» »

PS3 vs. XBOX 360

PS3 vs. XBOX 360

««
16 / 23
»»

macgajver ::

Moj žlahtnik je nabavil ps3 pravi da je zaenkrat še totalno neuporabna zadeva filmov x264 ne zna kazat igre so pa drage ko žafran.
Je pa on bolj socialc tko da nima namena kupovat iger in filmov za ps3. Zato me zanima a se da dobit že kej tkole free al še ne. Da mu vsaj kakšen špil zrihtamo.
tenstan krompir je pa zakon

trdoreh ::

@matjash, sem iskal pa ne najdem ta update na strani od xbox, mi das prosim tocen naslov, da si zapecem to zadevo?!

Hvala, lp

Gr0unD Zer0 ::

Moj žlahtnik je nabavil ps3 pravi da je zaenkrat še totalno neuporabna zadeva filmov x264 ne zna kazat igre so pa drage ko žafran. Je pa on bolj socialc tko da nima namena kupovat iger in filmov za ps3. Zato me zanima a se da dobit že kej tkole free al še ne. Da mu vsaj kakšen špil zrihtamo.

in kaj je potem point tega da si ga je kupil?:\

pa dobro kaj kdo bere pravila tega fa*ong foruma?

na kratko pravilo ki si ga prekršil: NO WAREZ.

free so pa edino demoti na playstation store...

p.s. baje da delajo tudi x264 jajca... menda piše v jokerju... če sem pa nbarobe prebral pa se posipam s pepelom

in od kod mu 600€ če nia 60 za špilj? i don't understand this world:(

macgajver ::

Jest sm dau 600EUR samo za grafično pa zato še nisem kupil nobene igre za pc ljudje so kupovali ps2 pa jih veliko ni nikoli več kupovalo iger zanj podobno se mi zdi je s xbox 360 zato me samo zanima če ti praviš recimo kao (((((demoti)))) za ps3 se jih da dol z interneta potegnt in delajo brez kakšnih posebnih posegov v ps3?
NO WAREZ?

Pa kr nadan z besedo če sem prekršil še kakšno pravilo v tem postu.
tenstan krompir je pa zakon

ce pa ti pravim da so demoti na playstation store gor...

eh nea se mi da...
grem raje spat

matjash ::

Točen naslov je:
http://www.xbox.com/en-US/support/syste...

ampak mislim da moraš bit prijavljen (msn račun) da dostopaš do strani.
... bolje pozno kot nikoli.

Če jaz to zapečem z nerotom bo kaj narobe?

Lp

Torej naredim vse tako kot piše, ko pa vstavim zapečen cd oz. dvd v pogon od xbox360 zadeve ne prepozna!
Pri cem se motim?

lp

Mavrik ::

macgajver: Playstation ima svoj store, s katerega dostopaš kar preko konzole same. Dam imaš demote ter tudi kako brezplačno zadevo (se mi zdi da je Grand Turismo HD en tak).
The truth is rarely pure and never simple.

Znova zaženi xbox360 s cdjem vstavljenim.

Mh, deluje!
Najlepsa hvala, lp

Tukaj je se update za HD DVD player od xbox360, ki naj bi izbolšal zvok pri HD DVD-jih. Torej dodali so DTS, ki naj bi bil prisoten v audio nastavitvah.

@matjash, zapekel sem tudi ta update, ga vstavil in spet ga noče prebrati, sem tudi probal tisto z ponovnim zagonom pa ne dela. Kaj svetujes, ker meni ga ne vspe updeitat?!

Lp

Datoteko Zip razpakiraj - dobiš en direktorij, mislim da $SystemUpdate

V nerotu posnami ISO DVD ali CD (če si že posnel CD raje posnemi na DVD, ki jih xbox lažje predvaja), snemaj pri nizki hitrosti.

Disk mora biti v xboxu ko se le ta zaganja.

----
Tako sem jaz naredil in dela iz prve.

