» »

ODREDBA (kje je svoboda govora?)

ODREDBA (kje je svoboda govora?)

teckow ::

Goethe je kot pravnik napisal roman o dr. Faustu. Ali menite, da je z Mefistom ogrožal telo človestva kar trdi novomeško tožilstvo?

.................................



Vsebina posta uporabnika je praktično v celoti brisana

Obrazložitev je podana v postih, nižje.

Barakuda1

Daedalus ::

"Režimska rdeča Zdenka ne do jame, da je čas rdečih minil. P.S. Američani so tardeče dal v rezervate, kaj pa mi".

Dne 23.3.2006 ob 8.44 uri pa je napisal grožnjo "Ja, tardeč, rnefisto prihaja po svoj davek. Treba bo plačat za vašo komunistično nesmrtnost".


Meni se zdi, da se da vsaj spodnji prispevek raztolmačit kot grožnjo. Tak da jokaj o svobodi govora kje drugje, ker grožnje ne spadajo pod tole.


p.s. - sam že nekaj časa spremljam "sceno" na komentarjih člankov on-line izdaje Dela. Je materiala za ene par ovadb... Tak da če kdo misli da:

- je na internetu dovoljeno vse - NI

-se ga ne da izslediti - SE DA

In seveda se odgovarja za grožnjo, napisano na forumu, enako, kot ono izrečeno face to face. Samo enim še to ni jasno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Yossarian ::

In kako to, da objavljaš predlog za opravo preiskovalnih dejanj z vsemi imeni in priimki, ne glede na to, da so te zadeve javne? Se ti ne zdi to najmanj moralno ali etično sporno? Si ti mogoče obdolženi? Daedalus ti je že napisal, da to JE grožnja. Me zanima, kako bi se ti počutil, če bi tebi kdo tako grozil.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

kekz ::

> -se ga ne da izslediti - SE DA

Ni nujno.
Pri prijavi na forum uporabiš začasen in anonimni e-mail naslov.
Pri spletnem dostopu uporabiš enega od anonimnih javnih proxy strežnikov na drugi strani sveta v čim bolj ekzotični deželi.

Izsledljivost je potem bolj teoretična in na nivoju agencij, kot so NSA.

Keyser Soze ::

Edino pravilno. Končno so se ljudje zganili in doumeli, da interneti ne pomeni 100% svobode pri izražanju svojega mnenja.

In v tem primeru g. Novaku popolnoma privoščim, da krepko odgovarja za svoja dejanja, če se mu jih uspe dokazati. Da ne rečem, da je tudi na tem forumu kar precej osebkov zrelih za takšno obravnavo. Vključno s kakšnim od "vodilnih". :|

P.S.: Svoboda govora?:D Ja LOL ane. To sem pa čisto pozabil komentirat. Ampak saj se ne da. Kvečjemu smejiš se lahko takšni bedariji.

Zgodovina sprememb…

Stajerc ::

Jaz v tistih dveh stavkih ne vidim direktne grožnje ampak le osebno mnenje.

Isto kot : kapitalisti vas čas prihaja da obračunamo z vami in Gospod XY pripravi se na to saj ste tudi vi kapitalist...le kaj bomo z vami...

Žal to ni grožnja ker je izrečenega občutno premalega. A lahko kdo pove nedvoumno kaj je bilo s tem mišljeno?

Gospod XY ubil vas bom zato ker ste kapitalist. Pripravite se. -> to je grožnja! Nedvoumna pa še to napisano na nekem forumu zna bit...

Tako da ta Zdenka ima očitno malo preveč vpliva in jo je ta gospod zadel v živec.

Vrjetno zato ker je kaj resnice v njegovih obtožbah. In smešno bi bilo za nas navadne smrtnike če bi dosegla ta Gospa eminetna na sodišču svoje.

Samo moram pazit sedaj da gospa Zdenka ne prebira še tega foruma...ja res ja.

Pustil bom možnost da je Gospod XY res ji grozil in pisal stvari ki so sporne in ogrožajo to Zdenko ampak kaj ko po zgornjih dveh stavkih vidim da temu ni tako.

