Forum » Omrežja in internet » Računalnik ne zazna routerja( ping neuspešen)
Računalnik ne zazna routerja( ping neuspešen)
Misko ml. ::
Pozdravljeni!
Imam adsl router Level one fbr-1418tx in povezavo na siolu. Problem je sledeč: Pri stacionarnem računalniku mi vse lepo deluje, pri laptopu pa mi sploh ne zazna routerja. probal sem ping routerja in mi napiše local host unreachable. probal sem se povezati direkt z laptopa na net ( brez routerja) in mi javi napaka 678. sem tudi nadgradil realtekovo 8139 kartico z najnovejšim driverjem pa še vedno ni nič. sem tudi odinštaliral in ponovno inštaliral mrežno kartico pa ni nič. dhcp na routerju imam omogočen. Upam, da ima kdo kakšno rešitev. Najlepša hvala vnaprej! Rok
Imam adsl router Level one fbr-1418tx in povezavo na siolu. Problem je sledeč: Pri stacionarnem računalniku mi vse lepo deluje, pri laptopu pa mi sploh ne zazna routerja. probal sem ping routerja in mi napiše local host unreachable. probal sem se povezati direkt z laptopa na net ( brez routerja) in mi javi napaka 678. sem tudi nadgradil realtekovo 8139 kartico z najnovejšim driverjem pa še vedno ni nič. sem tudi odinštaliral in ponovno inštaliral mrežno kartico pa ni nič. dhcp na routerju imam omogočen. Upam, da ima kdo kakšno rešitev. Najlepša hvala vnaprej! Rok
SaXsIm ::
kaj kabel imaš vredu? Si poskusil v računalnik dati drugo mrežno? Si poskusil z določitvijo statičnih ipjev?
SaXsIm
Misko ml. ::
Kabel je ok,mrežne še nisem probal zamenjati, ip sem dal tudi statične pa ni bilo sprememb.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568650 (5479) | c23po |
» | težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 13512 (6251) | AC_DC |
» | Nastavitve routerja Netgear WPN824Oddelek: Pomoč in nasveti | 3579 (3466) | pettri |
» | Router in Wireless system?Oddelek: Omrežja in internet | 3698 (3458) | ToJo |
» | Problemi v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 1624 (1471) | marS |