» »

Nakup avtomobila

Nakup avtomobila

««
7 / 10
»»

Stepni Volk ::

Avtoceste oz. kvalitetna ceste ne pomenijo boljše "ohranjenosti" vozil. Včasih ravno nasprotno. Na kvalitetnem vozišču amortizerji vedno delujejo le v majhnem obsegu, kar pomeni, da se v tem delu tudi hitreje izrabijo.
Zelo velika razlika je med vozili, ki so v zmernem klimatskem pasu in tistimi z mrzlimi zimami in vročimi poletji. Vprašanje je še ali posipajo sol (recimo švicarji do določene temperature to opravijo z alkoholom). Garažiranost, redoljubnost lastnika...
Poleg tega bi moral o vozilu imeti popolno zgodovino. Neki življenjski black box. GPS bi moral slediti potem, ter vrtljajem. Nekdo, ki vozi v rdeč semafor s polnimi obrati in zavira do maksimuma, bo bolj utrudil svoje vozilo.... itd. Faktor voznika je po moji oceni največji. Potem vreme, garažiranost... Starost in kilometrina pa je edina, ki jo bo nakupu dejansko "poznamo".

V Nemčiji ni kaznivo vrteti nazaj števca. Je pa kaznivo prodati vozilo z lažno navedeno kilometrino. Zato bodo kupcu iz tujine toliko raje prodali vozilo z olepšano kilometrino. Potrjene servisne knjižice znajo ponarediti vsi. Poštenih avtomobilskih trgovcev (contradiction in term) je v Nemčiji statistično točno toliko, kot pri nas.
Za nakup rabljenih avtomobilov je zato dobro predhodno preveriti v centralni bazi podatkov. Določena avtomobilska podjetja za vsako vozilo posebej vodijo evidenco o servisih (vem za Audi, Mazda je to začela pred kratkim..). Tako se je sodelavcu zgodilo, da je kupil avtomobil z 90'000km in ko ga je pripeljal na servis, so mu povedali, da je servis pri 90'000 km to vozilo že opravilo. V resnici je imelo vozilo preko 160'000km.
Preverite pač. Različni modeli in znamke tovrstne "življenjepise" avtomobilov shranjujejo že vrsto let. Tudi zato določeni avtomobili ohranjajo vrednost na tržišču.

In še anekdota ženinega sodelavca (ki sem jo že enkrat zapisal). Prodal je Clia s 100K + kilometrov. Renaultjevega prodajalca je poznal in je dobil dobro menjavo staro za novo. Čez čas ga je poklical novi lastnik njegovega starega Clia. Sedaj je clio shujšal na 60K km. Novi lastnik je tudi prosil, če bi lahko tožil trgovca... a ženin sodelavec ni mogel pomagati, ker je nakup in prodaja šla preko VIP... včasih je bolje ne poznati trgovca.
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

OrkAA ::

Še jaz bi potreboval eno mnenje... Torej:

Mama je zaradi nekakšnega spleta okoliščin, pri fordu dobila velik popust na katerokoli vozilo. Ker ji velik avto ne pomeni veliko, se je odločila za fiesto z 1.6 motorjem in opremo trend oz. ghia. V tej temi še nisem zasledil pogovora o fiesti, zato sem nekoliko skeptičen; Je niste omenjali, ker je tako dobra oz. tako zanič? :)
Bi bil nakup Fokusa veliko boljša izbira?

Hvala vnaprej!

Loki ::

tukaj poglej, kako so drugi zadovoljni z avtomobili fiesta http://www.google.si/search?hl=en&safe=...
in tukaj http://www.mobisux.com/tabla/ubbthreads... v sekcijah avtomobilizem splosno, tehnika in pomoc

ta forum po mojem mnenju ne predstavlja ravno dobrih nasvetov za odlocitev pri nakupu avta.
drugace pa glede fieste, i'd do it. :8) sploh z opremo ghia in popustom. svoje mnenje do velikih avtov je ze izrazila in ce se ne vozi veliko po ac oz. ne veliko na sploh....
I left my wallet in El Segundo

bluefish ::

se strinjam. Če želi manjši avto naj vzame fiesto, če pa bo avto uporabljan tudi za daljše vožnje pri večjih hitrostih pa bi bilo dobro, da izbere Focusa.

