» »

Ukraden prenosnik?

Ukraden prenosnik?

pro549 ::

Mojmu kolegu na fakulteti so mu ukradli prenosnik, ko se je pogovarjal s kolegom v avli (ga je imel na stolu naslonjenega). Lih je imel tako smolo, da kamere so bile tako postavljene da ni gledal tisti kotiček kjer je bil prenosnik. Kolikšna je verjetnost, da bi dobil prenosnik nazaj oziroma vaše izkušnje s tem? A je možno da bi Microsoft slovenija izledili kradljivca, ki bi preko prenosnika updejtal windose, tako da bi gledali licenco ki ima gor na prenosniku? To zato sprašujem ker je v trobi imel še originalen windows CD. Saj veste človeška neumnost nima meja, če bi ta oseba uporabljala iste windose. No vsaj moj kolega upa na to.

Fizikalko ::

Po moje iz te moke ne bo kruha. Sicer pa je itak update ne ameriški strani...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()

Gwanaroth ::

Dostikrat tudi sam surfam iz faxa (avla FRIja) in skočim po kavo alpa sendvič na avtomat. Z enim očesom izbiram sendvič, a drugo imam vedno na laptopu.

Pravtako se s kom pogovarjam, a laptop mi je še vedno prioriteta. Sem tudi jst naletel na situacijo, ko se je okoli mojga računala zbrala peščica ljudi, ki so po vsej verjetnosti imeli zle namere, ampak sem takoj odhitel mednje.

Ne razumem, kako lahko brezbrižno kar tako pustiš laptop tam in se greš pogovarjat s kolegom.. Potem imaš pa take posledice in si kar precej oškodovan.

Dvomim, da ga bo našel. 99% sem, da ga ne bo. Ker je že bil en tak primer tu na slotechu, ko so nekomu ukradli laptop iz fakultete za arhitekturo.. Kradljivko je tudi kamera posnela, a vseeno je niso izsledili.
Lights often keep secret hypnosis..

Cofko Cof ::

Ne dolgo tega so o kraji prenosnikov govorili v resnični resničnosti (2.5.2006). Če se ti da si poglej: Resnična resničnost.
Ars longa,vita brevis.

Zgodovina sprememb…

Damjan Jagar ::

Pa še ena žrtev:

Klik
http://jagar.si

Cokolesnik ::

Vsakokrat, ko preberem kaj o kraji prenosnega računalnika in predvsem o dejavnikih, ki so povzročili posamezno krajo, ne morem ostati brez besed kot so "za takšno krajo si je popolnoma kriv uporabnik sam". :\ Pravzaprav se mi zdi, da bolj kot "Policija svetuje", slabše je, navkljub vedno večji predrznosti nepridipravov.

Svojo malomarnost lahko uporabnik sam med drugim plačuje tudi z zavarovanjem prenosnika proti kraju, če je sicer ni sposoben oz. voljan zagotavljati. Pa še pri zavarovanju je tako, da dobi odškodnino le v primeru odtujitve kot posledice vloma oz. vdora v sicer zaščiten prostor, kjer se nahaja ukraden prenosnik (npr. zaklenjen avtomobil) oz. v primeru, da je lastnik naredil (realno gledano) vse za preprečitev kraje (da prenosnika ni pustil na sedežu ali ga celo pustil na pol pomoljenega iz torbe ipd.).

Izsleditev prenosnika prek interneta v tem trenutku je praktično nemogoča. Drugače je pri mobilnih telefonih (razlog: IMEI). V dobi medomrežja in povezljivosti bi tudi za (zlasti mobilne) računalniške naprave lahko proizvajalci napravili kaj "pametnega". :\ Ampak zakaj pravzaprav bi, prodali bodo še en prenosnik.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

HP ponuja zdaj prenosnike z prstnim odtisom da se zadeva zaštarta sploh. To je lahko dost cool če ti ga že sunejo... Sicer bo pa ob takem bumu prej kot slej omogočeno sledenje...

hamax ::

preventivno si das na prenosnik program, ki ti vedno ko se le ta poveze na net poslje zunanji ip.
sam na to mors mislt predn ti ga sunejo.

pa se to, bi se mogu tat povezat na net, predn bi formatiru.

