Forum » Omrežja in internet » omrežni kabel je izključen
omrežni kabel je izključen
autumn ::
Zdravo.
Doma imam ADSL, iz routerja (asus rx3041) gresta dva kabla vsak v svoj računalnik (na obeh so XPji) in internet lepo dela na obeh. Problem se pojavi, ko hočem preko routerja povezat še en računalnik (laptop, XP), pa stalno javlja, da je omrežni kabel izključen. Sem poskusila zamenjat kable, pa net vedno dela samo na ostalih dveh računalnikih, na laptopu pa ne; če pa se z laptopom priključim na net kje drugje (pri frendu), pa čisto lepo dela... kaj bi lahko bilo narobe?
Doma imam ADSL, iz routerja (asus rx3041) gresta dva kabla vsak v svoj računalnik (na obeh so XPji) in internet lepo dela na obeh. Problem se pojavi, ko hočem preko routerja povezat še en računalnik (laptop, XP), pa stalno javlja, da je omrežni kabel izključen. Sem poskusila zamenjat kable, pa net vedno dela samo na ostalih dveh računalnikih, na laptopu pa ne; če pa se z laptopom priključim na net kje drugje (pri frendu), pa čisto lepo dela... kaj bi lahko bilo narobe?
autumn ::
update - net dela na laptopu čisto ok, če je priključen direkt na modem; samo preko routerja noče...
OrlyTM ::
najbrz mas na routerju nastavljen mac adress filtering ... vnes mac od laptopa v ruter, pa te bo spustu zraven ...
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 573887 (756) | A_A |
» | Ne morem vzpostaviti internetne povezave preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 3877 (969) | Timmah |
» | Na laptopu mi noče zagnati internetaOddelek: Omrežja in internet | 1846 (1530) | Spc |
» | ne morem naštimati interneta na svojem prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1351 (953) | bluefish |
» | povezava laptopa s kabelskim internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 2682 (2301) | orangebud |