Stepni Volk ::

Imamo tudi Fiesto ST, za posebno hitre mame >:D

Svetovati nakup določenega vozila je še posebej nehvaležno opravilo. Prvič vseh vozil nismo vozili in jih testirali vsaj nekaj dni. Praktične izkušnje tako včasih spoznaš šele čez nekaj tednov, ko nekaj ne spraviš v vozilo (recimo določeno plastenko, otroški voziček...) oz. tistega kar hočeš ni tam....
Zato je v osnovi dobro preveriti vse tisto, kar sem že svetoval na prejšnji strani. Pri tem si lahko za mero postaviš še design, image podjetja, ter ceno. Koliko je kaj pomembno, naj se vak odloči sam.
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

Fatboyslim ::

Stepeni a delaš pri Fordu?

Ravno ta teden greva s fotrom "kupit" nov avto in sva se odločala med focusom in astro. Ker meni astra ni bila všeč greva do Avto Celja in prodajalne Forda. Pa rečem jaz prodajalcu da bi meu 1.6 Focus sport, bencin, po možnosti plavega - to je v ceniku 3.8Msit + popust 300k, pa mi prodajalec začne naštevati neke x modele nad 4M. Sem mislu da je retardiran mal, glede na to kaj je govoril :O

Zanima me pa, kje bi lahko kupil najbolj poceni takšnega Focusa oz. kaj bi se splačalo kupiti za recimo 4M max. Ogledoval sem si tudi Golfa 5, za kateri ima ceno 4m a mašino pod 100KM :(

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Nope... ne delam v avtomobilski industriji, marketingu, prodaji...

Oblikovno gledano od zunaj, so mi všeč: S-Max, novi Mondeo Tourer. Prvi Ford, ki mi je bil všeč, je bil Ka. Potem, ko sem ga vozil mi ni več bil. Focus prve genercije, mi je bil še bolj všeč po vožnji do Bleda in nazaj.

Je pa res, da je imel ded mehanično delavnico. Sprva za DKWje... tudi VW in na koncu za Opel.

PSA dizli
V časopisju še nisem zasledil, da bi bil kakšen uradno priznan problem. Stric prodaja rezervne dele. Pred leti sem ga vprašal, če so PSA dizli dobri. In je odgovoril, da to pravi PSA, sam samo proda dosti delov. Resda za Boxerje, ki jih vozniki ne "šparajo". Je pa res, da če dizli zdržijo trde noge prevoznikov, naj bi tudi civilno uporabo.
Prijatelja sta kupila Peugeot 307 SW 2.0 HDI s 110 konji. Imela sta toliko problemov (v garancijskem času), da sta ga prodala. Kupila sta 406-ko z enakim motorjem, rabljeno. Dela BP. Stvar sreče. Včasih.
neobjavljeno.blogspot.com

Super Sonic ::

Ok, Tamala se je zagledala v Hyundai SantaFe.

A ima kdor koli kakšne uporabne inf. o tem avtomobilu? Testno vožnjo morava še opraviti. >:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

OwcA ::

Novi (2006+) ali stari model?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Super Sonic ::

Novi, novi,...

Sicer pa nevermind, vozilo je že nabavla. Ženske pač. Pride konec meseca. >:D

p.s.
Madona so pri Hyundaiu Slovenija eni bedaki. V ponudbi imajo navigacijski paket (no pa itak še en kup druge krame), potem pa ko hočeš zadevo nabavit, se je ne da dobiti.

V čem je fora?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

maco1812 ::

HII
Vidim da se tu da dobiti vse informacije o avtomobilih .Osebno se zanimam za nakup OPEL ASTRE Karavan ,mi je všečna, čeprav cena ne pretirano :Se jo splača kupiti.So otroške bolezni že mimo? So kje kaki realni podatki,pa ne od trgovcov ti so itak polni same hvale.
Hvala za odgovor

Stepni Volk ::

Glede nato, da je Astra zunaj že dve leti, bi morala preboleti vse otroške bolezni. Odvisno tudi od tega za kateri nivo opreme in motor si se odločil.
Sam bi se za 1.7 CDTI Cosmo. Sodelavec ima 1.9 močnejšo verzijo in do sedaj ni imel še nobenih problemov. Vozi se veliko, saj se v službo v LJ vozi iz NM.