Eni bi se mogli cepit na preobčutljivost in takoj bi bilo majn sodnih zaostankov na sodiščih.

Ljudje ki se izpostavijo javnemu življenju in pa nekim forumom na internetu pač morajo se s tem soočiti in vzeti za rezervo ali pa zahtevati cenzuro ne pa da potem jokajo.
Have a nice day.

Ziga Dolhar ::

> "Ja, tardeč, rnefisto prihaja po svoj davek. Treba bo plačat za vašo komunistično nesmrtnost".
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Stajerc ::

Ta stavek kako si ga razlagamo je stvar interpretacije. In žal ne gre za direktno grožnjo. Pa še to da v tem stavku ni omenjena tožnica...

Preveč splošno in neugrožajoče žal.

Če sta jabolka spora ta dva stavka potem se obtožencu žal dela krivica. Žal ta obtožnica je iz trte zvita.

Vprašanje je samo koliko politične moči ima tožnica.
Have a nice day.

Azrael ::

@kekz:

Ta kar si napisal ni nič. Vsak forum ali drug internetni servis logira IP vsakega, ki je dostopal do njega in kaj je počel takrat.

Torej, če boš na nekem forumu ali iz nekega kvazi anonimnega maila sračkal toliko, da boš postal zanimiv za organe pregona, bodo le ti od skrbnika te storitve po uradni poti (odredbi sodišča) zahtevali podatke o tvoji IP številki. Ko IP imajo se še obrnejo na tvojega ISPja in imajo še hišni naslov. Naprej pa je samo še odvisno od sodnih mlinov.

Svoboda govora (in gobcanja) ni absulutna in je omejena s pravicami drugih.
Nekoč je bil Slo-tech.

root987 ::

Da ne rečem, da je tudi na tem forumu kar precej osebkov zrelih za takšno obravnavo. Vključno s kakšnim od "vodilnih".

A te lahko poprosim za link do kakšne teme v kateri so tebi ali komu drugemu grozili ali uporabniki ali "vodilni" in tema ni bila po hitrem postopku zaklenjena/brisana?

Če ne grozili - zakaj bi pa potem dal določene uporabnike pred sodišče?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

Keyser Soze ::

Ni šanse, da dam direktno povezavo oz. navedem konkretne ljudi.

Niso kaznive samo grožnje. Razžalitve ravno tako, obrekovanja, žaljive obdolžitve.

kekz ::

@Azrael:

Torej, če boš na nekem forumu ali iz nekega kvazi anonimnega maila sračkal toliko, da boš postal zanimiv za organe pregona, bodo le ti od skrbnika te storitve po uradni poti (odredbi sodišča) zahtevali podatke o tvoji IP številki. Ko IP imajo se še obrnejo na tvojega ISPja in imajo še hišni naslov. Naprej pa je samo še odvisno od sodnih mlinov.


Če bom dostopal do foruma preko anonimnega javnega proxyja, boš v logih foruma videl IP od mašine na Kajmanskih otokih.

Potem me res zanima, koliko tam upoštevajo uradne odredbe slovenskih sodišč po izročanju podatkov iz njihovih logov, če jih sploh hranijo in če so sploh čitljivi glede na to, da morajo biti ogromni, ker cel svet to uporablja.

kekz ::

Če bi se protokolno še malo bolj potrudil, lahko delaš preko več proxyjev in bo treba slediti kar preko x IPjev in logov, da pridejo do izvora. Da ne omenim, da je marsikje še vedno mogoč popolnoma anonimen dostop (ne rabiš identifikacije). Npr. razne internetne kavarne, javne internetne točke ...

