozadja tulijo - Go Zmago, go Zmago, Zmago tzcar, Zmago, daj jih...

Še Springerja bi lahko tale naš Zmago česa naučil. Madona, moramo bit ponosni na takele ljudi in medije (pa tud vlado - se spomnite izbrisanih?), ki celo 110% spodbujajo takole "razpravljanje" o aktualni problematiki. Bravo, Slovenija.

Do takrat pa ne vidim razloga, zakaj nebi smel odločati o tem ali bom dovolil, da mi sosed grozi, krade ipd. če bom za njegova dejanja bil kaznovan sam sosed pa se mi bo rugal.

Takšen način razmišljanja pa na dolgi rok pripelje do enega drugega ping-ponga - sam tam ni žogic. So svinčene uteži kalibra 7,62mm, verige, motorke, grable, vile in kaj je še podobnih orodij, s katerimi se občasno pomerijo med sabo pregrete glave.

Sej očitno se strinjamo, kje je problem. V državi. Sam res ne vem zakaj pol te Rome sploh še vlačite v debato.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

TESKAn ::

Ja, lahko se preseliš, kamorkoli hočeš - ampak si boš moral parcelo sam kupit, sam zrihtat papirje, zazidat bajto in potem lepo plačevat račune. Te država ne bo spraševala 'ja kje bi pa ti hotel živet?' in ti potem zgradila vso infrastrukturo, bajto in ne vem kaj še.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

krneki0001 ::

Igor Grozni

Vaš sogovornik ni Hanžek. Hanžek je namenjen najprej tistim, ki ne zmorejo, ne znajo, nimajo, šibkim.
Vi pa niste šibki. Ker nisem pravnik, ne morem reči kako, lahko rečem samo takole čez palec. Ali so kršene vaše človekove pravice iz ustave ? So. Kršitve vaših človekovih pravic in nesposobnost države jih zagotoviti, je iztožljiva.

Hanžek je namenjen vsem, ki jimniso zagotovljene človekove pravice in sam si potrdil, da so bile Ambrušanom kršene osnovne človekove pravice v času, ko je kriminalni del strojanovih še prosto hodil naokoli.

Kakšen od pravnikov, ali odvetnikov bi, IMO brez problemov našel možnost tožbe in pritiska.

Parvniki so že našli poti, vendar so naši sodni mlini tako počasni, da bo vse šele čez 10 let prišlo na vrsto, če ne bo prej zapadlo-

Niso vaš prvenstveni cilj Romi(sosedi), ( razen v posameznih dokazljivih primerih), država in njeni organi so. Za mejni spor pokličeš zemljemerca, ne pa poračunaš z sosedom.
Ne opravljajte dela, ki ga mora policija, sodstvo,ipd..

Res je nočemo opravljat dela policije, sodstva, ipd..., ampak če ne moreš živet normalno in si stalno v strahu pred kriminalnim delom družine strojan, pa ti ne policija, ne sodstvo in ne sama država ne pomagajo, pa ti na koncu še hanžek obrne hrbet, kam pa naj se še obrnejo ti ljudje? Ni druge inštitucije, ki bi delavnemu kmetu iz ambrusa pomagala do pravic, ki naj bi mu bile zagotovljene v ustavi in ker se nihče ni zganil, so se organizirali kot se najbolje znajo in pokazali svojo moč na edini možen način. Zato se je naredilo to, kar se je.

Država je pa ukrepala že v začetku narobe.
Policija ni izpolnjevala dolžnosti in ni ukrepala proti kriminalnemu delu družine Strojan.
Ker policija ni ukrepala, tudi sodišče ni moglo ukrepat.
Če bi policija na začetku ukrepala, do vsega tega nebi prišlo, sodniki pa bi imeli polno dela s Strojanovimi(kriminalnim delom družine).

