Forum » Problemi človeštva » Ljudska "demokracija" na ambruški način
Ljudska "demokracija" na ambruški način

krneki0001 ::
Fantje probajte se en dan vozit naokoli brez tablic po ljubljani. Me zanima kaj porečejo na to možje postave. Ko sem še živel na dolenjskem, sem imel enkrat gumo zluknjano, pa sem dal rezervo na avto. policist, ki me je ustavil je izjavil da na pogonski osi nista gumi istega proizvajalca in mi nabil kazni 60.000 sit. Nič ni pomagal izgovor, da se peljem k vulkanizerju, da mi gumo zaflika - celo pokazal sem mu kje je zluknjana, pa se ni strinjal in je trdil, da zaslužim kazen.
Sicer tistih 60.000 sit nisem plačal, ker sem naredil pritožbo in pritožil sem se tudi na postopek policista, ker bi moral on malo drugače postopat. Kak teden kasneje so me dobili policisti na samem in sem končal v kliničnem.
Ko pa se pripelje avto brez tablic mimo in v njem 6 cigančkov, se pa stran obrnejo.
In zato je čisto prav, kar počnejo v ambrusu. Dolga leta jih kriminalni del Strojanovih ciganov terorizira, policija se obrača proč, država se ne odziva in sedaj je končno napočil tisti čas, ko lahko nekaj dosežejo. Država bo morala poslušat ambrušane in kriminalnem delu Strojanovih izreči kazni, kot si jih zaslužijo.
Sicer tistih 60.000 sit nisem plačal, ker sem naredil pritožbo in pritožil sem se tudi na postopek policista, ker bi moral on malo drugače postopat. Kak teden kasneje so me dobili policisti na samem in sem končal v kliničnem.
Ko pa se pripelje avto brez tablic mimo in v njem 6 cigančkov, se pa stran obrnejo.
In zato je čisto prav, kar počnejo v ambrusu. Dolga leta jih kriminalni del Strojanovih ciganov terorizira, policija se obrača proč, država se ne odziva in sedaj je končno napočil tisti čas, ko lahko nekaj dosežejo. Država bo morala poslušat ambrušane in kriminalnem delu Strojanovih izreči kazni, kot si jih zaslužijo.

jest10 ::
Ziga Dolhar: Dejansko so se pri njihovi selitvi vozili v Postojno in nazaj brez tablic, voznik je bil tudi brez izpita.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()

misso ::
Ali ji bilo včeraj 5 avtomobilov? Pa ali ni Strojan rekel da imajo samo 3 ljudje izpit za avto.
Pa še nekaj ali ni po zakonu da morejo biti otroci v otroških sedežih in pripeti? Do zdaj še nisem videl romčka da bi bil v otroškem sedežu.
Pa še nekaj ali ni po zakonu da morejo biti otroci v otroških sedežih in pripeti? Do zdaj še nisem videl romčka da bi bil v otroškem sedežu.

Matev ::
mogoče ni pripet
je pa pribit
sicer pa zakaj bi morali biti privezani
saj baje (po njihovo) niso nevarni in ne grizejo
je pa pribit
sicer pa zakaj bi morali biti privezani
saj baje (po njihovo) niso nevarni in ne grizejo

Mati ::
St@jler, do katerega dela Slovenije pa ti ne gojiš negativnih čustev?
Zafrustriranec na kvadrat...
Zafrustriranec na kvadrat...

Žiga Dolhar, dejansko so se Romi peljali v neregistriranih vozilih v Postojno in to s policijskim spremstvom.
Jih je kolega na lastne oči videl na avtocesti.
Enakost pa takšna...peh...potem se pa sprašujejo nekateri ultralevičarji in mirovniki zakaj ne maramo cigančkov.
Jih je kolega na lastne oči videl na avtocesti.
Enakost pa takšna...peh...potem se pa sprašujejo nekateri ultralevičarji in mirovniki zakaj ne maramo cigančkov.

Daedalus ::
A za neenako obravnavo pred Zakonom so cigančki krivi? Si ti ene malo zamešal vzrok pa posledico, se mi zdi.
A za neenako obravnavo pred Zakonom so cigančki krivi? Si ti ene malo zamešal vzrok pa posledico, se mi zdi.

Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Barakuda1 ::
Zlo na kratko.
Če so naredili prometni prekršek, so jim lahko izrekli le mandatno kazen, ali pričeli s postopkom pri sodniku za prekršeke. (prej se izda še odločba kar po pristojni PP, zoper katero je dopustna pritožba)
Odvzem prostosti ne pride v poštev.
Če so vozili brez izpita, enako.
Če vozilo ni bilo registrirano, so lahko še izločili vozilo iz prometa, odvzem prostosti pa prav tako ne pride v poštev.
kaj od tega je bilo storjeno in kakšen prekršek so (in kdo ga je) storil/i, ne vem.
V sakem slučaju pa odvzem prostosti ni dopusten., pa naj si gre za kogarkoli. Romi pri tem niso in ne smejo biti izjeme (vsaj pred zakonom)
Če so naredili prometni prekršek, so jim lahko izrekli le mandatno kazen, ali pričeli s postopkom pri sodniku za prekršeke. (prej se izda še odločba kar po pristojni PP, zoper katero je dopustna pritožba)
Odvzem prostosti ne pride v poštev.
Če so vozili brez izpita, enako.
Če vozilo ni bilo registrirano, so lahko še izločili vozilo iz prometa, odvzem prostosti pa prav tako ne pride v poštev.
kaj od tega je bilo storjeno in kakšen prekršek so (in kdo ga je) storil/i, ne vem.
V sakem slučaju pa odvzem prostosti ni dopusten., pa naj si gre za kogarkoli. Romi pri tem niso in ne smejo biti izjeme (vsaj pred zakonom)

