» »

Spolna nadlegovanja na delovnem mestu

Spolna nadlegovanja na delovnem mestu

«
1
2

PROTOTIP ::

Najbrž ste vsi seznanjeni s tem primerom pa me zanima kaj si mislite o tem? Men se zdi, da ženske vse prevečkrat zbujajo pozornost s privlačnostjo same izzivajo, pol jo pa kdo pošlata, kak tak ki ji ni ravno všeč, pa takoj tožba in etc.

Oxford ::

Seveda ... in tiste, ki so posiljene, so tudi same kriva. Kaj pa nosijo p***o med nogami? :\

PROTOTIP ::

Lahko sama pristane v spolne odnose, če ji na konc plačaš. Če pa ne plačaš, te pa za posilstvo toži. :)

iskra ::

Če imaš preveč kvalitetnih sodelavk in se ne moreš zadržati, da bi katero lopnil po riti, menjaj službo, preden bo prepozno. Ne vem od kod tebi ideja, da je ženska sama kriva, da jo otipavajo. Lahko so tukaj kake zahrbtne igre in ona nekako izsili otipavanje ampak to je že off topic.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Tear_DR0P ::

če ženska izziva si ni sama kriva, da se moški ni znal zadržat
mogoče je ona izzivalna packa, sam še vedno se zadržiš - pa čeprav je včasih peklensko težko
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

leonius ::

PROTOTIP, ker se mi zdijo tvoji posti na forumu žaljivi te bom ob naslednji priložnosti pretepel. Me izzivas. Ti je to všeč?

Kontrola nagonov je ena izmed lastnosti, ki nas loči od živali.
IMHO

BluPhenix ::

Seveda so problemi s tem. Pač ženska se lahko obleče kot ji paše. Zato, ker ima globok dekolte še nobenemu ne daje pravice, da jo šlata. Taki izgovori so primitivni..

Zdej pa kaj je spolno nadlegovanje, šlatanje, govorjenje, ....? Recimo če eni sodelavki rečeš, da je danes seksi in da bolje da je ne gledaš, te lahko ona toži za spolno nadlegovanje? Ja, lahko. Mogoče tožbo celo dobi in to se že precej dogaja (USA &co.)

Problem je recimo lahko tudi takrat, ko imaš recimo zaposleo žensko, ki ti odkrito dela avanse in nazorno kaže, da hoče nekaj imeti. Pač rečeš si, ok če hoče in recimo končaš z njo v postli. Nakar ti naslednje jutro reče:"Veš mislim da je čas, da jaz napredujem v službi". Nato ji odvrneš:"Halo, ti to resno?".
Čez 2 dni dobiš poziv na sodišče, da te je ženska prijavila zaradi spolnega nadlogovanja. Ker si šef itak bodo mediji najbolj njej verjeli, saj se počutiš kot da si lastiš vse zaposlene. Na vprašanja zakaj se ni upirala in podobno se pač zgovori, da se je bala, da ji boš naredil še kaj hujšega.

Taki problemi so pri teh prijavah in bi bilo treba dobiti en učinkovit način za jih reševati.

Aja, pa lahko bi se uvedlo tudi spolno nadlegovanje žensk nad moškimi. Velikokrat je to tako, izpuščeno. Res, da moški drugače "gledamo" na to, ampak tudi ženska te lahko spolno nadleguje. In če ti iz kakršnih koli razlogov to ne ugaja, bi moral imeti enake možnosti pritožbe.

EDIT: aja v tem primeru (link) naj bi bile govorice izmišljene in le najlažji način za odstavo zaradi hujšega greha. Tako sem vsaj zvedel bolj iz notranjih virov.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Monster ::

sej ce se zenska obleče izzivalno je isto lahko spolno nadljegovanje ... ker ti misli napelje na sex ... isto ti naredis njej ce ji reces da je sexi ipd
Ka zaboga...

Daliborg ::

Tudi jaz verjamem, da dandanes zenske svoje polozaje rade zlorabljajo in se pri tem pocutijo nedolzne! Tozbe so resna stvar in vse vec je tozb kar se tice posilstev! Verjamem pa da se bo v tem primeru moski spol ubranil s podobno "taktiko" ali metodo, kajti ze danes je znano da nekaj tozb tem dekletom pa le ne uspe izpeljati ali pa je bila opuscena! Torej : groznje, podplacila, placila, pomankljivi dokazi??? :\
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Yossarian ::

Monster, saj malo imaš celo prav. Seveda pa to ni razlog, da jo šlataš, celo verjetno ne za kako 'nedolžno' šalo, imaš pa vso pravico, da buljiš v njo v nedogled, ker to pa ni prepovedano.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

BigWhale ::

Marsikje je tudi pretirano in nepotrebno buljenje smatrano za spolno nadlegovanje.

