» »

Slovenija ima talent 2010

Slovenija ima talent 2010

Gregor P ::

Večina kandidatov se je v glavnem prijavila za to, da jih bodo opazili, kar je tudi cela poanta showa; prepričan sem, da jih je že kar nekaj dobilo najrazličnejše ponudbe in konec koncev lahko tudi POP TV promovira kateregakoli kandidata hoče, ne nujno zmagovalca, ali pa celo finalistov.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Okapi ::

Maji bi sicer nagrada prav prišla, ker bi jo porabila za študij petja oziroma glasbe v tujini (tako pa ni sigurno, ali bo lahko šla, ker je zadeva fejst draga). Drugače je pa jasno - profi kariere ti zgolj zmaga na takšnem tekmovanju ne more narediti ali zagotoviti. En poletni hit bi Maji koristil precej bolj, pa tudi tistega bi morala znati izkoristiti.

O.

Če narediš sprejemne izpite in si zares dober, je kar nekaj odličnih glasbenih akademij, ki te sprejmemo in celo podelijo štipendijo oz. a ni celo tako, da če si sprejet na kakšno takšno šolo, študij, torej si prestal sprejemne izpite, avdicijo recimo kot vrhunski glasbenik ipd. si upravičen do štipendije celo v naši državi?

Že čez mejo v Gradcu imajo odlično glasbeno univerzo/akademijo z zelo dobrim in mednarodno priznanim jazz oddelkom in šolanje v Avstriji je v glavnem brezplačno ... in ker je ona iz MB, je recimo to vsaj po mojem kar zelo dobra rešitev;)

Točno kam bi rada šla študirat, ne vem (se mi zdi, da v London ali nekam v VB, nisem tako natančno sledil pogovoru;-), ampak štipendije nikjer ne dobijo kar vsi sprejeti. V glavnem, rečeno je bilo, da če bi dobila nagrado, bi lahko šla študirat nekam, kamor sicer ne bo mogla iti. Seveda pa to ne bo preprečilo njenega študija nasploh, bo pač šla nekam drugam.

O.

Sploh ni težava, tudi če bo odlična na neki "povprečni" glasbeni univerzi, bo še vedno lahko prešla na drugo "boljšo" glasbeno univerzo ipd. sploh če je talentirana :)

680x0 ::

globoko grlo je izjavil:

živ!

Men se e pa zdel pri tej tamali, da so ji umetno dodal nek echo oz. nekaj podobnega, al ima res tak glas?

V vseh nastopih je imela navite efekte, pa tudi komadi so bili vedno izbrani v tej smeri (efekti, dobra atmosfera). S temi efekti je sicer tako, kot s soljo in začimbami v kuhi - vsaka hrana je dobra, če jo pošteno posoliš, dobri kuharji pa so tisti, ki znajo pripravit okusno hrano brez pretiravanja z začimbami.

cyber_killer je izjavil:

Poleg petja ima tudi obnašanje na zelo odraslem nivoju glede na njena leta. Znala je odgovort na vsako vprašanje od tistih dveh, ki sta poskušala biti smešna.

Hardstyle je izjavil:

Ko sta jo vprašala kaj bo naredila z denarjem, je rekla da bo organizirala dobrodelni koncert. We will wait and see.

Pred vsako polfinalno in finalno oddajo je bila tudi generalka, tako da vprašanja zanjo niso bila presenečenja.
Sicer je bila Lina na odru kot iz priročnika o javnem nastopanju in od nje bi se lahko veliko naučili tudi drugi. Od za mnoge neopaznih malenkosti (kako se je npr. poimensko zahvaljevala članom žirije - "Hvala, Brane") do bolj očitnih prijemov (če zmagam, bom organizirala dobrodelni koncert). To so stvari, zaradi katerih odrasli ljudje hodijo na tečaje retorike, prezentacije in javnega nastopanja in brez dvoma niso zrastle na njenem zelniku ampak so bile skrbno natrenirane. To se je nenazadnje videlo tudi v polfinalu, ko ni razumela vprašanja in je v odgovor navrgla nekaj floskul.

Drugače pa dober show, produkcijsko na ravni, da je preveč reklam, sumljivo telefonsko glasovanje in predvidljiv zmagovalec smo se pa že navadili.

Smrekar1 ::

imagodei je izjavil:

Omejujoč se zgolj na talent, si je zmago zaslužila. PERIOD. Ravno tako, kot bi si jo zaslužil morda še Peter Vode (spet predvsem zaradi rosnih let) in Alen Vesel. In v nasprotju z Majo Keuc (preveč profesionalna) in Sanja Pesan (ji je parkrat orenk zmanjkalo moči).

