» »

Slovenija ima talent 2010

Slovenija ima talent 2010

Nikec3 ::

Druga stvar, ki je moteča, je pa glasovanje publike. Kot sem razumel voditelja, so gledalci lahko glasovali za 10 nastopajočih že cel teden!. Halo? To je tako očitno zaslužkarstvo, da kar glava peče: sploh ni važno, kako dobro bodo v nedeljo nastopali Talenti, glavno je, da cel teden lahko glasujem za svojega favorita (in polnim blagajno Mobitelu, SiMobilu, in POP-TV-ju. Se pravi, ne izbiram glede na talent, ampak zelo očitno zgolj glede na to, kdo mi je bil všeč v predizboru (ali pa glede na to koga poznam). In to spet ne samo enkrat; glasujem lahko večkrat, kar je skrajno nepošteno. Bolj profesionalni kandidati za Talenta, z boljšo organizacijo (beri: managerjem in ostalim teamom), lahko izvedejo hudo reklamno akcijo. Ustrezno strokoven team lahko svojega kandidata lansira med zvezde samo s tem, ker bodo uspeli v zakulisju prepričati nekaj (deset) tisoč najstnikov, naj glasujejo za tega kandidata. Payoff potem ni samo 50.000 EUR.


Dobrodošel v kapitalizmu!

Sims ::

Ok, še moje mnenje. Se dokaj strinjam z imagodei-jem. Osebno bi naprej poslal, "žonglerja", pa Faniko. Pa ne zato ker je invalidka. Maestro so res dobri, vendar ne sodijo sem. Sem bil do danes za Boštjana(res mi ima dober vokal). Potem sem pa na youtube videl, kje je že vse pel ter s kom. On je tudi "profi" in po moje ne sodi sem.

Sicer pa vsak po svoje gleda na tole oddajo in kaj je talent.

LP.

sims

Looooooka ::

Jst pa Fanike ne bi poslal naprej,ker je tip ce gledam oboje...bolje pel.Plus naravnost pateticno se mi je zdelo da 3 clanska zirija joka pred invalidno osebo in potem skupaj spravlja stavke kot so "vi ste heroj" bla bla bla.Ce je prisla na ta show pomen, da sama to ze ve.Pomen tud, da se ma sama dovolj rada, da nase ne gleda kot na nekoga, ki nekaj ne zmore.In je res krivicno, da grejo sentimentalnost vtikat v sojenje in samo zato, ker je nekdo hendikepiran pride naprej pred nekom, ki je imel ocitno vecje stevilo obozevalcev.Svinjarija.In ce slucajno kdo misli, da sem zarad tega kar sem napisu nesramen...naj se vprasa kdo je bolj nesramen.Nekdo, ki diskriminira proti invalidom in nanje ocitno gleda kot drugorazredne tekmovalce...al nekdo, ki se na take zadeve ne ozira.
Za maestro pa tkole....fantje so talentirani ampak za njihov talent se je ze vedelo po prejsnjih zmagah na drugih tekmovanjih.Sam sem mislil, da je point oddaje v tem...da se najde nove?

Sims ::

Da, najti talenta, bi po moje moral biti point.

c0dehunter ::

Eh, point je gledanost. Če bi iskali prave talente bi morali omejiti izbiro talentov(samo pevci, samo plesalci, samo žonglerji). Tale žirija žal ni tako vsestranska da bi lahko strokovno ocenjevala takšen širok nabor "talentov".
Seveda, tako bi šov takoj postal suhoparen izbor, ki bi zanimal peščico profesionalcev, večino ostalih pa pač ne.

Zadeva je šov in gre se za zabavo širše množice in je kot tak ravno pravšnji za nedeljske večere in tudi sam si rad ogledam da se malo nasmejim zraven.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

No, saj boste imeli enako sentimentalno zgodbo, ko bo nastopil kakšen otrok. Kako boš lahko nedolžnim "učkam" rekel NE!
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

roli ::

Po mojem mnenju bi moral jit Jakob (žongler) naprej. Maestro so bili izvrstni in prav da so šli naprej. A niso drugeče nastopali (vsaj del njih) na EMI? Al pa vsaj zgledajo podobni (pri pušlarjevi). Samo Faniko bi pa zamenjal z Jakobom - ki je imel to nesrečo, da je prišel med same dobre.