Vajenc ::

Sej recimo, če nekdo bulji vate kake 2 ure, se lahko upravičeno počutiš ogroženega. Ampak, če pa sikneš tajnici med pošiljanjem faxa: "nice butt" in ona BUM (roka na tvojem obrazu) pa še vizitko odvetnika ti vrže na tla... to pa ne - ni prav. Pa še za klofuto jo ne morš pošteno stožit, ker je bila itak v samoobrambi.

BigWhale ::

Zakaj ni prav? Ni tvoja dolznost, da ji reces, da ima dobro rit. Lahko ji recimo reces, da je pa danes zelo lepa in/ali lepo urejena.

Al to ni dost macho komentar? :P

Vajenc ::

Mogoče res. Ampak sej lahko tudi ona tebi reče :"pober se kreten", ampak verjetno ni dosti fensi, ni ravno iz filmov.
p.s. Morda ima blazno neurejeno frizuro in jo želiš v bistvu pohvalit le v predel telesa, ki se ti zdi najbolj urejen - najbolj na svojem mestu. ;)

BluPhenix ::

Jah tako je pač danes.

Lahko rečeš: kako imaš lepe lase, kako imaš lepe oči, kako imaš lepa usta, kako imaš lepe noge in velja za kompliment

Ko pa rečeš: kako imaš lepo rit je pa že spolno nadlegovanje. In zanimivo je to, da riti navadno ne "upoštevamo" pri spolnosti.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

perci ::

Ma, če ma dobro rit, pač rečeš, da ma hude kavbojke. :)

Tear_DR0P ::

fantje tam okol izraela že vedo, zakaj morjo bit ženske zakrite :D

nah treba se je znat kontrolirat, tud če te ženska spolno nadleguje - težava je pa, če se dela da se strinja, pol ko pa ti pograbiš tako kost, te pa zabije
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

AndrejS ::

Dokler je bil mlad in "lep" se je vsem sodelavkam dopadel in je lahko počel kaj je hotel - vse povrtal. Zdaj pa ko je star pa ga več nobena noče - in je to spolno nadlegovanje >:D

Gjurisic ::

Sex sex ja če imaš priliko jebeš samo ne posiljuješ ali nadleguješ

Beernarrd ::

Ali je popolna golota dovoljena (recimo sprehajanje po Ljubljani)?
Kaj pa na delovnem mestu?
Če ne, kje je določeno koliko je treba zakriti? (Ali je nadlegovanje, če pridem s samo nogavico na konkretnem mestu?)
Kdaj se pomanjkljiva oblečenost obravnava kot nadlegovanje? Ali je mera oblečenosti drugačna za moške in ženske?
Če moški ženski reče, naj ga ne izziva z obleko, pa ta trdi, da ji ne bo noben ukazoval kako naj se oblači -- kdo koga nadleguje?
...
Če sedaj rečem, da ženska izziva, sem šovinist in izprijenec, če pa, da nadleguje, sem bebo, ki ne ve kako se rečem streže.

Taka je v naši družbi.

Bob Rock ::

IMO. Ce se zenska oblece izzivalno, pol izziva. Pa ne mislim s tem, da prosi za posilstvo, ampak je se vedno v igri za alfa samca. Ce jo ogovori napacen samec ali jo prime se ga mora nekako obranit. Vcasih je zarencala nazaj, danes gre na sodisce.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Stepni Volk ::

/Sarkazem ON/
Najbolje bo, da nadgradimo širiatsko pravo. Vse ženske imajo, da so pokrite od glave do pete.
Vsaka samovščena ženska, ki si bo drznila pokazati kakršen koli del telesa se takoj striktno in težko kaznuje z javnim kamenjanjem. Enako velja za javno opolzko govorjenje.
Lahko gremo tudi korak dalje, saj je splošno znano, da ženske zapeljuje tudi z glasom. Prepoved govora za ženske v javnosti. Pogovarja se lahko le z možem in otroci doma. V javnosti sme biti samo tiho. Z otroci naj komunicira preko SMS-ov oz. ustrezne naprave, ki bo odtipkano spremenilo v sintetičen MOŠKI glas.
Vse ženske se takoj izloči iz javnega življenja. Tako ne bo več nobene motnje za naš moški intelekt in človeštvo bo lahko končo zaživelo v napredku, ki ga bomo svetu prinesli moški, ki nas ne bodo več motile razne mesene reklame, neukusna nagovarjanja, vizuelna zapeljevanja itd.
Če ni jabolka, ga ni moč utrgati. In ostali bomo v raju.

Hkrati bo tako zelo jasno, da je posiljevalec res POSILJEVALEC. In ne le žrtev spogledljivih zapeljivk dvomljive morale.