Auto Bild jo je testiral celih 103.021 km (od predvidenih 200.000). Po omenjenih kilometrih je notranjost še vedno kot nova. Uporabljeni materiali kvalitetni. Rja ni problem, motor je obdržal svoje lastnosti. Skrbi jih močne obloge oljnate umazanije na sesalnem traktu in odgovarjajoče sledi na sesalnih ventilih.
Pri prvih astrah so pogonsko gred vgrajevali bolj površno. Posledica je možna poškodba manšet, kar se je zgodilo tudi pri testnem vozilu. Pri 46.450 so morali zamenjati gred in manšeto.
Malce zatem je šel pedalo za sklopko. Ni se moglo prestavljati.
Menjalnik so morali menjati pri 47.000 km. Reakcija serisa je bila pretirana, saj je šlo le za droben košček plastike, ki se je zataknil nekje na centralnem delu. Sklopke in menjalnika ne bi bilo potrebno menjati.

Zaradi omenjenih dogodkov je dobila oceno 4. Nemci ocenjujejo ravno obratno: 1 - odlično, 2 - prav dobro, 3 - dobro, 4 - zadostno, 5 - nezadostno, 6 - porazno
Vir: Auto Bild
neobjavljeno.blogspot.com

Stepni Volk ::

Še to, Clio Campus je v VB dobil popust v velikosti 1000 funtov !!!
Po Auto Bildu se tako bolj splača kupiti Clio II, kot novi III. Podobno velja tudi za Oktavijo. Ne tudi za Punta :)
neobjavljeno.blogspot.com

Luksi ::

Mene pa zanima glede nakupa novega vozila, ga je pametno pred uvedbo evra ali po?
Luka

perci ::

Ne verjamem, da bo prišlo do kake bistvene razlike. Cene se že sedaj označujejo v evrih. Ob uvedbi bomo samo tolarje stran skenslal, cene v evrih pa bodo imo ostale iste.

Stepni Volk ::

Razlika bo za nove in rabljene v Nemčiji, ker se bo povišal davek t.i. MwSt.
neobjavljeno.blogspot.com

perci ::

Ampak, ker mi plačujemo ddv za motorna vozila kupljena v drugih eu članicah v Sloveniji, se bo to nam poznalo kako?

Stepni Volk ::

Pri rabljenih vozilih. DDV gre državi kjer si rabljeno vozilo kupil. Slovenija hoče še DMV, homologacijo... skratka daleč od "enotnega trga" primerljive Ameriški Uniji držav.
Za nove je to irelevantno. A tako ali tako tovrstnih nakupov ni bilo veliko... bolj za poznavalce. V Nemčiji lahko namreč pri Mazdi 6 izbereš beige notranjost in poljubnemu modelu dodaš Bose Sound System za 750 EUR. Za nepoznavalce Bose je v Ameriki najmočenjša znamka in se tudi sicer vgrajuje v veliko avtomobilov (Audi, Mercedes, Alfa Romeo, ter posamične modele drugih proizvajalcev... BMW zaostaja, saj imajo Harman Kardon / JBL zadevščine, ki so šele na 9-tem mestu prepoznavnosti.
Upravičeno.
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

perci ::

Stepni: Pri rabljenih se ne plačuje ddv in dmv ampak samo dmv. Tko da žal nimaš prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Roadkill ::

Evo, da še en avto obdelamo (obdelate).
Ima kdo kakšno mnenje o Suzuki SX4.

- kičasta uradna stran
- wikipedia link

Vem, da izkušenj s tem avtom nima veliko ljudi, ker je povsem nov (2006), me pa zato zanimajo vsaj vaša mnenja o Suzukiju.

