» »

World of Warcraft vs Guild wars

World of Warcraft vs Guild wars

««
9 / 14
»»

Chronoboy ::

NCsoft je zaloznik. Se pa strinjam: raje prelozijo igro, kot pa da pride ven nekaj kot Gothic3.:D

T-h-o-r ::

a gusarsko verzijo guild wars se da igrat prek neta? kaj pa wow?

Tr0n ::

Torej ne mesat zaloznika NCsoft in podjetja, ki je ustvarilo Guild Wars, torej ArenaNet. ArenaNet zraven alpha testerjev, ki imajo dostop do developer serverjev in testirajo igro 24/7 prireja tudi public evente, kjer se nabira statistika skillov, njihova uporaba, mozni exploiti ipd. in s pomocjo te statistike zbalancirajo in preuredijo celoten skill sistem do izida. S tem je zagotovljen dolocen procent balanca, da se lahko zacne nova sezona za svetovno prvenstvo.

T-h-o-r: GW se ne da, ker tudi ni nuje, saj ni mesecne narocnine. Za WoW sicer imas crackane serverje, ampak tisto ne mores primerjat z retail serverji.

ahac ::

Sej tudi avtor Auto Assaulta ni NCsoft, ampak druga firma.
Samo ponavad je tako, da založnik (sploh, če je lastnik firme, ki igro razvija) pritisne na razvijalce, da zadevo hitro "končajo". Jaz sem prepričan, da bi Auto Assault bil veliko bolj uspešen, če bi NCsoft razvijalcem dal še nekaj denarja in par mesecev časa, da špil zrihtajo do konca.
Bomo vidl kaj bo EA naredil z Warhammerjem. :O


GW se ne da, ker tudi ni nuje, saj ni mesecne narocnine.

Po tej logiki tud ni nuje piratizirat npr. Grand Theft Auto. Pa mislm, da je vsem jasno kako je z tem. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Tr0n ::

Tvoja logika je napacna. Gre za razlicne tipe iger in dosedaj se ni bilo nobenih emuliranih ali crackanih GW serverjev, ker za to ni potrebe.

bozjak ::

pomoje ne gre tolk za to, da ni blo potrebe, ampak da stvar nebi bla (več) fun... Že wow na privat serverjih suxa, kaj bi blo še z gw... Pomoje so ugotovil da je kombinacija ogromnega teritorija, absolutna zahteva po team playu in ogromna količina stvari ki preprosto morajo delovat solidno "anti-private" sistem :D

Kr če bi bla zadeva simpl, torej bi sam "inštalerov" in bi blo, bi blo vsekakor ogromno število igralcev, ki bi z veseljem prišparali n X 8000SIT... Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Evil mind ::

Eno vprašanje
Kater Guild wars se mi najbol splača kupit? Zanima me, ker so pri mantisu vsi enake cene in, če morm met navadn Guild wars za Factions ali Nightfall.

Že vnaprej hvala za odgovore!

Tr0n ::

Ta zadnji, torej Nightfall, ki izide jutri.

strictom ::

Neki mi ni najbolj jasno. Će kupiš sam Nightfall npr. dobiš samo 2 slota in samo tista dva poklica ki bosta nova ali dobiš še poklice iz prophecies?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Tr0n ::

Vedno dobis core poklice in core skille iz Prophecies. Za vsako dodatno poglavje, ki ga dodas na racun dobis 2 dodatna slota.

Eno poglavje = 4
Dve poglavji = 6
Tri poglavja = 8
itd...

S tem da se je sedaj zahteva za slote precej zmanjsala, ko so dodali skill in equipment templates in equipment builderja za PvP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

strictom ::

Se pravi, da ce bi zdaj nabavu Nightfall bom dobo Prophecies poklice (W, Mo, Me, E, N), skille, območja in še iz Nightfalla vse?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Tr0n ::

Ne, PvE kontinent je samo Nightfall (Elona), ce kupis Nightfall. Pac bilokatero poglavje kupis, dobis zraven core poklice (Warrior, Necromancer, Elementalist, Ranger, Mesmer in Monk) ter core skille (priblizno 50 na poklic).