BluPhenix ::
Hum, tukaj se vedno bolj bere, da policija ciganom ne naredi nič, čeprav ti naredijo marsikateri prekršek.
Tole kar se je včeraj dogajalo v Ambrusu je obsegalo kar nekaj prekrškov. Od zapore ceste, do neupoštevanja odredb policijie, do napada na policijske enote, ... Bo kdo od vpletenih domačinov odgovarjal za to? Če bo, bo ednino prav. Če pa ne bo ... jih bo treba izgnati? Malo se zamislite.
Če naj po vsej izrečenih besedah zakoni veljajo za vse, naj resno veljajo za VSE, tako rome, kot jezne domačine.
Aja, ljudje ne padajo sami od sebe, kriva je gravitacija. Se pa dogaja, da se kdo sesede vsake toliko, brez pomoči drugega človeka, še posebno ko je po tleh mokro in spolzko. Marsikdo na tak način dobi pretres možganov, si zlomi roko, v nekaterih primerih tudi umre. Tako da ni rečeno, da so tista dva človeka policaji pretepli. Sicer pa če kot policaj dobiš pol kilski kamen v čelado, ali kam drugam verjetno odreagiraš ...
Skratka ne moreš se proti kriminalu boriti s kriminalom, na tak način ne prideš nikamor. Če govoriš, da mora biti zakon za vse enak, se moraš proti kriminalu boriti v mejah določenih zakonov. Če se ne tako boriš nisi nič boljši od tistega, proti kateremu se boriš, prav nič.
nebivedu, ti pa imaš še kar iste stavke ... nekateri očitno ne vidite, da je sedaj problem precej večji kot pa vožnja z neregistriranimi tablicami ... ampak vi vstrajate na teh točkah. Bo treba malo širše začeti gledati in malo bolj premišljeno delati.
Tole kar se je včeraj dogajalo v Ambrusu je obsegalo kar nekaj prekrškov. Od zapore ceste, do neupoštevanja odredb policijie, do napada na policijske enote, ... Bo kdo od vpletenih domačinov odgovarjal za to? Če bo, bo ednino prav. Če pa ne bo ... jih bo treba izgnati? Malo se zamislite.
Če naj po vsej izrečenih besedah zakoni veljajo za vse, naj resno veljajo za VSE, tako rome, kot jezne domačine.
Aja, ljudje ne padajo sami od sebe, kriva je gravitacija. Se pa dogaja, da se kdo sesede vsake toliko, brez pomoči drugega človeka, še posebno ko je po tleh mokro in spolzko. Marsikdo na tak način dobi pretres možganov, si zlomi roko, v nekaterih primerih tudi umre. Tako da ni rečeno, da so tista dva človeka policaji pretepli. Sicer pa če kot policaj dobiš pol kilski kamen v čelado, ali kam drugam verjetno odreagiraš ...
Skratka ne moreš se proti kriminalu boriti s kriminalom, na tak način ne prideš nikamor. Če govoriš, da mora biti zakon za vse enak, se moraš proti kriminalu boriti v mejah določenih zakonov. Če se ne tako boriš nisi nič boljši od tistega, proti kateremu se boriš, prav nič.
nebivedu, ti pa imaš še kar iste stavke ... nekateri očitno ne vidite, da je sedaj problem precej večji kot pa vožnja z neregistriranimi tablicami ... ampak vi vstrajate na teh točkah. Bo treba malo širše začeti gledati in malo bolj premišljeno delati.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Sunna ::
BluPhenix . Daj malo bolj podrobno si poglej zadevo. Občani so vrsto let zaprošali razne organe za pomoč a jih niso šmirglali 5%. Kaj naj pa naredijo, da se opozori na vsakodnevni problem, ki ga imajo z Romi in njihovo nasilnostjo itn... Na tv dajo a ne, da se pozabi čez en teden že in ostane vse le pri obljubah. Sedaj se vsaj kaj dogaja.In sem prepričan, da bi vsi domačini včeraj zbrani bili pripravljeni iti domov z kaznijo za kar so že počeli narobe če bi tudi Romi šli kamor bi že šli, z primernimi kaznimi za teroriziranje, onesnaževanje, črne gradnje itn.. , kar počnejo že vrsto let.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sunna ()

AndrejS ::
Policaji bi jih morali ustaviti, izločiti neregistrirane vozila iz prometa. Verjetno tudi niso preverjali zimske opreme , ki je obvezna. Če pa bi poskušali nadaljevati vožnjo pa mislim da bi lahko voznika pridržali za nekaj ur. Samo ker v sloveniji nismo vsi enaki pred zakonom se to ne bo zgodilo
Ali ve kdo kako lahko postanem rom ? Da bom imel več pravic kot navaden državljan
Ali ve kdo kako lahko postanem rom ? Da bom imel več pravic kot navaden državljan

Brane2 ::
BluePhoenix:
Čakaj malo. O.K. tudi meni se ne zdi tisti kmečki punt ravno vzoren način reševanja problemov, ni pa treba folku dolivat olja na ogenj s takimi enostranskimi ocenami. Domačini so kao krivi ker ciganov ne spustijo nazaj v črno gradnjo in tu bi kao policija morala začet delat, zadnjih X let naj pa kao pozabimo ?
Če je pol tega res, kar domačini pravijo, potem jih kar razumem.
Če je res, da so se cigani v spremstvu policije odpeljali z _neregistriranimi vozili_ v Postojno, potem je to ironija leta.
Čakaj malo. O.K. tudi meni se ne zdi tisti kmečki punt ravno vzoren način reševanja problemov, ni pa treba folku dolivat olja na ogenj s takimi enostranskimi ocenami. Domačini so kao krivi ker ciganov ne spustijo nazaj v črno gradnjo in tu bi kao policija morala začet delat, zadnjih X let naj pa kao pozabimo ?
Če je res, da so se cigani v spremstvu policije odpeljali z _neregistriranimi vozili_ v Postojno, potem je to ironija leta.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