Sem včeraj izvedel, da fotr kupuje avto in da je nekako tega izbral. Za razliko od njega se jaz raje malo pozanimam. :)

Če bo preveč negativnih mnenj, bi bil vesel kakega predloga iz podobnega cenovnega - preformančnega ranga. Fotr kupuje nekaj, kar vsaj spominja na terenca. Zahteve so, da je dovolj visok, ima zgledno velik kufer, je bencinar in očitno sedaj nabavlja 4WD.

Hvala za info.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

koyotee ::

Mogoče toyota rav4? toyota
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Super Sonic ::

No sej en dan moram poslikati in opisati našega novega družinskega člana - Hyundai Santa Fe.

Drugače Suzukija ne poznam nič, kar se pa tiče Toyote - jaz ne bi. Kolega ima prav zaprav novega Landcruserja in avto se kvari non-stop. Pri 121.000 km (avto ima tri leta) mu je po 6 izrednih servisih, sedaj začela "spodrsavati" sklopka. Hec je samo, da avto ni več v garanciji.

Seveda pa ni rečeno, da so _vse_ Toyote takšne :D.

Skratka v parih dneh podam celotno sliko Santa Fe-ja. >:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

ivanuscha ::

Jst se pa odločam za nakup novega avtomobila nižjega razreda. Trenutno izbiram nekako med Renault Clio(novi model), Peugeot 207, Opel Corsa, Fiat Punto in Toyota Yaris. Zanima me pa naslednje: kdaj se najbolj splača kupiti nov avto, namreč trenutno ni zaslediti kakšnih velikih popustov, ali je bolje počakati? Ker recimo pri Citroenu imajo na C3 570k popusta, samo avto mi ni všeč. Najbrž je tudi razlog, ker so vsi omenjeni malčki praktično novi... Ali je možno pri trgovcu iztržiti omembe vreden popust? Nimam čisto nobenih izkušnj s temi stvarmi, ker gre za moj prvi avto, plačal ga bom seveda sam.

@Stepni Volk
Vidim, da maš ogromno izkušenj, prosil bi te za nasvet. Kaj bi ti kupil?


Hvala in lp

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

Mogoce Hyundai Getz?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

OwcA ::

@Roadkill: naj malo pogleda Subaruje.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

ivanuscha ::

V avto magazinu je primerjava med getzom, fiesto, puntom, micro, corso, cliom, 207-ko. Mesta so si porazdelili v tem vrstnem redu, od zadnjega do prvega. Getz nekako ne pride v poštev, je konkurenca premočna. :D

ivanuscha ::

Klik
Kako je lahko tako poceni? Neki tuki ne štima...

aljazh ::

Ne štima to, da moraš klicati na 090.

Sicer pa vse pove tukaj:

izredno ugodna ter konkurenčna ponudba vozil iz zaloge uvoza z garancijo uvažamo tudi po naročilo kupca vozila iz tujine dobava je možna tudi v drugi barvi ali letnik informativna ponudba za vozilo vozila imajo garancijo na kilometre in na nekaramboliranost ter na vitalne dele slike so simbolične ter upis opreme oglasa lahko pa pošljemo dotične slike tudi po elektronski pošti informacije posredujemo samo preko komercjalne stevilke336sit/min ki je navedena zgoraj možnost napak pri vnosu podatkov za točne podatke preverite prosim po našem dežurnem telefonu ki je naveden zgoraj

Skratka vaba za naivne, ki potem pokličejo 090... je bilo tudi že v medijih.

Stepni Volk ::

Live - že na začetku povedano. Rules of thumb - po 2 letih na tržišču je ponavadi avtomobil nared za nakup, ker se odpravi večino otroških bolezni. Ponavadi je najboljši model tisti tik pred face-lifotm, ter pred ukinitvijo modela.
"Popusti" so lahko le stalna strategija trgovcev. Poglej Citroen in Renault, ves čas imajo popuste. Kar v prevodu pomeni, da na prodajno ceno nabijejo neko vsoto in potem naivnežem prodajajo to razliko kot "popust".Druge vrste "popusti" so v obliki paketov opreme. To se zgodi, ko se nek model avtomobila ne prodaja več najboljše. Zato se podjetje odloči in v serijo nekaj tisoč vozil našopajo različno neuporabno, redko tudi dejansko uporabno, "dodatno opremo", ter potem spet oglašujejo kot "popust".
POPUST je dejnsko odvisen od tebe. Če prideš k trgovcu in mu s cene zbiješ 10-15% lahko govoriš o popustu. Oglaševani "popusti" so vse, samo popusti ne.

