» »

Pozna kdo kakega retorika/nekoga, ki se spozna na glas?

Pozna kdo kakega retorika/nekoga, ki se spozna na glas?

Crash(er) ::

Pozdravljeni.

Iščem kogarkoli, ki bi poznal kakšnega retorika, ali pa človeka ki se spozna na glas, še bolje, da je sam retorik in se spozna na glas :)

Prosim, če kdo ustreza "pogojem#, da me kontaktira ali pa tukaj napiše, ker bi mi njegova pomoč prišla neskončno prav :)

Hvala najlepša

Looney ::

Jeseni se spet začne Dramska šola Barice Blenkuš, kjer je poudarek na vsem takem.

edit: Se raje na MSN-ju slišiva.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Looney ()

Crash(er) ::

Hvala, hvala, hvala looney :)

Še kdo, kdorkoli?

Zanimalo bi me predvsem nekaj glede vaj, ki sem jih zasledil v določenih knjigah, katerih naslov mi je trenutno neznan. Ali lahko jaz (še mutiram), brez večjih skrbi da si bom "pokvaril" glas izvajam te vaje? Sprašujem, ker naj bi recimo petje med mutiranjem škodilo glasilkam (to ni potrjeno, mi je nekdo rekel).

hamax ::

retorik se ne spozna na glas ampak na govorenje, kokr js vem.
za glas si rajs najt ksnga profesorja petja al pa kej tazga :D

b0B3k ::

@Crash(er): Če se ne motim je retorik v bistvu govornik.
Wikipedia: Govórnik ali retórik je oseba, ki se poklicno ali ljubiteljsko ukvarja z govorništvom ali retoriko, kar pomeni, da v javnosti svojim poslušalcem ustno daje informacije o določeni temi. Če hoče delovati z uspehom, mora spretno izbirati besede in dobro znati vplivati na poslušalce.

Če te pravilno razumem, potrebuješ ti vokalne vaje oz. vaje za resonanco. V bistvu to tudi mene zanima. Pravzaprav me zanima, kolikšna možnost obstaja, da se s pomočjo "prave" teorije (brez učitelja) sam priučim pravilne vokalne tehnike in tehnike dihanja. Reference in naslovi dobre literature bi bili lepo zaželjeni.

moj_nick ::

Po mojih izkušnjah iz solopetja v glasbeni šoli ti lahko povem, da sam, brez učitelja, ne zmoreš pravilno peti (vsaj na začetku). Petje pa zajema vse prvine, ki jih potrebuješ tudi za pravilno govorenje. Dihati se lahko naučiš pravilno sam, vse ostalo pa zelo težko, ker je to dejansko spreminjanje najstarejših in najbolj pogostih navad in se vse nove naučene stvari hitro pozabijo. Koristno se je posneti s kamero in se večkrat pozorno poslušati. Ključ do uspeha je, da sam sebe dobro slišiš in oceniš morebiten napredek, nazadovanje. Dokler tega ne znaš, brez učitelja ne gre. Če ne opaziš, da delaš kaj narobe, začneš čez čas govoriti (peti) kot ponavadi.

Samega učenja govorenja, brez petja, se nisem lotil, bom pa rekel, da se brez učitelja, vsaj na začetku, ne da.
110111001001010001010000

Crash(er) ::

Imate prav, retorik je govornik, ampak ker sem našel knjigo Igralec in glas (Cicely Berry) v oddelku retorika, sem sklepal, da bi retoriki znali kakšno povedat na to temo :) Sledečo knjigo pravtako toplo priporočam, ker je super duper in oh in sploh.

Še kar pa ne vem, če lahko vaje (tbh ne vem ali so vaje opisane v knjigi vaje za resonanco, ali pa karkoli drugega) izvajam med mutacijo brez kakih večjih skrbi. Knjiga ima slikovni material, zato me nepravilna interpretacija vaj bolj malo skrbi :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniška nepismenost (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11214096 (11313) solatko
»

Sam svoj mojster (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1089886 (7303) Unknown_001
»

Slovenija ima talent 2010 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Sedem umetnosti
30849459 (29381) shadeX

Ljudje z vizijo (resen posel)

Oddelek: Loža
204097 (3913) bluefish
»

EMA 2011

Oddelek: Loža
385784 (4692) mojsterleo

Več podobnih tem