Forum » Pomoč in nasveti » Kako onemogočiti prijavno geslo
Kako onemogočiti prijavno geslo
Laki_ laik ::
Stvar je sledeča.Prijateljica je kupila prenosnik hp probook 470 in ima vklopljeno prijavno geslo ali prstni odtis.Torej preden lahko pride v windowse mora vnesti geslo ali pa odklenit z prstnim odtisom.Pa me zanima ali se da to onemogočiti v windowsih ali pa moram v bios-ih onemogočiti to?Prosim za pomoč.
Hvala
Hvala
konspirator ::
Control panel, programs & feature, tu boš našel hp program.
http://support.hp.com/us-en/document/c0...
http://support.hp.com/us-en/document/c0...
--
Gapi ::
Si probal pobrisat geslo od uporabnika? Vem da ko inštaliraš windowse in ne daš gesla te ne sprašuje za geslo in te takoj da v desktop.
No person is rich enough,to buy back his past.
SeMiNeSanja ::
In zakaj bi hotela geslo izbrisati?
Tat, ki ji bo ukradel prenosnik, ji bo neizmeno hvaležen, ker se ne bo rabil zafrkavat s formatiranjem diska, pa še vse njene datoteke bo imel na vpogled, s shranjenimi gesli za mail accounte, FB in kaj vem kaj vse še ima vred.
Res pametna ideja....
Tat, ki ji bo ukradel prenosnik, ji bo neizmeno hvaležen, ker se ne bo rabil zafrkavat s formatiranjem diska, pa še vse njene datoteke bo imel na vpogled, s shranjenimi gesli za mail accounte, FB in kaj vem kaj vse še ima vred.
Res pametna ideja....
Furbo ::
Jap, prstni odtis pa ja ne bo pozabila, tudi če je blond.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
twom ::
Prvi google zadetek (ki ni reklama): "windows xp auto login", preverjeno deluje tudi v Win 7 (uporabljam sam). Uprabi "Method 1".
Pa še link microsoft
Pa še link microsoft
ST-777 ::
Laki_ laik je izjavil:
... me zanima ali se da to onemogočiti v windowsihNekaj na to temo: How To Automatically Logon To Windows 7
http://pcsupport.about.com/od/windows7/...
Hvala vsem za pomoč.Bom poskušal porihtat po vaših nasvetih.
SeMiNeSanja @ pokaži mi tega tatu ki pri rejcu rotvajlerjev in pitbulov pride sploh do hiše.Če pa slučajno pride do hiše je pa vse pod kamero in za povrh še pod alarmom.Za nepovabljen vstop v to hišo bi morall biti super junak.
Furbo @ ne gre se za to da bi pozabila geslo ali pa po tvoje prstni odtis ampak za to da se noče še z tem ubadat in bi rada direkt v winse prišla ker je z prejšnjega prenosnika navajena tako da je šlo avtomatsko v windowse.
SeMiNeSanja @ pokaži mi tega tatu ki pri rejcu rotvajlerjev in pitbulov pride sploh do hiše.Če pa slučajno pride do hiše je pa vse pod kamero in za povrh še pod alarmom.Za nepovabljen vstop v to hišo bi morall biti super junak.
Furbo @ ne gre se za to da bi pozabila geslo ali pa po tvoje prstni odtis ampak za to da se noče še z tem ubadat in bi rada direkt v winse prišla ker je z prejšnjega prenosnika navajena tako da je šlo avtomatsko v windowse.
Saj ni nujno, da ti ukradejo prenosnik na domu (rotweilerji, alarm,...) - verjetno se gre tudi kdaj na dopust, kakšen sestanek,..... in vzameš prenosnik s seboj. Za minuto ga pozabiš na zadnjem sedežu in ups...ni ga...
Res mi ni jasno, če zadeva podpira prijavo preko prstnega odtisa, zakaj bi jo preskočil. Edini razumni razlog, ki mi pade na misel je ta, da nekdo ne želi, da bi se računalnik zaklenil, da bi tako lahko 'špioniral' za uporabnico, prebiral njene maile itd., kar seveda ne bo šlo, če je zaklenjen na prstni odtis.