Napaka je bila, ker so jih odpeljali v Postojno. Morali bi odpeljat samo kriminalni del družine in ne v Postojno, ampak v zapor. Ljudi pa pomirit že na začetku, tako da bi jih razgnali domov (pa magari s pendreki). Nekaj dni bi ljudje še probali noret, potem pa bi se pomirili, družino Strojan(preostanek)bi kasneje izselili na neko drugo lokacijo, kjer bi jim pač omogočili bivalne razmere, črne gradnje bi podrli in tako bi država storila samo to, kar je v zakonih.

Zakaj danes ne zaprejo kriminalnega dela družine - že če bi to naredili, bi ostanek družine lahko naselili brez kakršnihkoli barikad kamorkoli - ker bi ljudje videli, da država še vedno pravilno poskrbi za kriminalce, dokler pa tega ne naredi, pa bodo povsod postavljene barikade, ker nihče noče kriminalca, ki mu gleda država skozi prste, za soseda.

Na koncu je rešitev sicer vidna - Družino Strojan je potrebno preseliti v urbano središče(ljubljana ali drugo večje msto) vsem na očeh. Tako se bodo najhitreje asimilirali, otroci pa bodo imeli blizu do šole in vrtcev(torej primerne izobrazbe).

Tudi nadzor nad njimi bo večji v urbanem središču, saj bodo na očeh vsem ne samo sosedom.

Pa še to bumbarja na piramidi sta dokazala samo svojo primitivnost - eden z psihičnim in drugi s fizičnim nasiljem. Oba skupaj bi jst dal v ring, pa nej se tam pomerita, take bedaste predstave niso za na nacionalno televizijo, ki jo moramo vsi plačevat.

AndrejS ::

Naj jih dajo v MB... bomo jih že porihtali >:D

Vice: si zdajle buden?

Jaz si kupim hišo v Maroboru in napovem, da se bom preselil tja. Sem državljan Slovenije in nisem v zaporu.

Koji kurac ima "ljudstvo" ali občinski svet za razpravljat ali se jaz smem preseliti v Marobor ali ne???!?

Bravo Zmagotu, ki je lepo pokazal gospodam na tem forumu, da problem ni v srednjeveški razvitosti dolenjcev in podobnih neumnosti. Nekje drugje mora bit. Lahko zdaj vi priznate svojo zmoto, če že mora kdo.
Zakaj že bi moral jaz priznati svojo domnevno zmoto? Zato ker je en politik tako rekel? E, nema više druga Tita, ki bi rekel (UKAZAL) kako naj mislimo.
sudo poweroff

Ni druge inštitucije, ki bi delavnemu kmetu iz ambrusa pomagala do pravic
Delavnemu? Po mojem mnenju delaven človek nima časa protestirati in cele dneve in noči dežurati ob nekakšnih zaporah ter se tepsti s policijo. V resni službi takega ne bodo gledali.

Kdo torej najde čas za take aktivnosti?
sudo poweroff

Mathai
delavni kmet je delal, medtem so ga oropali pretepli in policija mu je obrnila hrbet. Ker mu drugega ni preostalo, je odšel na barikade, da mu nebi pokradli še tistega, kar mu je ostalo. In je s tem zaščitil svoje imetje pred nadaljnimi krajami.

svecka ::

@Matthai

si že kdaj slušal za besedo dopust? In jaz ne vidim protesta 24/7, jaz vidim proteste takrat ko so, večinoma zvečer, ko niso v službi, pa tudi ne vidim da bi na barikadah stalo 500 ljudi 24/7. Get a grip!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

marvin42 ::

Matthai: ekvivalenco pogovora s tabo je doživljal Don Kihot, ko se je boril z mlini na veter.
Mostly Harmless

AngelOfDeath ::

@IgorGrozni

Hanžek je namenjen samemu sebi in dobenemu drugemu

Če ne zmoreš nimaš si šibak ti on SIGURNO ne bo pomagal!!