Daedalus ::

No, kekz, in kaj imaš od takega vedenja? Namreč, anonimnih groženj, zamaskiranih za n proxiji, poslanih iz xyz internetnih kavarn? Razen seveda kazanja svojega "nivoja" razmišljanja celemu svetu?


p.s. - večina ljudi, ki uporablja Internet, zna kliknit na ono modro E ikono, to je pa tud skor vse. No, znajo se še prijavit na stran, kliknit Odgovor, pa Pošlji. Zato se mi zdijo recimo komentatorji na delo.si tako zabavni....ker se večini [hate speecherjev in žaliteljev] verjetno niti sanja ne, da se jih da hitro polovit na kup. Obenem pa kvasijo take, da se resno vprašaš, izpod katerega kamna so prilezli. Se je že zgodilo, da so nekateri meli razne ideje, ko so pa zvedeli, kako hitro se jih da odkrit...se pa nikol več niti oglasli niso.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kekz ::

Hotel sem samo pojasniti, da so čedalje bolj razširjene grožnje in svarila, da je vsak klik izsledljiv, iz trte izvite.
"Kazanje nivoja svetu" je tako samo strokovno pojasnilo. Internet je pač moja stroka (poklic).

Podobno je bilo pred časom, ko so naša sodišča dosegla od ISP-jev prepoved povezav do "spiskov udbe". Približno 10 sekund traja, da to obideš. Uradne odločbe sodišč so tu prazna slama. Hoteli ali ne, Internet je še vedno "divji zahod" in najbolj anarhistična stvaritev človeštva.

Moram priznati, da so organi pregona dosegli zelo veliko že s tem, da so našli storilca, čeprav v bistvu ni lastnik priključka, ampak sosed lastnika, ki se je priključil na odprt WLAN. Tudi takih WLANov je še veliko. Pa tudi zaprtih, ki niso varni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

Yossarian ::

Štajerc, motiš se. To je grožnja, seveda pa moraš stvari gledat v kontekstu. Jaz npr., ki sploh nisem vpleten v zadevo, sem najprej pomislil, da jo bo najmanj narezal. Če je tako najprej pomislilo še nekaj ljudi, ki so to brali, bi to lahko bilo dovolj za grožnjo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Stajerc ::

Glej jaz sem rekel da dopuščam možnost da je šlo za to kot ti praviš ampak če sta sporna samo ta dva stavka potem ni osnove za tožbo žal. (vsaj take ki bi zdržala)

Žal.

Razen če ima tožnica velik političen vpliv kot sem rekel drugače pa ta dva stavka pač nista dovolj.

Nebom pa se pametnega delal pa koga prepričeval v karkoli saj nevem zakaj bi le.

Ta dva stavka če sta edina obremenilna dokaza in če jih analiziraš pa žal nista enoumna in dovolj oprijemljiva da bi zdržala takšno obtožbo na sodišču.

Kje je direktna grožnja če druga ne v teh dveh stavkih? Direktna enoumna grožnja ki streže po življenu ali ogroža njeno osebno varnost te Zdenke? Ni je.

Stavek si lahko intepretiraš na več načinov in nemogoče je določiti en način. Nebo zdržalo.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

Yossarian ::

Štajerc, očitno imava drugačne kriterije; nič hudega. Sicer sem že kar precej pozabil kazensko pravo, vendar pa, kolikor se spomnim, bo sodišče upoštevalo subjektivni kriterij (kako ona to vidi oz. kako je to delovalo na njo) in objektivni kriterij (kakšen pomen ima to obče). Seveda bo pa sodišče upoštevalo tudi ostale okoliščine, kot npr., če je z Novakom bila kaj prej v sporu ipd. Lahko pa se seveda motim.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Stajerc ::

Seveda bo sodišče upoštevalo vse...

tudi recimo samo naravo intrernetnih forumov in dejansko stanje kulture govora na njih...

Vse se bo upoštevalo ampak na koncu bo za obtožbo potrebno konkreten protipraven neizpodbiten dokaz.

In ta dva stavka pač nemoreta nositi te teže ker če že druga ne nista dovolj konkretna in se lahko razlagata na različne načine. Po mojem mnenju pač ta dva stavka nebosta zdržala obtožnice če bo sojenje objektivno in če ni še kaka odločilna stvar ali dokaz kateri nam ni znan tukaj.
Have a nice day.

