» »

Na laptopu mi noče zagnati interneta

Na laptopu mi noče zagnati interneta

alexa-lol ::

hej :D Vceraj sem kupil laptop ASUS K50AB. Gor sem dal Windows Vista in instaliral driverje za mrezno kartico. Ko vklopim kabel od rutarja mi spodaj pri uri pokaze dva ekrancka in rumen trikotnik s klicajem. Kaj bi bilo narobe? Visto in driverje sem ze 2x instaliral (in formatiral seveda). Ni mi jasno ker laptop priklopim na isti kabel kot PC (na katerem pisem zdaj) in na PC vse normalno dela, zazna mrežo in internet. Tam pise Identifying network..to je pa to...internet pa ne dela...

help :D

Še karakteristike...
Processor & Cache Memory AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology Processor ZM84
AMD Turion™ X2 Dual-Core Mobile Processor RM74
Operating System Genuine Windows Vistač Home Premium,
Genuine Windows Vistač Home Basic,
Chipset AMD RS780 / RX781
Main Memory DDR2 667/800 MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket for expansion up to 4GB SDRAM
Display 15.6" HD (1366x768) Color-Shine (Glare-type),Vesa Like
Video Graphics & Memory ATI Mobility™ Radeonč HD 4570, 512MB VRAM
Hard Drive 2.5" 9.5mm SATA
320GB,
250GB,
Optical Drive 5.25" , 12.7mm
DVD Super Multi
Card Reader 3 in1 card reader, SD,MMC,MS
Video Camera 1.3 Mega Pixel web camera
Fax/Modem/LAN/WLAN Integrated 802.11a/b/g/n
10/100/1000 Base T
LED Status Indicator HDD
Power-on/Suspend
Battery Charging/full/low
Interface 1 x Microphone-in jack
1 x Headphone-out jack
1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor
4 x USB 2.0 ports
1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert

Yaqwsx ::

kaj pa pise na tistih rumenih trikotnikih ce gres z misko prek?

pa drugic raje napisi.. ce mas prek rutera al direkt na modem, ce mas staticni ip pa take podatke kot pa kako zvocno ma tvoj laptop pa kolko diska

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Yaqwsx ()

alexa-lol ::

ok...
 Laptop, ki se noče povezati

Laptop, ki se noče povezati


 Moj PC na istem kablu 2 minuti kasneje

Moj PC na istem kablu 2 minuti kasneje


 ...in se lepo poveže na net

...in se lepo poveže na net



IP je statičen in ni problem saj ga zaznam tudi na laptop (CMD->ipconfig)...vse nastavitve za IP so tako na laptopu kot na PC avtomatske

kaj bi bilo narobe?
lp

aja kabel je pa tkole...
mama T2...iz telefonske vtičnce v modem...potem ta kabel v PC, laptop

Zgodovina sprememb…

alexa-lol ::

a je mozno, da je Windows pokvarjen?...ker sem na servis (Accord 92) klicu in so rekl da bojda naj bi z njihovim diskom in Win delal normalno..;(..potem mi pa glas na drugi strani slusalke zabije ura je 35EUR... max 2 uri jim bom placu...ampak potem grem pa z na novo dol danim Win Vista in tovarniskimi driverji v Kiberpipo in se bom prklopu na njihov LAN prek RJ45...če ne delo bom sou samo s sekiro tja (na servis) pa zacel sekat

zee ::

Kupi router. AFAIK ne mores imeti vec kot dveh IP naslovov v T-2 omrezju hkrati.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

amigo_no1 ::

@alexa-lol
V prvem postu si napisal da si dal kabel v router, potem da ga nimaš.
Statičen IP je lahko v lokalnem omrežju: 192.168.x.y in/ali za WAN ip ( http://myip.dk ).