Bluphenix ma na točki, kjer pravi, da naj odgovorni za kmečki punt in tisti, ki so napadali policijo, plačajo, popolnoma prav. Kako prilivanje olja na ogenj? Če se hoče Država začet obnašat konstruktivno, se naj kr začne. Najprej naj iz prometa izloči avte, ki niso registrirani in preveri, kdo od Strojanovih sploh lahko vozi.
Pol pa naj vsakega nelegalno se puntajočega Amrožana lepo oglobi. Al pa spravi na hladno, če si le-ta dovoli preveč.
V sosednjo celico pa Strojana (in ostale), ki kradejo.
p.s. - domačini so krivi zaradi oviranja dela uradnih oseb. Kaki motivi jih pa vodijo k tem, pa pri oglobitvi ni faktor.
Bluphenix ma na točki, kjer pravi, da naj odgovorni za kmečki punt in tisti, ki so napadali policijo, plačajo, popolnoma prav. Kako prilivanje olja na ogenj? Če se hoče Država začet obnašat konstruktivno, se naj kr začne. Najprej naj iz prometa izloči avte, ki niso registrirani in preveri, kdo od Strojanovih sploh lahko vozi.
Pol pa naj vsakega nelegalno se puntajočega Amrožana lepo oglobi. Al pa spravi na hladno, če si le-ta dovoli preveč.
V sosednjo celico pa Strojana (in ostale), ki kradejo.
p.s. - domačini so krivi zaradi oviranja dela uradnih oseb. Kaki motivi jih pa vodijo k tem, pa pri oglobitvi ni faktor.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Matev ::
zanimivo da je sedaj že vsak drek pameten in ve kaj bi mogla država narediti v primeru razburjenih krajanov
kje ste bili zagovorniki pravne države zadnjih 10-20 let
???
kje ste bili razni dedalusi ko so cigani kršili pravice krajanov in teptali njihovo svobodo
kje ste bili ko so cigani delali hudo
ne vem kje ste bili
vem pa da ste sedaj ko je krajanom prekipelo, vsi pametni in polni idej kako naj se krajane kaznuje
prej ste bli pa tiho ko riti
nič slišali nič vedli... vsa leta terorja in nasilja
kje ste bili zagovorniki pravne države zadnjih 10-20 let
???
kje ste bili razni dedalusi ko so cigani kršili pravice krajanov in teptali njihovo svobodo
kje ste bili ko so cigani delali hudo
ne vem kje ste bili
vem pa da ste sedaj ko je krajanom prekipelo, vsi pametni in polni idej kako naj se krajane kaznuje
prej ste bli pa tiho ko riti
nič slišali nič vedli... vsa leta terorja in nasilja

Daj poglej moj prvi post v temi (je čisto prvi, ja).
Pa povej, na kateri poziciji stojim.
Nadalje se pa vzdrži osebnih napadov, ko ti zmanjka argumentov. OK?
Pa povej, na kateri poziciji stojim.
Nadalje se pa vzdrži osebnih napadov, ko ti zmanjka argumentov. OK?
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Deadalus:
Saj sam vidiš, kako bo država "enako kaznovala". Medtem, ko naj bi kaznovala puntarje, ciganom pomaga pri ilegalni uporabi motornih vozil še sama (=prevoz z neregistriranimi vozili v Postojno) in ignorira njihove kraje tudi sedaj.
Država se veliko raje zapodi za tistim, ki se mu lahko v končni inštanci "obesi" na bančni račun, kot za tistim, ki ga lahko samo zapre.
In komentarji v stilu "naj najprej spustijo cigane nazaj in šele nato naj država poskrbi za to, za kar že celo večnost ni", se mi zdijo sprenevedanje.
Kaj če jih pripeljejo nazaj in se kriminal nadaljuje ? Kdo bo vedel za to poleg presranega lokalnega policaja ?
Do naslednjega punta zagotovo nihče.
Saj sam vidiš, kako bo država "enako kaznovala". Medtem, ko naj bi kaznovala puntarje, ciganom pomaga pri ilegalni uporabi motornih vozil še sama (=prevoz z neregistriranimi vozili v Postojno) in ignorira njihove kraje tudi sedaj.
Država se veliko raje zapodi za tistim, ki se mu lahko v končni inštanci "obesi" na bančni račun, kot za tistim, ki ga lahko samo zapre.
In komentarji v stilu "naj najprej spustijo cigane nazaj in šele nato naj država poskrbi za to, za kar že celo večnost ni", se mi zdijo sprenevedanje.
Kaj če jih pripeljejo nazaj in se kriminal nadaljuje ? Kdo bo vedel za to poleg presranega lokalnega policaja ?
Do naslednjega punta zagotovo nihče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

Domačine lahko sicer razumem, čeprav njihovih dejanj ne oddobravam.
Početja oblasti, pa ne razumem in ne oddobravam.
Oblast je "padla na izpitu" po dolgem in počez.
S takšnim načinom delovanja si sicer lahko na kratek rok zagotovijo kakšen glas na prihodnjih volitvah, dolgoročno pa je to sila slabo, za vse - za rome, za domačine in nenazadnje za ugled države kot take.