In zdaj mi povej kje naj ta oseba dobi zadosti denarja da gre nekoga tožit če ga še za lastno preživljanje nima. Vsi ji kršijo pravice pa to dobenga ne zanima... Daj povej mi lepo te prosim kakšne možnosti pol ima ta oseba ?
edit: Slovnica

MadMicka ::

AngelOfDeath, daj kako vejico postavi tu in tam, pa dodaj še kako besedo, da bo stavek; "Če ne zmoreš nimaš si šibak ti on SIGURNO ne bo pomagal!!" bolj razumljiv!

Sicer je pa stvar jasna. Če bi Romi postavili kako barikado nezakonito, kot so jo nekateri Dolenjci, bi jih policija tako razbila, da bi se kar bliskalo. In verjetno bi marsikdo tukajle tulil, kako je policija prav ravnala in da jih je še premalo, ko pa jo po buči dobi Dolenjc, je pa ogenj v strehi.

Calligula ::

Se da oddajo kje online videt?

jlpktnst ::

http://www.rtvslo.si/piramida/

IZJAVA VODSTVA TELEVIZIJE SLOVENIJA GLEDE NASTOPA ZMAGA JELINČIČA V ODDAJI PIRAMIDA

Televizija Slovenija se do izjav in hujskaškega nastopa Zmaga Jelinčiča v včerajšnji oddaji Piramida distancira. Obžalujemo dejstvo, da je Zmago Jelinčič zlorabil nastop v oddaji, ki je želela predvsem prispevati k razumevanju romske problematike in predstaviti Rome kot povsem enakovredne državljane, ki tako v občinstvu, kot tudi za govorniškim odrom nastopajo in predstavljajo stališča do različnih aktualnih tem. V oddajo smo povabili romske predstavnike, ki so delovali korektno, strpno in spravljivo. Prav zaradi pregretega ozračja ob znanih dogodkih ta konec tedna smo že napovedano temo o Romih pred oddajo zamenjali.

Zmaga Jelinčiča je voditeljica oddaje neprestano opozarjala na njegov sovražni govor, prebrala mu je tudi člen v ustavi, ki ga prepoveduje, in zahtevala, naj spoštuje temeljno dostojanstvo in meje dobrega okusa. Jelinčič voditeljice ni upošteval, kot tudi ne posredovanja programskih delavcev, ki so med prekinitvami dvakrat zahtevali naj se obnaša strpno in naj preneha z žalitvami. S tem je poslanec kršil Programske standarde in etična merila, ki veljajo na TVS.

Oddaja se je tako zaradi nespoštovanja pravil enega od trojice gostov, ki je zlorabil gostovanje v živi oddaji, v delu vsebine razvijala v nedopustno smer, kar je napaka, ki jo obžalujemo. Ob tem seveda Zmago Jelinčič, kot poslanec Državnega zbora in javna osebnost, sam nosi odgovornost za svoje izjave.

Po razglasitvi rezultatov smo se zaradi Jelinčičevega obnašanja odločili, da čestitke v obliki napeva ne izvedemo ter, da del prihodka telefonskega glasovanja namenimo šolanju romskih otrok. TV Slovenija zaradi včerajšnjega dogajanja resno razmišlja o možnosti nesodelovanja gospoda Jelinčiča v naslednjem krogu Piramide.

Zaradi nestrpnih Jelinčičevih izjav tudi ne bomo predvajali ponovitve oddaje, ampak bo v predvidenem terminu na sporedu Omizje, ki bo govorilo o soočanju z nestrpnostjo in problemu delovanja pravne države. Jelinčičevega izpada ni moč posplošiti na celotno poročanje TV Slovenija o romski problematiki, saj še naprej pripravljamo številne oddaje, ki na strpen in odgovoren način obravnavajo to temo.

Ljubljana, 29. november 2006

Očitno sem eden zadnjih ki je še videl oddajo.

Ima mogoče kdo kopijo/posnetek?

Mati ::

Matthai, če se ti želiš preseliti v MB, kot moj sosed verjetno nebi imel težav.

V kolikor pa zvem, da v moji soseščini kupuje hišo Plut, Strojan, Trobec ali kdo podoben, pa bodi siguren, da bi občinski svet še kako razglabljal ali sme dotični kupiti hišo poleg mene ali ne...

