» »

katero MMORPG priporočate

katero MMORPG priporočate

1
2
»

ahac ::

GOA vs EA? Vprašanje kdo je bolj nesposoben. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bajsibajsi ::

GOA je pokazala svojo sposobnost voditi serverje in support ze pri DAoC leta nazaj. In zdaj se enkrat pri WAR OB. Totalna polomija. EAMythic je v NA OB prakticno odprla brez vsakrsnih zapletov, medtem ko je GOA odpovedla ze na samem zacetku. Za vraga, folk se ni mogel niti prijaviti in narediti account, kaj sele da bi lahko patchal igro in loadal. Kljub temu, da s(m)o GOA-o prakticno prosili, da naj acces na strani odpre ze kaksen teden prej, a so zatrjevali da imajo vse sigurno pripravljeno, ko je bilo vsakemu jasno, da njihova v flashu stran ne bo zdrzala navala. Ce ne bi blo povisanega pinga preko proxijev, bi sam 100% raje igral NA verzijo. Ce nic drugega, ima Mythic vsaj customer support postiman za svoj produkt.

DOOM_er ::

a ma kateri pol za posodit beta key samo tok da mal probam, valjda dobi za pir
Robots will steal your job. But that's OK

WamPIRe- ::

Men zanimiva igra je bila tudi Silkroad. Kar pa me razkuri je to, da se ne morem na server vklopit kadar hočem. :(

Mavrik ::

GOA je pokazala svojo sposobnost voditi serverje in support ze pri DAoC leta nazaj. In zdaj se enkrat pri WAR OB. Totalna polomija. EAMythic je v NA OB prakticno odprla brez vsakrsnih zapletov, medtem ko je GOA odpovedla ze na samem zacetku. Za vraga, folk se ni mogel niti prijaviti in narediti account, kaj sele da bi lahko patchal igro in loadal. Kljub temu, da s(m)o GOA-o prakticno prosili, da naj acces na strani odpre ze kaksen teden prej, a so zatrjevali da imajo vse sigurno pripravljeno, ko je bilo vsakemu jasno, da njihova v flashu stran ne bo zdrzala navala. Ce ne bi blo povisanega pinga preko proxijev, bi sam 100% raje igral NA verzijo. Ce nic drugega, ima Mythic vsaj customer support postiman za svoj produkt.Ne bluzit. So precej jasno po izpadu napisali, da do izpada ni prišlo zaradi količine prometa, ampak ker so imeli težave na bazi, ki se niso pokazale med testiranjem. To, da so pri open beti odprli zadeve hkrati je itak edino smiselno, saj s tem lahko na edini način preveriš, če bodo zadeve šle v redu na dejanski launch in na kaj točno morejo paziti. Saj navsezadnje je namen bete ravno to, da se stestira, kaj lahko gre narobe in kje so problemi, ne zato da frocovje tam zastonj špila prej.

GOA bi se kvečjemu zafukal če bi poslušal bebce ko so jim tam nekaj "svetovali" in bi na koncu še prišlo do izpada na dejanski izid igre. Glede na poročilo, ko so ga objavili, imajo precej profesionalen odnos. To seveda nikakor ne ustavi frocovja, ki še v bližino datacentra stopilo ni, da bi pametnjačili o nečem, o čimer niti približno nimajo pojma.
The truth is rarely pure and never simple.

bajsibajsi ::

Mavrik ne bluzit. Napisal niso prakticno nic oprijemljivega dokler jih ni v to "prisilil" Mark Jacobs in njihova pogodba z EAMythic. Celo vec, komunikacije SPLOH NI BLO, in je folk 8 ur poskusal vpisat svoje podatke, dokler niso objavil, da tistim ki so ze imeli veljavnost racuna s starejsega beta centra, ni potrebo narediti novega. HALO!?! In ne ni pravilno, da so oboje odprli hkrati. Ker pri OB se ne testira sam vpis podatkov in avtentikacija racuna. To ni test za OB! V OB se lahko testirajo se zadnje stvari kot so stess test serverjev, razni glitchi, bugi..itd. Ne pa sama registracija. GOA bi se lahko tem problemov povsem enostavno in brez dodatnega dela izzognili, ce bi account center odprli par dni prej. Tako, da bi imeli kupci, ki so med drugim tudi placali za OB v paketu sploh imeli moznost testirati oz. igrati igro. Zakaj v NA niso imeli teh problemov z Mythic serverji?!? Dj ne bluzi...

