» »

TH-42PV60E ali TH-42PV600E???

TH-42PV60E ali TH-42PV600E???

mahathma ::

Odločil sem se med dvema plasma televizorjema:
TH-42PV60E ali TH-42PV600E ???

kaj bi izbrali vi?

javaman ::

ce te ne moti dizajn, ce ne potrebujes picture-in-picture, ne rabis SD card readerja in te ne zanima kvazi-'surround' sistem, potem kupi PV60E, ker je cenejsi, ima enake tehnoloske resitve in enak panel

mahathma ::

res je. to sem opazil.za 100 jurjev kupiš zadeve ki jh nikol ne boš rabu.....bom vze PV60E

Zadnjič sem primerjal teg apanasonica, philipsa (z ambilight) samsunga in pioneerja - panasonic zmaga, philips j ele za las slabši....

mumbo ::

zdravo, a si potem nabavit to plazmo?? tudi sam se odločam za nakup TH-42PV60E pa me zanimajo kakšne so tvoje izkušnje??

Gapi ::

mumbo: Kerga koli kupiš ti nebo žal. Imam TH-42PV45E ki ni dosti slabši od 60ke in ti lahko povem da zadovoljen z nakupom. Edino to mam za prpomnt da sva ga z fotrom prehitro kupila no fotr ga je.Jest sem prispeval svoj regres.

mahathma ::

v glavnem - th42pv60e mi sedaj laufa v dnevni, moram reč da sem zeloooo zadovoljen, samo priklop PCja me mal matra ;)
kak hint tle?

če boste kupval panasonica - ocenjen je kt tv z najboljšo plazma zaslonom. Verjamem da res, saj je enostavno čudovita.

mumbo ::

preko katere povezate pa priklapljaš pc in kaj ti ne dela okej? jaz imam dvi-d izhod na prenosniku in bi preko tega priklopil na plazmo, najbrž na hdmi...

a imaš mogoče gor priklopljenjo kako konzolo?

Gapi ::

Moj panasonic ma samo D-sub 15 pin. Se pravi klasičen vga.

mahathma ::

ja....tale priklop tud mene mal zanima kako....mam VGA, ampak a je tud preko HDMI možno?

Gapi ::

Nimam primernega kabla da bi lahko probal. Tako da o tem morajo drugi kej povedat

mahathma ::

zadevo sem probal z VGA kablom in - DELA. Samo ne razumem pa zakaj mi recimo ne predvaja na plazmi slike če zalaufam mediaplayer ali kak drug ustrezni program....
kaka ideja?

Nanthiel ::

Mislim, da moraš potem nekje v nastavitvah zaslona nastavit da je TV primarni zaslon, al nekaj podobnega.
Enkrat mi je uspelo, ampak dolgo nazaj tako da se točno ne spomnim kako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nanthiel ()

mumbo ::

kje ste pa kupili te vaše plazme?

Sem se kar odločil za TH-42PV60E samo še ne vem kje bi jo nabavil. Ogledal sem si jo v Bigbangu in Merkurju. Fora je le, da je pri njih za okoli 110.000 sit dražja, kot pri prodajalcih na bolhi. Bi pr enemu nabavil, samo ne vem kako je potem z garancijo in, če bi imel kake probleme s plazmo?? Koliko let pa imaš garancijo, če kupiš v npr. bigbangu? Kaj pa nakup v Avstriji?

Hvala za informacije..

mahathma ::

Jest sem jo kupil v Merkurju, ful škonta, tip mi je dal popust na razstavni model...drugač pa je najboljš geizhaltz:
http://geizhals.at/Panasonic_TH-42PV60E...

lp

delfinus ::

Mumbo garancija preko bolhe je. Hint ti dam v ZS, ce ces.

Kar se pa tice priklopa prenosnika na plazmo preko VGA kabla in problem s sliko v Windows media playerju ali drugje pri pridvajanju filmov. To je stvar nastavitve na prenosniku. Ce imas ATI kartico je to takole, da gres pod Display properties\Advanced\Displays in potem tam pod Monitor pac pretaknes tisto plavo ikonco, da bo plazma tvoj primary display. Pri Nvidia je podobno.

SepoX ::

Eno vprašanje glede te plazme - a je slika kej slabša, ker ima navaden vga priključek in ne dvi. Imam namreč en HTPC, ki ima grafično z dvi izhodom in razmišljam, če bi raje vzel kako drugo plazmo, ki ima dvi vhod.

BlackAdder ::

Poveži z DVI > HDMI kablom!
BlackAdder stroke again!

delfinus ::

SepoX ne nic ni slabse ce je VGA. lp, D.

ZoR ::

Seveda je slabše, če je preko VGA.
delfinček to je tko, kukr da bi reku, da je slika enaka če recimo dvd player preklopiš na plazmo prek kompozitnga al pa prek komponentnega kabla... kar seveda ni! najboljše še je, če preklopiš kot je že BlackAdder reku dvi -> hdmi. če ima tvoja kartica digitalni izhod (dvi) zakaj tega ne bi izkoristu? in pusti analogne vhode pri miru..

delfinus ::

Moznosti so, da bo raba VGA vhoda celo boljsa kot pa raba HDMI, ker je skozi VGA vhod mozno dobiti 1:1 pixel mapping. HDMI bo imel najverjetneje 4% do 6% overscana, torej 1:1 pixel mapping na HDMIju ne bo mogoc. Potrebno je preveriti ali slednja plazma podpira 1:1 na HDMI vhodu, ampak vecina plazem to ne podpira.

ZoR ::

ne vem zakaj potem proizvajalci grafičnih kartic ne dajejo več vga izhodov na grafične... ampak celo po dva DVija in pa konektor za komponentni izhod. stare hd ready plasme majo še hdmi (1.1 al 1.3) + vga, medtem ko novejše in pa lcdji le hdmi +dvi (pa komponent seveda)
pri analognem prenašanju video zapisa je večja kompresijo prenosa, kar pomeni slablenje oz. zmanjšanje kvalitete signala ( oz detailov v sliki) in nezmožnost prikaza večje resolucije kot 720 × 576 (npr DVDji - pal). hdmi in dvi kabli signala ne popačijo in ga ne kompresirajo..
ne vem zakaj prek hdmija ne bi mogu dobit pixel mappinga, sej kle ni fora v kablu ampak v izvornem zapisu. če je zapis v HDju, kukr npr kanali pr t-2 (tisith 8) al pa hd-dvd in blu-ray, se prav min resolucije 1280x720 in navzgor in če je na predvajalniku video zapisa naštimana native resolucija plasme (npr, da ma 1280x720) se signal in mreža zaslona poklapata in to je to...

Ni dileme kaj je boljše in bolj smotrno pri vprašanju digital ali analog..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942117321 (34308) Kovalchuk
»

Nakup LCD ali plazma TV

Oddelek: Kaj kupiti
399430 (5872) Leks
»

Zelo zelo čuden problem...PC->Plasma

Oddelek: Zvok in slika
332894 (1757) PrideLess
»

Plasma LG ali Panasonic

Oddelek: Kaj kupiti
61340 (1230) delfinus
»

Katero plazmo, do 560K SIT

Oddelek: Zvok in slika
304441 (3710) javaman

Več podobnih tem