V štirih dneh bodo črne gradnje podrte in smetišče sanirano, tako da nazaj poti ni več.
Za naprej pa se sprašujem, kako da jih ne upajo potisnit v kakšno že obstoječe cigansko naselje? Očitno je da tega nočejo storit, na vsak način jih hočejo potisnit med civile.
Le zakaj?
Osnovno pravilo med cigani je da se med sabo ne marajo in Strojanovi bi recimo v Žabjaku(pri Novem mestu) preživeli mogoče toliko časa, da se bi policija umaknila, potem pa bi jih ostali cigani pobili.
Za naprej pa se sprašujem, kako da jih ne upajo potisnit v kakšno že obstoječe cigansko naselje? Očitno je da tega nočejo storit, na vsak način jih hočejo potisnit med civile.
Le zakaj?
Osnovno pravilo med cigani je da se med sabo ne marajo in Strojanovi bi recimo v Žabjaku(pri Novem mestu) preživeli mogoče toliko časa, da se bi policija umaknila, potem pa bi jih ostali cigani pobili.

AndrejS ::
Se pravi da jim bodo podrli črne gradnje, in za nagrado miroljubnih občanov dobijo stanovanja
Še en razlog več da postanem Cigan.
Pravna država za cigane.

Pravna država za cigane.

jest10 ::
Od zapore ceste, do neupoštevanja odredb policijie, do napada na policijske enote
Zanimivo da krajani in po TV(ki so bili takrat zraven s kamerami) pravijo drugače glede tega kdo je koga napadel
Zanimivo da krajani in po TV(ki so bili takrat zraven s kamerami) pravijo drugače glede tega kdo je koga napadel

St@jler ::
@svecka: govoril sem o vseh protestnikih...ali naj začnem naštevati poimensko?
@Mati: maram prekmurce,primorce,štajerce,belokranjce,..u name it
. Ne maram pa tistih, ki mislijo, da si lahko pravico vzamejo v svoje roke. In to so v tem primeru določeni dolenjci ter določeni ljubljančani.
Sicer pa, danes so nekam hitro pospravili barikade pa to...ne bodo vztrajal še nekaj dni, just in case
Aja pa še tole. Na radiu Zeleni val imajo enega reporterja iz terena, lahko bi se mu reklo tudi vojni reporter, ki poroča tako senzacionalistično...meni je šlo kar na smeh
. Mislim da je to Janez Suhadolec, ali Suhadolnik.
Ena cvetka o včerajšnjem dogajanju: "Tukaj vlada panika, policija fizično obračunava s protestniki, ljudje so zbegani"
@Mati: maram prekmurce,primorce,štajerce,belokranjce,..u name it

Sicer pa, danes so nekam hitro pospravili barikade pa to...ne bodo vztrajal še nekaj dni, just in case

Aja pa še tole. Na radiu Zeleni val imajo enega reporterja iz terena, lahko bi se mu reklo tudi vojni reporter, ki poroča tako senzacionalistično...meni je šlo kar na smeh

Ena cvetka o včerajšnjem dogajanju: "Tukaj vlada panika, policija fizično obračunava s protestniki, ljudje so zbegani"

Noben od krajanov ni metal kamenja. Torej kje je napad na policijo?
Za barikade pa priznam - nelegalna postavitev, vendar jih ne obsojam zato - v 12ih letih so se končno naučili postaviti zase.
Je pa še ena stvar, Slovenci smo dokazali, da v težkih razmerah potegnemo skupaj vsi enotno, razen par primerkov, tistih je pa nekaj 100 pa še to so taki, ki nikoli niso videli cigana v živo in nimajo pojma kako zgleda, če te terorizirajo 12 let, medtem ko se ves državni aparat obrača drugam in te ne upošteva, ter ti policija, ki je plačana od tvojih davkov ne uspe zagotoviti dostojnega normalnega življenja.
Za barikade pa priznam - nelegalna postavitev, vendar jih ne obsojam zato - v 12ih letih so se končno naučili postaviti zase.
Je pa še ena stvar, Slovenci smo dokazali, da v težkih razmerah potegnemo skupaj vsi enotno, razen par primerkov, tistih je pa nekaj 100 pa še to so taki, ki nikoli niso videli cigana v živo in nimajo pojma kako zgleda, če te terorizirajo 12 let, medtem ko se ves državni aparat obrača drugam in te ne upošteva, ter ti policija, ki je plačana od tvojih davkov ne uspe zagotoviti dostojnega normalnega življenja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

Še tole;
Strojanovi ne plačujejo davkov, še manj pa kazni za kazniva dejanja in prekrške - tudi vzeti jim nič ne more država, tako da jih sodniki spustijo na prostost, enega delavca, ki pa ima 90 jurjev plače pa vozi 5km/h prehitro pa oglobijo ter mu potem trgajo od plače.
In ta del je potrebno še urediti, da se jim magari od socialne podpore trga, da bodo plačevali davke in za kazni.
Upam, da bodo potem tudi tukaj vse uredili!!!
Strojanovi ne plačujejo davkov, še manj pa kazni za kazniva dejanja in prekrške - tudi vzeti jim nič ne more država, tako da jih sodniki spustijo na prostost, enega delavca, ki pa ima 90 jurjev plače pa vozi 5km/h prehitro pa oglobijo ter mu potem trgajo od plače.
In ta del je potrebno še urediti, da se jim magari od socialne podpore trga, da bodo plačevali davke in za kazni.
Upam, da bodo potem tudi tukaj vse uredili!!!