Mavrik ::

Ljudje imajo med takimi problemi precej bolj pomembno delo kot pa pisati zgodbice ljudem, ki so itak tam zato da testirajo prav take primere. Kot si napisal: stress test serverjev, med njimi tudi podatkovne baze in account management serverje. Če bi to testirali ločeno, ne bi dobili relevantnih podatkov in bi se lahko kaj zalomilo pri launchu. Pa se je že zdaj, kar je dobra stvar. Zato so beta testi namenjeni.

Uf, offtopic smo. V glavnem, Warhammer Online, ki bo izšel čez malo več kot en teden kaže precejšen potencial za vse, ko so se WoW že mal prenajedli.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

bajsibajsi ::

Mavrik vec kot ocitno je razvidno, da si premalo seznanjen z doticno temo. Beta je res namenjeno testiranjem, a glede WARa ni namenjeno le frocovjem, ki bi igro zeleli igrati prej. Saj je na tisoce kupcev, prednarocilo in kupilo Premium Standard Edition in Collection Edition, kjer celosten paket poleg ostalih bonbonckov vkljucuje tudi igranje v OB in Head Start.
Ob tem kako branis GOA, bi lahko sklepal da nikoli nisi igral DAoC. Ker ce bi, bi vedel da GOA resnicno ne blesti v tem poslu. Vraga, bi ti zaupal podatke svoje kreditne kartice strani podjetja, ki niti nima https?

Da ne bo nejasnosti. Ne pisem o igri sami ali o razvijalcih, pac pa le o evropskemu ponudniku - francoski GOA, za katere bi bilo bolje, ce bi stvar predali v roke, kateri izmed bolj zanesljivih, sposobnih in uvidevnih evropskih ponudnikov igralnih storitev.

BigWhale ::

Meni je scifi okolje bolj všeč, kot pa fantazijski crap. A vendar igram wow 3 leta in ga bom še naprej, EVA nočem pa več povohat in mi je žal vsakega eura, ki sn ga dal (pa še drazji je in te sili v nabavo alt accounta). Dokler ne bo takega vesoljskega mmoja, ki ma elemente wowa not, ne grem drugam. Isto pa tud ne grem na drug fantasy mmo, kr je vse samo wow wannabe in po par začetnih boomih vse propade in izgine v pozabo. Tak pač je in to vsi vejo, sam eni se ne morejo sprijaznit.


Oh, bogi. A je bil EVE pretezek zate? :> Jaz ze stiri leta igram brez alt accounta. :)

ahac ::

Beta je beta. Kdor jo kupi (z prednaročilom) bi se moral tega zavedat. To, da prednaročniki dobijo dostop do "open" bete je samo način kako izbrat testerje. Itak je to igra, ki se jo bo igralo več let (če le ne bo zanič) tukaj pa jokate zaradi par ur problemov z beto? Froci...
Vsaj veseli bodite, da ste lahko downloadal špil. Ameriška beta se je uradno dobila samo na fileplanetu in čakalna doba za začetek downloada je bila od 6 ur ali več, hitrost downloada pa počasna. Če te disconnecta te pa vrže nazaj na začetek vrste. Jaz sem torej imel us beta account, ampak ne pa clienta (dokler ga nisem downloadal z piratebaya)!
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

bajsibajsi ::

Ne jokam, pa tudi ze kar nekaj let nisem vec froc. Same igre nisem sploh kritiziral; nasprotno njen razvoj sem spremljal od 2006. Povedal sem le, da GOA ni kaj dosti kompetentna za nalogo, ki jo ima pred seboj. Kar je bilo ze nekajkrat dokazano v preteklosti z vodenjem DAoC.

bajsibajsi ::

offtopic: Ne morem si pomagat, da ne napisem.. ampak.. pri GOA so spet zaje**l. Kako lahko navaden, malcek vec od 30MB, patch zrusi GOA WAR serverje, medtem ko ta isti patch lepo deluje v NA verziji? Folk v EU spet cel dan ne more igrat (vsaj vecina ne). Da ne omenjam spet njihovega najvecjega problema - pomanjkanje komunikacije. Ja, po 7 urah obvestijo ves nestrpen folk, ki se poskusa logirat, da bo zamuda. Kot da taisti folk, ki caka in probava pridit na serverje, ze sam ni opazil, da je prislo do vec urne zamude. Skratka, ne bi se cudil, ce serverjev sploh ne postavijo nazaj do konca OB. In tako bo EU folk, dobil le kaksne 3 dni OB igranja; ceprav je na tisoce placalo 7 dni OB igranja! Skoda, a vse bolj se zdi, da se ponavlja stara zgodba "GOA - DAoC", kar lahko naredi dobro igro (kar WAR nedvomno je/bo) v slabo gamersko izkusnjo za evropsko, virtualne krvi zeljno, mnozico...