Medij mora biti prazen (samo ta direktorij gor) in zaključen.

Edit:Typo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matjash ()

Naredil sem natanko tako kot si mi svetoval in ne dela!;((
kaj bi lahko bilo narobe?

lp

Jao, ti je res tako težko priklopiti konzolo na net za tistih 5 min?

Je priklopljena, samo kaj ko je ze potekla naročnina al kaj je že!?

Lp

p.s. kaj se pa ti tako razburjas?!:D

Saj pa maš zastonj silver naročnino. Xbox se ti mora brez problema updejtat.

Konzola se noče povezat z netom, sprasuje me po nekaksni kodi, ki naj bi jo vpisal v okenca!

Lp

Mi lahko nekdo razloži kako zamenjam profil osebe v menuju xbox 360?
Ok sm ze nasu!:)
Zdej je konzola povezana z netom, kaj to pomeni da se bo sama updejtala, al jo morem rocno (s kako nastavitvijo)?

Hvala, lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

Heh spet si bom sam odgovoril, sej bo še komu prav prišlo.
Torej za updeitat HD DVD player je potrebno vstavit HD DVD filem v player, ko se slednji zazene se prikaze update in zahteva potrditev.
v ta menu se vstopi s pritiskom na gumb display in ne v prvotnem menuju xbox360. DTS zato ni prisoten v igrah ampak samo pri predvajanju filmov. Naj še dodam da so izboljšave občutne, tako v zvoku kot pri sinhonizaciji.

Lp

Danes je izšel stealth firmware patch za hitachi-lg v1.2 trentno naj bi bil odporen na bane, bom pa še poročal ker sem se ravnokar povezal na live z njim.

mzidy ::

Kako je pa za Samsung pogone za pogon varnostnih kopij originalov?

Obstaja že kak mesec po odgovorih razvijalcev identičen firmare iextreme 1.2 ali nekaj podobnega. Ta zaganja backupe le če so pravilno stealth petchani.

|KoRn| ::

Med tem ko sem prebiral forum in glede na izjave prodajlcev, sem prišel do zaključka, da bi naj bila PS3 tiha konzola.

Zdaj pa vprašanje za dejanske uporabnike in lastnike te konzole (torej vsi tisti, ki samo berete "krneki" s forumov in pol tako naveliko kritizirate in zagovarjate - odpadete in prosim ne odgovarjat na ta post) ---> Je vaša PS3 zelo glasna, zmerno glasna ali praktično neslišna, in to v idle načinu (torej v meniju, brez vstavljenega medija itd.)? Koliko je pa kaj vroča zadeva?

Tolko za informacijo, moja je tako glasna, da je celo moteča pri 75% glasnosti TVja (beri zelo glasno, vedno moteče razen v zelo glasnih akcijskih prizorih, praktično tko glasno kakor intelov stock vent. na 1m, vendar v PS3 primeru je tko za slišati na 2m+), poleg tega je že v idle načinu 5-10min po vklopu tudi zelo vroča.

Ponovno, lastniki PS3, kako je z vašo konzolico?

Hvala.
Freak on a leash!

moj je malce glasnejši, ko bere ps2 špile, drugače ga sploh ni prav za slišat...(razen če je na bolj nestabilni mizi, potem ruži ko svija, ker mi pač odmeva)

v meniju brez vstavljenega medija pa sploh ne veš da je prižgan po čem drugem razen zeleni lučki... greje se malenkost bolj od gamecuba ter n64, nekje na ravni pstwo... v primerjavi z xboxom pa še ne vem:D

na kratko: ni mi žal centa za njo

Naredil danes primerjavo z XBOX 360, moj PS3 je sedaj tudi uradno (ramo ob rami) brez medija GLASNEJŠI od XBOXa 360 z vstavljenim medijem... pa še nenormalno hudo se pregreva!!!