Je pa še ena stvar, Slovenci smo dokazali, da v težkih razmerah potegnemo skupaj vsi enotno
Kolk je že teh Strojanov??
Tam nekje od oka 36, a ne.
Od tega tko preko palca 6 odraslih moških in še 4 na pol odrasli. o.k.
Waaauuu, pa smo se res pokazali in izkazali v "težkih razmerah."
nebivedu, sej ti se morda niti ne zavedaš, ampak v tej temi si v bistvu domačinom storil medvedjo uslugo.
S tvojimi prenapihnjenimi in dokazano netočnimi podatki si pri marsikaterem uporabniku dosegel vse prej kot oddobravanje.
Tvoj pristop, ki je bil izrazito hujskaški in populističen ni niti malce prispeval ne k boljši informiranosti, še manj pa k strpnemu dialogu (kljub temu so ostajali tvoji posti neizbrisani

Zdaj pa še enkrat k temu kaj smo Slovenci dokazali...
žal bore malo razsodnosti.
Ne krivim samo te vlade, pač pa kar vse po vrsti od 1990 dalje, ker niso dosledno izvajali zakonov.
A pravtako kot so jih bili dolžni izvajati zoper romsko prebivalstvo (in posamezne člane družine Strojan) so jih bili dolžni zoper tiste posameznike med domačini, ki so si in si še zmeraj domišljajo, da lahko vzamejo zakon v svoje roke.
Če smo slovenci pokazali, da smo narad, ki znamo reševati probleme na ulici, v stihijskih barikadnih pohodih, vaškostražarskih veselicah itd, patem smo pa res v svet poslali podobo o nas, zaradi katere se bom lahko v tujini (tam kjer vlada demokracija in pravna država - torej tam kjer govorimo o vladavini prava) kvečjemu opravičeval za početje svojih sonarodnjakov, kot pa ponosno izjavljal
sem pripadnik naroda, ki je vzel pravico in zakon v svoje roke.
Na uličnih barikadah, zaprtih gozdnih poteh in veseljačenju ob ognju vaških straž, smo uspeli doseči svoje. Borba je bila težka, a se je izplačalo - romske družine, ki je nihče ne mara, ne bo nikoli več v naši soseščini.
Ne, hvala dragi nebivedu. Prav nič nisem ponosen na takšno "složnost".
Prej mi je nerodno.

T0MA2 ::
sam neki morm povedat :D, ce romom ne dokazejo da so krivi, to se ne pomeni da niso krivi( ni nujno seveda), pravno ja, ampak tam npr. se zmer manjka pol tone bakra, ukradel ga ni pa nihce ker ni dokazov.

Barakuda, 12 let so ljudje res trpeli in nihče jih ni branil pred to družino. Policija ni urejala razmer in prišlo je do tega kar se je zgodilo. Meni osebno je prav, da se je to zgodilo. Država mora plačat za svoje grehe, ker država je tista, ki ni nič naredila, Strojanovi so samo izkoristili luknjo v sistemu in so se zavedali samo pravic, dolžnosti jim pa država ni narekovala. In tako naprej ni moglo iti.
Ko pa mi bo treba plačat za kazen, ker sem stal na barikadah, jo pa bom. Sprejel sem to že na začetku, takoj ko sem dal podporo tem občanom. In ne bo mi problem plačat, ker vem zakaj bom plačal.
Plačal pa bom zato, ker sem se nelegalno postavil na barikede, kjer sem preprečeval državljanom Slovenije dostop do njihove zemlje. In to je vse. Vem pa tudi da Strojani (spet mislim samo na kriminalni del družine) ne bodo nikoli plačali za teh 12 let ko so kršili človekove pravice prebivalcem vasi Krka, Ambrus, Zagradec in Gabrovčec (pa še par manjših zaselkov), med drugim pa tudi meni.
Imel pa bom možnost pritožbe in pritoževal se bom toliko časa, dokler bo to možno, seveda z utemeljitvijo, da prvo glavni krivci za nastanek te situacije plačajo svoje kazni ali denarno ali z zaporom.
Tako da, barakuda, meni je vseeno koliko je tebi nerodno in upam da ti je nerodno ne samo zaradi te "delne" zmage, ampak tudi zaradi 12-letnega nespoštovanja človekovih pravic v Ambrusu, kjer niso bile upoštevane človekove pravice Ambrušanov in kjer sploh ni bilo pravne države, tako da pasti sploh ni mogla.
Ko pa mi bo treba plačat za kazen, ker sem stal na barikadah, jo pa bom. Sprejel sem to že na začetku, takoj ko sem dal podporo tem občanom. In ne bo mi problem plačat, ker vem zakaj bom plačal.
Plačal pa bom zato, ker sem se nelegalno postavil na barikede, kjer sem preprečeval državljanom Slovenije dostop do njihove zemlje. In to je vse. Vem pa tudi da Strojani (spet mislim samo na kriminalni del družine) ne bodo nikoli plačali za teh 12 let ko so kršili človekove pravice prebivalcem vasi Krka, Ambrus, Zagradec in Gabrovčec (pa še par manjših zaselkov), med drugim pa tudi meni.
Imel pa bom možnost pritožbe in pritoževal se bom toliko časa, dokler bo to možno, seveda z utemeljitvijo, da prvo glavni krivci za nastanek te situacije plačajo svoje kazni ali denarno ali z zaporom.
Tako da, barakuda, meni je vseeno koliko je tebi nerodno in upam da ti je nerodno ne samo zaradi te "delne" zmage, ampak tudi zaradi 12-letnega nespoštovanja človekovih pravic v Ambrusu, kjer niso bile upoštevane človekove pravice Ambrušanov in kjer sploh ni bilo pravne države, tako da pasti sploh ni mogla.
Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::
> pritoževal se bom toliko časa, dokler bo to možno, seveda z utemeljitvijo, da prvo glavni krivci za nastanek te situacije plačajo svoje kazni ali denarno ali z zaporom.
Odličen pritožbeni razlog, nebivedu.
Žal ti ga ZKP ne priznava.
p.s.: "dokler bo to možno" -- ne prav dolgo.
Odličen pritožbeni razlog, nebivedu.
Žal ti ga ZKP ne priznava.
p.s.: "dokler bo to možno" -- ne prav dolgo.
https://dolhar.si/

ČIP 008 ::
O kakšni zmagi govoriš ? To, da podivjana množica ne pusti 20-tim Romom domov? Cesarjeva nova oblačila........