PvP otok Battle Island je pa skupen vsem poglavjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Nsf ::

Igral sem samo gw(3 mesce) in me je PvE zelo razočaral.PvP pa je dober sploh sistem z guildi.

1.bilo bi isto če zgodbe sploh nebi bilo ker je res totalen polom.
2.če nisi monk dobiš težko party za misijo(pri tem se vedno najdejo R-ji ki jim 100x napišeš kaj naj naredi on glih obratno dela) , da ne govorim za side queste.
3.misije in questi so večinoma slabo zasnovani(pobij mobe)čeprav se najdejo nekateri izvirni(tiranje svinje do npc-ja za skill).
4.okolje je res dobro sestavljeno samo ne vem kaj ti pomaga okolje če pa večino časa samo hodiš in pobijaš mobe(dolgočasno razen če kdo neizmerno uživa v okolju).

Tak da tisti ki hvalite PvE od gw še očitno niste preigrali dobenga dobrega frp-ja da bi videli kaj so dobri questi in podobno.


wow pa nisem igral tako da ne morem nič rečti o igri.

Tr0n ::

Probaj Nightfall PvE - it r0x0rs your s0x0rz. :)

asdfghj ::

eno neumesno uprasanje: a u wowu obstaja ksn quest point na minimapu k ga se nism najdu , ku je pr gwju? kr bi mi zelo olajsalo igranje.....

ahac ::

Ne. Včasih je treba kaj poiskat. Če pa vseeno ne najdeš pa lahko pogledaš na thottbot.com
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Rotaidal ::

IGN je objavil novico, v kateri poroča, da je Vivendi, podjetje ki si lasti Blizzard, napovedalo naslednjice znanih Blizzardovih iger in sicer v obliki masivnih spletnih iger.
To bi pomenilo, da bi Blizzard razvijal Starcraft in Diablo MMO igre. Vivendi je prav tako potrdil, da imajo vse potrebno pripravljeno in 50 milijonov ameriških dolarjev pripravljenih za financiranje razvoja čez nadaljna tri leta

Alpheus ::

Lame, špot, bah.

Daj še link po možnosti.
VI VERI VENIVERSUM VIVUS VICI.

Rotaidal ::

Blizzard je tole novico takoj zanikal na World of Warcraft forumih in povedal, da tudi če si ga lasti Vivendi sami izbirajo, kakšne igre bodo razvijali in trenutno je to le ena, World of Warcraft: Burning Crusade. Starcraft in Diablo sta igri pri katerih naslednjice pričakujemo že nekaj let, napovedi za Diablo 3 se niso uresničile, bomo videli kakšno oblast ima Vivendi nad Blizzardom in če bomo slučajno ugledali naslednjo MMO igro podjetja Blizzard.


Drugače pa.... Vse pogostejši trend v igričarski industriji je prestavljanje datuma izida iz meseca v mesec. Tudi pri prvem dodatku za priljubljeno obsežno spletno igro World of Warcraft ne bo nič drugače. Dodatek The Burning Crusade za edino igro, ki se lahko pohvali s kar 6 milijoni naročnikov, je prestavljen iz novembra na januar 2007. Predsednik Blizzard Entertainmenta Mike Morhaime je najavil, da je vesel, da je dodatek končno v zadnji fazi razvoja, ampak ne glede na to, bo potrebnega še nekaj časa, da iz igre odstranijo vse hrošče, saj ne želijo na trg spraviti nedokončanega izdelka. Medtem se že odvijajo zaprta beta testiranja igre - ta predvsem pripomorejo k boljšemu uravnovešenju igre in odpravo hroščev, ki jih en sam igralec, tudi če bi igro desetkrat preigral, ne bi našel. Če malce pomislimo, sploh ni tako slabo, če si avtorji vzamejo malce več časa in igro dokončajo, saj res ne bi želeli, da na trgu končajo nedokončane igre, ki v prvih dneh dobijo popravke, ki ne odstranijo niti polovico tistega, kar bi bilo potrebno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

RedStar ::