Kazen za lažje posiljevalce (kakšna pripomba o izgledu telesa ali dela le tega, privzdig dela obleke...) bo tako, da zanj pod takoj veljajo vsi predpisi za ženske.
Fizične posiljevalce se razoroži in doživljenjsko zapre v zapor s težkim fizičnim delom. Pedofile se obesi za jajca (dobesedno) nad globljo jamo z našpičenimi koli. Dodatno v jami čakajo še lačne podgane.
/Sarkazem OFF/

EDIT: Dodal Sarkazem tag-e, da ne bo spet kakšne neljube pomote

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Men pa v bistvu čist ustreza če sem en mičkeno spolno nadlegovan s strani kakšne fajn sodelavke. :D

Njih pa tud ne moti, če mal sodeluješ pri tem. Sam OK kolektiv mora bit pa ni problemov. Če imaš pa kakšne zadrgnjene samonoske okoli sebe je pa boljše ne spuščat se v njih. Pač počakaš, da se ona prva pošali.

BluPhenix ::

Stepni volk, Word!

edit: pozabil /sarcasm oz. karkoli že to je


Čeprav zadnji odstavek niti ni tako napačen. Predvsem zadnja dva stavka.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Madonca, jaz sem pa slisal, da je lahko moski glas seksi. Upam, da moj ni, sicer me se kamenjajo!

Zame je nadlegovanje poseganje v moj intimni prostor. Na jetra mi gre. Sem asocialen geek, ampak do tega imam pravico. Ce kdo pride preblizu, se umaknem, ce se ne morem, uporabim mad social engineering skillz.

Vajenc ::

Tko ja stepni volk , pedofile in posiljevalce na počasen neznosno boleč način.
Ampak punce pa ne po širiatskem pravu, jih je luštn pogledat. In verjetno si ob pogledu prijetne ritke noben "normaln" tip ne zamisli posilstva. Verjetno, glede na trend, pa se bomo morali navaditi to občudovati brez komentarjev.

Camalotz ::

Stepni, super ideja! ;)

Ampak dokler je pa tako kot je, pa velja pravilo, da drž jezik za zobmi in roke v žepu.
Sam se bojo punce hitr prtožle, da so fantje apatični in da morajo vse same.
Kdo bi jih razumel :\

macgajver ::

keyser soze a veš koko pravjo če moški govori ženski opolzskosti je to spolno nadlegovanje če pa ženska govori opolzkosti moškemu je to 199sit/min.
tenstan krompir je pa zakon

Cizimizi ::

ah ja genitalije si bo treba odrezat, pa boš lahko šlatal ženske do nezavesti in zaščiten boš pred kakeršnimi tožbami do konca življenja
seveda feeling ne bo isti, ampak puslušajmo ženske, treba je misliti z glavo ne pa s ku*cem

kixs ::

Dober film na to temo: Disclosure

Jeba je v vsakem primeru... lahko imas pa sefico, ki te hoce izkoristit in ji ne das... potem pa adijo sluzba al pa tozba, da si jo zlorabil 8-O :P

PS:
Obstaja en vic na to foro... ko sefe v sluzbi vse po vrsti obdela, razen ene full debele in grde... zato ga ona tozi zaradi diskriminacije :D :P

lp

Grey ::

Hehehehe, kje so časi, ko si bomo lahko sprogramirali punco - bi veliko bolje živeli s takimi. Mislim...to kar berem mi gre močno na živce. Sploh take preračunljivke in tožibabe. Rečeš nekaj in bum, tožba. How lame is that?
Če bi zvišali cene tožb bi jih bilo veliko manj in morale bi biti resne tožbe...ne pa tožba zaradi kake izprijenosti, kot so opolzke besede ali pa bedarije, da veja sosedovega drevesa dela senco tvoji zelenici.:\
To je pač tako. Moški nis(m)o super fukish tako kot ženske, zato spolno nadlegujemo z besedami, ženske pa s telesom...v bistvu nič novega in pretresljivega. Seveda je vmes še morala ipd. stuff. Sam rečem kakšno domiselno...mogoče še malo smešno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Grey ()

Soniux ::

Jaz bi tud sprogramirano punco... Zurka in pol, pa brez tezenja bi slo. Pomivala bi kroznike brez upiranja, pa kuhat bi znala boljs kot mami (kar je prava redkost pocas...). ;)

MadMicka ::

v zvezi s spolnim nadlegovanjem na delovnem mestu se mi zdi dobra tista zadeva iz ameriške vojske, kjer prizadeti reče "red light" in če potem tisti, ki nadleguje, to nadaljuje, sledijo sankcije. Na ta način je odpravljen tisti dvom, češ, kdaj pa gre za nadlegovanje.