In meni gre tudi blazno na živce da lahko glasujemo že cel teden preden smo nove nastope sploh videli. Samo da bi služili:D.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

BigWhale ::

Bostjan je nastopal po lokalnih dvoranah in beznicah. :) Niti ni primerljivo z nastopi skupine Maestro. :)

Mentalist ::

No, še moje mnenje. Boštjan je odpel najboljše, privošćim pa tudi Faniki, pela je res lepo in ji privoščim da gre naprej, vem kako je imeti cerebralno (jo mam tudi jaz) in ji privoščim res.
Lool.

imagodei ::

Faniki tudi jaz privoščim, ampak naprej gresta menda najboljša dva. Po izboru gledalcev je bila to plesna skupina Maestro, po izboru žirije pa...? Menda ne bi smelo biti dvoma, da je Boštjan pel boljše. Pustimo za hip, da Maestro IMO sploh ne bi smel biti na Talentu, saj kot je že napisal Looooka, je njihov talent že prepoznan in priznan.

Skratka, pred žirijo sta bila dva pevca. Jebat ga, življenje ni potica. Vprašat se je treba, kdo ima več talenta, kdo je bolj "zvezdniški material", kdo ima več možnosti za kariero... Pustimo hendikepiranost, to naj ne vpliva niti v plus, niti v minus; dejstvo je, da ima Boštjan boljši glas. Mislim, da med svojim nastopom ni niti enkrat "zafušal", pel je s srcem, glas ima zelo zanimiv. Fanika je, vsemu trudu navkljub, nekajkrat "falila štimo", pela ni niti približno tako vživeto, kot Boštjan. Skoraj gotovo je, da Fanika ne bo prišla v veliki finale. Ali bo prišel Boštjan, je vprašanje zase, ima pa IMO mnogo več možnosti za to. Vsaj po odzivih na forumih sodeč.
- Hoc est qui sumus -

djordjevic ::

Jap, well put, imago.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Sims ::

Če ocenjujem le petje ter nastop brez nekega ozadja, kje je kdo že pel ali hendikepiranost, je bil Boštjan boljši in bi ga dal naprej ... ostalo sem pa že prej napisal ...

LP.

Sims

imagodei ::

Zdaj, ne vem, kje je pel Boštjan, vendar menim, da njegovo udejstvovanje ni bilo na profesionalni ravni? Če ima managerja, PR službo in za sabo več let šole petja, potem je moj pomislek isti, kot pri Maestro.

Če se pa z glasbo ukvarja amatersko, potem pa ni takega problema. IMO je bistvo oddaje odkrivanje novih (beri: še nepoznanih) talentov, ki niso imeli ustreznih priložnosti. In ker izbirajo samo enega Zmagovalca, bo to na koncu samo eden, pa če se nam razni invalidi še tako smilijo in jim zato gledamo skozi prste.

Sicer pa vidim, da ga je Kit intervjujal. Mogoče bo pa on kaj več povedal, kaj je na stvari.:)
- Hoc est qui sumus -

blackbfm ::

Ta Boštjan si mal domišlja preveč pa tak fejk deluje, Maestro so meni osebno mim, čeprav nastop je dober. Fanika je ok, simpatična, malo mora pa še izpilit petje..ampak pomoje bi se jo dobro dal prodat, ker je dost unikatna:D

BALAST ::

Slovenija ima talent, pod pretvezo iskanja "čistega dobička".

Priznam sem pogledal, kaj so imeli kandidati ponudit v predizboru, ampak sedaj me je pa že minilo.

BigWhale ::

imagodei je izjavil:

Sicer pa vidim, da ga je Kit intervjujal. Mogoče bo pa on kaj več povedal, kaj je na stvari.:)


Oh lol! True! I'm gonna get me some hits! :))

Se link do intervjuja, ki sem ga naredil pred dobrimi dvemi leti, ce koga zanima. :)

No, Bostjan nima managerja, nima vecletne sole petja za sabo. Ima pa nekaj kilometrine s ljubiteljskim petjem, igranjem kitare (vse bolj ali manj kot samouk) in koncertiranjem, po stajerski (mogoce celo po sloveniji, ne vem vec). Je pa Bostjan en v redu decko in dober prijatelj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

imagodei ::

Dobrimi dvemi letitm? [Si lomi jezik]
- Hoc est qui sumus -

Saintek ::

Spc kapa dol za video

:)

BigWhale ::

imagodei je izjavil:

Dobrimi dvemi letitm? [Si lomi jezik]