Morda res. Vseeno pa se mi zdi, da je pri tej oddaji zgolj stroga definicija talenta postranskega pomena. Precej stvari se da naučiti, tiste zvončke bi se dalo tudi povsem mehanizirati, pa vseeno povsem sodijo v oddajo.
V oddaji se išče talent, to je res, ampak glasuje se pa za najboljši nastop. Linin sicer ni bil slab, ampak je bilo v finalu nekaj boljših. Zmagala je zato, ker je prisrčna in ker ima 7 let, pa tako dobro poje, ne ker je imela absolutno najboljši nastop.

Zmagala je zato, ker je prisrčna in ker ima 7 let, pa tako dobro poje,
Vse to spada zraven k nastopu. Zmagal je tisti, ki je bil ljudem najbolj všeč in če privzamemo, da niso goljufali s štetjem glasov, je vse čisto.

Najuspešnejši glasbeniki niso tisti, ki najbolje pojejo, ali ki so najbolje videti na odru, ali ki imajo najboljše skladbe - zmagovalca naredi miks vsega.

O.

i386 ::

Prosm vs no, tako povdarjate, da je punčka stara 7let in tako dobro poje. Matija iz dueta Matija&Matija je pel (res, da ne perfektno, na trenutke se je celo drl), zraven pa igral še na kontrabas!

Vajenc ::

No takih talentov kot je Matija jr. najdeš mnogo več. Verjetno ne tako simpatičnih, pa vendar.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Looney ::

Pismo mate butasto debato, ampak si ne morem kaj, da ne bi vskocila noter. Matija jr. je SPILAL zraven ko je pel. In mislite si kar hocete, ampak to ni tako lahko tudi za odraslega cloveka.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Nikec3 ::

Pa kaj se sploh kregamo, saj vsi vemo, da smo mi ki to komentiramo boljši od vseh talentov skupaj.

PaX_MaN ::

Pa kaj se sploh kregamo, saj vsi vemo, da smo mi ki to komentiramo boljši od vseh talentov skupaj.

Tako je. Veš kako malo je talentov, ki konstruktivno pišejo na S-T?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

imagodei ::

Za Matija&Matija smo itak že povedali, da bi morala v finale prit. Sta čist razturala in sploh mali je imel talent.
- Hoc est qui sumus -

fosil ::

Nista mogla prit, ker so bile že vse kvote zapolnjene.

Torej bila sta dva najstnika, fant in punca.
Dva odrasla, mami in oči.
Tri skupine, vsaka s popolnoma drugačnim programom.
Ena invalidka za invalidno kvoto.
Ena narodna zabavna z jodlanjem.
Pa še enga luštkanega otročka.

Zelo raznovrsten program, tako da so imele vse demografske skupine nekoga za katerega so lahko glasovale.
Res neverjetno naključje.
Tako je!

Smrekar1 ::

Okapi je izjavil:

Vse to spada zraven k nastopu. Zmagal je tisti, ki je bil ljudem najbolj všeč in če privzamemo, da niso goljufali s štetjem glasov, je vse čisto.

Ne vem no, če bi bila 3 leta starejša in imela enako dober nastop ne bi bilo vse skupaj nič posebnega.
Sicer pa po želji, sem se že zdavnaj sprijaznil, da smo slovenci pri TV glasovanjih pač neumni.

> "Sicer pa po želji, sem se že zdavnaj sprijaznil, da smo slovenci pri TV glasovanjih pač neumni. "

Exactly ;)
- Hoc est qui sumus -

če bi bila 3 leta starejša in imela enako dober nastop ne bi bilo vse skupaj nič posebnega.
Če bi bila Shakira 50 let starejša ali pa 30 kil težja tudi ne bi nihče hodil na njene koncerte.

O.

redo ::

Okapi je izjavil:

če bi bila 3 leta starejša in imela enako dober nastop ne bi bilo vse skupaj nič posebnega.
Če bi bila Shakira 50 let starejša ali pa 30 kil težja tudi ne bi nihče hodil na njene koncerte.

O.

Not true. Tino Turner posluša kar precej ljudi. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redo ()

Sam Tina je začela pet, ko je bila mlajša od 50 let.