Zdaj mi je žal nakupa, kajti niti DVDja ali BR filma ne morem gledat v miru, ne da bi bil zvok od PS3 zelo moteč, sedaj je bil še glasnejši ko sem odsukal en DVD film do konca... ko ga ugasneš je prava milina v sobi (kljub temu, da je TV prižgan). Zvok je moteč z razdalje več kot 2 m in ob dobrem in glasnem ozvočenju (HK + Infinity Reference + SUB 400W) ;((

Skratka zelo razočaran nad PS3... preglasen in prevroč
Freak on a leash!

Marc` ::

Zakaj pa ne neseš nazaj, poveš svoj problem, vprašaš za zamenjavo ipd.? V Ameriki bi ti jo IMO menjali takoj, pri nas pa nevem, najverjetneje bi šla na servis. Ker to, kot si sam opazil/prebral očitno ni normalno delovanje konzole.

Jutri bom poklical naše predrage prodajalce, kaj porečejo na to. Pri nakupu me je bilo malo strah, da bo vrtenje medija glasno, vendar so mi prodajalci lepo ob demonstraciji pokazali kako tiho zadeva teče... No saj se ne pritožujem nad glasnostjo vrtenja ploščkov, jih tako ali tako preglasijo ventilatorji :D

To bo še zanimivo ;)
Freak on a leash!

Matheeew ::

Pozdravljeni.

Nekaj strani v temi sem prebral, vseh ne.

Odločam se za nakup PS3 ali X- box 360. Nekako se ne morem odločiti.

Pomembne mi niso le igre ampak še ostalo kar nudi eden in drugi.

Je možno, da iz računalnika pobiram mp3, wmv datoteke in jih preko x-boxa/PS3 gledam na TV-ju?

Še vprašanje glede povezljivosti:

V sobi imam comp, TV, in Logitech Z-5450 5.1 system.
Je mogoče vse to med seboj povezati, torej, da lahko 5.1 system uporabljam in na računalniku in TVju in X-boxu oz. PS3?

Odgovori več kot zaželeni.

OldSkul ::

Lahko predvajaš filme preko xbox360 na tv ja. Pravtako lahko na xbox priključiš zvočnike, samo mislim, d arabi poseben kabel za 5.1 zvok. Zdej nevem točno, poglej po netu.

Xbox rabi optični kabel za 5.1 priklop. Drugače pa ja, Xbox (kot tudi PS3 se mi zdi) lahko brez problema streama wmvje ter mp3je s računalnika (v bistvu pobere vse playliste z WMP11 na računalniku). Če maš Media Center različico windovsev, pa se lahko obnaša kot Extender, kar pomeni, da lahko s pomočjo Transcode 360 brez težav predvajaš poljuben format filmov (s podnapisi) na Xboxu.

Za PS3 pa bo moral kdo drugi napisati.

menda gre z nekim nero media blablabla streamat videe, mp3je(menda tudi kake druge formate) ter slike preko mreže. ne dam pa roke v ogenj

kljucavnicar ::

Za PS3 lahko streamas video in avdio z Nero media home, lahko pa tudi z Windows media player 11, do zdej sm probal samo v Visti, v XPjih pa ne vem ce dela z WMP 11.

Tihi Mi53k ::

Tud v XPjih dela z WMP11, ampak se mi zdi dosti boljša rešitev Nero Media Home.

samo lahko bi naredli vsaj da ko ti crknejo baterije, pad povežeš s kablom do xboxa pa dalje špilaš...

Bramac ^^ ::

Sej lahko, če dokupiš kabel ;) Skor vse obstaja samo da služijo.

Kato ::

A xbox brezžični gamepad deluje v xp-jih?