Oh hush! :P Ta post sem pisal pet ur. :>

Avenger ::

hehe, ne vem zakaj naj kdo ne bi spadal na to tekmovanje, če je zastavljeno v smislu 'odprto za vse'. Lahko bi se prijavil tudi Plestenjak, Fredi Miler, Helena Blagne itd. mogoče bi moralo pa v pogojih pisat, da človek recimo ni smel nikoli nastopat pred širšo publiko. Pa še neki, ime izbora je dokaj hudo faljeno, ker 'imeti talent' ne pomeni to, da znaš odpet eno opero brez vsake napake, ali da plešeš tako dobro, da bi lahko pobral vse možne nagrade - kar je vse posledica neskončnega treniranja - imeti talent pomeni, da ti lahko nek totalno nešolan človek odpoje neko pesmico tako, da se vidi da ima posluh, smisel za ritem, za šov itd, torej da se vidi, da iz njega lahko NEKAJ BO - v prihodnosti. Tu se pa išče človeka, ki je že tam, ki že obvlada, ki je že perfekcija, ki ne bo rabil nadgradnje ampak bo samo nadaljeval, posnel plato, mel koncerte, pika.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Mipe ::

Ma, tale je bolj talentiran od vseh tehle skupaj.

Sims ::

Rekel bi, da je izbor ok. So mi pa bili oktet 9 face, pa Nekromant mi je tudi dober.

bond007 ::

Mali bi verjetn znal dober pet, če se nebi tolk spakoval pa nategoval besedila, men so tele njegove priredbe podn... Nekro bi skor mogu pridet v finale, ampak je pač bil premagan s strani horny najstnic..jbga

Nikec3 ::

Petrova priredba Tears In Haeven mi je bila zelo všeč, za danes pa bi rekel, da je pesem naredil preveč kičasto.

imagodei ::

Madona ste kritični,

fant je star 15 let. Ima talent? Brez dvoma. Mal drugač je, če da od sebe tole 15-letnik, ki sam drgne kitaro in iz lastnega veselja poje, za sabo ima pa zgolj mamo in očeta, ali pa če en 20 ali 30 letnik s šolanim glasom in managerjem iz sebe stisne enako ali pa malenkost boljšo izvedbo. Pa če spet omenim razne plesne skupine, ki so že znane po Sloveniji in širše, imajo profesionalnega koreografa...

Halo - fant je še mlad in ima čas. Poanta sploh ni, ali je to kičasto ali ne. Ne pozabit, da je bilo treba glasbeno podlago očitno zapisat, da ga je uno bitje na čelu (al na čem že). Zdej, razen, če česa ne vemo in ga ne spremljajo profesionalci, je priredba očitno njegovo lastno delo.

Za 15-letnika je to zame fenomenalno in povsem zadostuje za uvrstitev naprej. Za "ustvarjalno dozoret" ima pa še dovolj časa - jaz smisel Talenta vidim ravno v tem, da prepozna potencial.
- Hoc est qui sumus -

DarwiN ::

Ko že o dobičku govorite. Meni ravno reklame preprečujejo, da bi stvar gledal.. Vse skupaj je vprašljive kvalitete in potem žal te rekorno dolge in pogoste reklame prevagajo..

Kaj češ, POP nuca keš in to maksimalno, kar se da tržit.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Wox ::

imagodei je izjavil:

Za "ustvarjalno dozoret" ima pa še dovolj časa - jaz smisel Talenta vidim ravno v tem, da prepozna potencial.

Lepo, da vidiš smisel v tem "showu". Jaz ga ne vidim. A res rabimo slovenski Kelly Family, da zapolni štadion na Stožicah?

imagodei ::

Jaz se sprašujem, kaj je smisel tvojega sporočila. Šov imamo, hočeš nočeš. Zdaj, jaz vidim nek smisel, ti ga ne vidiš. Fajn. Kaj pa ima Kelly Family s tem, pa veš samo ti.
- Hoc est qui sumus -

jRk0 ::

Matek ftw! :D
You fuck up once, you loose two teeth.

Shkorc ::

jRk0 je izjavil:

Matek ftw! :D


+1 hahaha

Se mi je zdel znan (še iz časa Puranov in ET-ja) lol

Očitno nažiganje špilov deluje blagodejno na glasilke ;>

Gregor P ::

V teh oddajah ni prav nobenega elementa presenečenja več; prav v vseh si lahko dokaj točno "uganil" kdo bo šel naprej; tisti pač, ki jih POP TV tudi najbolj favorizira oz. jim namenja največ medijskega prostora. Potem so tukaj še takšne cvetke npr. da pri nekomu, ki mu ni najbolje uspela neka pesem rečejo, da si je na žalost pač izbral pretežko skladbo, drugemu pa spet rečejo, da je pohvalno, da je bil tako pogumen ker si je izbral tako težko pesem, oba pa seveda fušata:D