Blizzard je znan po tem, da si "vzame čas" pri izdelovanju iger. Ampak kdo mu lahko zameri. Čisto vse igre do zdaj, ki sem ji igral (Warcraft II, Warcraft 3 & Frozen Throne, Diablo I & II, StarCraft in seveda WoW) me niso razočarale. Imele so vse kar sem pričakoval in še več. Zato čestitke Blizzardu in naj nadaljujejo z takšno razvijalsko kampanjo. Stara novica pa je tudi, da se pripravlja novi RTS (najverjetneje Starcraft II). Nekje sem zasledil špekulacije glede izido (Q2 ali Q3 naslednje leto). Mislim, da je bila ta novica objavljena na BlizzPlanet.

ahac ::

Vivendijevi šefi so butale. Zdaj, ki je WoW tak uspeh, da jim rešuje celo firmo kar mislijo, da se to lahko prov na easy ponovi z Diablo ali Starcraft mmorpg. Tisti strici in tete pač nimajo pojma.
IGN pa tud nonstop bedarije piše.

Na Starcraft 2 (ali drugo strategijo) pa kaže več stvari.. med drugim tud tole:
http://www.blizzard.com/jobopp/
Tournament Systems Designer
Game Balance Designer
Multiplayer Systems Designer
Level Designer (sploh zahteve so zanimive)
itd... ;)


Aja, btw. WoW ima 7 in pol miljonov naročnikov.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Rotaidal ::

World of Warcraft: The Burning Crusade will be in stores on January 16th, 2007 in Europe and North America! The news comes as the player base reaches 7.5 million players worldwide. World of Warcraft: The Burning Crusade will be available at retail stores at a suggested retail price of 34.99€. A special Collector's Edition of the expansion will also be available, at a suggested retail price of 69.99€. This limited-edition package will include the expansion on both CD-ROM and DVD, the Art of the Burning Crusade coffee table book, an exclusive in-game pet, a behind-the-scenes DVD, two World of Warcraft Trading Card Game starter deck and three exclusive cards, a map of Outland mouse pad and the official soundtrack CD.

"While World of Warcraft has continued to grow rapidly along with its player population, The Burning Crusade will represent our single largest addition of new game content and new features to date," said Mike Morhaime, president and cofounder of Blizzard Entertainment. "With this expansion, we’re looking forward to offering the same level of quality that players have experienced in World of Warcraft so far, and we’ll continue balancing and play-testing up until launch to ensure that The Burning Crusade achieves that goal."


VIR: klik

jlpktnst ::

Hudiča, da si ne znam predstavljat 7 in pol miljonov naročnikov. Mogoče mi lahko razjasnite kolk serverjev je to in kolk folka na enem serverju da si bom lahko predstavljal tako maso?

Drugače pa lep flamewar ja :P Na svojo žalost sem ga prebral celega.

Lahko samo rečem da če bo to v moji moči ne bom več kdaj igral mmorpgja. gw pa še ravno ostane zunaj kot kvazi mmorpg (igram ga občasno). So stvari v gw ki prekleto motijo, samo je zanimivo videt spremembe skozi čas :D Dokaj noro ja. Sploh ko sem menjal armor in sem mel not rune stare toliko da jih niti prodat nisem mogu (-50hp major rune), balancing my ass.

Mavrik ::

Na WoW strežnikih bi naj bilo povprečno tam 3000-4000 ljudi online, odvisno od časa. Tukajle je seznam vseh strežnikov v Evropi, vsaj toliko jih je še v Ameriki in še enkrat toliko za Kitajsko. Je kar precejšnje število ;)
The truth is rarely pure and never simple.

ahac ::

Testni patch je menda na test serverjih:

- prenovljeni talenti (prirejeni za expansion)
- nov LFG sistem
- čisto nov honor sistem (nič več pvp rankov)
- PvP Arena
- spremembe UI (enemy castbar, ki kaže kaj casta nasprotnik.. prenovljen UI za enchanterje, ...)
...


To bo prišlo za vse igralce še pred expansionom.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

jlpktnst ::

hm, 200 serverjev recimo ... če je 7,5 mio subscriberjev pol majo na 1 server 37500 folka 8-O Mogoč je več serverjev ko na tistem spisku.