BluPhenix ::

Občinski svet (po naših zakonih) nima tega kaj razglabljati. Če je človek prišel iz zapora, se smatra da je odplačal svoj dolg in da je sedaj spet svoboden državljan, ki lahko dela vse, kar mu ustava in zakoni dovolijo. Tudi če bi občinski svet dosegel kakršen koli zaključek, da se ne sme tam naseliti, bi bil ničen.

Lahko razglabljajo kolikor hočejo, narediti pa ne morejo nič.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

EvilDare ::

Tukaj je objavljen link do torrenta: SLO Reactor

T0MA2 ::

Sicer je pa stvar jasna. Če bi Romi postavili kako barikado nezakonito, kot so jo nekateri Dolenjci, bi jih policija tako razbila, da bi se kar bliskalo.

MadMicka ti pa nakladas pa nakladas. Se vidi da nimas nobenih izkusenj z romi in vse kar ves je iz medijev. Tko da svoje oslarije prodajej komu drugmu.

Pa se eno vprasanje. Vi t.i. levicarji bi preselili solske otroke v gozd ? (torej nazaj v Ambrus)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T0MA2 ()

OldSkul ::

http://isohunt.com/torrent_details/1523... - direkten link, upam, da ne bo brisano.

Drugače pa TOMa22, se strinjam. Drugi pač ne morejo razvit realnega mnenja, če majo samo info iz medije, ki pa kot vemo kažejo cigane v čudni luči.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

Ja, zato bi pa morali domačini praviti tisto pravo, drugo plat, a kot smo videli tudi sami kažejo sebe v neki čudni luči, marsikateremu, se zaradi nepreverljivosti tistega kar govori ne da verjeti. Torej, ne moremo verjeti ne enim ne drugim. Ne eni ne drugi pa ne morejo trditi, da je njihova edina resnica.

Sicer pa zagovarjanje pravne države nima veze s tem, v kakšni luči kdo kaže koga. Gre se za to, ali se spoštuje ali ne ustavo in zakone v državi. Kot smo ugotovili se ne, krivda je pa na ...?

Barakuda1 ::

In zdaj mi povej kje naj ta oseba dobi zadosti denarja da gre nekoga tožit če ga še za lastno preživljanje nima. Vsi ji kršijo pravice pa to dobenga ne zanima... Daj povej mi lepo te prosim kakšne možnosti pol ima ta oseba ?

Če že ravno tako milo prosiš ;)

Preberi si Zakon o brezplačni pravni pomoči.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Barakuda1 ()

Mr.Ecko ::

Če kdo išče včerajšnjo oddajo povezava

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr.Ecko ()

T-h-o-r ::

Ste vidli na 24ur, ko so vaščani pregledovali in kontrolirali policijo in njihova vozila :D :D :D :D :D

Wox ::

S 1.12. bodo na TV Slovenija začeli z novim Reality Show-om imenovanim BARIKADA.
Zakaj se bo vse skupaj šlo?? Bistvo igre je, da se vsak vikend poizkuša družina Strojan naseliti v drugo slovensko vas.
Vaščani pa se morajo karseda hitro zorganizirati in postaviti vaške straže, ter cestne barikade.
:))
Commodore 64

Prepisano iz revije JANA

UREDNIŠTVO TEDNIKA / REVIJE "JANA"
Dunajska cesta
1000 Ljubljana

za rubriko: Pisma bralcev (ali kam drugam)

Spoštovana ga. Bernarda Jaklin!

Moram priznati, da me je Vaš članek v zadnji številki "Jane" globoko ganil. Zaradi čimbolj jasnega razumevanja sem ga celo večkrat prebral in v zadnjih dneh o njem in tematiki, ki jo obravnavate, veliko razmišljal.

