Forum » Omrežja in internet » Kabelski internet - MASICOM - porazno !!!
Kabelski internet - MASICOM - porazno !!!
Magician ::
Pri nas na Koroškem v kraju Mežica smo dobili približno v začetku letošnjega leta kabelski internet in sicer od družbe Masicom ( Lj-Kabel ). 4 mesece je na zečetku bilo brezplačno testno obdobje in sicer od tega je 2 meseca internet delal BP, 1 mesec v izpadu, 1 mesec totalna polomija.
V glavnem od meseca marca naprej, ko pa gre za plačljivo zadevo ni dneva oz. tedna da kabelski internet ne bo delal brezhibno. Lagi so obupni ( čez 200 ), paketki se izgubljajo, hitrost prenosa niha in sicer upload med 80Kb/s - 120Kb/s, dowload pa med približno 200Kb/s do 850Kb/s.
Naredil sem vse kaj je bilo v moji moči, nešteto e-mailov, klicev... vendar nihče me ne je*e. Celo 3x sm dobil serviserja domov ki je zadevo videl na lastne oči, pa je rekel bomo popravili. Nič niso uredili.
V Mežici je cca. 200 ljudi priključenih na tale net, vendar gre za ljudi, ki uporabljajo internet zgolj za e-maile in občasno www.gogle.com. Vsi drugi pametni pa so ostali na Siolovem ADSL-u. Bumbar jaz ko sm šel k njim.
V glavnem kakšne imate kaj vi izkušnje z MASICOM ?!?!
Za foro si poglejte screenshot od 15.08.2006 ob 19.42 ur. To imam jaz večino dneva.
SLIKA DELOVANJA NETA
V glavnem od meseca marca naprej, ko pa gre za plačljivo zadevo ni dneva oz. tedna da kabelski internet ne bo delal brezhibno. Lagi so obupni ( čez 200 ), paketki se izgubljajo, hitrost prenosa niha in sicer upload med 80Kb/s - 120Kb/s, dowload pa med približno 200Kb/s do 850Kb/s.
Naredil sem vse kaj je bilo v moji moči, nešteto e-mailov, klicev... vendar nihče me ne je*e. Celo 3x sm dobil serviserja domov ki je zadevo videl na lastne oči, pa je rekel bomo popravili. Nič niso uredili.
V Mežici je cca. 200 ljudi priključenih na tale net, vendar gre za ljudi, ki uporabljajo internet zgolj za e-maile in občasno www.gogle.com. Vsi drugi pametni pa so ostali na Siolovem ADSL-u. Bumbar jaz ko sm šel k njim.
V glavnem kakšne imate kaj vi izkušnje z MASICOM ?!?!
Za foro si poglejte screenshot od 15.08.2006 ob 19.42 ur. To imam jaz večino dneva.
SLIKA DELOVANJA NETA
marjanX ::
@magic, pa si preveru, če ti slučajno kakšen P2P ne dela prometa? Ali pa si fasal kakšnega virusa.
Takšna latenca + takšen packetloss kažejo v to smer.
Takšna latenca + takšen packetloss kažejo v to smer.
Ajd,
Marjan
Čuj sem vse preveril, celo drug računalnik prnesel in na njem stestiral. Virusov oz. črvov ni. Ker v dopoldanskem času pa zadeva dela brez problemov, no vsaj brez izgube paketkov. Pingi pa še vedno skačejo do 120. Problem so kritične ure ( po 14.00 uri, zvečer ). Čez dan je pa malo mešano.
Zdaj kolikor mi je nekdo prišepnil na uho naj bi MASICOM varčeval z denarjem in namestil premalo RUTERJEV za linijo. Ker na začetku testnega obdobja pa je zadeva lavfala BP, takrat naj bi po optiki lavfal NET do centrale zdaj pa menda prek RUTERJEV. Tako nekako...
Zdaj kolikor mi je nekdo prišepnil na uho naj bi MASICOM varčeval z denarjem in namestil premalo RUTERJEV za linijo. Ker na začetku testnega obdobja pa je zadeva lavfala BP, takrat naj bi po optiki lavfal NET do centrale zdaj pa menda prek RUTERJEV. Tako nekako...
b ::
No, naj ti povem, da je stevilo routerjev irelevantno :)
Nekje je pac ozko grlo, in oni gotovo vejo, kje to je. Povedali pa tega seveda ne bodo. V primeru, da ti ne zagotavljajo storitve, kot obljubljajo, jim seveda lahko zavracas racune. Ce si vezan, je slaba kakovost storitve verjetno celo dovolj dober razlog za nicnost pogodbe. A lahko kaksen pravnik pove, ce je res tako?
Nekje je pac ozko grlo, in oni gotovo vejo, kje to je. Povedali pa tega seveda ne bodo. V primeru, da ti ne zagotavljajo storitve, kot obljubljajo, jim seveda lahko zavracas racune. Ce si vezan, je slaba kakovost storitve verjetno celo dovolj dober razlog za nicnost pogodbe. A lahko kaksen pravnik pove, ce je res tako?
Ja sej 5. člen pogodbe za kabelski internet med mano in ponudnikom govori, da mora ponudnik zagotavljati kakovosten internet. Zaradi tega tudi računov ne bom več plačeval. ( 4500 SIT/mesečno ). Vezan sem pa na 18 mesecev, brezveze da bi prekinjal pogodbo zdaj. Bom počakal na T2, ko menda pride jeseni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinfonika (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 28595 (12780) | overlord_tm |
» | AMIS air Triple Play (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 25067 (12786) | c5n9 |
» | MasicomOddelek: Omrežja in internet | 4328 (3581) | Magician |
» | Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8293 (6599) | DeLonghi |
» | Kateri dostop naj vzamem???Oddelek: Omrežja in internet | 1819 (1505) | Pat_MaGroin |