» »

Omrežni kabel je izključen

Omrežni kabel je izključen

SodjaR ::

Imam novo mašino nforce4-a754, ki ima LAN že itegrirano na plati. To je NVIDIA nForce Netvorking , ki baje podpira brzine 10/100/1G. Instaliral sem najnovejše gonilnike za to plato snete iz neta, pa še vedno pravi, da je kabel izključen.
Net je ADSL, modem Callisto 821+, router SMC (Barricade), ker imam še dve mašini. Kabel imam narejen tako, da sta oba vtikača simetrična. 1-white-orange, 2-orange, 3-white-green, 4-blue, 5-white-blue, 6-green, 7-white-brown, 8-brown. Eden je na Lan na plati, drugi na router.
Če pa na plato dodam Lan kartico, pa zadeva dela normalno, seveda preko te kartice.
Kako naj oživim Lan integrirano na plati?????

Lep pozdrav, Sodja

steev ::

Gonilnike si posebej instaliru ali jih imas od windowsov.
:|

#000000 ::

Ja mene je tud jebala nvidia, dokler nisem instaliral posebej driverjev ni delal, ker uni v xp niso delal. LP

SodjaR ::

Saj pravim, da sem jih snel iz neta. Prvo sem odstranil vse nvidia gonilnike, ki so bili z mašino in potem pognal ta .exe komplet iz neta. Hec je, da ko sem prvič zagnal instalacijo teh gonilnikov, se je vse brez vidnih napak instaliralo, pa pravi, da je ethetnet še vedno brez kabla, da je izključen, pa sem isti exe pognal še enkrat, da naloži samo ethernet gonilnike, so se pa naložili Options v Moj računalnik-lastnosti-strojna oprema-upravitelj naprav-netvork adapters-pa ta kontroler, kjer lahko nastavljaš kar nekaj zadev, samo zadeva še vedno ne dela. V biosu je to omogočeno, v teh novih nastavitvah pa sem popravljal hitrosti in na najmanjši Force 10 mbps half duplex je ikonica od lokalnega omrežja pričela utripati, kot da se hoče konektat, pa ne more.
Ali je možno, da je na plati kakšen Jumper za ethernet, ki ga je treba prestavit???? Da ta vrag blokira zadevo samo na 1G, za manj pa ni šans. Routar in modem imata maksimalno 100M.
Ali je možno, da ga kaj zafrkava omrežna kartica, ki sem jo dodal??? Probam še to odstranit, samo potem sem brez neta???
Uhh, ne vem več kje naj poštokam, da bo to shodilo!!!

#000000 ::

Jah dokler ne najdeš boljše rešitve poč uporabljaj dodano kartico, boš mel saj net. LP

steev ::

Kaj pa CD z gonilniki, ki si ga dobil zraven matične?
:|

mare_ ::

Če vtakneš kabel v to kartico, zasveti kakšna lučka na njej? (kabel mora biti tudi na trugi strani nekam vklopljen)

SodjaR ::

Hvala lepa vsem za pomoč!!
Prvo sem pač naložil vse iz CD-ja, ki je bil priložen, pa ni bilo nič, potem sem to odstranil, da je Win naložil spet svoje in potem sem zalaufal najnovejše gonilnike iz neta, pa ni bilo nič, potem sem pa ta gonilnik iz neta spet zalaufal in naložil ponovno samo ethernet, se je pa pojavila ta aplikacija za nastavljanje mrežne, firevol...
Naknadno dodana mrežna kartica dela pa normalno, ta integrirana na plati pa noče in noče pretegniti.
Ali je možno da je kje kakšen jumper, ki zadevo bremza?????
Dobro, saj s to ekstra mrežno sedaj lahko dostopam do neta in ostalih dveh kišt, jezi pa me, da mi privzeta, ki naj bi bila tudi boljša, ne dela, pa lepoooo prosim, kje je ta frdamana finta!??
Lep pozdrav, Sodja

BlazP ::

SodjaR: pa imas ti v BIOSu sploh enable-ano mrezno na maticni plosci?

SodjaR ::

Samo dve opciji sta Auto in Disable. Jest imam na Auto.

mare_ ::

Če vtakneš kabel v to kartico, zasveti kakšna lučka na njej? (kabel mora biti tudi na trugi strani nekam vklopljen)
:\

SodjaR ::

Mare_ okrog te vtičnice ne vidim nobene lučke. Tudi mehansko je ni videti. Na drugi strani pa je kabel priklopljen na routar. Dočim na mrežni kartici pa zelena veselo gori.