Naredil danes primerjavo z XBOX 360, moj PS3 je sedaj tudi uradno (ramo ob rami) brez medija GLASNEJŠI od XBOXa 360 z vstavljenim medijem... pa še nenormalno hudo se pregreva!!!

glasnejši? da ni ki res...

sicer nisem slišal še obeh naenkrat, a ps3 mu pride po glasnostiu blizu le tedaj ko suče ps2 špile...

pregreva?
zdaj če še se ti ni samodejno ugasnil, ti nekak narobe razumeš pojem pregrevanje(ker meni se po kaki 8-10 urni uporabi ni pregrel)

uradno? rotfl. in ti maš doma vsaj napravo ki meri decibele?
doubt it

Pesimist ::

In ste ze ugotovili kaj je bolse?

M-XXXX ::

Definitivno XBOX 360>:D
Še en test grafične zmoglivosti (samo teorija)

Triangle Setup
Xbox 360 - 500 Million Triangles/sec
PS3 - 250 Million Triangles/sec

Vertex Shader Processing
Xbox 360 - 6.0 Billion Vertices/sec (using all 48 Unified Pipelines)
Xbox 360 - 2.0 Billion Vertices/sec (using only 16 of the 48 Unified Pipelines)
Xbox 360 - 1.5 Billion Vertices/sec (using only 12 of the 48 Unified Pipelines)
Xbox 360 - 1.0 Billion Vertices/sec (using only 8 of the 48 Unified Pipelines)
PS3 - 1.0 Billion Vertices/sec

Filtered Texture Fetch
Xbox 360 - 8.0 Billion Texels/sec
PS3 - 12.0 Billion Texels/sec

Vertex Texture Fetch
Xbox 360 - 8.0 Billion Texels/sec
PS3 - 4.0 Billion Texels/sec

Pixel Shader Processing with 16 Filtered Texels Per Cycle (Pixel ALU x Clock)
Xbox 360 - 24.0 Billion Pixels/sec (using all 48 Unified Pipelines)
Xbox 360 - 20.0 Billion Pixels/sec (using 40 of the 48 Unified Pipelines)
Xbox 360 - 18.0 Billion Pixels/sec (using 36 of the 48 Unified Pipelines)
Xbox 360 - 16.0 Billion Pixels/sec (using 32 of the 48 Unified Pipelines)
PS3 - 16.0 Billion Pixels/sec

Pixel Shader Processing without Textures (Pixel ALU x Clock)
Xbox 360 - 24.0 Billion Pixels/sec (using all 48 Unified Pipelines)
Xbox 360 - 20.0 Billion Pixels/sec (using 40 of the 48 Unified Pipelines)
Xbox 360 - 18.0 Billion Pixels/sec (using 36 of the 48 Unified Pipelines)
Xbox 360 - 16.0 Billion Pixels/sec (using 32 of the 48 Unified Pipelines)
PS3 - 24.0 Billion Pixels/sec

Multisampled Fill Rate
Xbox 360 - 16.0 Billion Samples/sec (8 ROPS x 4 Samples x 500MHz)
PS3 - 8.0 Billion Samples/sec (8 ROPS x 2 Samples x 500MHz)

Pixel Fill Rate with 4x Multisampled Anti-Aliasing
Xbox 360 - 4.0 Billion Pixels/sec (8 ROPS x 4 Samples x 500MHz / 4)
PS3 - 2.0 Billion Pixels/sec (8 ROPS x 2 Samples x 500MHz / 4)

Pixel Fill Rate without Anti-Aliasing
Xbox 360 - 4.0 Billion Pixels/sec (8 ROPS x 500MHz)
PS3 - 4.0 Billion Pixels/sec (8 ROPS x 500MHz)

Frame Buffer Bandwidth
Xbox 360 - 256.0 GB/sec (dedicated for frame buffer rendering)
PS3 - 20.8 GB/sec (shared with other graphics data: textures and vertices)
PS3 - 10.8 GB/sec (with 10.0 GB/sec subtracted for textures and vertices)
PS3 - 8.4 GB/sec (with 12.4 GB/sec subtracted for textures and vertices)