Yossarian ::

No, saj tako pač ti misliš in zagotovo še kdo drug, nekaj jih pač je, ki mislimo drugače. Takšno je pač življenje in načelno je prav, da je tako. Glede na to, da na to, da glede dejstva, ali je to grožnja ali ni, nimava enakega mnenja, se boš pa verjetno strinjal, da je zadeva mejna - je grožnja ali ne. Zaradi tega bo zanimivo videti, kako se bo odločilo sodišče. Upam, da nam bo videoman povedal, kako se bo zadeva končala. Zna biti kar eden od 'precedenčnih' primerov pri oblikovanju sodne prakse na internetnem področju.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

urban99 ::

imam občutek, da v temle poročilu iz prvega posta nekaj besedila manjka... neke težke grožnje v stavku "Ja, tardeč, rnefisto prihaja po svoj davek. Treba bo plačat za vašo komunistično nesmrtnost" brez širšega konteksta namreč res ne vidim. V zgornjem besedilu se mi zdi sporen predvsem priklop na sosedov router, ostalo pa so lunatični zapisi polpismenih looneyev, ki so pri petdesetih odkrili internet in ga radi uporabljajo za anonimno izfuravanje svojih frustracij. Tovrstnih zapisov je na slovenskem spletu (žal) ogromno in to dnevno. Recimo tole je tudi en bolj drastičen primer. Ampak za take ljudi niso kazni, temveč tablete - IMHO seveda, da me ne bo kdo tožil :8)

//edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

dejansan ::

stajerc, osebno mnenje, prav, sovražim maribor,...., poklali,..., saj veš kak naprej, čuj

saj ni nobene grožnje, samo osebno mnenje
dejansan

Stajerc ::

Ja saj v tem je težava da v stavku ni besede uboj, pretep, nalomil te bom. zaklal, pretepel...

Ni direktne grožnje... te besede si ti si izmislil ob interpretaciji in svojem mišljenju kaj so pomenile.

Tako da nisi navedel pravih besed. Če bi bile te besede v stavkih ki si jih navedel ti bi opravičeno lahko rekli da je v stavku zapisana direktna grožnja in se zato ta Zdenka počuti ogroženo.

Zakaj točno se pa počuti Zdenka sploh ogroženo če preberemo ta dva stavka? Mi lahko navedeš? In pa a drugi stavek res lahko z zagotovostjo trdiš da leti na Zdenko? In če ja v katerem delu?

In spet zakaj je se Zdenka počutila ogrožena ko je brala ta stavek? Kje ji streže recimo z grožnjami po življenju ali njeni osebni varnosti? Kje lahko direktno in nedvoumno to izluščič iz stavka? Stavek je sestavljen tako da se ga da interpretirati na več načinov in kar spreten moraš biti če hočeš v njem najti grožnjo ki streže po osebni varnosti ali še huje po življenju Zdenki.

Če sta ta dva stavka edina temeljna dokaza ki držita obtožnico skupaj potem morm vam žal povedati da je obtožnica sestavljena na trhlih temeljih in niti nima neke pravne podlage in brez politične podpore ne bo zdržala na sodišču.
Have a nice day.

Stajerc ::

Torej na kratko:

1.) Interpretacija stavka je stvar debate

2.) Neposrednje grožnje (motiva) in s tem tudi posledično utemeljenega straha za osebno varnost ali življenje Zdenke v tem stavku pač ne moremo najti nedvoumno razen če ga hočemo na vsak način tako uporabiti. Ampak to bi bilo krivično.

Jaz osebno resnično niti prvi vtis niti sedaj ne gledam na stavek tako. Preprosto gre za stvar kjer je malo nerodno izrazil svoje mnenje o komunizmu in kapitalizmu in zaradi te nerodnosti ali zato ker si je hotela je Zdenka si to tako razlagala kot si je.

Glede na to pa da je posredovala v tem konkretnem primeru policija in da vemo pred sojenjem sploh kdo je kaj je kje je doma in koliko otrok ima in preko katerega ruterja je hodil v internet ta oseba pa pomeni samo to da ima očitno Zdenka malo več vpliva kot ji ga pripisujemo.

poskusite policijo prepričati da gre nekomu domov in ga prikaže javnosti kot morilca ali nasilneža samo zato ker vam je rekel Komunist in da se tvoj čas isteka.