Shakiro bojo ljudje mogoče tudi čez 30 let hodil gledat na koncerte. Če bi pa šele čez 30 let ZAČELA nastopat, je pa ne bi noben šel gledat.
- Hoc est qui sumus -

Tino Turner posluša kar precej ljudi
Prvič, Tina ni Shakira. In nisem hotel reči, da ljudje na hodijo na koncerte starih debelih pevk (recimo Cesaria Evora ali Esma Redžepova;-), ampak Shakira je uspela zato, ker ima v svojem miksu še kaj drugega, ne samo glas in znanje petja. Brez tega drugega bi bila samo še ena povprečna krajevno znana pjevalka.

Maja Keuc bi mogoče tudi zmagala, če bi imela večji dekolte in bi migala z boki, ali pa če bi izbrala kakšne druge skladbe. Pač, tako je v šovbiznisu, šteje kompleten paket.

O.

k4vz0024 ::

Pač, tako je v šovbiznisu, šteje kompleten paket.

+1

Jp, maš popolnoma prav.

Torej hočeš reči, da Maja pa ni igrala tudi na svojo ženskost?!? Še dobro, da ni prišla v kakšni trenirki pa športnih copatih na oder:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Zeberdee ::

Mislim da je C64 pisal o tem, kako perfekten je bil Linin PR nastop in res je tako. Mislil sem, da se bodo ljudje bolj kot ob njeno starost in echote začeli zapletati v njen priimek, a izgleda smo to preživeli.

Nisem gledal vsega, ampak izgledala v finalni oddaji je izgledala veliko boljše kot preveč namazanega očeta 7 otrok, ki je bil naslednja vidna PR faca.

Največji PR FAIL:
Maestro s svojim maestrotom so bili naješni, ker je besedo imel samo eden, vem, da je znan in vem da je ful dober, ampak to je slabo. Mogoče tudi zaradi naglasa, ki je bil preveč "žabarskopomehkužen"...

redo ::

Okapi je izjavil:

In nisem hotel reči, da ljudje na hodijo na koncerte starih debelih pevk (recimo Cesaria Evora ali Esma Redžepova;-), ampak Shakira je uspela zato, ker ima v svojem miksu še kaj drugega, ne samo glas in znanje petja. Brez tega drugega bi bila samo še ena povprečna krajevno znana pjevalka.

In jaz nisem hotel reči, da ljudje hodijo poslušat razvaline zaradi kvalitete. Eni pač gredo tja zaradi spominov, eni pa zato ker so gluhi, pa se jim zdi fino, ko lahko kolegom razlagajo, da so bili na koncertu od x y.

Okapi je izjavil:

Maja Keuc bi mogoče tudi zmagala, če bi imela večji dekolte in bi migala z boki, ali pa če bi izbrala kakšne druge skladbe. Pač, tako je v šovbiznisu, šteje kompleten paket.

Hej, jaz sem spremljal ta šov z enim očesom in samo zato, ker ga je gledalo dekle in sem bil prisiljen (prostorsko). In me noben talent ni kaj bistveno očaral. Predvsem zato, ker so bolj kot ne vsi kopije. Da se da pa kopije uspešno prodajat Slovencem, pa je star pregovor ... ali modrost, ali nekaj takega. FFS, večina Slovencev verjame, da je "Čez Šuštarski most" slovenska pesem (pa niti približno ni edina) in da ona dva modela ohranjata slovensko pesem. Komu pa POPTV hoče dati 50k€ mi je pa tudi vseeno (vsaj dokler to nisem jaz :D). Sem se samo poskušal pošaliti z tvojo izjavo (očitno neuspešno).

i386 ::

Je kdo gledal prispevek o talentih v oddaji Preverjeno?? Nism mogu verjet, okrog tiste line ene 10 novinarjev z mikrofoni. Potem pa še posnetek, ko je dajala avtograme norim najstnicam. ...

DarwiN ::

America`s got talent, sezona 5. Poslušajte to 10 letno pupo.
Mala je čisti 100% genij... Noro!

Še polfinale pretekli teden:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Samuel ::

8-O

PaX_MaN ::

got talent

Jackie began taking vocal lessons in June of 2008, when she was 8 years old.

Meh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

strictom ::

Ne obvlada tk ful.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Mentalist ::

Zdaj bi naj bila enkrat nova sezona ne?
Lool.

dark_coffee ::

A kdo spremlja letošnje talente? :)

Jaz sem parkrat gledal in do zdej se jih je menda zbralo 50 polfinalistov, ki bodo nastopili v polfinalnih oddajah.

