Forum » Izdelava spletišč » PhpBB2 forum in prikaz tem na moji strani
PhpBB2 forum in prikaz tem na moji strani
rkasteli ::
Zanima me če kdo pozna ali pa ima kodo za prikaz novih tem foruma na spletni strani pod katero forum deluje,ali pa se dobi za to kaka aplikacija?Namreč včeraj sem dodal forum phpBB na spletno stran ampak bi rad da se naslovi novih tem izpisujejo v majhnem boxu na spodnjem delu strani.Kak predlog? Aja pa forum je zgolj dodatek k strani tako da sama stran deluje s popolnoma svojo aplikacijo in z forumom razen preko linkov ni povezana.
rkasteli
- spremenil: rkasteli ()
tecumseh ::
Poklices v bazo in fetchas zadnjih X tem... Nekako takole:
"SELECT topic_title,topic_id FROM ime_baze.phpbb_topics ORDER BY topic_time DESC LIMIT 0,5"
(DESC = descending; LIMIT 0,5 pa pomeni 5 vrstic, zacetek je 0)
Potem pa jih se izlistas in jih das v A HREF, kjer je naslov /bla/viewtopic.php?t=_spremenljivka v kateri je topic_id_... Ce ne znas php-ja, povej, pa napisemo celo kodo.
"SELECT topic_title,topic_id FROM ime_baze.phpbb_topics ORDER BY topic_time DESC LIMIT 0,5"
(DESC = descending; LIMIT 0,5 pa pomeni 5 vrstic, zacetek je 0)
Potem pa jih se izlistas in jih das v A HREF, kjer je naslov /bla/viewtopic.php?t=_spremenljivka v kateri je topic_id_... Ce ne znas php-ja, povej, pa napisemo celo kodo.
A se da zadeva tko uredit da ti ni treba specificirat točne kategorije ampak da koda pobere recmo 5 najnovejših tem iz celotnega foruma in jih potem tudi avtomatsko sama menjava ko se v forumu zgodi spremenba...Skrataka kar bi rad je to da se koda ne ozira na kategorije foruma amapak samo na nove teme in spremenbe v le teh.Kar se pa tiče php-ja sm pa res mal bolj zelen amapk mislm da bo šlo,sam mal pomoči rabm.
rkasteli
tecumseh ::
To je natancno to, kar hoces. Query je dobeseden, edino ime_baze spremeni v ime tvoje baze, tabele so vse pravilne.
Na začetku k sm napisu temo sm pozabu dodat da je spletna stran oziroma aplikacija napiana v PERL programskem jeziku,forum pa v PHP ju.Tko da aplikacija ki poganja stran bi lohk reku da sprot piše html kodo,tko da kar kol bi pol kar tko not ustavlu bi raskiru da se mi cel sistem sesuje.Kukr sm se pogovarju še z par kolegi bi se dal baje to povezat preko jave,amapk glede na to da nimam pojam o javi me zanima če se da še kako drugač to nardit.
rkasteli
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Izdelava spletišč | 299395 (22687) | hariscorale |
» | PHP vs. ASP.NET vs. $OTHER (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programiranje | 14286 (11641) | Spura |
» | ASP.NET(jezik C#) vs. PHP (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10872 (9516) | Nerdor |
» | Skripta za prikaz najnovejšega na forumuOddelek: Izdelava spletišč | 1688 (1293) | c0dehunter |
» | PHP/HTML strokovnjaki help!Oddelek: Izdelava spletišč | 1848 (1559) | TheHijacker |