Če hočete pa lahko skupaj prilimamo kaki link kjer gre za hate speach, rasizem in nasilje v direktni obliki.

Kar ta dva stavka resnici na ljubo nista. Torej komu se v bistvu dela krivica?

Edit: torej zagovorniki ki bi ga radi kaznovali mi prosim povejte kje v stavku ji streže po življenju ali grozi z nasiljem? Kje lahko nedvoumno to dokažete?
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

antonija ::

Dej no stajerc, sej ni tko tezko. Daj mi najdi en motiv zakaj bi posiljal tako sporocilo. Pa pol se najmanj eno podobno. Za lahko noc? Za zdravje?

Jaz tukaj ne vidim drugega motiva kot najmanj povzrocanje stresa, ceprav bi osebno mirno rekel da je to bila cisto lepa solska groznja. Ne ravno osnovnosolska (direktna), ampak groznja vsekakor.

Ce bo a slucajno tak nacin izrazanja osebnega mislenja postal povsem dovoljen pri nas...

"Ja, _________, rnefisto prihaja po svoj davek. Treba bo plačat za vašo _________ nesmrtnost"

Zdej pa vsatvljaj pojme po zelji: krscanar, muslic, peder, lezbijka, geek, pijanec, narkoman,... kerakoli nepriljubljena "manjsina" pri nas... Lahko tud geografsko poreklo, recimo stajerc, primorec, zabar...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Stajerc ::

Ja, tardeč, rnefisto prihaja po svoj davek. Treba bo plačat za vašo komunistično nesmrtnost


Torej kje je sploh grožnja? Bolj in bolj berem bolj vidim da grožnje ni. (obtožnica temelji na tem stavku češ da se zaradi tega stavka Zdenka počuti OSEBNO ogroženo in v OSEBNI nevarnosti)

Ne gre za sploh za razžalitev dobrega imena ali česa podobnega v tem primeru ampak za tožbo proti nasilnežu ki njo osebno ogroža in ji grozi. IN NA TEM TEMELJI OBTOŽNICA.

Edit:Se zavedate sploh kaj pomeni taka gonja proti nekom? To niso otročarije in lahkotnost razmišlanja na forumu. Lahko na podlagi obsodbe zgubiš službo, družino...

Zato ker si nekumu rekel komunist, rdeč, ali da se njegovo politično življenje izteka ker je danes drug sistem?

Ali ker mu rečeš štajerc recimo?
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

Stajerc ::

Ta primer je že zrel za vrednotenje če bi uspeli z obtožbo z vidika kratenja svobode govora.

Še enkrat: ob dejstvu da je ves temelj obtožnice grajen na teh dveh stavkih in da ni drugih večjih obremenilnih dokazov ki bi potpirali trditve v obtožnici.

Tako da se lepo prosim vprašajte malo če bi radi obtožli nekoga nečesa kar ni kriv samo zato da bi nekoga obtožli ker ste lačni krvi?

Malo se zresnite in prevrednotite konkreten primer ne pa da vse slabe izjave ki ste jih kdaj na internetu prebrali pripisat temu človeku!
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

Daedalus ::

Še enkrat: ob dejstvu da je ves temelj obtožnice grajen na teh dveh stavkih in da ni drugih večjih obremenilnih dokazov ki bi potpirali trditve v obtožnici.

Še enkrat - z veliko verjetnostjo točne napovedi si upam trditi, da je avtor teme tisti, ki se bo zagovarjal pred sodiščem zaradi domnevno izrečenih groženj. Obenem (tudi če ni avtor teme na zatožni klopi) je tema jasno zastavljena v smer dokazovanja kratenja svobode govora avtorju sestavkov - torej avtor teme očitno ne dojema izjav kot spornih.
Ergo - je tema v osnovi mišljena kot apologija spornih sestavkov in tako lahko mirne duše domnevam, da so (domnevno) sporni sestavki objavljeni selektivno - torej, ali manjka kontekst, al pa oni najbolj sočni umotvori. Torej je tvoj "ob dejstvu" bil pravkar dokazan kot enakovreden "ob domnevi." Kolko je pa cilanje malo prek palca vredno, pa veš verjetno sam.