Glede modelov:
Peugeot 207 - Top Gear spluval, Auto Bild prav tako
Renault Clio(novi model) - Auto Bild sveuje nakup prejšnjega modela, Top Gear je razočaran (ker ni več tiste ultra športne verzije, ki jim je bila ravno všeč)
Opel Corsa - najnovejši med konkurnco zato je malo praktičnih - dolgoročnih dognanj
Fiat Grande Punto - Auto Bild svetuje nakup Granda (v prodaji je tudi stari model)
Toyota Yaris - ?

Niti enega od modelov še nisem vozil. Osebno mi je najbolj všečna Corsa... še posebej rešitev prtljažnika za kolesa zadaj. s tem, da so vsi "malčki" že zdavnaj prerasli Golf II, če ne celo že III.
In ker so vsi relativno sveži, je tudi cena previsoka. Vsi po vrsti so predragi.
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

krho ::

Nova Corsa ima en problem za visokorasle. Tam kjer gre volan v armaturo je oblečen s debelo plastiko, ki je okoli ključavnice za vžig oblikovana tako, da je še ~2-3cm nižja od ostalega dela. Nikakor si nisem mogel nastaviti sedeža in volana tako, da s kolenom, ko sem malo pritiskal na pedal za gas ne bi butal v del pod ključavnico.;((.
Imamo doma "novo" Astro, pa ima to bolje rešeno.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Stepni Volk ::

Dobre teste ergonomije vsake toliko časa izvede AutoBild, ko nekaj avtomobilov tako stestira 2m+ velikan, ter pod 1,5m "visoka" ženska.
Rezultati so zelo zanimivi :)
neobjavljeno.blogspot.com

ivanuscha ::

Hvala za odgovor. Sem se pa itak odločil za preverjeno japonsko stvar - Nissan Almera 1.5 16v, 5 vrat, staro 3 leta, skorajda perfektno ohranjeno (27k km). Imamo doma že dolgo Sunny-a in stvar dela praktično brez napak že 12 let. Upam, da tudi z Almero nebo dosti drugače.

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

Kia cee'd bo revolucija na (našem) trgu.

Zakaj?

Zaradi 7 letne (ali 150k km)garancije na avtomobil. Bolj specifično bo avto ponujal 5 letno klasično garancijo, nadaljne 2 leti pa bo garancija veljala za pogonski sklop (zraven bo še klasična garancija na pleh). Najbolj pomembno dejstvo - avto bo imel takšno garancijo tudi pri nas.

Upam samo, da bodo ostali proizvalci sledili tako pogumnemu koraku...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Stepni Volk ::

Na ameriškem trgu je Hyundai ponujal 10 letno garancijo. 5 letna pa je tudi nekaj časa že na volljo v VB. Seveda je vedno pomembno brati drobni tisk.

Ceed bo gotovo uspešnica. Ime samo skriva, kje ga bodo izdelovali in kje so ga oblikovali:
CE-Community European
ED-European Design
Skupaj torej : CE-ED oz. CEE'D.
Prilubljen zna biti v Španiji in potencialno osovražen pri muslimanih. El'Cid je namreč pri prvih dobro zapisan, pri drugih ne.
Prototip je bil seveda veliko lepši:

Serijsko vozilo:

In še primerjava od zadaj:


Izdelovali ga bodo naši brati slovaki (tovarna stoji v mestu Zilina), ima 265 cm medosne razdalje, Bo tudi v karavanski različici s 4,47 cm dolžine (27 več kot hatchback).


takole na uč ocenjujem, da bo imel 1400 litrov + prostornine v dvosedežni konfiguraciji:

Na voljo bodo trije bencinski (1.4, 1.6 in 2.0 literski) ter en dizelski (1.6).