#000000 ::

Zdele sm se spomnu, mam jest en dvd kjer naj bi gor bili vsi driverji za vse windowse, najdu sem LAN driver od nvidie z oznako 4a. Instaliraš pa zadevo tako da odpakiraš tole 4a.rar mapo nekam na na mašino, in klikneš na lan kartico, lastnosti in ostalo, v bistvu kod da hočeš zamenjat driver, klikni da boš sam poiskal ustrezen gonilnik, in nekako pridrsaš do mape 4a odpreš in če ti ga bo sprejelo pol je taprav, če ne pač klinc. Aja verjetno ga najdeš tud na njihovih straneh. LP

SodjaR ::

000000 hvala za namig, sem poskusil tudi to, naložil ta gonilnik, pa ga ni prežvečilo. Zgleda, da se se izčrpale res vse ideje in vse kaže da je verjetno hin ta ethernet adapter. Kaj čem, kišto sem pač odprl, da sem omrežno dodal in verjetno ne bodo hoteli slišati v štacuni nič o menjavi. Bo pač mogla laufati omrežna kartica.

Vsem hvala za pomoč in lep pozdrav, Sodja

mare_ ::

Verjetno imaš pa potem lučko vsaj na ruterju? :) V glavnem, če ne gori lučka, ko vtakneš kabel, je to ponavadi znak, da je nekaj narobe ali s kablom ali pa s samo opremo (se pravi v tem primeru kartico) - torej že na nivoju strojne opreme, tako da potem veš, če se ti sploh splača zafrkavati z gonilnikom ali pa je stvar fuč.

#000000 ::

Ma ne verjamem da bi blo pokvarjen, mogoče ti ne najdeš pravega driverja, ti rabiš LAN driver (vsaj tko piše pr men na omenjenem DVD-ju) mora bit 100 kje na cdju al pa na njihovi strani, drugač pa jim pošlji mail al pa naj jim ga štacuna, poklič tja pa jim jebi rodno knjigo :D morjo ti najt ta driver, pogleš še enkrat vse cdje ki si jih dobil (lahko da so ti kakega tud pozabli dat ? )

Aja tist z rodno bukvo je hec. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

ali3n ::

Kabel imam narejen tako, da sta oba vtikača simetrična. 1-white-orange, 2-orange, 3-white-green, 4-blue, 5-white-blue, 6-green, 7-white-brown, 8-brown.


še enkrat pravilno stisni kabel; glej članek Ethernet -> http://www.slo-tech.com/clanki/net01/ne...

(in ja - ni vseeno kako stisneš kabel, čeprav je simetrično...).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

SodjaR ::

Na routarju lučka ne zagori, ko priklopim na integrirani LAN adapter, če pa priklopim na klasično LAN kartico pa gori.

Hmm, možno res, da kero žičko ni dobro prijelo, da ni pravega stika. Imam občutek, da tudi na klasično dela nekam počasi. To je bil pa že prej na tastari kišti problem, samo sem mal gruntal, da je pač kabel preveč dolg (ene 10-11m). Uhh, pa tudi je možno pol, da je kabel kje poškodovan, ker se mi zdi, ko se je bajta adaptirala, da je nekaj bilo lih s tem kablom, samo ker se je pač konektal, je bila zadeva zaključena.

Ja nič, ste mi dali mislit, jutri nabavim nov kabel in probam in če bo v redu (UPAM!!), ga šele potem potegnem po vseh voglih (kar kocine mi grejo pokonci!!).

ali3n, kaj si mislil s tem "ni vseeno kako stisneš kabel, čeprav je simetrično" ??? Na kaj moram biti pol pozoren, da bom to prav naredil!?? Žičke se razporedi po vrstnem redu, previdno vtakne v konektor, da kera ne zaide kam drugam, konektor vtakne v klešče, biti pozoren, da so žičke potisnjene do konca in stisniti. Kje je pol še kakšna finta???
Lep praznik želim, upam da ne bo dež, Sodja

ali3n ::

žice moraš razporediti po PRAVILNEM vrstnem redu; glede na napisano si jih razporedil "mal po svoje"; mogoče te to heca;

beri članek v moji prejšnji objavi.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

SodjaR ::

Uhh, ali3n, gledam, pa gledam, pa se mi zdi, da je moja napisana kombinacija enaka kot na tej strani, ki jo svetuješ, ne vidim razlike8-O

steev ::

A si slucajno vzel Manual in pogledal notri. Mogoce imas kaj v biosu disablano. Drugace pa garancija.
:|

Brane2 ::

Na nestu je imel nekdo podoben problem. Izkaazalo se je, da je prinesel s sabo ultracheap ploščat mrežni kabel, ki je bil dober kvečjemu za povezavo na domač ADSL modem, zraven katerega ga je dobil.

