» »

zajemanje že instaliranega programa

zajemanje že instaliranega programa

XPSISTEM ::

zanima me sledeče!

Ali je mogoče že instaliran program posneti (ujeti z nekim programom) in ga naprimer potem spet instalirati nekje drugje...?

Hvala!

Gundolf ::

Ja, da se programe, ki ne rabijo inštalacije le presneti (tiste ki so zasnovani tako, da jih le odzipaš v nek direktorij in delajo "out of the box"). Tisti ki rabijo inštalacijo jo pa rabijo z razlogom. Od programa do programa je odvisno ali lahko njegove nastavitve skopiraš na drug računalnik in če lahko, na kakšen način (to je edini legitimni razlog za kopiranje inštaliranega programa, ki si ga jaz lahko izmislim).

Če mi daš dober razlog zakaj to sprašuješ (in zakaj v oddelku programiranje) bom pustil temo odklenjeno. Če ne, bom sklepal, da želiš nelegalno kopirati zaščiteno programsko opremo. In ker to ne sodi na Slo-Tech bom temo zaklenil.

Hja poglej razlog dober ali slap..je pa točen.

Rabim za to da bomo v službi formatiral comp in potem ponovno vrnil program ki ga nujno rabmo za poslovanje. Upam da ne boš vprašov zakaj nimamo cd ja.. za program smo plačal 3.500.000 slo sitov psaka ura programerja na našmu kompu pa tut stane v višave. to je ta razlog.

Upam da zadostuje.?

Hvala in Lp

#000000 ::

Acronis, al pa norton ghost, in še nekaj programov je ki ti naredijo image diska. To pomeni da lahko skopirajo popolnoma vse od programov do tvojih dokumentov, tko narejeno sliko se ponavadi lepo prenese na drug disk v mašini ali samo na drugo particijo (bolj zihr je na drug disk) in ko se tvoj sistem podre al pa ga pojeba kak virus ipd. takrat narediš format, in namesto da bi windowse in ostalo šaro instaliral ponovno, samo preneseš prej omenjeni image tvojega diska z vsemi programi driverji itd. skratka vse in začneš delat kot da se ni nič prpetlo :D

Za narest sliko, pa je najlepši trenutek, ko je sistem postavjlen na frišno, in vsi driverji in nstavitve narejeni, ker kasneje lahko že fašeš kak virus, trojan ipd. in če ga imaš v sistemu ko delaš image ga boš imel tudi ko boš ta image razpakiral, se prav vsakič. Zdej če si zihr da si clean, potem go ahed, nared ti in maš mir. Je pa res da pri takih programih kjer ti pride nekdo instalirat in te ocuri za $$$ je ponavad tko da se ne pustijo skopirat, no nam reku da velja za vse, ampak ponavad je tko.

Google išči acronis true image, se mi zdi da majo 30 trial, al pa pod data backup software. Srečno LP

Hvala za odgovor si mi kr velik pametnga povedov hvala.

Sam mi smo okuženi ;( tko da rabm samo program točno določen...???

Hja pol pa vseeno nared bekAp oz. sliko sistema, in probaj spucat, če se ti kej zalomi, imaš še vedno rezervo, aja lahko pa ta slika pride juhuhu GB LP

edit: lahko pa neseš mašino na servis, in naj popucajo viruse dol, pa takoj nardiš še eno sliko, ono od prej pa imaš za rezervo če se na servisu kej zalomi :D Aja servis stane cca 12 tisoč sit, kar je verjetno neprimerno manj kot klicanje serviserja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Wox ::

lol
Commodore 64

viharnik zakaj posmeh ?? a sem se kje kaj zmotu ? če sem se me lahko popraviš. LP

Gundolf ::

xpsistem, ne obstaja nek univerzalni sistem, ker programi se vsak po svoje naserjejo po eneparih direktorijih po disku, po registru in še čem.

Največ možnosti imaš, če vprašaš na supportu od tega vašega programa.

Zdaj te pa prestavljam v Programsko opremo, ker tole vprašanje s programiranjem nima blage veze.

Ok hvala lepa za vse infote. Sej se mi je zdel da je tko in da se pri instalaciji poserje po celmu sistemu. Pa nč ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave z zagonom računalnika po kloniranju diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
475631 (4637) gruntfürmich
»

Kloniranje oz.BACKUP op.sistema IN INSTALIRANIH PROGRAMOV iz C:/Program Files-a

Oddelek: Operacijski sistemi
294193 (3383) hojnikb
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10622211 (14920) MrStein
»

Windows Vista se bo nalagala hitreje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12511768 (8848) ripmork
»

Dvojni xp-ji

Oddelek: Operacijski sistemi
141292 (982) 2g00d4u

Več podobnih tem