Texture/Vertex Memory Bandwidth
Xbox 360 - 22.4 GB/sec (shared with CPU)
Xbox 360 - 14.4 GB/sec (with 8.0 GB/sec subtracted for CPU)
Xbox 360 - 12.4 GB/sec (with 10.0 GB/sec subtracted for CPU)
PS3 - 20.8 GB/sec (shared with frame buffer)
PS3 - 10.8 GB/sec (with 10.0 GB/sec subtracted for frame buffer)
PS3 - 8.4 GB/sec (with 12.4 GB/sec subtracted for frame buffer)

Shader Model
Xbox 360 - Shader Model 3.0+ / Unified Shader Architecture
PS3 - Shader Model 3.0 / Discrete Shader Architecture

Malo si preberite glede Cell procesorja: od 10-30% je računanje z plavajočo vejico v čemer je PS3 zelo dober, ostalo je drugo računanje v katerem je XBOX-360 mnogo bolši!

Naj nekdo izpodbija zgoraj navedene podatke!>:D

Saj o tem jaz že celo temo govorim. Pa očitno noben ni poslušal :P

Sam se najraje prepiram ravno o PS3 vs XBOX360:D (do zdaj še na čisto vsakem forumu, na katerega sem prijavljen:) in do zdaj še nisem nikoli "izgubil"0:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Pesimist ::

Mene zanima bol v igrah ne na papirju. Je ze napovedana kaka multiplatform igra ki izgleda na eni konzoli bolse kot na drugi?
Na koncu bos vido, da je cisto vseeno kiri je mocnejsi ker tak en bo vedno downtunano grafiko mel napram svojih zmogljivosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Dobro se zavedam da trenutno razlik še ni in jih še dolgo ne bo (saj igre še zdaleč niso zmožne izkoristiti hawdwara), ima pa XBOX veliko bolše specifikacije in na koncu sem 100%, da bo imel lepo vodstvo pred PS3

Nekako pa se mi zdi, da je večino kreganja ravno katera konzola je močnejša in tukaj ne morete zanikati da je XBOX 360 bolši/hitrejši/zmoglivejši, bi pa z veseljem videl da tisti, ki trdi obratno pripopa kašen link!>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

saj tista moč v xboxu se kar pošteno sliši, najprej pri turbini od ventilatorja, ko pa se začne še dvd pogon dret te pa tak adijo...

že res da je po številkah sodeč xbox močnejši, a mi od 16. leta dalje za to visi dol do avstralije pa nazaj, ker prijatelj mi zarati le-teh zrasel ne bo in ko zadevo pogledaš v celoti, mi(kot uporabniku, ki je žulil že pad na sega mega drivu ter NES) ps3 bolj diši.

Mene zanima bol v igrah ne na papirju. Je ze napovedana kaka multiplatform igra ki izgleda na eni konzoli bolse kot na drugi?

Glede na to, da velika večina iger izide na obeh platformah, zato nekih razlik ni, ker noben razvijalec ne gre zapravlat več keša samo za manjši del ciljne populacije. Tu v bistvu najbolj nastrada PS3, saj njegova prodaja še vedno se ni dovolj dvignila, da bi se razvijalcem splačalo se ubadat s tistim hardwarom. Je pa res, da ima precej Xbox 360 => PS3 portov težave z gladkim delovanjem zaradi manjše zmogljivosti cellov. Rewritat kode pa ne gre noben za tako majhno populacijo.