Ampak to je pač kot že rečeno "show business" in ne moremo računati na neko "pravičnost", objektivno odločanje ipd. gre predvsem za zabavo ter komercialni zaslužek televizije; in če to tudi tako vzameš (tudi kot nastopajoči) ne bi smel izgubiti preveč živcev:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Matek ::

jRk0 je izjavil:

Matek ftw! :D
Sicer vse skupaj ni ravno neka meni najljubša oblika kulturnega udejstvovanja in sem se udeležil bolj zavoljo tega, ker so ostali člani želeli, me pa veseli, da sem vsaj kolege geeke razveselil :)).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

BigWhale ::

Matek je izjavil:

jRk0 je izjavil:

Matek ftw! :D
Sicer vse skupaj ni ravno neka meni najljubša oblika kulturnega udejstvovanja in sem se udeležil bolj zavoljo tega, ker so ostali člani želeli, me pa veseli, da sem vsaj kolege geeke razveselil :)).


Se mi je zdel! Sem gledal sam re-cap oddaje, sem prehitro prisel v dnevno sobo. :))

Sicer pa cestitke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

BuzzFuzz ::

Da še jaz dodam svoje. Ve se kdo bo zmagovalec talent šova. Ne bom vam izdal imena ker ne smem :P
Nekateri pozabljate da je v ozadju celotnega šova denar in velik finančni vložek pri katerem si odgovorni prizadevajo še večji feedback.
Njihova politika je enostavna. Zmagat more nekdo ki je postaven, zna dobro komunicirat in ima dober glas. Mora bit show maker.
Kot sem že omenil, denar zmaga na koncu. Tudi izločanje je nastavljeno točno za določeno ciljno publiko. V naslednji krog mora nekdo ki ga imajo gledalci pri srcu. ZMERAJ se izberejo takšni ki imajo zaledje gledalcev in glasovalcev. Če povem npr vsi dosedanji zmagovalci ki gredo v veliki finale so figure ki imajo za sabo vsak svoj krog gledalcev-oboževalcev.

PRO PLUS si ne more privoščit da bodo šli naprej samo tisti ki so ljubljenci pri najstniški publiki ali samo tisti ki so ljubljenci starejše publike...
Če pogledamo dosedanje zmagovalce, Maestro so najbolj atraktivni in naloga Pro Plusa je obdržati takšno skupino do konca med "potencialnimi" zmagovalci kajti zaradi njih priteka veliko veliko denarja in zaradi njih bo veliko ljudi na finalni oddaji. Ostali so pa tudi ljubljenci določenega kroga občinstva.
Sodit kdo je pravi talent je težko. Vsi so po svoje talenti. Tako ali drugače. Da pa je nekdo že prej znan pevec, plesalec ali žongler pa ni nič slabega.
Na tak način je več gledalcev pred TV ekrani, več se glasuje, več je denarja. Seveda se ve da takšen profil ne bo zmagal talent šova ker je njegovo finančno ozadje že dodelano. Nihče od "znanih-uspešnih" tekmovalcev ne bo podpisal pogodbe za sodelovanje kjer bo njegov delež zelo majhen.
Bo pa podpisal vsak ki je bolj ali manj na začetku svoje kariere, nekdo ki mu bo pogodba lahko ponudila uspešno kariero in razvoj. Kako dolgo bo pa ta kariera uspešna je pa predvsem odvisno od pohlepnosti založbe, Pro Plusa. Ja, je denarna nagrada je 50k EUR ampak to ni point šova za organizatorje.

In še nekaj o prihajajoči "zvezdi" letošnjega šova. Lahko povem samo to da "oseba" še ni nastopila v dosedanjih polfinalih.

Shkorc ::

Če se ne da zapečt na CD in prodajat, ne moraš zmagat.

imagodei ::

Jaz tud vem, kdo bo zmagal, sam res ne smem povedat. Sej me matra da bi, ampak čist čist res ne smem povedat. Ampak - vem. Samo povedat - ne smem.

Boste vidli na koncu, k vam bom rekel, da sem mel prav! Čist zares!
- Hoc est qui sumus -

Gregor P ::

No, saj v bistvu vsi vemo, kdo bo zmagal na koncu:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Samuel ::

Jst tud vem, sam ne smem povedat.. res ne smem. :P

Skyman ::

zanc sm vidu na ulici tega talenta k se ni nastopu v polfinaluu in mi je zaupu da je zmagu ter da ne smem povedat lohko vam povem da boste preseneceni :)):D;)

Gregor P ::

Če kaj, potem ne bomo presenečeni;):D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BuzzFuzz ::

talentko ;)

BigWhale ::