G[e]c ::

Sam sodelavke v kaksnih sluzabh so cist konec, ne mors si kaj da je ne bi nadlegoval :D

BigWhale ::

Kako si ne mores pomagat? Si lobotomiran in ti manjka precejsen del mozganov in ne zaznavas tega?

drejc ::

@BW: tole racionalnost si lohk nekam zabašeš, nagoni so nagoni in ti vsakič ne more uspet jih kontrolirat...definitivno drži to kar je Gec povedal. :D

EDIT:

Modul za spolni nagon je bil veliko pomembnejši z biološko-evolucijskega stališča od inteligence za naše ne tako daljne prednike, od katerih možgani se minimalno razlikujejo od naših, oz so kar enaki.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

BluPhenix ::

Če s svojimi hiper-razvitimi možgani ne moreš nadzirati svojih nagonov, to ni uredu. Potem nekako ne pašeš v civilizacijo, oz tja, kjer naj bi današnje človeštvo bilo. Živali imajo samo nagone, ljudje pa racionalno razmišljanje nad temi nagoni. To je tisto, kar nas najbolj loči.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> Živali imajo samo nagone, ljudje pa racionalno razmišljanje nad temi nagoni. To je tisto, kar nas najbolj loči.

To je ena taka urbana legenda.

Človek misli in emocionira izredno močno. Tudi nagone ima precej močnejše.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Človek misli in emocionira izredno močno. Tudi nagone ima precej močnejše.

Absolutno. A tudi druzbeni odziv je (vsaj v omenjeni urbani legendi) precej bolj bolec.

Naceloma posiljevalce zapiramo.

Thomas ::

V nekaterih živalskih družbah jih celo ubijajo. Tudi preventivno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

G[e]c ::

uf ste zabluzili, sej jo ne zagrabs za rit pa vrzes na tla.

jype ::

Zakaj ne? :)

Z "bolecim" druzbenim odzivom sem ciljal na razmerje med razumom in custvi, ne na druge zivalske vrste.

Nadlegovanje na delovnem mestu je pa nesprejemljivo zgolj dokler slabo vpliva na produktivnost. Potem postane zazeljeno.

Stepni Volk ::

Kar loči človeka od ostalih primatov (od katerih nas loči le nekaj procentov genov), ter ostalih živali je kreativnost.
In tudi pri seksualnem nadlegovanju smo kreativni... in predvsem imamo zelo različno postavljene meje, kaj to je seksualno nadlegovanje?
Nekaterim je že pogovor o seksu ali stresanje vicev na to temo ali vulgarnih šal... drugim namigovanje, tretjim dotik, četrtim oprejemanje, petim šele slačenje...

Dodatno k temu prispeva še dnevno počutje. Nekaj kar se vam na dober dan niti od daleč ne bo izgledalo podobno nadlegovanju, vam zna biti na slab dan točno to: nadlegovanje.

Zato je tisti "red light" zgoraj zelo uporabna stvar.

Zgodovina sprememb…

Bob Rock ::

Sam ta red-light je lahko tudi dvorezen mec. Ce sta sama nekje ne bo noben vedel, ce je nadlegovana rekla "red-light". Tak, da bi se naceloma lahka nadlegovalec zgovarjal na to, da je mislil, da ne dela nic narobe, ker ni rekla. Ceprav mogoce v resnici je, ampak kako to dokazat.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Stepni Volk ::

Večne mokre sanje, ekstremne levice, kot desnice: vse se snema.

Big brother is watching you.

BluPhenix ::

V takih primerih naj bi se naceloma bolj verjeto zenski in navadno tudi se. Razen ce ni tip kak visji funkcionar.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

MadMicka ::

Jaz bi reku, da tisto kar loči človeka od ostalih živih bitji je dejstvo, da je bolj brihtn. Ostalo je samo posledica tega.

CaqKa ::

še vedno so pa nadvsem tko kot je thomas reko nagoni in emocije.
sploh tisti prvi trenutek v kaki odločujoči situaciji. najprej butnejo vun nagoni in emocije.
kako razmišljanje neki.. ni cajta, pa še dovoljenja od podzavesti ne.

Tear_DR0P ::

jeba je če ti pašejo dirty zadeve, pa se vmes začneš o red light districtu pogovarjat - pol pa sogovorrniki ne vejo, če se še greš al maš dost :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Thomas ::

Ja, red light district je pa tabu tema.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pedofilija- definirajmo! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12527509 (17256) Oldi
»

Anonymous se je lotil strani z otroško pornografijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
13142978 (37057) Gregor P
»

Spolno nadlegovanje? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17939808 (34985) Pyr0Beast
»

Spletni pedofili izkoriščajo nemoderirane forume (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Varnost
17115522 (10388) Okapi
»

Spolno nadlegovanje mladoletnice

Oddelek: Loža
407339 (4783) T0RN4D0

Več podobnih tem