LjubimPeezde ::

M-XXXX: in to pravi nekdo ki ima na OC-LAB2 avatar z motivom X-boxa. Ja res si objektiven, fanboyček:\

Pa kaj točno hočeš dokazati??? Da je v TEORIJI hitrejši Xbox?? in kaj naj bi to pomenilo??
V teoriji je tudi X2900xt VELIKO boljši od kake 8800gtx pa vemo da niti pod razno ni tako0:)
Saj ne bi to napisal samo po pregledu zadnje strani pa samo še to jokaš. Raje pejt igrat igrice. In ja, verjamem da je robo ki si jo lastiš najbolje hvalit. Kregat se pa ne mislim s tabo veš

Nimam ne 360 ne Xboxa vendar po parkratnem preigravanju v big bangu in pri prijatelju lahko rečem da je po mojem subjektivnem mnenju grafika na PS3 nekako lepša v večini primerov. Ni tiste pretirane "računalniške grafike" kot pri Xboxu. Kaj pa vem, vsakemu svoje ne.

A ti igre igraš al jih gledaš:\

p.s. kdo ima bolj zmogljivo osnovo se bo videlo čez kaka 3,4 leta ko bodo šle sedanje konzole "iz prodaje" in jih bodo razvijalci v celoti osvojili in še optimizirali pogone kolikor se bo dalo. Takrat se bo dejansko videlo koliko tista teorija velja

p.s.2. se pa vidi da je MS pohitel z lansiranjem na pol delujočega produkta. Včasih sem bil ljubitelj konzol in sem si lastil od Mega Drivea do Super Nintenda in PSXa. In včasih so konzole veljale za praktično neuničljive in zanesljive produkte! Zgovoren podatek za mojo trditev je že to da sedaj MS updejta svoje konzole z boljšim hlajenjem da se ne pregreva (:\ torej vedo da tisti problemi v prvih serijah s pregrevanjem niso kar tako naključni), glasne DVD enote. Predvsem pregrevanje lahko konzolaši zamerijo MSju. Včasih se to ni dogajalo in tudi PS3 ima precej manjše probleme s tem! To dejstvo podkrepi še to da je MS podaljšal garancijo in pa da se nenormalno število konzol vrne na servis (whatever)...

p.s.3: če bi jaz kupoval novo konzolo bi si TRENUTNO nabavil X360, to pa zato ker ima večje število kvalitetnih iger kolikor berem in slišim in je tudi logično saj je eno leto dlje na tržišču! Kaj bo pa čez 3 leta pa ni možno predvideti.

Zgodovina sprememb…

Okej, tukaj je bilo pobrisanih nekaj žaljivih postov, daleč pod normalnim standardom debate. Kot posledica so bili pobrisani tudi odgovori na njih.

Naslednji posti: brez žaljenja, obkladanja z takimi ali drugačnim imeni ter pljuvanja brez pametnih argumentov.

Bioshock demo ekskluzivno na XBL, veselo na delo... >:D

kiFni ::

Prav na kurc mi že greste s tem kera je boljša.;(( Zame je/bo boljša tista ki mi bo nudila več zabave ne pa minimalno lepšo grafiko in jo bom lahko bolj izkoristil. Tista ki bo mela več dobrih špilov, se bo dal dobr hackat in bo mela boljše homebrew programe. Mal bom še počakal pa se bo vidlo. Briga me za tiste številke zgoraj.

Tud pri PS2 in Xbox je blo isto večno vprašanje. Xbox se je dobr hackal, lahko je dobr video predvajalnik, lahko daš gor brez problev Linux. Ima kar dobre špile. Slabo je da ma sistem na HDD, če je šel disk nisi nič več mogel. Med tem ko je PS2 bolj zanesljiv glede tega, z več dobrimi igrami-ekskluzivami. Manjši od Xboxa itn......

To sem pozabu. PS3 naj bi dobil dodatek TV-Tuner in mu dodal funkcijo PVR. Če bo to res, sem se že odločil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()
««
16 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9515109 (11628) PARTyZAN
»

kaj menite o novem playstationu 3 (strani: 1 2 )

838928 (5133) blaz87
»

Nakup konzole (strani: 1 2 )

505332 (3846) marcel282
»

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

Oddelek: Novice / Konzole
428717 (3488) RuskiSnajper
»

PS3 vs. XBox 360 [grafika, strojna oprema]