Microsoft ::

Men pa te stvari enostavno ne potegnejo. Mislim, ce ni prenosnik tvoj, kako ga lahko kar tako odneses? Mislim, kaki so ti kreteni, da tega ne postekajo?:\

Sicer bi pa take prasce bilo treba razbit. Tko, kak razred policistov iz 1 letnika naj ma vaje iz borilnih vescin, pa malo potrenirajo.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

hamax ::

ce bi vsi razmislal tko k ti microsoft, nebi rabl polcajev. :D

;-) ::

Lej če ti laptopa pustiš nekje 20m od sebe pa da ne gledaš nanj...
mislim HAAALOOO! Pol tak prav da ti ga vkradejo...pol vsaj ugotoviš da to ni zate, stvari na katere ne znaš pazit niso zate!

najleže je enmu opazovat kam si dal prenosnika pa ga lepo odnes pa prodat za pol cene al pa celo celo.

Drugo pa je, če te trije primejo pa te okradejo pol se pa res upravičeno pritožuješ.

Microsoft ::

EWEER, sej je tudi prav, da tebi izropajo bajto, kar pa ostane, pa zazgejo. Prav ti je, kaj si sel pa na dobpust!

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

jao kake mate eni... a zdej je pa kr prov zato ker ti pustiš torbo nekje, da ti jo nekdo sune ??

Tko kot je reku MS... mislim kam gre ta svet...

CWIZO ::

EWEER: kje si doma, ti bom prišel TV vzet, ker si ga samga pustu ko si šu na faks/službo.

Jao kak razmišljajo nekateri.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Brane2 ::

HP ponuja zdaj prenosnike z prstnim odtisom da se zadeva zaštarta sploh. To je lahko dost cool če ti ga že sunejo... Sicer bo pa ob takem bumu prej kot slej omogočeno sledenje...

To je sploh genialna stvar. Domnevam, da po odklepanju ostane odtis lasnikovega prsta kar na senzorju, torej ga tat lahko "sname" s kakim selotejpom ali čim podobnim in si izdela kalup, če takih stvari ne odklepajo že isti tipi, ki so do nedavnega odklepali avtoradie...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Roadkill ::

Heh.. sodelavc ima na thinkpadu odklepanje s prstnim odtisom.
Zadevo je samo parkrat sprobal, potem pa za vadno izklopil.

Mu je na začetku večkrat lockalo mašino, ko mu v parih poskusih ni uspelo prepoznat prsta. :)
Ü

Tic ::

IBM ima na poteg, tako ti ostane samo del odtisa na senzorju....

Roadkill ::

Ja. In moj point je bil, da je tako odklepanje crap, ker ne deluje tako, kot to hočejo prikazat v filmih.

Itak se da pa fingerprint overridat z geslom (ki ima sicer enih 15 znakov), tko da ne vidim smisla fingerprinta....
Ü

Tomay ::

Za uporabo prenosnika na javnih mestih pa še priporočam kakšno ključavnico za prenosnike. Pa po možnosti ne samo okoli noge od mize, da tat samo mizo dvigne in gre. ;)
Voodoo 4Ever

opeter ::

Enkrat sem videl en takšen HP prenosnik na Bolhi... Ja, zadeve se najverjetneje prodajajo tako, kot je že nekdo zgoraj omenil.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

pač pobrišeš prstni odtis ko ga prisloniš ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ključavnica na prstni odtis/keypad/RFID (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6516731 (2304) G_mAn
»

Bojda že zlomili Applov FaceID na iPhonu X (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5219774 (16627) Mr.B
»

Mastercard se ne da, prihajajo kreditne kartice s senzorjem za prstni odtis

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3312507 (10119) xmetallic
»

Kako onemogočiti prijavno geslo

Oddelek: Pomoč in nasveti
143131 (2581) Laki_ laik
»

Nemški varuh zasebnosti proti čitalcu prstnih odtisov v iPhonu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
10451580 (46076) AndrejO

Več podobnih tem