Ok narobe sem se izrazil - to bo eden izmed razlogov, ostali pa bodo taki, da nimam denarja, sem revček, ki komaj skrbi za družino in moram vsak dan ukrast vsakodnevno hrano, da otroci niso lačni, pa da mi "kurčeva" socialna noče dat več denarja kot mi ga daje in da nisem zaposlen in sem upravičen do tega da zavrnejo vse obtožbe.

Oxford ::
@nebivedu: "Strojanovi ne plačujejo davkov, še manj pa kazni za kazniva dejanja in prekrške - tudi vzeti jim nič ne more država, tako da jih sodniki spustijo na prostost"
O imajo jim kje vzeti!! Tako, kot se obesijo delavcem na plačo ob neplačevanju prekrškov, tako lahko tudi njim pristrižejo peruti.
Kje??
Pri otroških dokladah. Ko bi jim namesto nekaj 10 kSIT/otroka vsak mesec kapnil v žep samo drobiž, bi začeli drugače razmišljat. Seveda pa tega nihče ne bi naredil (in prav je tako) - ker otroci niso ničesar krivi.
O imajo jim kje vzeti!! Tako, kot se obesijo delavcem na plačo ob neplačevanju prekrškov, tako lahko tudi njim pristrižejo peruti.
Kje??
Pri otroških dokladah. Ko bi jim namesto nekaj 10 kSIT/otroka vsak mesec kapnil v žep samo drobiž, bi začeli drugače razmišljat. Seveda pa tega nihče ne bi naredil (in prav je tako) - ker otroci niso ničesar krivi.

Čip008 ja to je zmaga - domačini v ambrusu ne bodo več terorizirani s strani kriminalnega dela te družine in človekove pravice ne bodo več kršene njim. So pa še vedno 35 glavi familji, vendar bolje 35 glavi familji, ki ne upošteva dolžnosti, kot pa 300 glavi množici, ki plačuje davke.

oxford ne nakladaj. Tudi če imaš blokiran račun, pa 100 tožb na glavi, lahko še vedno dvigneš do zadnjega tolarja otroške doklade - te ti ne sme nihče odvzeti, tako da jim nič ne morejo vzeti.

Ziga Dolhar & nebivedu
o.k. ne mi spet stokat, kako je kdo pristranski. A vidva resno mislita, da sta vajina zadnja dva prispevka povsem on topic??
Nista
Držta se torej teme, o.k.

o.k. ne mi spet stokat, kako je kdo pristranski. A vidva resno mislita, da sta vajina zadnja dva prispevka povsem on topic??
Nista

Držta se torej teme, o.k.

Barakuda, za moje pojme sta čisto ontopic. Sam si kazen, priznam, zaslužim, ker sem stal na barikadah. Predvsem pa mislim, da si kazen zasluži tudi kriminalni del družine Strojan.
Zgodovina sprememb…

nebivedu
No, za moje pojme, pa kako dolgo se boš ti pritoževal in kakšne imaš pravne možnosti za pritožbe (ker si "stal" na barikadah), pač ni stvar te teme.
V bodoče bom takšne prispevke pač brisal.
Zmenjeni

No, za moje pojme, pa kako dolgo se boš ti pritoževal in kakšne imaš pravne možnosti za pritožbe (ker si "stal" na barikadah), pač ni stvar te teme.
V bodoče bom takšne prispevke pač brisal.
Zmenjeni

Država mora plačat za svoje grehe, ker država je tista, ki ni nič naredila,
Ja ampak ni treba da to plačuje z ugledom v svetu. So druge metode, ta, ki ji vi izbirate pa je ena izmed najslabših.
Med drugim tudi še nisi podal doakzov, da ste državo dejansko kdaj tepli po glavi ker ne izvaja svojega dela.
Ja ampak ni treba da to plačuje z ugledom v svetu. So druge metode, ta, ki ji vi izbirate pa je ena izmed najslabših.
Med drugim tudi še nisi podal doakzov, da ste državo dejansko kdaj tepli po glavi ker ne izvaja svojega dela.

Gavran ::
Fante ki zagovarjate "pravno državo" in trdite da je to bil "protipravni izgon z LASTNE zemlje" PROSIM za pojasnilo protislovja: trdite da Strojanovi imajo pravico biti na svoji zemlji, istočasno pa pozabljate na odlok države o rušenju in povračilu v prvotno stanje iz česar sledi da tam ni možno živeti. Torej po vaše velja pravna država tam, kjer je potrebno nekoga izseliti, rušenje in posledična izselitev pa ni več potrebno za delovanje pravne države?
Dvoličneži!
Dvoličneži!

Država mora plačat za svoje grehe, ker država je tista, ki ni nič naredila,
Bluphenix - prav je da trpi ugled v svetu. Še bolj bi moral, ker 12let nespoštovanja človekovih pravic ambrušanom ni lepo dejanje in država na tem področju ni 12 let nič delala, danes pa bi rada vse potiho in nahitro naredila - NE BO ŠLO, kr nej plačajo zato, ker niso nič delal.

Nekako se mi dozdeva, da tisti, ki zagovarjate Strojanove, nimate zato človeški motiv pač pa politični.
Vse je dobro, samo da se čez desno vlado pljuva.
Drugače pa menim, da je 90% slovencev odločno na strani Ambružanov. Osebno ne poznam človeka, ki bi zagovarjal Strojanove, vendar hkrati poudarjam, da je v mojem krogu prijateljev in znancev zalo malo ultralevičarjev.
Vse je dobro, samo da se čez desno vlado pljuva.
Drugače pa menim, da je 90% slovencev odločno na strani Ambružanov. Osebno ne poznam človeka, ki bi zagovarjal Strojanove, vendar hkrati poudarjam, da je v mojem krogu prijateljev in znancev zalo malo ultralevičarjev.