Jest pa lahk povem. Sam nocem. :>

projektor ::

Nisem čisto na tekočem kar se tiče tega izbora, sem pa zadevo gledal ene dvakrat. Pa je ne bom več. Ne moti me freak show nastopajočih.
Me je pa zmotila tista blont cipa v kvazižiriji, ki se trudi spakovat s pokozlanimi angleškimi izrazi. So mi pojasnili, da je Angležinja in, da živi tukaj šele deset let. Madona, po desetih letih se vsak šiptar ki zida škarpe nauči briljantno slovenščino v primerjavi s tem izmečkom, ki so ga naši mediji postavili za voditeljico oddaje v prime time termin!! Saj poskušam razumet, da to spakovanje spada v imidž, da je bejba za nas, kmete, izpade bolj fino in bolj kul, ker je iz tujine.

In - jagoda na torti - potem si to primitivno ženšče upa med oddajo komentirati tiste nastopajoče, ki so za mišjo dlako izstopali iz (pod)povprečja, češ da, si ni mislila da SLovenija kaj takega premore, in da je to za Slovenski standard dober nastop!! Tako je. Neka spačena samovšečna kvaziumetnica, si upa pokroviteljsko ocenjevati SLOVENSKI STANDARD, si morete misliti. Kao, "Le kdo bi si mislil, da zna nekdo všečno peti, čeprav je po narodnosti primitiven Slovenček."

Sej smo res butalci, da promoviramo tako cenenost. Da lahko podumetniški blontni poden-od-podna kupuje gate na račun idiotov, ki jo gledamo, in na ta način kupujemo njeno s*anje.

Sims ::

Da, njene izjave so tudi mene zbodle. Se pač osredotočim na nastopajoče. Njo bi najprej skino iz odaje.

tinlad3n ::

Ona je super!

Ejsi_Disi ::

projektor je izjavil:

Nisem čisto na tekočem kar se tiče tega izbora, sem pa zadevo gledal ene dvakrat. Pa je ne bom več. Ne moti me freak show nastopajočih.
Me je pa zmotila tista blont cipa v kvazižiriji, ki se trudi spakovat s pokozlanimi angleškimi izrazi. So mi pojasnili, da je Angležinja in, da živi tukaj šele deset let. Madona, po desetih letih se vsak šiptar ki zida škarpe nauči briljantno slovenščino v primerjavi s tem izmečkom, ki so ga naši mediji postavili za voditeljico oddaje v prime time termin!! Saj poskušam razumet, da to spakovanje spada v imidž, da je bejba za nas, kmete, izpade bolj fino in bolj kul, ker je iz tujine.

In - jagoda na torti - potem si to primitivno ženšče upa med oddajo komentirati tiste nastopajoče, ki so za mišjo dlako izstopali iz (pod)povprečja, češ da, si ni mislila da SLovenija kaj takega premore, in da je to za Slovenski standard dober nastop!! Tako je. Neka spačena samovšečna kvaziumetnica, si upa pokroviteljsko ocenjevati SLOVENSKI STANDARD, si morete misliti. Kao, "Le kdo bi si mislil, da zna nekdo všečno peti, čeprav je po narodnosti primitiven Slovenček."

Sej smo res butalci, da promoviramo tako cenenost. Da lahko podumetniški blontni poden-od-podna kupuje gate na račun idiotov, ki jo gledamo, in na ta način kupujemo njeno s*anje.


Ahaha, pokozlani angleški izrazi. Ampak v istem odstavku omeniš freak show, prime time, kul...
Rock n' roll ain't noise pollution!

jRk0 ::

v bistvu zivi ze 18 let v slo :D ampak mi gre zlo na falus ja z njenim spakovanjem
You fuck up once, you loose two teeth.

Sims ::

Torej, moj izbor te odaje sta Maja Triler in Nina Dremelj.

Sims

Mentalist ::

Alen Vugrinec- Vesel pa Nina Dremelj.
Lool.

blackbfm ::

Nina je pomoje najbolj talentirana izmed teh danes.

Dunking devils, saj je zanimivo, ampak dvakrat vidiš pa se naveličaš. Alen mi je pa čisto mim, pa preveč preferira južnjaško glasbo bljak.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eminem v. Universal

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4411848 (9001) alphasaphir
»

Sodobnejša glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5212054 (11022) Jst
»

Eminem in ostala muzika

Oddelek: Sedem umetnosti
499954 (8619) Gladi
»

Eurosong/Evrovizija 2011 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22432606 (26063) mojsterleo
»

EMA 2011

Oddelek: Loža
385783 (4691) mojsterleo

Več podobnih tem