Se pravi - ob takem pomanjkanju podatkov je vrednost tele debate nekje blizu 0. Čeprav zame je tišina avtorja teme dovolj zgovorna - očitno je pričakoval več "razumevanja." Ko ga pa ni bil deležen - se je pa potuhnil. Krasna taktika, ni kaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Stajerc ::

Seveda se mi lahko pogovarjamo samo o tem kaj nam je bilo predstavljeno. In če je to vse pol je občutno premalo.

Če obstaja še kaj pa je seveda drugo vprašanje. Tisto (če obstaja) pa se na sodišču tudi nebo moglo pomesti pod preprogo.

Edit: obstaja pa prav tako možnost da je to res vse. In samo zato da bi se nekdo obtožil in da bi mu nekaj pripisali kar ni res pa bi bilo tudi narobe.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

Ziga Dolhar ::

Opazite že, da tole _NI_ obtožnica, ampak "zgolj" ODREDBA za hišno preiskavo. Razlika? Med drugim tudi bistveno različen dokazni standard. Predvsem pa ima slednja cilj, da se ugotovi obstoj utemeljenega suma, ki je potreben za uspešno vložitev obtožnega akta.
https://dolhar.si/

Barakuda1 ::

Prvi (uvodni) post sem v celoti brisal ker prispvek vsebuje vsa imena in vse priimke, vključno z drugi indentifikacijskimi podatki, na podlagi keterih je možno prepoznavati posamezne akterje, kar pa je nedopustno.

V kolikor avtor želi, da bo uvodni post objavljen, naj izbriše opr. št. zadeve, kraj dogodka, pri imenih pa uporabi dosledno samo incialke.

EDIT

Kratek povzetek vsebine.

Vložen je bil predlog za hišno preiskavo, kjer naj se zasežejo vsi računalniki, in naj se ugotovi vsebina pošiljane pošte, zaradi suma ogrožanja varnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

Barakuda1 ::

predlog za opravo preiskovalnih dejanj z vsemi imeni in priimki, ne glede na to, da so te zadeve javne?


Predlog za preiskavo, ni v celoti javen, Zadeva postane v celoti javno (pravica do javnega sojenja) šele v trenutko, ko postane obtožnica pravnomočna.

Do takrat, se zaradi varstva osebnih podtkov, praviloma osebni podatki obdolženega (zakonska presumcija je, da je še nedolžen) ne smejo objavljati javno.

barva ::

Je pa forum sploh javni medij?Našel sem kar nekaj odgovorov,da to ni nikjer definirano.In če forum ni javni medij ti pač ne morejo sodit.Če ti npr. groziš komu in podpihuješ te stvari čez ali kot reklamo te po mojem lahko obsodijo.Forum pa ni javni medij.

Daedalus ::

Forum pa ni javni medij.

Sej ne vem, al bi se smejal, al jokal... Da vidimo - rimski forum je očitno javno mesto, internetni forum je pa lahko ali javen al pa zaseben (in če se lahko prijavi in piše kdorkoli...pol je javen). Pa če upoštevamo eno opredelitev internetnega foruma kot nekakšno moderno verzijo onega rimskega...well, je javni medij. Eat your hat.

Sicer pa tud če nekomu groziš "privat" (recimo v bajti in ne sredi mesta, je to komot (ob prisotnosti dokazov) kaznivo. Eat another hat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol moral umakniti sporno objavo na blogu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
548106 (5632) christooss
»

Svoboda govora in ideologija

Oddelek: Problemi človeštva
311853 (1428) Thomas
»

Rupel izreče sožalje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
534448 (3307) madmitch
»

Slovenec zaradi e-maila Bushu obsojen na 4 mesece zapora????? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
946891 (5206) undefined
»

Še dobro, da Bush ne bere e-pošte ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
726716 (6716) undefined

Več podobnih tem