ahac ::

Če so prednaročnike izbrali za testerje in jim dali dostop do brezplačne bete to še ne pomeni, da je kdo karkoli plačal. Kot je bilo že 100x rečeno: to je beta in če stvari ne delajo pač ne delajo. Ko ne bo delal head start in kasneje... takrat boste pa imel razlog za pritožbe.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bajsibajsi ::

Prednarocnike niso izbrali za testerje in tudi ta beta za njih ni brezplacna. Za brezplacno CB/OB so izbrali mesece(leto) nazaj. Za to OB pa je na tisoce ljudi placalo celosten paket, kamor poleg HS, itemov..itd spada tudi igranje v zadnji OB. Skratka ta OB za preko 120.000 kupcev ni brezplacen. Sploh mi pa ni razumljivo, kako feni na vsak nacin poskusate branit. Dej razumi, da jaz same igre sploh ne kritiziram in jo bom igral (kolikor mi bo cas dopuscal). Ostro pa kritiziram sposobnost vodenja GOA in mi je zal, da so pri Mythicu spet izbrali njih, ko imamo v EU boljse ponudnike. GOA mece slabo luc na celoten projekt, in ne bi se cudil, ce se ponovi stara zgodba DAoC in bo marsikateri EU igralec poskusal igrati NA verzijo, kljub povisanemu pingu.

ps: poglej kaj pisejo nekateri ko-vodilni o lastni firmi kateri delajo, da ne omenjam blog vodilnega od Mythica M. Jacobsa LINK

ahac ::

Eh... zdaj, ker vem kaj je beta in ne jokam zarad tega sem pa fan...

btw. Jaz igram beto in to brezplačno. Pa tud dost za kritizirat (glede igre same) je, ampak pustmo to za kakšno drugo temo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

iLichu ::

A kdo igra age of conan, k me mika probat, sam ne vem če je kje kaksn trial al kj podobnga

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

Berserker ::

ja orginal si kupi ma mislim da 30 dni zasstojn potem je treba plačevat

iLichu ::

ja in kaj če mi ne bo vsec igra...sm vrgu stran 46 € :O

Rotaidal ::

To bi bilo res bedarija ja. Rajši vprašaj koga, če ima kakšnen trial key.

Drugače, pa ti priporočam raje Warhammer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

Berserker ::

kaj je ta warhammer vredi? men se zdi skor enak kot wow, več nevem o njem, baje age of konan kr vreji tak sn slišal od kolegov ko ga nabijajo.

iLichu ::

ja jst sm tud slisu da je age of conan dobr,pa tko mi ql zgleda ker cilja na bolj odrasel community

TgT ::

Igra se tut KicksOnline ;)
Hit'N'Run

iLichu ::

a kdo igra AOC tuki,da mal pove kaksn je spil :)

Rotaidal ::

kaj je ta warhammer vredi?

Zaenkrat vsi na veliko hvalijo WAR. Vendar še je vedno prezgodaj za kakšne ocene. Igra je zunaj komaj en tedn. War naj bi bil v PvP to kar je WoW v Pve. Že na začetnih conah doživiš prave vojne med igralci. Res kul.

men se zdi skor enak kot wow

:)) Če gledaš slike pol ja :)

baje age of konan kr vreji tak sn slišal od kolegov ko ga nabijajo.


Ja... veliko igralecev je že odnehalo z igranjem Aoc. Tudi moji 4 kolegi, ki so si igro prednaročili, samo da bi dobili tiste mounte. Pol pa so ugotovili, da igra ni to to. Že to, da so instancirane cone je zgrešeno. Aoc grafični pogon pač verjetno zahteva svoje. In zato je tudi potem zelo nadležno iskanje skupine za skupinsko igranje. En igralec je v eni instanci, drugi v drugi, ostali pa drugje...eh zeh :D Pred kratkim so komaj dodali nek pvp patch, ki naj bi nekoliko omilil tudi pvp v aoc...

Edit: prehitro pisanje 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

iLichu ::

kaj pol pravte da je najboljs da grem po WOW :D

Zheegec ::

A se na Eve Online kaj novega dogaja? Premišljujem, da bi spet začel...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ahac ::

AoC je igralo nekaj folka z mojega ex guilda v WoW. Vsi so nehal, ker pri max. lvl ni bilo menda čisto nič za delat.