Ko smo zamenjali kabl,s o stvari zalaufale...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Pimoz ::

zadnja možnost (ampak čist čist tazadna):
glede garancije k si reku da si odpru komp....pejt v trgovino kjer si komp kupu pa reč da hočeš garancijo....k model kej zine o tem da je nalepka pretrgana se začni drt da ti nisi kriv da so ti sfukan komp prodal in da si pač mogu nujno na net in si uporabu drugo mrežno....uglavnem razpizdi se do konca....zagotovljeno deluje>:D

Brane2 ::

Naloži kak LiveCD linux gor in poglej, če zadeva najde mrežno in če ta dela.

Mislimda za nForce 4 čipset je forcedeth driver tapravi..
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

SodjaR ::

Se vsem prav lepo zahvaljujem za pomoč!!!!!
Se mi skoz bolj dozdeva, da je prav s kablom nekaj narobe in ga bom jutri zamenjal. Tastara kišta, ki je bila prej tam, ima ravno tako tale LAN adapter integriran na plati in sedaj se spomnim, da že takrat tega nisem mogel oživeti in sem ravno tako moral dodati mrežno kartico. In seveda žena je jamrala, da dela zelo počasi, sedaj je pa isto z novo kišto. Še večji hec pa je, da sedaj ko sem tastaro kišto priklopil pri sebi, ta integrirana mrežna na tej tastari kišti DELAAA.
Sem že kar 100%, da je kabel fuč in vas obvestim o izidu, ko ga zamenjam. Če bo delovalo, vas nekako povabim na pir, da utopimo tastar kabl!!!!:)
Lep pozdrav, Sodja

Brane2 ::

Če si iz LJ in nimaš blizu kake variante za kabl, rabiš pa kaj kratkega, prileti sem, bom jaz poizkal po delavnici in ti skrimpal zadevo. Zastonj, seveda.

Seveda prej pokliči, da vem kdaj prideš. Detajli na ZS.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Popravek: Sem našel kolut 300m FTP kabla na polici, zato tudi dolžina ni problem.

Če ti iz kakega razloga ni optimalno iskat štacuno,povej kolk kabla rabiš,pa ga bom naredil.

Ta kabel je prcej bolj krut od navadnega, je pa kakovostnejši, ker je oklopljen. BTW: je oranžen, ker sivega takrat niso imeli. Meni je barva nepomembna, zato sem ga vzel.


Meter sem plačal 65 SIT + DDV = 78 SIT. Toliko tudi hočem zanj.
On the journey of life, I chose the psycho path.

SodjaR ::

Uh, Brane2, hvala na super pristopu, samo sem iz Bohinja, kabel že imam, sicer je bil malo dražji;( , nisem pa še utegnil zadevo speljat, zadrege!!

Lep pozdrav, Sodja

SodjaR ::

No evo!! Zadeva rešena. Fuč, zanič kabel!!!!
Da popeniš in to me zaj.... že kar ene štiri leta. Zgleda, da je kartica toliko bolj robustna, da je za silo delovalo, integrirana pa sploh nič. Žalostno, žena mi je durh jamrala, kako ji počasi dela, jest sem jo pa tolažil, da je pač danes gužva, da ga ponudnik spet kaj biksa, na koncu je pa takole. Vse drugo krivo, samo jest in moj kabel ne:'(
Vsem se lepo zahvaljujem za pomoč in lep pozdrav, Sodja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

internet enkrat dela drugič ne...

Oddelek: Omrežja in internet
201572 (1264) Pyr0Beast
»

Povezava preko 100m prek kabla! Problem!

Oddelek: Omrežja in internet
232112 (1726) Golden eye
»

Problemi z mrezno Realtek

Oddelek: Pomoč in nasveti
101032 (890) miki16
»

omrežje na 70m

Oddelek: Omrežja in internet
492346 (1584) mazy
»

pomoč- kakšen kabel

Oddelek: Omrežja in internet
71994 (1910) mare_

Več podobnih tem