V tangirajočem članku opisujete, kako ste tudi Vi preživeli nekaj let v dolini Krke, da ste v tem času spoznali vse stranske poti in stezice. Verjetno ste se srečevali tudi z drugimi prebivalci, verjetno tudi s prebivalci iz Ambrusa. Kakšen vtis so naredili na Vas? Verjetno ste tudi poizkusili njihovo potico in spili kozarček prave domače šmarnice? O tem nič ne pišete. Ste že takrat začutili njihovo nestrpnost do drugačnih? Kako je možno, da se je horda spravila na nedolžno cigansko družino z podlo željo in namenom pregnati jo iz njihovega toplega doma? Kaj se dogaja v Ambrusu, da so ljudje nagnali ubogo družino Strojan iz njihovega prebivališča? Kaj se je zgodilo s pregovorno znano dolenjsko dobrohotnostjo? Ste se morda vprašali, kaj se je dogajalo v dušah teh ljudi, da so kar naenkrat postali tako nestrpni? Dolenjci smo vendar dobri po srcu, verjamemo v poštenost in se bojimo Boga. Pri nas doma nismo nikoli zaklepali vrat, dokler se niso naselili cigani v naše kraje. In zakaj je zdaj vse drugače? Smo se "Dolejnčki" morda najedli strupenih gob in se (pre)napili metilne šmarnice in zblazneli. in se naenkrat začeli hitlerjansko obnašati do najbolj mirnih, nedolžnih "otrok narave", nobenemu-nič-hudega-hotečih ciganov, krone stvarstva in vrhunec stvarjenja Stvarnika?

O tem niste napisali nič! Pa ste bili priča temu. Razen, če ste po naši
lepi Dolenjski hodili z zavezanimi očmi in videli samo tisto, kar ste hoteli videti!

Ga. Bernarda, vprašujem Vas: ali imate morda prijatelja, ki so ga zabodli Cigani, ko je branil svojo lastnino? Poznate koga, ki zaklene vrata svoje hiše, ko gre v hlev odpraviti živino, ker mu drugače Cigani izpraznijo hišo? Poznate koga, ki so ga cigani izsiljevali tako dolgo, da je izplačal "odškodnino", ker je bil v nepravem času na nepravem mestu, ko so cigani ob neupoštevanju prometnih predpisov zapeljali iz neprednostne ceste na prednostno cesto in povzročili hudo prometno nesrečo? In kaj je naredila policija? Nič! "Smo brez pooblastil.", je bil njihov odgovor! Poznate morda ribiškega paznika, ki so mu cigani grozili s pištolo na sencah, ker je hotel opravljati svojo službo in preprečiti ciganski krivolov, ker so lovili ribe z eksplozivom?

Poznate morda družino g. Šinkovca, ki je še vedno v komi, ker so ga cigani pretepli? Kako se počutijo njegovi otroci, ko berejo Vaš članek v Jani? Bi se jim upali pogledati v oči?

Ga. Bernarda, se tudi Vi bojite za svoje vnuke, da jih bo na poti iz šole povozil objestni cigan brez vozniškega izpite z neregistriranim vozilom? Vam morda kradejo pridelek z Vaše njive? In to tako, da se pripeljejo s terenskim motorjem na sredino njive, odtrgajo glave solate in odpeljejo naprej, da uničijo čim več pridelka? Ste morda tudi Vi že ostali brez motorne žage, vrtalnega stroja ali drugega orodja? Ste morda razmišljali o tem, da boste zaprli bencinsko črpalko, saj cigani točijo gorivo zastonj in Vas v zahvalo še pretepejo? Imate morda vikend? Ga morda več ne zaklepate, ker so cigani že vse pokradli, pa je škoda zaklepati, da vsaj okna ali vrata ostanejo cela? So cigani morda grozili vašemu župniku, da mu bodo zažgali župnišče, ker jih je ujel na delu, ko so poskušali vdirati v avtomobile na parkirišču pred cerkvijo?

