» »

Dobro namerna kritika levo usmerjenih

Dobro namerna kritika levo usmerjenih

1
2
3

upirna ::

Edino pravilno. :)

Pripomnil bom samo še to, da se debatira zato da se soočijo mnenja in ideje, zato da na koncu dobimo kar se da dobro rešitev. ;)
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Barakuda1 ::

Pripomnil bom samo še to, da se debatira zato da se soočijo mnenja in ideje, zato da na koncu dobimo kar se da dobro rešitev


Se povsem strinjam.
Različna, še tako nasprotujoča mnenja in stališlča so eno (zaželjene in dobrodošle), žalitve in sovražni govor, pa nekaj drugega.

Slednje se ne tolerira in nima z eventuelnim mnenjem nič skunega.

Mati ::

Barakuda, ti imaš dvojna merila, zato res nebi smel sodelovati v debatah, katere moderiraš.

Poglej samo, ko levičarji psujejo američane, ko pljuvajo čez zahod, malo prej je jype omenil imperialistične svinje..., ker to sovpada s tvojim mišljenjem in prepričanjem, seveda ne posegaš, kakor hitro pa se najdo kdo iz tebi nasprotnega tabora, pa bi kar naenkrat talal nazive, brisal poste in podobno sranje.

Zamisli se, in v dobro Slotecha upoštevaj Thomasov predlog, ki je več kot dober. Ali pa želite, da se debatira samo še to kar moderatorji želijo....

Fidel, Tito in Stalin pozdravljajo moderatorje...

IgorGrozni ::

Dobro jutro, Mati. Kavo ste že spili ?;)

Mati, z vsem spoštovanjem :

Jype-ove ˝imperialistične svinje˝ je šala. Kot ˝moške šovinistične svinje˝, recimo. V šali se tudi sam kdaj tako označim.

Kadar se navajajo ne najbolj ugodna dejstva o zahodu in Američanih, to še ni pljuvanje. Če bi kdo označil Američane za imbecilne mesarske bebce, zahodnjake pa za krvosesne zahrbtne riti, brez, da bi to lahko povezal z kakšnim dogodkom, dejstvom ali osebo (..Bush ni ˝vsa˝ nacija Američanov, je zgolj posamezni Američan), ki bi to potrjevalo, bi to lahko bilo pljuvanje. In tega je na forumu zelo malo.
Je pa še en razloček. Zahodnjaki smo mi sami, Američani pa so naši bratje po civilizaciji.
Povrhu tega, zahodnjaki=mi smo najbolj močna, najbolj zaščitena družba in posamezniki na svetu. Kritizirati močnejšega, ali pa samega sebe je ˝športno˝.

Ni pa ˝športno˝ kritizirati šibkejših in manj zaščitenih. Še posebej ne, če poudarjaš raso in uporabljaš slabšalnice, kot je ˝cigojner˝. Napadati šibkejše, manj prilagodljive in prilagojene je podobno, kot bi hodil v park pretepati otroke do deset let. Še posebej, če jih napadaš brez navajanja natančnih razlogov za takšen napad ali navajanja posameznika, (focka posameznemu mulcu, ki nesramno nadleguje druge je lahko celo vzgojna:D ), to je ko jih obravnavaš napadaš skupinsko zaradi njihove drugačnosti.

Če pa hodiš izzivat enako močne, je to šport.

In ne preprosto odpravit takšnih pomislekov, ˝to pa pravijo zato, ker so levičarji, komunisti, ipd.itd..
Se ponavljam, pa vendar, ali ne bi bilo mogoče, da preprosto nimaš prav ?

Obstajajo teme in vprašanja, pri katerih je možno določiti, katera ideologija poganja sogovornike, a upam, da pripadnost ščitenju šibkejših (otrok, duševno motenih, invalidov, ciganov, ....manjšin nasploh) in človekove pravice na splošno (dostojanstvo), niso odvisne od ideologije posameznika.
Takšna pripadnost zaščiti manjšin je temelj civilizacije, še posebej tvoje in moje. Prav Američani so lahko vzor z njihovim odnosom do Afro American-ov.

In ja, tvoji prispevki so prekoračili mejo tolerance, ki jo imam za drugače misleče. Do ne-civiliziranca, zarukanega kmeta, živali brez pameti in vzgoje, manjkajo samo še pozivi na fizično iztrebitev.

Lp.IgorGrozni

Thomas ::

> manjkajo samo še pozivi na fizično iztrebitev.

Manjkajo. Namesto tega poziva k asimilaciji tistih ubogih hudičev, tako kot jaz tudi. Da se ne bodo še naprej rezali, kamenjali in si neznosno grenili življenja.

Samo če asimilacija ne bo možna - poglej primer Afganistana in tistega kristjana - potem je možna tudi samoobramba "z minimalno potrebno silo".

Ki NE izključuje uporabe vodikovih bomb, v določenih pogojih.

Mati ::

Grozni, dopuščam možnost, da nimam prav in da se motim, kot tudi dopuščam možnost, da so cigani bolj civilizirani, bolj inteligentni in bolj marljivi za delo od nas, vendar me vse moje izkušnje z njimi vodijo do drugačnega zaključka.

