» »

EVE Online

EVE Online

««
20 / 41
»»

celada ::

Jaz osebno dvomim da bo jump freighter pod 4 bio, invention cost + to da rabis sam freighter pri konstrukciji + profit nekak ne znese, 4-5 bio je kr taka solidna ocena cene. Bi si ga pa omislu, če le nebi biu freighter 5 zahteva, rank 10 skill na 5 je le mal krepka za haulat stuff.

rh^ ::

Ja tisti rank 10 skill na lvl 5 sucks alot.

BW: DMC se uspešno brani proti PURE atm. Pobili so jim dva carrierja danes in imajo 250 man fleet, PURE pa se ne upa prikazati.

BigWhale ::

rh,

Potem se je participation v opih popravil. Kul.

BW: verjetno, ti si se itak nazadnje prijavil v game kako leto nazaj :D

Drugače pa moj corp recruita membmerje. 5M SP minimum, PVP experience wanted ali pač, da bi se radi naučili. Ne rabimo über carebearjevTM tako, da če je kdo zainteresiran convo Meriones.

Kaj naj jaz revez z 25mio SP pri vas potem delam?!

Ti nimaš pri nas kaj iskat, ker si uber carebear ;). Prednost imajo PVPerji zato je minimum 5M sp, ker lahko z 5M sp dobro fitaš vsaj battlecruiserja.

Ah dej dej uber carebear sm jst :P

Rh, saj ne bi mel vec moralca pol no! ;>

Jaz nisem uber carebear, v bistvu sem videl kar nekaj fleet opov in preganjanja po nasi regiji. Problem je samo v tem, da se mi enostavno ne ljubi cakanje v nekem fleetu ali pa malo vecjem roaming gangu.

Trije, stirje, morda vec ljudi, ce so res dobro usklajeni. To se gre. Za nas corp smo sestavil priblizno postavo in je prakticno optimalna. No, optimalna, odvisno od situacije.

BW: killboard statistika pove vse. V nevem kolko časa ste bli v DMC space ste cel corp dosegli skoraj 5x manj killov kot sem jih jaz sam v dveh mesecih gor ;). "Videt" fleet battle in dejansko bit v njih je nekaj drugega tudi, če se ti ne da fleet warfare gledat bi pač bil v roaming gangih pa to očitno nisi počel :D.

Skratka ... ja, iščemo PVPerje ;). Celada1 odpade :P

Moras se povedat, da mi vsi skupaj ne igramo tolk k ti. ;>

V bistvu je blo tko. Takrat, ko je bil fleet op, smo sli zraven. V 80ih procentih recimo. Vecina corp memberjev je bila vec kot pol leta nazaj, ko smo bli nekako najbolj aktivni, se precej zelenih. :) Takrat, ko smo pa zaceli v DMCju so bile pa drone regije puscava. V krogu desetih jumpov se je enkrat na teden zgodilo, da se je nasel kak hostile. :))

No, sicer pa nikjer ne trdim, da smo bli eni uber pvp playerji. Minerci, ki se niso bali prijet za pusko! :P

On the side note, zacela se je moja dolga pot do letalonosilke.

Po precej tuhtanja sem se le odlocil, za to potezo. Vmes verjetno pride se Large Railguns V. :)

Če si PVPer si najdeš targete povsod :). Venal je 15 minut stran :D. No dovolj tega mislim, da sem dokazal svoje :P.

Jaz pa sedaj izpopolnjujem moje carrier in dread skille (vse na lvl4) potem pa je moj plan it trenirat: gallente BS, HAC in mogoče še recon - kar pomeni ene slabe 3 mesece treninga.

Za nove T2 BSje pa imam že vse skille tako, da je samo vprašanje cene kolko hitro jih bom letel, he he.

BigSexy ::

Zame je vprašanje cost effectivness, če jih bom sploh kdaj letel. Ker roamat z 1bn ISK vrednim shipom je direkt PRIMARY :P. Zaenkrat so mi še vedno bolj všeč CSji. We'll see...

-big
To Infinity And Beyond !

bcji pa csji so kul, bolj okretni kot bsji pa precej trsi kukr haci, pa s dost ok skili majo se dost ok dps. Ahh i love my nighthawk :P

v bistvu se ne vem, ce bom dejansko sel do battleshipa. Rorqual me tud zanima, samo to pomeni, da se bom spet moral preselit v 0.0. :)))

Command ships so tud zanimivi ja. Pa se marsikaj. V bistvu sploh ne vem kaj bi rad. A kupi kdo account? ;>

Ha ha, danes sem na eve-o videl, da imamo Slovenci predstavnika tudi pri Goonsih - McTecman :D

Ha infiltrirat bi se moral v vse zivo. In potem samo preprodajat informacije. ;>

bozjak ::

Jutri koncno dobim t2 heavy missle - pozno pozno, ampak kocno :D Sedaj pa se malo izpopolnim missile skille (vse na lvl4, razen tistga kar je ze na lvl5), nato se pa zacne (dolga) pot do CS-ja. V svoji domisliji bo prsu t2 od draka lih takrat ko bom meu jst CS skill na lvl4 :D

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Je ze kdo preizkusil Linux klienta? Mac?