Drugač pa kk bo plačevanje dodatka? enkrat boš plačal pol pa isti subscription naprej? meni se zdi uber čudno to... imo bi lahk kar vsi dobili expansion. Dvomim da je velik ljudi ko bi radi ostali zadaj brez expanisiona. Pač enkratni dodatni znesek boš plačal? Torej bojo potegnal pač za ene 2 mesca dodatnih naročnin? wtf for... res se mi zdi čudno no.

Edina škoda je da nisem probal wow dokler sem še mel čas :P Bi vsaj lahko fer primerjal te stvari med sabo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

RedStar ::

Narobe si računal. Sedi 1. :P

Slednji račun je seveda relativen ker število igralcev po kontinentih ni enako.
7.500.000 milijonov svetovnih igralcev deliš z 3 (Amerika, Evropa, Azija).
Dobimo številko 2.500.000. Realmov je, nisem jih štel ampak jih je okoli 180-200 če na hitro pogledaš. Torej 2.500.000 deljeno 200 = 12500 (vseh igralcev na en realm). Seveda to ne drži, ker je število igralcev po kontinentih različno in seveda so eni Low, Medium in High Populated. To so seveda vsi igralci (online in offline). Število igralce online pa je običajno tretjino tega. Torej kot že prej omenjeno 3000-4000. Odvisno od časa in dneva (high season = vikend).

jlpktnst ::

Ok ja, vseh v evropi piše... se posipam s pepelom :8) To je že bolj normalna cifra ja. Tisto o trez izmenah mogoče malo pretiravaš ker vendar evropski serverji - večina folka torej gor popoldan/zvečer. Pa itak se razume da je average. Ma sej - to so čist normalne cifre ja. Sick.

Tilen ::

Sedaj pa te stevilke pomnozite s ceno timecarda na casovno obdobje ter ceno same igre... 8-O
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

strictom ::

Tilen, čist zaslužijo si tolk dobička! Tisti, ki so igrali Warcraft I, II, III vedo, da ko so prešli v sam Hero so se jim kar učke zasvetle O.o
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

AndrewSmith ::

Da ne odpiram nove teme. Punci bi rad za bozicka kupu eno igro katere se nebi takoj navelicala kot se je do zdaj vecine. Najbolj mi je padla v oci world of warcraft, me pa zanima kako je s temi account-i in kolko je igra zahtevna, saj ni neka huda gamerka.

//Nasvet: Tvoje sporočilo bo precej bolj berljivo če ne pritisneš Enter na vsakih pet besed. - moderator
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Muks ::

Si bolan tipček al kaj punci boš kupu WOW. lol.... ti resno ne priporočam!!! osebno mam punco in ko je pršla k men je gledala tv jz sm pa raid-u, dobr sicer ne skos zelo velikokrat in mi je skos bolj in bolj težila da sm čist usekan na ta špil tudi ti lahko to pričakuješ da bo ob večernih urah mela punca vse manj in manj cajta zate sploh ko bo lvl 60 oz 70.

AJA pa še neki ko igraš wow ne rabiš kolegov oz "prijateljev" v real-lifu, ko igraš wow rečeš grem raid-at in tam spoznaš svoje bodoče mogoče celo boljše prijatelje od sedanjih!!!

Ja pa nehu sm igrat WOW sam počas me bo TBC pos-s-s-s-srkal!!!!!!! Čutm

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Muks ()

Chronoboy ::

Ce ji kupis, se je skoraj sigurno ne bo navelicala. Je pa problem kupiti tako igro za darilo, ker si bo po dveh(?) mesecih morala sama placevati naprej.:)

AndrewSmith ::

Sem zdaj opazu ja da je treba card vsake dva mesca kupit ki pa ni lih poceni:\

@Ksim...malo mira ne skodi:D

@Mavrik...se privajam,ker sem jih ze "slisal" za to....popravljeno;)
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

Kupi ji raje Guildwars, kjer potem en rabiš vsak mesec plačevati za igranje

pingec ::

Ki je ne bo niti pol toliko potegnila not kot wow, zato tud naročnine ni :\
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Stampl ::

sam igram wow že od začetka, tak da mi je wow bol všeč k gw, čeprov sem igral gw...je pa res, da characterji zgledajo velik bolš v gw>:D

Chronoboy ::

pingec: in znanstveni dokaz se nahaja kje...?

ahac ::

WoW ima kljub (visoki) naročnini več igralcev kot GW. Torej bo nekaj na tem...

