Forum » Strojna oprema » Server procesorji vs desktop procesorji
Server procesorji vs desktop procesorji
Maximus ::
Zanima me, kje je najvecja ralika med server in desktop procesorji. Arhitektura na kateri temeljijo je ponavadi ista. Torej, kaj pripomore k temu, da je server procesor hitrejsi/boljsi od desktop procesorja?
LP!
LP!
kekz ::
Saj ni.
Glavna razlika je, da s serverskimi lahko narediš večprocesorki stroj (z veliko večino), z desktop procesorji pa ne.
Še ena razlika. V desktop gre ponavadi največ 4 Gb RAMA, v serverske pa več.
Nekateri serverski imajo več predpomnilnika, vendar to ni vedno nujno pri vseh.
Če rabiš server, v katerem zagotovo ne bo nikoli več kot en procesor in/ali več kot 4 Gb RAMA, se ti ne splača jemati serverskih.
Tudi serverski RAM (ECC registered) je ponavadi počasnejši od takega za desktope
Glavna razlika je, da s serverskimi lahko narediš večprocesorki stroj (z veliko večino), z desktop procesorji pa ne.
Še ena razlika. V desktop gre ponavadi največ 4 Gb RAMA, v serverske pa več.
Nekateri serverski imajo več predpomnilnika, vendar to ni vedno nujno pri vseh.
Če rabiš server, v katerem zagotovo ne bo nikoli več kot en procesor in/ali več kot 4 Gb RAMA, se ti ne splača jemati serverskih.
Tudi serverski RAM (ECC registered) je ponavadi počasnejši od takega za desktope
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kekz ()
Maximus ::
Zanimivo. Ker ko sem testiral neko aplikacijo ki je procesorsko precej požrešna, je edino xeon normalno delu. Celo Core 2 Duo E6600 je pogrnu na tem testu.
kekz ::
Meni se pa vedno zdi smešno, ko z tehnološko modernim PC-om po hitrosti posekam glavni strežnik večjega podjetja .
Nekoč sem delal ene zahtevne obdelave v neki banki, pa ni šlo nikamor (delalo 12 ur). Potem sem prinesel eno hitro PC zverino in je zadevo zmlela v 2 urah.
Gor sem prenesel celo podatkovno zbirko cele banke.
Nekoč sem delal ene zahtevne obdelave v neki banki, pa ni šlo nikamor (delalo 12 ur). Potem sem prinesel eno hitro PC zverino in je zadevo zmlela v 2 urah.
Gor sem prenesel celo podatkovno zbirko cele banke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD odločen s procesorji Epyc 2 pisati zgodovinoOddelek: Novice / Procesorji | 13569 (10789) | pegasus |
» | Intel bo še četrtič ostal pri 14 nm (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 31937 (26115) | PrimozR |
» | Windows 7 na vrhu v ZDA (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17719 (15728) | MrStein |
» | strežnikOddelek: Kaj kupiti | 1303 (985) | Zheegec |
» | 64 bitov za ljudske množice (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 6165 (4713) | Zheegec |