Linux client dela solidno. Sicer je 40FPS napram 180FPS v windows kar hecna stvar ampak vseen vazn, da dela! :)

Se je ze kdo kaj na Singularity igral z Trinity? Izboljsan UI je kar lustna stvar.

pingec ::

A je mogoče kdo pogruntal kako pognat trial hkrati z main accountom v win XP ?

Trenutno mam lahko odprt samo trial ali main account, kar sux. Zanimivo da v Visti ni tega problema :\
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Ja ccp tega ne pusti, da ljudje nebi poganjal vec trialov naenkrat pa exploital tega v razlicne namene tak da nevem kak ti je sploh pod visto uspelo :)

Gapi ::

Zanima me kaj boste počeli v sredo 5. 12. ko bo malo daljši downtime. V novicah piše da bo upgrejd prograsmske opreme.

Zheegec ::

Kaj bomo počeli - trainali bomo en skill 8-)

Najbrž bo kar daljši downtime, pride dosedaj največji upgrade - tudi nov grafični engine pride s cool grafiko 8-)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BluPhenix ::

Ja trailer in slike zgledajo uber huudo. Me zanima koliko bo lagalo/štekalo. Vsekakor za videt.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Na test serverju ne dela slabo. :)

Jaz sem tudi na Sisiju stestiral zadeve. Moram rečt, da mi je nova grafika všeč ni pa spet ne vem kaj, da bi padel dol. Bolj me zanima, če bo eve voice res delal tako kot so obljubili.

zos ::

Pred pol ure me je skoraj infarkt. Instaliral sem te nove zadeve in tale premium graphics paket. Slucajno sem bral slashdot in videl novico, da novi patch zjebe win xp. Pobrise namrec boot.ini in masine se ne da vec zbootat. Sem preveril na mojem kompu in barabe so mi dejansko zbrisale tale fajl. Sem seveda takoj popravil zadevo in masine hvala bogu nisem vmes resetiral. So me pa posteno razjeili in upam, da jih bo kdo stozil.

Sem hotel tole podeliti tukaj, mogoce komu pomaga.

aron ::

Dobro, da te ni kaj drugega kot infakt:D :D :D

Hotli so samo v boot.ini naštimat, da se vsakič auto zažene eve client:\

Drugače pa je tolko laga in game, pa bugov ogromno ...

zos?

Stozil? Cemu? zaradi pokvarjenega patcha? mogoce zato, ker so si izbrali isto ime konfiguracijske datoteke, kot jo imajo windowsi? Daj nehaj no.

Meni gre tisti boot.ini warning popup med igro ze posteno na jetra. To je bilo v patchu za premium content, ki je bil na voljo do sestih zjutraj GMT.

Napaka je povsem razumljiva, je pa res, da bi jo lahko njihovi testerji ujeli.

Zanimivo, da nekateri tako mirno taksne stvari prenasate. Meni se ne zdi to tako nedolzno. Ne maram, da mi neka igra sari po sistemskih datotekah. Marsikomu je to verjetno totalno zjebalo racunalnik. Saj vem, da se stvar hitro popravi, samo vsi niso racunalniski strokovnjaki. Bigwhale, a tebi se zdi kul, da ti igra za katero placujes naredi kaj taksnega?

destiny ::

"Kul" se verjetno nobenemu ne zdi, tožaril se pa zaradi take malenkosti tudi nebi.

Nekateri imate resno preveč časa, da razmišljate o takih bedarijah.

Kar se pa tiče patcha, so far i like it. Čakam na kakšen pošten fleet fight, da vidim, kako se obnese :)
To Infinity And Beyond !

Jaz imam še vedno ogromno laga z novim patchom. Med drugim te po novem nekatere postaje, ko undokaš vržejo 3km stran tako, da dejte pazit, da ne bo kdo po nepotrebnem izgubil station. Pa k temu lahko dodamo še contract bug in clone jump bug kjer folk izgublja implante, ker clone jumpajo.

V Dodixie, kjer je kakih 300 ljudi v sistemu je kar laggy...