Predvidevam da imaš statičen WAN IP ? Torej res potrebuješ router, in sicer da v nastavitvah routerja skloniraš MAC naslov desktop PCja (da ima router enak MAC kot desktop PC).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

alexa-lol ::

Gre za 1 kabel...in hkrati prikljucen samo en racunalnik
1x je biu na kabel prikljucen laptop...drugic pa staticen PC...nikoli oba hkrati ker imam samo en kabel
Se pravilnostna tabela
00 oba izkjljucena
01 staticen prikljucen, laptop izkljucen
10 laptop prikljucen, staticen izkljucen
11-nikoli ker imam samo en kabel

Sem naredil tudi to, da sem izkljucil staticnega(PC) resetiral modem in ga vkljucil v laptop...ni delalo...izkljucim iz laptopa in vkljucim v staticen PC..vioala v 10s net dela

Ok da se pojasnim zmedo glede routerja in podobno
Od telefonske vzicnice gre telefonski kabel do T-2 napravice SmartCOM SVM 104. Ta napravica ima dva izhodna kabla.
-enega za telefon (telefonija) (RJ45) -> rumeni kabel za telefonijo gre v napravico Tilgin Vood 322 in iz te napravice gre ven kabel z atelefon do telefona Iskra XL2007ID (Iskra PRINS)

-in enega za internet (RJ45), ki ge cez steno direktno v mojo sobo.

Na ta kabel je prikljucen racunalnik z maticno plosco ASUS P5Q z integrirano mrezno kartico Atheros AR8121. Internet dela kot bi mogel.
Nekoč sem bratu na novo instaliral Winse in za probo sem izkljucil RJ45 kabel iz mojega PC in ga dal v njegov prenosnik (ASUS X53 S). Najprej sem seveda namestil driverje za mrezno kartico za ASUS X53 S. Stvar se je v prvo zagnala v 10s in delala.

No potem pa pride v igro nesrecnez ASUS K50AB katerega sem ze 5 formatiral in vsakic na novo nalozil Winse in driverje.
Poskusi:
-Vista iz istega CD kot na mojem PC in na bratovem ASUS X53S. Driverji iz prilozenega CDja - NE DELA
-Formatiranje
-Vista iz istega CD Kot na mojem PC in na bratovem ASUS X53S. Driverji iz ASUSove strani - NE DELA
-Formatiranje
-3*Na novo pobrana kopija Win 7 iz interneta (RTM) + driverji iz ASUSove strani za WIN 7 - NE DELA

-Klicem vceraj na servis... so prikljucili svoj disk in stvar dela (bojda) ;( So rekli, da ga samo se stestriajo ce res dela...bom danes preveril in jim se rekel, ce dela tudi internet...

What the fuck could be wrong?

MTB ::

Ti kar lepo omeji hitrost mrezne na 10MB, pa bo delalo.

alexa-lol ::

kako?

MTB ::

Nekje v nastavitvah mrežne kartice. Točno ti ne bi znal povedat, ker ne uporabljam viste. V glavnem dej na 10MBps full duplex, pa bo delalo. Me čudi, da ti to še nihče ni svetoval.

Spc ::

Sprobaj še Windows XP.
Telemach is a land of confusion in Slo-tech je podkupljen iz strani ProPlus-a.
https://tinyurl.com/lr8hydo

rsroki ::

..sprobaj še nekaj najbolj banalnega..vzami drug kabel... oz. poglej kako zgledajo konektorji v prenosniku..tako težavo sem jaz imel pri enem kolegu in ko sem že skoraj obupal sem ugotovil da je bil kabel hin oz. je prekinjal..:D
rsroki

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rsroki ()

alexa-lol ::

ne vem...
kabel je uredu..ker ga uporabljam brez težav na staticnem PC, pa tudi na bratovem laptopu, je delal normalno

kar se pa tice konektorjev...racunalnik je ganz nov..direkt iz skatle tko da konektorji bi mogl bit uredu, ce pa niso naj pa zamenjajo...js sm dou 600EUR za laptop in hocem popolnoma delujoc laptop ne pa neki na pol pokvarjeno kar dela ko mal kabel razrahljas

rsroki ::