Nekako se mi dozdeva, da tisti, ki zagovarjate Strojanove, nimate zato človeški motiv pač pa politični.
Nekako se mi dozdeva, da tukaj nihče ne zagovarja posameznih članov družine Strojan. Je jih pa kr nekaj, ki zagovarjajo spoštovanje prava in delovanje pravne države.
Saj razumeš razliko, al maš mrbit s tem težave?

Trololololo1 ::
Verjetno so na strani Strojanovih samo ostali romi, pa še teh je večina zaradi tega, ker jih je strah, da bi se pri njih kaj podobnega naredlo in bi tudi sami imeli probleme s someščani. Saj prav, da jih je malo strah. Veliko ljudje je ponoči strah hodit po mestih saj je možnost, da ti cigani ali kaki čefurji prekrižajo pot in te oropajo kar velika.
Poznam primer, ko je nekdo poznal napadalca in policija ni nič kaj ukrepala, čeprav je bil znanec policije. Toliko o pravni državi.
Poznam primer, ko je nekdo poznal napadalca in policija ni nič kaj ukrepala, čeprav je bil znanec policije. Toliko o pravni državi.

Veliko ljudje je ponoči strah hodit po mestih saj je možnost, da ti cigani ali kaki čefurji prekrižajo pot in te oropajo kar velika.
Ja, res. Večina obritoglavcev je po zadnjem popisu prebivalstva iz vrst ciganov. Njihovi simpatizerji pa so izključno iz vrst čefurjev.
Njihove glavne aktivnosti so, da iščejo slovence po mestih in jih ob vsklikanju KKK gesl ropajo; in to kr na veliko.
Daj, zresni se in mal pomisli kaj pišeš, še bolj pa razmisli preden tvoj umotvor pošlješ naprej.

Gavran, to si se sam sedaj izmislil, ali si kje tukaj prebral. Dej preberi še enkrat poste ljudi, ki zagovarjamo pravno državo...
nebivedu ...tebi res nebi vedu več kaj reči. Zgleda da raje/lažje probleme rešujete z vilami in traktorji, kot pa z glavo. Ker to, kar se sedaj tam dogaja je vse brezglavo ukrepanje. A si ti predlagal kakšen tak fanj ukrep v 15 letih za rešitev romske problematike, oz. za ureditev problemov pri vas. Si kdaj kandiral za mestnega svetnika ali kaj podobnega, zato, da bi lahko zadevo začel aktivno reševati? Kot sem že napisal, poti je mnogo, trenutno pa izbirate eno izmed najslabših.
Tebi je torej prav, da Slovenija zaslovi kot zelo nestrpna država? Je prav, da jo prikažeš v takšni luči? Zakaj je to prav? Lepo državo delate za naše in vaše otroke.
Marsikateri mora predzadnji Barakudin post prebrati večkrat, vsaj 10x ... potem se mu bo morda posvetilo, kako je z branjenjem Strojanovih in pravne države. Med zagovarjanjem pravne države in branjenjem Strojanovih je zelo velika razlika.
In kaj je potem on storil? Je prijavil policaja? Je koga tožil, recimo državo, ker ni ukrepala?
nebivedu ...tebi res nebi vedu več kaj reči. Zgleda da raje/lažje probleme rešujete z vilami in traktorji, kot pa z glavo. Ker to, kar se sedaj tam dogaja je vse brezglavo ukrepanje. A si ti predlagal kakšen tak fanj ukrep v 15 letih za rešitev romske problematike, oz. za ureditev problemov pri vas. Si kdaj kandiral za mestnega svetnika ali kaj podobnega, zato, da bi lahko zadevo začel aktivno reševati? Kot sem že napisal, poti je mnogo, trenutno pa izbirate eno izmed najslabših.
Tebi je torej prav, da Slovenija zaslovi kot zelo nestrpna država? Je prav, da jo prikažeš v takšni luči? Zakaj je to prav? Lepo državo delate za naše in vaše otroke.
Marsikateri mora predzadnji Barakudin post prebrati večkrat, vsaj 10x ... potem se mu bo morda posvetilo, kako je z branjenjem Strojanovih in pravne države. Med zagovarjanjem pravne države in branjenjem Strojanovih je zelo velika razlika.
In kaj je potem on storil? Je prijavil policaja? Je koga tožil, recimo državo, ker ni ukrepala?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()

Trololololo1 ::
Ko je prišla policija je norca odpeljala. Zvečer je bil že zunaj. Fantu je pred par stotimi pričami porinil razbito steklenico v hrbet. Fant je skoraj ostal hrom. Sicer napadalec ni bil rom, ampak albanc, vendar je to v Celju tako isto. Aja imel je že policisko kartoteko z veliko podobnimi stvarmi, pa še polnoleten je bil. Fant ni tožil države saj je želel vse skupaj čimprej pozabiti.
Barakuda1, v življenju še enega obritoglavca nisem videl, ki bi ob večerih ustrahoval mimoidoče. Zato se ti iskreno opravičujem, če imate v LJ probleme z obritoglavimi barabami. Ko jih bom pa kje opazil, jih bom pa z veseljem dodal v post.
Edit:
Kje ste bili branitelji vravne države, ko so Strojanovi in podobni ustrahovali druge?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Trololololo1 ()

Še enkrat, že 10 zastavljeno vprašanje.
Tokrat samo za Barakudo, da se ne boste sprenevedali, da niste vedeli komu zastavljamo vprašanje.
Kje si bil zadnjih 15 let pri branjenju pravne države, ko so Ambružanom bile kratene pravice, ki so jim dodeljene po ustavi.
Tokrat samo za Barakudo, da se ne boste sprenevedali, da niste vedeli komu zastavljamo vprašanje.
Kje si bil zadnjih 15 let pri branjenju pravne države, ko so Ambružanom bile kratene pravice, ki so jim dodeljene po ustavi.