Rokomah ::

...no, ker je tale tema kr malo zaspala, kar je škoda, pišem toliko, da ne bo padla zadeva preveč daleč nazaj. Naj kdo napiše prednosti in slabosti najnovejšega addona Trinity, za tiste, ki niso najbolj na tekočem.
Mene zanima konkretno ECM burst, zakaj ga je nevarno uporabljati? Mene ob uporabi opozori, da je uporaba tvegana in, da je mogoče posredovanje police forces.
Kje je tukaj fora ?

pingec ::

Še eno hitro vprašanje. Če dam trainat en 30 dnevni skill in mi vmes poteče naročnina, bo trainalo naprej in lahko lepo pocakam brez da bi placal narocnino ?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zheegec ::

Ja, tudi če ti poteče naročnina se skill še traina naprej.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

bozjak ::

ecm burst je nevaren zato, ker b odeloval na vse v radiju (za točen radij poglej info). Torej ce z njim zadanec civilista ali bog ne daj celo miličnika, boš dobil po p* ;)

Drugače pa sm jst nehal igrat eve, preprosto naveličal sem se skos poditi iz enega konca 0.0 na drugega zaradi alliance bitk kjer sem samo cifra, hkrati pa vse laga do onemogolosti. Tako da ne vem če so se stvari kaj izbolšale, če so se res bi premislil o vrnitvi...

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bozjak ()

Tudi sam ugotavljam sledeče...
Za relativno dobro igranje EVE je potrebno veliko uloženega časa, da sploh zaštekaš kako in kaj potega igranje, da si narediš določeno število skillov in opremiš ladjo z optimalno opremo, pa sploh porabiš nekaj mesecev. Potem se pa pojavi vprašanje, kaj početi. Da si prišel tako daleč, si itak moral narediti nekaj 100 misij od agentov in jih imaš že poln kufer.
Da nadaljuješ še naprej z misijami nima smisla in je tudi nezanimivo, saj so misije enake, samo število piratov, ki jih moraš pobiti in vrsta njihovih ladij je drugačna.

Preostane ti samo 0.0 sektor in pridružitev Corpu. Tukaj se pa zopet pojavlja vprašanje, kaj je še sploh zanimivega??? Če se greš velike bitke, lagga do nezavesti, da se pa prevažaš od enega dela vesolja do drugega, pa zopet ni nevemkako zanimivo.

Torej, kaj je bistvo igranja, ko si se naveličal agentov in streljanja rdečih križcev, ki jih nikoli ne zmanjka?
Moj post ni mišljen kot kritika EVE ampak dejansko vprašanje, kako in kaj naprej.

Hvala

Možnosti je kar nekaj. Lahko se naprimer odločiš za invention in produkcijo t1 oz. t2 modulov in ladij, miniranje, exploration in nenazadnje PvP. Pač odločit se moraš za eno zadevo, ki te veseli.., drugače res nima smisla vztrajati.

-big
To Infinity And Beyond !

PvP pomeni, tako si predstavljam, da loviš druge (žive) pilote po 0.0 sektorjih. To je relativno nevarno, sej zato moraš biti res elita, drugače ni zmage. V 0.0 sektorju se itak ne sprehajajo Nobi.
Kaj točno pa pomeni exploration?
Naj mi prosim kdo napiše praktične izkušnje. Predvidevam da odkrivaš neraziskane dele vesolja. Je smotrno tja hodit sam ali je obvezna družba Corpa? Kaj se na takšni poti lahko najde???? Kako veš, da si "zašel" na ozemlje, ki ga nadzoruje druga (sovražna) skupina?

Senitel ::

Exploration je iskanje skritih beltov, combat complexov, salvage/hacking (invention mumbo jumbo) in miniranje gas cloudov (kjer dobiš surovine za boosterje). Rabiš frigato ali covert ops ladjo, cel kup sond in po možnosti cloak (covert ops cloak) in pa seveda ladjo da lahko site narediš (mining barge za mining,...).
PvP je lahko tudi po 0.4 in nižje (low sec), v 0.0 pa v bistvu ne vem kako je kaj. Edina moja ekskurzija tja se je končala tako, da sem na poti nazaj prbil direkt v bubble okrog stargate-a. Rezultat razbita exploration frigata. Moram probat s covert opsom, glih hyperiona se mi ne razbija. >:D

aha...torej, če prav razumem, na exploration misije grež z raziskovalno/tovorno ladjo, ala StarTrek varijanta ;)
Te na takšnih misijah lahko kdo ogroža (pirati, drugi...), saj nisi opremljen za bojno misijo?
Kateri sektorji se pa odkrivajo?

Tole ti bo odgovorilo na vsa vprašanja: Exploration guide ver. 2.0
To Infinity And Beyond !