Zakaj ne napišete resnice o Strojanovih? Sam >gazda< Mirko je priznal, da je narkoman. Zakaj nihče ne pove, da so tudi ostali Strojanovi narkomani, preprodajalci mamil in orožja? Pri njih se marihuana preprodaja v vrečah, kokain in hašiš pa v vrečkah za moko. G.Mirko je pred kamerami grozil, da bo Zagradec požgal. Zakaj? So mu popustili živci ali pa ima samo abstinenčno krizo? Zakaj ne poveste, da je trenutno 6 članov družine Strojan v zaporu, Mirko Strojan pa se je ravnokar vrnil iz zapora, kjer je prestajal daljšo zaporno kazen zaradi hudodelstev.

Zakaj ne predlagate, da se družina Stojan ne preseli v Ljubljano? Nam Dolenjcem ciganov ni uspelo civilizirati. Celo vse slabše in slabše je. Zakaj jih ne poskusite civilizirati Vi in bi se lahko potegovali za mednarodno nagrado "karitasa"; če bi zraven pisali še sociološke raziskave - reportaže o socializaciji Dolenjskih ciganov pa nedvomno še najmanj za Pulitzerjevo novinarsko nagrado; postala bi ženska-Slovenka leta/desetletja, morda celo stoletja? Če bi družina Strojan živela v vaši ulic, bi jo lahko Vi vsak dan obiskali in jih naučili civiliziranega obnašanja in asimilacije v evropeizirano družbo. Še več, Dolenjci smo pripravljeni kriti stroške stanovanja v času njihovega bivanja v prestolnici.

Kaj sploh želimo mi, ki nočemo več ciganov za sosede?

Želimo, da v naši bližini živijo Romi in ne "cigani". Romi, ki so civilizirani, ki hodijo v službo in šolo, ki spoštujejo zakone; ki ne bodo nekaznovano pretepali, grozili, kradli, uničevali tuje lastnine, stregli po življenju avtohtonemu prebivalstvu, izsiljevali, vnašali strah in trepet z uporabo hladnega in toplega orožja za uveljavitev svojih nedopustnih, asocialnih, kaznjivih in škodljivih hotenj...

Želimo enakosti pred zakonom. Da cigani ne bodo več nedotakljivi. Da cigani ne bodo imeli samo (pred)pravic, ampak tudi dolžnosti. Da bodo za vsa svoja dejanja tudi enakovredno odgovarjali, kot npr. vsi ostali "Dolejnčki".

Ne vem, kakšen bo Vaš odgovor na moja vprašanja, vendar pričakujem, da boste v imenu resnice nadaljevanje svoje v zadnji "Jani" objavljene zgodbe napisali tako, kot je dejansko res.

Pa še vprašanje programskemu svetu, vodstvu in Uredništvu "Jane": Vaša revija je res zelo razširjena in popularna; velikokrat ima izreden posluh za socialno zaskrbljujoče zadeve in obravnava, analizira in tudi uspešno piše o za našo družbo zaskrbljujočih dogodkih, pojavih, stanjih. Dokler nisem bil sam pobliže seznanjen z dogodki, o katerih pišete, sem verjel, da je vse (ali skoraj vse) kar pišete, resnica; sedaj, po nesprejemljivem pisanju ga. Bernarde Rakovec - Jeklin o ubogih ciganih oz. družini Strojan, ki jo iz ljubega miru, zaradi izpuljene kolerabe in šopa korenja, hočejo "Dolejnčki" linčati in ji ne dovolijo bivanja na njihovem koščku zemlje, pod svobodnim soncem, pa sem postal skeptičen. Predlagal bi Vam - vsaj pri obravnavi tematike dolenjskih ciganov in družine Strojan - malo več objektivnosti, pronicljivosti in resnega raziskovalnega novinarstva, morda takega, kot ga je poznal vaš nekdanji sodelavec, (še preden je prišel /in odšel/ k "Jani") g. Vinko Vasle. Ali pa nemara želite tudi vi ugajati - kot večina slovenskega dnevnega in revialnega tiska - vodilni nomenklaturi in (trenutni) poziciji oblasti?!

