Forum » Zvok in slika » KVALITETA filma v odvisnosti od HITROSTi in NAČINa peke
KVALITETA filma v odvisnosti od HITROSTi in NAČINa peke
vir ::
Že večkrat sem slišal, da je pri zapisovanju glasbe za kvaliteto glasbe potrebna najnižja hitrost peke. Zakaj? Nevem!
- Sedaj pa me zanima kako je z videom.... Verjetno je analogno tudi tu tako kot pri glasbi potrebna nižja hitrost peke - zanima me zakaj?
- Druga stvar, ki me zanima glede tega pa je, ali je bolje če pri kopiranju originala uporabiš snemanje iz DVD na disk in nazaj na DVD, ali pa je bolje če en DVD bere, drug pa sproti zapisuje
- Sedaj pa me zanima kako je z videom.... Verjetno je analogno tudi tu tako kot pri glasbi potrebna nižja hitrost peke - zanima me zakaj?
- Druga stvar, ki me zanima glede tega pa je, ali je bolje če pri kopiranju originala uporabiš snemanje iz DVD na disk in nazaj na DVD, ali pa je bolje če en DVD bere, drug pa sproti zapisuje
karafeka ::
1. Če je audio cd zapisan z več kot 8x hitrostjo, potem je možno, da imajo kakšni (večinoma starejši) cd predvajalniki (prenosni, v stolpu, v avto radiu), težave s prepoznavanjem in igranjem cdja.
2. Mislim, da pri videu ni takšnega problema.
Če snemaš na nižjih hitrostih, se dvd oz. cd dlje ohrani (pa ni važno, ali imaš gor datoeke, filme ali glasbo). Vendar dvdji oz. cdji niso namenjeni daljšemu arhiviranju (več mesecev oz. let), zato ljudje gor ponavadi pišejo z maksimalno hitrostjo.
3. Mislim, da ni važno, ker digitalno je digitalno. Mogoče je odvisno od tvojega sistema (recimo, ni fajn če sta dvd rom in dvd recorder na istem ide kablu, če snemaš direktno iz dvdja).
2. Mislim, da pri videu ni takšnega problema.
Če snemaš na nižjih hitrostih, se dvd oz. cd dlje ohrani (pa ni važno, ali imaš gor datoeke, filme ali glasbo). Vendar dvdji oz. cdji niso namenjeni daljšemu arhiviranju (več mesecev oz. let), zato ljudje gor ponavadi pišejo z maksimalno hitrostjo.
3. Mislim, da ni važno, ker digitalno je digitalno. Mogoče je odvisno od tvojega sistema (recimo, ni fajn če sta dvd rom in dvd recorder na istem ide kablu, če snemaš direktno iz dvdja).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Omejitev hitrosti pri peki CDOddelek: Pomoč in nasveti | 3026 (3026) | Dr_M |
» | Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9592 (7216) | AtaStrumf |
» | Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6542 (4453) | pingo76 |
» | Teac 48x12x48 ?Oddelek: Kaj kupiti | 1718 (1349) | TheJack |
» | Kako posneti glasbene CD-jeOddelek: Zvok in slika | 4028 (3658) | SpiDEr8 |