Quickbeam ::

Exploration je malo bolj zanimiva vrsta misij. Gre za to da s pomočjo "scan probe launcherja" in sond poiščeš misije ki so skrite, se pravi da do njih ne vodi bookmark ki ga dobiš od agenta. Je na eve-o forumu v oddelku za misije dober vodič kako in kaj. Kvaliteta (težavnost in nagrada) je odvisna od security ratinga osončja kjer najdeš exploration site, boljši so torej tisti v low security in 0.0. Z vsem tem pride tudi nevarnost, v high sec imaš na skrbi samo NPCje, v low sec še pirate, v 0.0 si pa lahko srečen če preživiš prva dva jumpa :) Ampak vse se da premagat z dovolj izkušnjami tako da ne obupat!

Misije so le eno od sredstev za doseganje ciljev. Notri so samo zato ker so ljudje navajeni iz ostalih iger delat nekakšne hecne "queste". Vsebine se na grobo delijo na pve in pvp in ker Eve temelji na pvpju je poudarek na le temu.
Pvp ni samo pobijanje ampak vse kjer se na tak ali drugačen način tekmuje z drugimi ljudmi. To je lahko tekma med rudarji za asteroide ali proste lune za izkoriščanje njihovih virov (moon mining) zaradi česa pride tudi do vojn neposredno ali pa plačaš najemnikom za uničevanje konkurenčne infrastrukture.
Tekmuješ tudi z ostalimi proizvajalci/prodajalci za kupce na marketu s prilagajanjem cen.
Lahko si direktor korporacije/aliance in tekmuješ z ostalimi direktorji/korporacijami za cilje ki si jih sam postaviš.
Treba se je znajt. Primer je član v moji korporaciji ki mora bit po mojem ekonomist ampak relativni noobie v Evi. Sklepam iz njegovih sporočil na forumu in pa glede na to, da si je v nekaj mesecih že nabral pravo bogastvo s preprodajanjem robe na marketu (trading), več kot večina ostalih v vseh letih ubadanja z misijami.

Potem so tu še manj prijazne oblike pvpja kot je izsiljevanje, pobiranje davkov od bogih rudarjev in delavcev (or else), piratiziranje (ne softvera ampak odkupnine, pobijanje za loot, farmanje mission runnerjev in haulerjev) itd.

Sandbox princip pač. Odločiš se sam ali bodo drugi upravljali s tabo ali pa sam prevzameš vodenje korporacije/več njih.
Seveda še vedno preostanejo misije kar pa je poden od podna namenjen predvsem čistim novincem da pogruntajo kaj je to em/thermal, za kaj se rabi autocannon in kaj bi naj bil MWD.

Zgodovina sprememb…

Misije so fajn, ce igras obcasno, tako kot jaz. :) Nas corp se je spet preselil v 0.0 kjer bomo spet mal miniral, pobijal podgane in se sli kak obcasen pvp.

Kaj se lahko nardis, ce ti je dolgcas? Lahko se gres to kar se je nam zgodilo. Naredis en ALT corp, najdes si en corp/alliance, ki ima dosti pilotov v empire. Napoves jim vojno in potem jih randomly sem ter tja pobijas. :) Jaz sem se dva dni nazaj ugriznil z enim Abaddonom in mojim tank Domijem. Mi je slo kar dobro ce se ne bi kar naenkrat pojavil se en Domi in so me njegovi Ogre II zaceli grdo gledat... ;>

Na tak nacin lahko prides do kar precej killov. Kolega na teamspeaku in v sosednjem corpu, ko nasprotnik prime vabo, pa kolega pride gor z drugim karakterjem ;) Easy life!

@Rokomah

Jaz bi priporocal, da se kaksnemu corpu pridruzis cimprej. Tako igranje postane dosti bolj zanimivo. Po mojem mnenju namrec EVE ni solo igra. Zadnjic sem srecal en 3 in pol leta star char, ki se nikoli ni bil v nobenem corpu. Nisem mogel verjet svojim ocem.

Quickbeam ::

Tudi priporočam korporacijo. Ena taka prigoda je bila ko je tat spraznil skupne hangarje določenih rookijev. Pobje so ustanovili alt korp in napovedali vojno tatu, ki je med tem ustanovil svojo korporacijo in si dal opravka s prodajo nepravno pridobljenega premoženja. Majhna skupinica ga je tako nekega dne zalotila z malho dobrot, mu potopila ladjo, zaplenila ulov in ga poslala v center za kloniranje. Karma police :D
««
20 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elite dangerous (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13432484 (2283) DJ-DUST
»

Star Wars - The Old Republic (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

915144328 (74039) ahac
»

Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Novice / Igre
727165300 (129808) Truga
»

katero MMORPG priporočate (strani: 1 2 )

838315 (5552) pr0sac
»

Resničnost - MMORPG (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
11313009 (8295) Pyr0Beast

Več podobnih tem