Lep pozdrav!

Bralec Jane iz soseščine pomilovanih dolenjskih ciganov

P.S.

Upam, da razumete, da se zaradi varnosti svojih otrok, družine in lastnine ter svojega lastnega življenja, ne moram podpisati s svojim pravim imenom; vendar pa vseeeno upam in pričakujem, da boste ta odgovor - repliko na pisanje ga. Bernarde Rakovec - Jeklin - objavili, kot znak demokratičnosti in objektivnosti, v duhu starolatinskega reka: audio et alter pars (slišati tudi drugo stran!).

nebivedu in point tega je? Sej smo prebrali kakšni so, kakšne delajo in meni se nekako ne zdi, da bi kdo tukaj branil Strojanove (čeprav v pismu stalno navaja necivilizirane cigane, torej vse na dolenjskem, pa da spet omenja avtohtono prebivalstvo ...). Še enkrat, naučite se razlikovanja branjenja pravne države in družine Strojan, boste naredili uslugo tudi sebi.

Ste vidli na 24ur, ko so vaščani pregledovali in kontrolirali policijo in njihova vozila

Ne nisem videl, zakaj pa se je to dogajalo, oz. zakaj so lahko to delali? OZ. zakaj so morali to delati?

Zgodovina sprememb…

Matthai, če se ti želiš preseliti v MB, kot moj sosed verjetno nebi imel težav.
V kolikor pa zvem, da v moji soseščini kupuje hišo Plut, Strojan, Trobec ali kdo podoben, pa bodi siguren, da bi občinski svet še kako razglabljal ali sme dotični kupiti hišo poleg mene ali ne...

Za ostale ne bom nič rekel, ampak če bi pa Trobec kupil hišo zraven moje, bi pa definitivno ŽELEL iti k njemu na kavico.

Trobec je namreč že nekaj časa mrtev. Si predstavljaš iz prve roke dobiti zanesljivo informacijo o posmrtnem življenju? :D
sudo poweroff

Matev ::

če bi plut kupoval hišo
pomeni da bi bil 30 let mir pred njim

če ga le ne bi predčasno spustili iz zapora

nebivedu in point tega je? Sej smo prebrali kakšni so, kakšne delajo in meni se nekako ne zdi, da bi kdo tukaj branil Strojanove (čeprav v pismu stalno navaja necivilizirane cigane, torej vse na dolenjskem, pa da spet omenja avtohtono prebivalstvo ...). Še enkrat, naučite se razlikovanja branjenja pravne države in družine Strojan, boste naredili uslugo tudi sebi.

Večina tukaj gor navaja pravno državo. Kje je ta pravna država? Jst je na dolenjskem še nisem zasledil.
Braniti pravno državo? Kaj to sploh pomeni?

Za pravno državo moraš imeti prvo mir kot človekovo osnovno pravico in ne skoraj vojnega stanja, šele potem se lahko gremo pravno državo in vse ostalo kar ne velja za banana republike.
In ljudje na Ambrusu od vojne leta 1991 niso imeli te pravice, živeli so v banana republiki. Nobena inštitucija jim ni hotela ali pa ni bila sposobna zagotoviti pravne države. Sedaj se je za njih šele začela pravna država.

TOREJ NEHAJTE ŽE SRAT S PRAVNO DRŽAVO!!!

Ziga Dolhar ::

nebivedu,

> Primer zavržene ovadbe za 30 kaznivih dejanj.

V pravnem pouku imaš navedeno, da če se z zavrženjem ne strinjaš, moreš v 8 dneh vseeno zahtevati kazenski pregon. Kot zasebnik sicer ne boš imel podpore policije, ampak ta je itak čist neuporabna, ne?

Si to storil?
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Za pravno državo moraš imeti prvo mir kot človekovo osnovno pravico in ne skoraj vojnega stanja

Kdo pa je spravil skupaj to "vojno" stanje? Razmisli, ne kaj je bil povod, ampak kdo je sprožil.