Kar se tiče Warhammerja: po igralnju bete ga ne morem preveč pohvalit.
Prvi leveli so bili zelo kul, ampak potem pa ni prišlo nič novega...
Npr.: WoW ti da cele quest chaine z svojimi zgodbami, WAR ti daje pa samo queste, ki te pošiljajo pobijat nasprotnike (ali NPCje ali igralce) in so vsi skoraj enaki. Zgodba je tudi samo ena (pač vojna) in skoraj vse gre čisto linearno samo v eno smer. Nisem opazil nobenih questov, kjer bi delal nekaj, kar ne bi bilo povezano z glavno zgodbo. Nisem opazil questov, ki bi te naučili uporabljat class skille (v WoW ima vsak class določene svoje queste in stranske zgodbe). Crafting trainerja sem moral poiskat na wardb.com namesto, da bi me tja pripeljal questi. Ampak tudi, če ga ne bi našel, ne bi veliko zamudil. Crafting je v igri samo zato, da je. Na tem področju je torej WAR daleč za WoW.
PvP (oz. RvR™) je zanimiv, ampak na mojem serverju v beti, se folk ni pretirano ukvarjal z tem. Oz. se sploh ni. V RvR™ območju sem srečal (in ubil) samo enega nasprotnika! Zdaj, po release, je menda bolje, ker je pač gužva, ampak ko bo večina igralcev lvl 40 bodo low lvl PvP območja spet prazna. So se pa igral scenariji in so moram rečt, da so kar fun za brainless pobijanje nasprotnikov.
RvR™ pri max lvl bo verjetno res veliko boljši od PvP v WoW. Ampak bo to dovolj, da igra ostane zanimiva? We shall see.
Jaz bom počakal, da folk pride do lvl 40 in se začne resno ukvarjat z RvR™ medtem pa igral WoW: WotLK. Če bodo po par mesecih še vedno navdušeni nad Warhammerjem se jim bom pa mogoče tudi jaz pridružil.

kaj pol pravte da je najboljs da grem po WOW :D

Da.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

iLichu ::

kok stane wow + mesecna narocnina ?

Rotaidal ::

Mislim, da se splača vzet Battle chest. Dobiš WoW + TBC in ostalo drobnarijo za 34€.

Game card stane 29,20€, ki je za 2 meseca.

Plačilo s kreditno kartico pa stane 35.97€, ki pa je za 3 mesece. To tudi sam uporabljam.

ahac ::

Ja, battle chest se najbolj splača, ker boš itak rabil TBC (za novi rasi in za igranje od lvl 60 dalje). Preden kupiš pa itak lahko igraš free trial in potem nadaljuješ od tam. Naslednjega expansiona (izzide novembra) pa verjetno ne rabiš dokler ne prideš do level 68 (ali 55, če hočeš igrat death knighta).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

BigWhale ::

A se na Eve Online kaj novega dogaja? Premišljujem, da bi spet začel...


Faction Warfare recimo, PVP na 'dohvat ruke', se ne rabis kam dalec vozit. Nekaj zaveznistev je propadlo, nekaj je novih, rusi so harali, bob je se vedno tukaj, goonswarm tudi... hehe :)

Eni pa idlamo. :))

stare777 ::

http://buzz.igg.com/vc/750691


evo probejte to,jez jo igram ze skorej 1 let...in res je super...res je dobra skupnost u igri in use,najbolsa je na Columbus serverju.jez pravm da se WoW skrije loh ,poleg tega je VCO zastonj in use zastonj delaš razen če hočeš kj tko extra kupt...


saj probejte jo,jz to oglasujem k dobim kredit xD

tosemjaz777@hotmail.com
ingame name: delias

Redspeare ::

Tibia.com

Lahko igraš free ali plačljivo.

Če se slučajno odločite igrat pridite na svet Refugia. Jaz sem Francois Xelix

pr0sac ::

S temle s lahko napolniš račun baje sprobano deluje.

Samo pošlješ sms.

BIG 1737237

na številko 6655


Zadnje čase precej igram Dark Orbit http://darkorbit.bringler.com

Grafika je par svetlobnih let od WOW, :) je pa zato free pa dosti bolj dinamična ko npr. travian.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Igre ki lahko zrušijo vladavino World of Warcrafta

Oddelek: Igre
416153 (2303) Dpool
»

Star Wars - The Old Republic (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Igre
915134896 (64607) ahac
»

Age of Conan (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
849532 (4834) Buggy
»

dobre MMORPG??

Oddelek: Igre
363902 (2705) ahac
»

Resničnost - MMORPG (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
11312128 (7414) Pyr0Beast

Več podobnih tem