BTW po lanskoletni raziskavi Avtomobilski proizvajalci z najmanj okvarami v letu 2005 je Kia definitivno kvalitetnejša od Alfe Romeo, Renaultja, Citroena, Peugeotja in Fiata. Torej 147ka, Megane, C4, 307 in Stilo bodo imeli veliko težje življenje, tudi Focusu, Astri, Mazdi 3, Corolli, Civicu... se bodo nekoliko zatresle hlače. Statusnemu Golfu in gizdalinskemu bratu dvojčku A3 se bo verjetno malce manj poznalo. Octaviji pa zna zelo zmešati štrene, da ne govorim o izgubljenem Leonu...
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Fatboyslim ::

Meni deluje zelo kičasto - kot slaba kopija Golfa V

Ko že o govorimo o Golfu; kmalu 6. generacija?

Super Sonic ::

"5 letna pa je tudi nekaj časa že na volljo v VB."

In ne samo to - tudi neomejeno št. km/mil je na voljo v sklopu garancije. Povezava.

Sicer sem hotel v postu poudariti predvsem to, da bo tale garancija prišla tudi do naše male glupe državice (kar večinoma ni praksa).
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

bluefish ::

Golf 6 pa po zadnjih podatkih v sredini 2008, še prej pa je možna pomladitev pete generacije.

Melanholija ::

Kupujem avto za nekje 5000€. klik.
Vsi predlogi so zaželjeni, kakšen se vam zdi subaru in ali bi za ta denar dobil novejši, boljši avto.

Super Sonic ::

"Vsi predlogi so zaželjeni, kakšen se vam zdi subaru in ali bi za ta denar dobil novejši, boljši avto."

"Avto" je zelo širok pojem, "boljši avto" je pa še bolj_širok pojem. Povej naprej zakaj kupuješ avtomobil in za kaj ga nameravaš uporabljati, kje se z njim voziti, itd.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Melanholija ::

Potrebujam avto predvsem kot prevozno sredstvo, najbolj za službo in nazaj to znaša 20km, med delavnim časom se bo tudi vozilo veliko vendar večinoma krajše razdalje (od Celja do Ljublane in nazaj naprimer). Drugače pa se bom z avtom vozil tudi na razna smučišča in tudi doma je pozimi kar kriza ko je sneg. Za zdaj vozim avto od mame in bi si rad kupil svojega, ker ga tudi ona potrebuje ter kadar ga vozim jaz ne more nikamor! Upam da sem bil zdaj dovolj jasen! Hvala!

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

Glede na število prevoženih km se mi zdi kar pravilno razmišljanje o bencinskem agregatu. Vidim tudi, da je vozilo 4x4, kar močno skrči izbor vozil (predvidevam, da si doma malo višje in da je sneg _res_ ovira).

V tem cenovnem rangu so na razpolago kakšni Audiji, Suzukiji, nekaj Toyot in to je to. Moram kar priznati, da ne poznam prav dobro 4x4 vozil, ki bi služile svojemu namenu.

Meni se zdi tale Subaru kar dobra izbira (na uč).

Načeloma pa velja za Subaruje, da so kvalitetno izdelani, da njihovi vozniki imajo občutek za vozila, da so boxer motorji odlična stvar, da so zelo nezanimivi za krajo, vlome in ipd. Po drugi strani je pri nas relativno malo rezervnih delov, malo splošnih servisov, ki zadevo zna servisirati. Posledično je vzdrževanje dražje, toda vsa 4x4 vozila imajo malenkost (ali pa celo zelo) dražje vzdrževanje. Njihov 4x4 pogon slovi kot zelo dober.