TOREJ NEHAJTE ŽE SRAT S PRAVNO DRŽAVO!!!

JA pol pa očitno resno ni pomoči, ampak mene je nekako "strah" živeti v državi, katere prebivalci po domače rečejo tako. Torej se tudi ti "ne sekiraš" za pravno državo? Al kaj lahko sklepamo iz tega? Torej, kam predlagaš rome? Nekoč si izjavil kamorkoli, samo v Ambrus ne ponovno, kar gre v "škodo" vsem ostalim prebivalcem. Če se Strojanove (problematične) strpa v zapor, se lahko potem ostali vrnejo v občino Ivančna Gorica?

V zgornjem pismu piše, da je bil Mirko v zaporu in da je lep del moške družine še vedno tam, torej nekatere stvari očitno delujejo. JE mrbit tam Mirko odplačal svoje grehe? Al ni odslužil kazni in so ga izpustili predčasno? Komu je zdej za verjet?

lufthammer ::

>>>>>8 dneh vseeno zahtevati kazenski pregon. Kot zasebnik sicer ne boš imel podpore policije

Kdo pa potem pregon vrši? Lokalna mlekarna ali pekarija? Kakšen nesmisel.

>>>>Razmisli, ne kaj je bil povod, ampak kdo je sprožil

Po vsem napisanem še vedno ne ve, Bog mu pomagaj.

Podnapis: Povod je nedelo organov, na sprožilec pa je pritisnil en Strojan

A ja? Kateri točno?

Verjetno tisti, ki "ga vršijo" sedaj, se ti ne zdi?

Pekarija ga že zdaj, pa ni videti, da bi "peki" kaj dosti problemov rešili.

Pač, zadeva gre na tožilstvo, potem pa oni usmerjajo zadevo naprej.
sudo poweroff

Vice ::

Matthai sem buden zakaj? Mene ne moti, če si ti moj sosed me pa zanima kolikokrat bi šel ti k Strojanovim, če bi bili tvoji sosedi na kavo oz. po svojo kavo. ;)
Kot drugo res misliš, da če bi tebi sosed kratil pravice, da nebi zahteval po legalni poti to preprečiti in če bi te jebali v glavo naši sodni mlini se pa verjetno nebi vsedel v klop na Občinskem svetu, bi raje s Hanžkom debatiral zakaj te ne jemlje resno.

BluPhenix menda so trenutno štirje Strojani v arestu in po mojem ne zaradi humanitarnega dela pri Karitasu.

>>>>Pač, zadeva gre na tožilstvo, potem pa oni usmerjajo zadevo naprej.

S policijo, ki niti ni opravila ogleda?

Pri nas dejansko silijo ljudi v nakup orožja in v samozaščito. Hvala Bogu, meni še ni treba.

Če ne zaj... policija, pa to "popravi" tožilstvo. Primerov najbrž ni treba naštevat.

jype ::

lufthammer> BluPhenix menda so trenutno štirje Strojani v arestu in po mojem ne zaradi humanitarnega dela pri Karitasu.

V tej temi sem večkrat prebral, da pravna država ne more pasti, ker je sploh ni bilo. Kdo je torej spravil štiri člane družine Strojan za zapahe?

Bluphenix vidim da ne prebereš vseh postov. Par postov nazaj sem napisal rešitev problema.

Na koncu je rešitev sicer vidna - Družino Strojan je potrebno preseliti v urbano središče(ljubljana ali drugo večje msto) vsem na očeh. Tako se bodo najhitreje asimilirali, otroci pa bodo imeli blizu do šole in vrtcev(torej primerne izobrazbe).

Tudi nadzor nad njimi bo večji v urbanem središču, saj bodo na očeh vsem ne samo sosedom.
««
32 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786855 (4882) krneki0001
»

Končno dočakali (Strojanovi)!!!

Oddelek: Loža
323081 (1823) šernk
»

Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
776847 (5860) Brane2
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18012688 (9136) čoko

Več podobnih tem