V prvi polfinalni oddaji, ki bo že to nedeljo, bodo nastopili:
- ADAM VELIĆ (raper)
- KARMEN RAZBORNIK (harmonikašica)
- SAMIR KOBLER (interpret Elvisa Presley-ja)
- EIGHTBOMB (rockabilly skupina)
- KARMEN & SEBASTIAN (brat in sestra, pevca + kitara)
- JERICA HABER (pevka)
- URBAN & KRISTINA (plesni par)
- ŽIVA & MAŠA (sestri, twirling)
- TOMI MIHIČINAC (hoja po rokah)
- IN THE ARTIFEX (plesna skupina), ki so tudi posneli en tak promo osnetek... take a look

roli ::

Bi spremljal sam pop TV letos ne ponuja zastonj ogleda preko interneta. Na torrenthih pa epizod tudi ni tako da pač ne spremljam. Čeprav bi bilo dobro za preganjanje dolgčasa morda.
http://www.r00li.com

blackbfm ::

Na partisu mas...

dark_coffee ::

Danes zvečer je v Stožicah veliki finale :)

Bo kdo gledal?

Jaz v bistvu niti ne vem, kdo so finalisti, ampak bom vseeno gledal, da bom lahko jutri sodeloval v debatah s prijatelji :P

Veliki spektakel pred vrati

SkyEye90 ::

Zanima me, so še kje arhivirane te oddaje? Kot sem opazil na 24ur jih ni več, vsaj iskalnik jih ne najde, se motim?

oo7 ::

Poglej pod arhiv.Kar se tiče športa je vse v arhivu.Pomoje,da bi moralo biti kje.

oo7 ::

Evo tamala že razturava na Švicarskem talentu>:D

D3m ::

Say what? Švicarski talent?
|HP EliteBook|R5 6650U|

IL_DIAVOLO ::

Pa koga briga za te naše talente...fak ej, kaj imamo sploh od tega. Pol itak pobegnejo v tujino, ko si napolnijo žepe, da si plačajo študij.

Evo, se je že začel festival nevoščljivcev;((

IL_DIAVOLO je izjavil:

Pa koga briga za te naše talente...fak ej, kaj imamo sploh od tega. Pol itak pobegnejo v tujino, ko si napolnijo žepe, da si plačajo študij.

Aha... Misliš tako, kot naši uspešni posamezniki, ki so se v Sloveniji zastonj šolali, potem pa svoj talent odnesejo v tujino? Prekleti prasci, ane... Kako si drznejo poskrbeti za lastno rit in iskat boljšo prihodnost v tujini.
- Hoc est qui sumus -

shadeX ::

Ta bo še daleč prišla. Sem včeraj videl na 24ur. Ubistvu tako dobra je da so mi šli mravljinci po telesu. Če si kdo zasluži bit svetovna zvezda je to sigurno ona.

Ce bi bla tok dobra potem se ne bi vec jajcala po teh tekmovanjih. Je boljsa kot povprecen tekmovalec, ampak za *zvezdo* moras met se druge kvalitete.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

shadeX ::

Kakšne?

qwertyy ::

blackbfm je izjavil:

Ce bi bla tok dobra potem se ne bi vec jajcala po teh tekmovanjih. Je boljsa kot povprecen tekmovalec, ampak za *zvezdo* moras met se druge kvalitete.

Wut?
Ravno ta tekmovanja so dobra, ker tako iztopa na njih, dobila bo prepoznavnost, slavo itd. + velika denarna nagrada.
Stara je 10 let, tako, da ima še veliko pred sabo.

dobila bo prepoznavnost, slavo itd

Haha, od 100 najboljših je en tak da rata prepoznaven.. Ostale pozabis 2 tedna po oddaji.

qwertyy ::

blackbfm je izjavil:

dobila bo prepoznavnost, slavo itd

Haha, od 100 najboljših je en tak da rata prepoznaven.. Ostale pozabis 2 tedna po oddaji.

V Sloveniji je bila prva, v Švici ji tudi dobro kaže.

IL_DIAVOLO ::

shadeX je izjavil:

Kakšne?

Spago mora znat narest, ko bo seveda dovolj stara. Pri 15 letih so že kar prava leta.

scipascapa ::

kaj nima že 12 let?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eminem v. Universal

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4412403 (9556) alphasaphir
»

Sodobnejša glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5212926 (11894) Jst
»

Eminem in ostala muzika

Oddelek: Sedem umetnosti
4910293 (8958) Gladi
»

Eurosong/Evrovizija 2011 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22434527 (27984) mojsterleo
»

EMA 2011

Oddelek: Loža
386049 (4957) mojsterleo

Več podobnih tem