..ja ti verjamem..to res žre živce..vseeno poskusi z kakim drugim kablom - vem da se sliši neverjetno a tudi to je lahko vzrok..drugače pa boš moral res vrniti prenosik nazaj...ali pa ga probaj priključit pri kakem kolegu in če bo tam delalo potem je težava pri T2 razdelilniku (IP naslov ipd.).8-O
rsroki

alexa-lol ::

bom probu..ampak ko ga dobim iz servisa in placam 100EUR..ker ni napake in mi bodo zaracunali...draga sola :))

rsroki ::

..uff so pa ti dragi, tu so si zaračunali še kako malico zraven..:))
rsroki

Tarzan ::

Meni se je to dogajalo samo v primeru, če sem se povezal z večimi računalniki, vsakemu je na MAC address dodelilo IP naslov in ko se to zafila, na noben način ne moreš vzpostaviti povezave z novo napravo. Na kakih 24 ur se zadeva resetira in lahko povežeš drug računalnik, ampak izgleda, da pri tebi ni to.prisesaj se na internet kakega sorodnika/soseda, če bo tam delalo preko routerja, potem ni kriv sistem.

MTB ::

Itak da zaračunajo, saj so se zezal. Namesto da bi ti z windowsi odsel k nekomu ki ima ruter in sprobal ce dela pri njemu. Jaz ti z 75% gotovostjo trdim, da se ti modem ni uspel sinronizirati s tvojo mrezno, zato poskusi ko ga dobis.

Spc ::

Bral sem, da ima Vista, Win7 problem z pridobivanjem DHCP / IP addresse na nekaterih routerjih.
Tako, da ti priporočam, da sprobaš Win XP preden neseš na servis.
Telemach is a land of confusion in Slo-tech je podkupljen iz strani ProPlus-a.
https://tinyurl.com/lr8hydo

alexa-lol ::

to je bilo to...full duplex ga je sral...Speed & duplex je blo nastiman na auto...sm dau na 10Mb full duplex in dela :D

servis je bil drgac samo 32EUR..kar je uredu..po svoje

lp

gjural ::

greš pod start,
napišeš cmd
zaženeš cmd
napišeš: ncpa.cpl
desni klik na local area connection in izbereš properties
klikneš na gumb configuration
izbereš zavihek advanced
na levi poiščeš speed and duplex (če ne najdeš sprobaš vse na levi, da ti na desni pokaže vrednosti 100 Mb full, 10 Mb full, half, itd)
označiš 10 Mb Full
2x OK in prišparaš 36 EUR

če bi poklical na 059000002 in jih pač poprosil, da ti pomagajo, verjamem da bi ti.


večinoma pa se to dogaja pri realtekovih mrežnih....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gjural ()

amigo_no1 ::

A to imate neke homemade utp kable da ne zazna avtomatsko hitrost ?

Spc ::

večinoma pa se to dogaja pri realtekovih mrežnih....

lol.
Zato pa daleč vstran od realteka.
Rajši intel ali pa broadcom.
Telemach is a land of confusion in Slo-tech je podkupljen iz strani ProPlus-a.
https://tinyurl.com/lr8hydo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 7 - no internet access

Oddelek: Operacijski sistemi
293512 (2232) xxxgeekxxx
»

HP NX 6820S in Windows XP

Oddelek: Strojna oprema
92084 (884) Bananajoe
»

Omejitev hitrosti na mrežni kartici

Oddelek: Omrežja in internet
262579 (2303) jmorenoeu
»

t2 ne dela na visti

Oddelek: Pomoč in nasveti
81098 (961) mrcina
»

Gigabitna mrežna povezava

Oddelek: Omrežja in internet
483915 (2332) Spc

Več podobnih tem