Saj ej fino, če so pravila igre taka, da tudi policaja _lahko_ tožiš. S*anje pa je, če v cilju doseganja česarkoli, podobnega pravici policaja _moraš_ tožit.
Takrat se IMHO že splača razmislit, če s tem le ne daješ podporop birokraciji, ki je vse skupaj zakuhala.
Kakovosti in kvantiteta policijskega dela MORA biti nadzirana od zunaj, tako kot koneckoncev vse ostale stvari.
To da nam policija dolga leta razlaga neumnosti o svojih ultravisokih povprečjih, nato pa se pred javnostjo utrga dolga serija nerešenih primerov ali primerov, kjer je sodni aparat odpovedal pove tudi kar nekaj.
Saj folk je prijavljal zadeve. Kaj naj sedaj ? Še naprej trpi in prijavlja ?

Mati
Primer Ambrusa ni edini, kjer so organi oblasti zatajili.
Torej če me sprašuješ konkretno za vaščane Ambrusa - ni me bilo zraven, ker njihov problem širši javnosti ni bil niti znan.
Zakaj ni bil znan?
Morda ne samo po zaslugi slabega dela državnih organov, pač pa tudi po zaslugi domačinov samih.
Poti in možnosti (legalnih in pravnih) omogoča naš sistem kar precej.
Do kolikšne mere so bili izkoriščeni, ne vem.
Če so bili res izkoriščeni (osebno sicer malce dvomim), potem bi lahko bili vaščani Ambrusa že zdavnaj dosegli zaščito svojih ustavnih pravic tudi pred mednarodnimi forumi (če jih doma ne bi želeli poslušat)
Pa niso. zakaj ne?. Ne vem.
Nihče ni v stanju vedeti za vsako kršitev v državi, ki se zgodi. Posebaj ne, če se z njo ne ukvarja profesionalno (v konkretnem primeru).
Takšna demagoško populistična vprašanja, so tako le slab primerek odvraččanja pozornosti od resničnega problema.
nebivedu je tukaj razlagal da je bilo Varuhu človekovih pravic poslanih ne vem koliko pisem, Varuh je javno izjavil, da je prejel le dve in še to nepodpisani.
Ko se je nebivedu-ja pozvalo naj priskrbi kopije teh pisem in jih bomo (če tega ne bo hotel storiti nihče drug) mi objavili na tej spletni strani, smo pa doživeli izgovore v stili ... zaenkrat hočjo ostat anonimni ...pa saj je znano, da so Strojani nepismeni in kriminalci ... pa da delajo pi**arije ...pa saj jih še drugi cigani ne marajo... itd.
In pol ti meni postavljaš vprašanje, kje sem bil 15 let.
Tam kjer sem lahko kaj naredil za uveljavitev pravne države, če sem lehko, sem ukrepal. Včasih bolj, včasih manj uspešno. Kaj in kdaj konkretno, pa ni stvar ne te teme.
Zato ti vračam z vprašanjem.
Kaj si pa ti storil za uveljavitev delovanja pravne države
(vpitje na barikadah neprijavljenih shodov in veseljačenje ob kurjenju tabornih ognjev vaških straž - ne šteje)
Torej Mati - kaj?

Primer Ambrusa ni edini, kjer so organi oblasti zatajili.
Torej če me sprašuješ konkretno za vaščane Ambrusa - ni me bilo zraven, ker njihov problem širši javnosti ni bil niti znan.
Zakaj ni bil znan?
Morda ne samo po zaslugi slabega dela državnih organov, pač pa tudi po zaslugi domačinov samih.
Poti in možnosti (legalnih in pravnih) omogoča naš sistem kar precej.
Do kolikšne mere so bili izkoriščeni, ne vem.
Če so bili res izkoriščeni (osebno sicer malce dvomim), potem bi lahko bili vaščani Ambrusa že zdavnaj dosegli zaščito svojih ustavnih pravic tudi pred mednarodnimi forumi (če jih doma ne bi želeli poslušat)
Pa niso. zakaj ne?. Ne vem.
Nihče ni v stanju vedeti za vsako kršitev v državi, ki se zgodi. Posebaj ne, če se z njo ne ukvarja profesionalno (v konkretnem primeru).
Takšna demagoško populistična vprašanja, so tako le slab primerek odvraččanja pozornosti od resničnega problema.
nebivedu je tukaj razlagal da je bilo Varuhu človekovih pravic poslanih ne vem koliko pisem, Varuh je javno izjavil, da je prejel le dve in še to nepodpisani.
Ko se je nebivedu-ja pozvalo naj priskrbi kopije teh pisem in jih bomo (če tega ne bo hotel storiti nihče drug) mi objavili na tej spletni strani, smo pa doživeli izgovore v stili ... zaenkrat hočjo ostat anonimni ...pa saj je znano, da so Strojani nepismeni in kriminalci ... pa da delajo pi**arije ...pa saj jih še drugi cigani ne marajo... itd.
In pol ti meni postavljaš vprašanje, kje sem bil 15 let.
Tam kjer sem lahko kaj naredil za uveljavitev pravne države, če sem lehko, sem ukrepal. Včasih bolj, včasih manj uspešno. Kaj in kdaj konkretno, pa ni stvar ne te teme.
Zato ti vračam z vprašanjem.
Kaj si pa ti storil za uveljavitev delovanja pravne države
(vpitje na barikadah neprijavljenih shodov in veseljačenje ob kurjenju tabornih ognjev vaških straž - ne šteje)
Torej Mati - kaj?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6858 (4885) | krneki0001 |
» | Končno dočakali (Strojanovi)!!!Oddelek: Loža | 3085 (1827) | šernk |
» | Policijska država na vidiku? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6852 (5865) | Brane2 |
» | Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 12692 (9140) | čoko |