AndrewSmith:
WoW je sigurno taka igra, da se je ne naveličaš hitro... pa tud dost žensk (v primerjavi z drugimi igrami) ga igra. En od glavnih razlogov za uspeh WoW je pa ravno to, da ni treba bit hud gamer..

Naročnina pa je, ja.. ji boš pač za valentinovo kupil še par gamecardov. ;)
Poleg tega pa januarja pride še expansion.. ampak ok.. tega verjetno ne bo rabla dokler ne pride do lvl 60.

GW pa sicer nima naročnine ampak ima pa že 2 expansiona do sedaj.

Cena WoW je tudi že zelo padla. Igabiba:
WoW: 5.400,00 SIT / 22,53 € (expansion bo ob izzidu dražji, ampak mu bo verjetno cena ravno tako padla po par mesecih)
Guild Wars: 7.200,00 SIT / 30,05 € (vsak od treh "delov")


btw. Poznate Archlord?
Po enem mesecu od izzida so ukinil naročnino. A to pomeni, da je špil primerno darilo?
Mogoče samo za najhujše sovražnike.. 8-)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

AndrewSmith ::

In kje jo dobis za 5.400

Sem najdu samo tu.... klik

EDIT:sem najdu.... klik
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Zgodovina sprememb…

AndrewSmith ::

Se eno uprasanje....polek igre je treba takoj gamecard kupit?
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Tr0n ::

Jaz bi ti tudi priporocal GW, pa ne samo zaradi odstotnosti mesecne narocnime, ampak ker bos lahko s punco igral co-op v "privatnih" instancah. ;)

Pa tudi sam svet in liki so veliko bolj sexy, kot v WoWu. ;)

Mavrik ::

Se eno uprasanje....polek igre je treba takoj gamecard kupit?


Lepo je, ker moraš pri registraciji računa vpisati ali številko kreditne ali številko z gamecarda... tak da če kupiš gamecard si prihraniš probleme pri registraciji in maš 90 dni playtima.
The truth is rarely pure and never simple.

Muks ::

"60 dni playtima"

Rotaidal ::

"60 dni playtima"

Mavrik je verjetno mislil....30+60=90 dni:\

Chronoboy ::

WoW ima kljub (visoki) naročnini več igralcev kot GW. Torej bo nekaj na tem...

To se ne pomeni, da bo veljalo za vsih... to hocem povedati.

AndrewSmith ::

GW me ne preprica prevec.Odkrito povedano do zdaj nisem se kupu igre in WOW se mi zdi res vredna nakupa, ceprav ima narocnino. Me zanima se to ce je igro tezje igrat ko Oblivion,saj ji ta ni lih sla od rok.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Rotaidal ::

Glej... Obliviona in Wow ne moreš primerjat...bolj z novim Gothicom

Tak ti bom povedal...Wow je relativno lahka za igranje, vendar le malo kdo jo res obvlada v nulo....

Od lvl 1 do 60 je veliko igranja in igra te sproti vse lepo nauči.

Najde pa se tudi nekaj ljudi, kateri kupijo accounte z likom ki je že lvl 60 in najboljšo opremo.
Pol pa se pritožujejo da je igra pretežka.
Saj pol nemoreš igrat ko maš 40 ikonic in neveš kaj katera pomeni.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

Tr0n ::

Rotaidal ::

"Guild Wars Sold 3.000.000! :)"

Ojoj... kje je še 7.500.000....:D
««
9 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

World Of Warcraft (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Igre
1534217414 (7835) oo7
»

Rift: Planes of Telara

Oddelek: Igre
487175 (4623) Denis6
»

Age of Conan (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
849394 (4696) Buggy
»

Resničnost - MMORPG (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
11311919 (7205) Pyr0Beast
»

Brezplačen Guild Wars Vikend

Oddelek: Novice / Igre
143688 (3203) Tr0n

Več podobnih tem