Res mi ni jasno, če zadeva podpira prijavo preko prstnega odtisa, zakaj bi jo preskočil. Edini razumni razlog, ki mi pade na misel je ta, da nekdo ne želi, da bi se računalnik zaklenil, da bi tako lahko 'špioniral' za uporabnico, prebiral njene maile itd., kar seveda ne bo šlo, če je zaklenjen na prstni odtis.
Gapi ::
SeMiNeSanja je izjavil:
Saj ni nujno, da ti ukradejo prenosnik na domu (rotweilerji, alarm,...) - verjetno se gre tudi kdaj na dopust, kakšen sestanek,..... in vzameš prenosnik s seboj. Za minuto ga pozabiš na zadnjem sedežu in ups...ni ga...
Password reset In ti misliš da kdor ukrade prenosnik neznani osebi da ga zanimajo podatki. format c: je verjetno prvi ukaz.
No person is rich enough,to buy back his past.
111111111111 ::
Password reset In ti misliš da kdor ukrade prenosnik neznani osebi da ga zanimajo podatki. format c: je verjetno prvi ukaz.
Neumnost. Suneš komp eni hudi bejbi in ne boš pogledal, če ma kakšne dobre slike na kompu?
111111111111 je izjavil:
Neumnost. Suneš komp eni hudi bejbi in ne boš pogledal, če ma kakšne dobre slike na kompu?
Če fura merđota ali kako drugo hudo kripo, boš tudi preveril, če ima morda gor podatke od bančnega računa,........
S krajo identitete (vsi podatki so na compu), se da bistveno več zaslužiti, kot je stari comp vreden.
Tudi če je tak nek low-level tupi gangster, lahko podatke, ki jih najde 'interpretira' in zlorabi za izsiljevanje.
Comp morda vreden še 500€.... podatki pa 10.000€ in več..........
bobby ::
Win password je bullshit,.. Obidet se ga da z vec kot samo enim orodnjem tko da,..
Vecja tezava je truecrypt disk encriprion,.. To je precej tezje (osebno ne poznam druge varieante kot brute force in/ali listo).
Naj se disejbla ta win password pa naj naredi disk encription, ce nic od tega ne zeli, ker ima rotwajlerje okol sebe, pol pa disable vse pa gasa,..
Vecja tezava je truecrypt disk encriprion,.. To je precej tezje (osebno ne poznam druge varieante kot brute force in/ali listo).
Naj se disejbla ta win password pa naj naredi disk encription, ce nic od tega ne zeli, ker ima rotwajlerje okol sebe, pol pa disable vse pa gasa,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Furbo ::
Laki_ laik je izjavil:
Hvala vsem za pomoč.Bom poskušal porihtat po vaših nasvetih.
Bejba ima prenosnik. Prenosnik je prenosni računalnik. Verjetno ga bo prenašala... ji bodo kamere in cucki sledili?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Ok mislim da se je sešlo z teme.Govora ni bilo o tem ali bo šla z prenosnikom kam ali ne ampak kako onemogočiti oz. izključiti vpisno geslo in pa fingerprint.Resnici na ljubo računalnik nikoli ampak res nikoli nikamor ne nese iz hiše tako da za to ni bojazni.Tako da se lahko z tem umirite.Vprašal sem samo ali se da onemogočit to geslo in fingerprint ali ne?Kdor hoče pomagat naj pomaga komur pa ni za to pa ne rabi filozofirat in razpredat o tem ali bo šla iz hiše z prenosnikom ali ne.
Torej hvala vsem tistim ki ste že dali nasvet in ki še boste.Ostali ki pač želite debatirat in se prerekat pa imaste za to debatne krožke in forume pa gasa na tiste portale!
Torej hvala vsem tistim ki ste že dali nasvet in ki še boste.Ostali ki pač želite debatirat in se prerekat pa imaste za to debatne krožke in forume pa gasa na tiste portale!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nemški varuh zasebnosti proti čitalcu prstnih odtisov v iPhonu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 51531 (46027) | AndrejO |
» | Google bi se znebil gesel. Kaj je alternativa?Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 13563 (10916) | Jst |
» | Hotmail gesla kar po domače rezal na 16 znakov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 18647 (15325) | BaToCarx |
» | Ukraden prenosnik?Oddelek: Loža | 3031 (2339) | Tody |