Forum » Omrežja in internet » Zelo čudno delovanje internetne povezave
Zelo čudno delovanje internetne povezave
kopriva ::
Pozdrav! Prosim, pomagajte ...
Že ene tri dni se dobesedno mučim in skačem sem ter tja od namiznika do prenosnika, toda še zdaj se mi niti sanja ne, kaj za vraga je narobe.
Imam ADSL povezavo, ki je do pred kratkim delala povsem okey, zadnjih nekaj dni pa se mi skoraj za vsak klik na povezavo (npr. ko brskam po Slo-Tech forumu) stran preprosto ne naloži in če jo ponovno osvežim (F5) in če imam srečo, se potem le naloži.
Kar pa me bega je:
- včasih so rezultati pinganja nenormalno počasni (pingam www.arnes.si) ali pa jih sploh ne spinga
- včasih so rezultati pinganja povsem normalni
- vedno pa mi, če prenašam neko večjo datoteko (za testiranje), dela povsem normalno - celo nad 100Kb/s
Imam router, in sicer nekega Linksys kompaktnega (mini), a (samo) v njem ne more biti problem, saj če se na internet povežem kar direktno preko ADSL modema, se mi dogaja ista zgodba ...
Kaj naj še probam? Prosim, pomagajte, da ne bom (do konca) znorel ...
Hvala!
Že ene tri dni se dobesedno mučim in skačem sem ter tja od namiznika do prenosnika, toda še zdaj se mi niti sanja ne, kaj za vraga je narobe.
Imam ADSL povezavo, ki je do pred kratkim delala povsem okey, zadnjih nekaj dni pa se mi skoraj za vsak klik na povezavo (npr. ko brskam po Slo-Tech forumu) stran preprosto ne naloži in če jo ponovno osvežim (F5) in če imam srečo, se potem le naloži.
Kar pa me bega je:
- včasih so rezultati pinganja nenormalno počasni (pingam www.arnes.si) ali pa jih sploh ne spinga
- včasih so rezultati pinganja povsem normalni
- vedno pa mi, če prenašam neko večjo datoteko (za testiranje), dela povsem normalno - celo nad 100Kb/s
Imam router, in sicer nekega Linksys kompaktnega (mini), a (samo) v njem ne more biti problem, saj če se na internet povežem kar direktno preko ADSL modema, se mi dogaja ista zgodba ...
Kaj naj še probam? Prosim, pomagajte, da ne bom (do konca) znorel ...
Hvala!
kopriva ::
Zdaj sem vse še enkrat probal, pa se očitno motim ...
Z routerjem mora biti nekaj narobe, saj mi zdaj povezava direktno iz ADSL modema dela fantastično, med tem ko preko routerja ... NE. :(
Z routerjem mora biti nekaj narobe, saj mi zdaj povezava direktno iz ADSL modema dela fantastično, med tem ko preko routerja ... NE. :(
tsatthoggua ::
Hoi!
Nekam isti problem kot ga mam jest in se nekdo. Prejšnja tema.
Očitno gre za osamljene primere. BTW pri meni se problem še vedno pojavlja ( nimam routerja ).
Nekam isti problem kot ga mam jest in se nekdo. Prejšnja tema.
Očitno gre za osamljene primere. BTW pri meni se problem še vedno pojavlja ( nimam routerja ).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 570188 (7017) | c23po |
» | Internet ne deluje, brskalnik ne prikazuje nič, pinga OK??Oddelek: Omrežja in internet | 1307 (1233) | AC_DC |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5987 (2970) | OmegaBlue |
» | wireless - ni dostopa do internetaOddelek: Omrežja in internet | 5409 (5149) | Gutjerez |
» | ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64719 (28414) | JoskoMacher |