Nikakor pa pri rabljenih vozilih ne glej letnik in število prevoženih km. To je namreč precej relativna stvar. Važna sta, predvsem, ohranjenost in lastnik vozila. Super pa je, čeprav ker živimo na Balkanu je to malo verjetno, če dobiš od lastnika vozila kakšne relevante račune, število okvar vozila, naslov mehanika kjer je bilo to vozilo servisirano, itd.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Melanholija ::

Hvala za odgovor, se bom malo pozanimal o tem vozilu, drugače me pa zanima če je cena vredu ali je previsoka za tak avto...glede 4x4 ni pogoj je pa zadeva dobrodošla in bi bilo fajn če bi gledal malo v tej smeri, seveda če se dobi kaj!

Liker ::

Se kar strinjam s SuperSonicom, vsi znanci ki so imeli enkrat subarja, so ga potem vedno imeli se enkrat, ce je bilo to mozno seveda :) Jaz osebno bi sicer sel v nabavo 5-vratne impreze, ker ima recimo prednosti kot: vecji prtljaznik, stresne sani, avto je krajsi, pa se kaj se najde.
Cena je pa IMHO rahlo pretirana. Ampak tako je vedno, clovek da ponavadi vsaj 100k SIT (cca 400€) vecjo ceno kot dejansko misli prodati, no vsaj jaz tako delam :)
Glede na to da neka firma prodaja enak letnik, manj prevozenih, in vec opreme za 5200€, bi jaz glihal nekam na 4800€ za tisti avto z linka.

Evo se tista tista 5-vratna impreza, z vec opreme za 5200€.

Super Sonic ::

"drugače me pa zanima če je cena vredu ali je previsoka za tak avto"

Takšnih 4x4 vozil, kot je tale Impreza, je malo. Imaš na drugi strani en kup Suzukijev, ampak praviloma so to terenska vozila. Potem imaš še nekaj VAG grupe, toda to so praviloma vsi precej uničeni avtomobili prve generacije (letniki 1997+) in seveda zraven še zloglasne 1.8T mašine. Zame osebno je to vse slabše kot tale Subaru.

In konkretno imaš cele 3 Subaruje, ki ustrezajo tvojim željam. Se pravi trg deluje zelo slabo (v tem primeru), zato je cena lahko višja, kot bi se nadejal.

Meni recimo takoj pade v oči "normalen" motor in posledično cenejša registracija, kot bi to od vozila 4x4 pričakoval.

V kolikor pa 4x4 ni pogoj, se ti pa odpre morje rešitev na vseh znamkah. Vprašanje edino le, koliko 4x4 res rabiš.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Melanholija ::

Ja kaj naj rečem, 4x4 ni pogoj. Recimo da ga dam malo na stran, kaj se pa v tem primeru splača za ta denar. Ker v tem primeru je izbire veliko več.

flipflop ::

Mogoče kakšna Škoda Fabia? Za tak denar dobiš nekje okoli letnika 2003, pa verjetno je to avto ki si ga ne kupujejo razni dirkači, pomoje če lepo ohranjeno dobiš bi znala bit kar dober nakup.

Fizikalko ::

Še en glas za fabio (karavan). Ga ima moja ženka, pa pri cirka 190k km ne serje (bencinar), ima pa precej velik prtljažnik za ta razred. Pelje se ok, edino motor (1.4) je precej švoh.

koyotee ::

Za 5150€ sem teden dni nazaj dobil Alfa Romeo 156, 1.9jtd 105km, l.2000, 125kkm prevozenih,...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Melanholija ::

klik
Kaj pa corolla wagon? Škoda mi nekako ne diši. Octavia bi bila ok, ampak fabia odpade.
Alfa romeo je sicer lep, samo ga nekako nebi. carisma?
Nekako že nekaj časa gledam pa se nevem odločit!

KandazaR ::

Kaj pa kak ford focus prve generacije? Če rabiš karavana drugače pa tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()
««
7 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup rabljenega avtka.

Oddelek: Loža
323299 (2474) globoko grlo
»

Kateri rabljen avto? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21419485 (15267) Goldee
»

Kater avto

Oddelek: Loža
101773 (1546) stromar
»

Pomoc pri nakupu avtomobila od 400k do 650 k

Oddelek: Na cesti
424702 (3580) SynTax64
»

fiat bravo 1.4 sx

Oddelek: Loža
355226 (4669) stromar

Več podobnih tem