Ne bom zdaj komentiral in razlagal primere, ker to res nebi imelo smisla, pa vendarle mi odgovori na nekaj vprašanj.
Zakaj je ciganom dovoljena gradnja na črno? Zakaj se ciganom podeljuje denarna pomoč za stvari, za katere se nas kaznuje če jih ne storimo? Zakaj ciganom ni treba plačevati RTV prispevka? Zakaj se ciganom gleda skozi prste, ko na bolšjaku in tržnici prodajajo robo brez računa, brez garancije, brez možnosti vrnitve robe v 8 dneh?
Zakaj se večina socialnih stanovanj dodeli ciganom, tudi več stanovanj eni sami družini, da potem le ti stanovanja uporabljajo za sorodnike iz Kosova, ali pa jih dajo v najem drugim prebivalcem Slovenije? Zakaj ciganom ni potrebno oddati dohodnine (ajde to vem, ker ves denar zaslužijo na črno).

Odkrito ti, povem da se počutim diskriminiranega v lastni državi. Sicer se stvari izboljšujejo, vendar tega sranja kar nam ga je naprtila leva vlada v teh 12 letih ne bo možno oprati več. Pa ne mi zdaj govorit, da državni aparat ne deluje, ker to ni res. Enostavno jih ni možno kaznovati, zato ker nimajo vozil pisanih na sebe (leasing), živijo v občinskih stanovanjih, položnic pa itak ne plačujejo. Zahtem in želim si le, da bodo ostali prebivalci Slovenije imeli enake pravice, kot cigani.

Ljudje, mene resnično zanima, kako je možno socializirat cigane? V 200 letih jih ni bilo možno, verjetno zaradi napačnega pristopa do problema. Cigani od nas in ker so vedno bili zatirani iščejo vedno vmesno pot (med zakonsko dovoljenim in prepovedanim), zato tudi če jih bomo povabili na svoje domove, odprli naša srca za njih in jih sprejeli med sebe, kot brate, bodo ti po vsej verjetnosti prej ali slej izkoristili kakršnokoli priliko, da se okoristijo. Lepo bi bilo, da se motim in da nekoč cigani postanejo cenjen del naše družbe, tako kot so to židje, vendar sem zelo skeptičen do tega. Za integracijo v družbo je potrebna tudi želja druge strani, ne samo nas. Namesto, da bi tukaj dali konkretne ideje in predloge, pa daste raje glavo v pesek, saj cigan ni vaš sosed in vam je načeloma vseeno, dokler jih ne vidite na vašem dvorišču.

P.S. Beseda cigojner ni nikakršna žalitev, saj beseda izhaja iz nemščine (beri Zigeuner), in pomeni cigan. Ta beseda je na štajerskem precej pogosta. Sami cigani se sprašujejo, kaj neki je Hanžeku, da je prepovedal besedo cigan, če pa oni so vedno bili in vedno bodo cigani.
Enako bi potem bila žalitev, če rečem švabo in s tem mislim Nemca. Kar pa seveda nihče ne vzame, kot žalitev, še manj pa bi me kdo predlagal za naziv.
Gospodje, imate zelo čudne kriterije.

IgorGrozni ::

Torej ˝ciganijo ˝državo. Ampak to pač počnejo Cigani.

Ampak, ali ni davčna utaja tudi ˝ciganjenje ˝države. Le da to počnejo vrli, čistokrvni Slovenci, kar je malo težje razumeti.

Žal>:D ,...a vendar te moram vprašati. Ali nimaš ti dveh metrov v roki ? Ali niso tole krokodilje solze ?

Lp.IgorGrozni

Mati ::

:\

IgorGrozni ::

Mati, če si pozabil, jaz ne pozabljam>:D ( npr. ljudi, ki na veliko razglašajo, kako so ˝ociganili˝državo.)
In ker se takšnele ˝ciganije˝ izražajo v veliko višjih številkah primerljivo, me za ˝kurje tatove˝B.K.


Mi pa grejo potuhnjeni svetohlinci še najbolj na nerve... naj bodo levi - desni - srednji.;((

Lp. IgorGrozni

...in kdor je brez greha, naj zaluča prvi kamen...bruno v očesu, ...pomesti na svojem pragu najprej ...

drejc ::

Men se tut bl zdijo teli leftyi brez rešitev. Samo relativizirajo ala IgorGrozni in ubirajo neke strawman taktike, povedo v tej izbi pa summa summarum 0.

Vrjetno je to, da so slabi sogovorniki ali pa le-te oni smatrajo za slabe in jih pobruhajo za vsako kritiko ki leti na njihov račun.

IMHO
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

Mhm, podobno kot desnicarji, ki samo nekaj absolutizirajo, povejo pa priblizno "treba je pobit vse zide, pa bo ok". Oz ker zidje zdaj niso moderni za gresne kozle najdete koga drugega. Kreativnost bi vam res tezko pripisal.

"imperialisticne svinje" se je drl blagi gospod Fidel, ko mu ZDA niso hotele dat nevemcesaze, sam si pa ni mogel privoscit, vsekakor pa vidim, da ste mentalno prenerodni, da bi salo razumeli.

No, salo na stran (desnicarji: to pomeni v sredisce), vsi koroski Slovenci so tanajhujsi cigani. Samo kradejo vsevprek in ne hodijo v sluzbo in zivijo od podpore. Pa se crne gradnje se jim dovoli. To se mora nekje nehat in ni tako slabo, da se neha pri dvojezicnih prometnih tablah, pa kasneje mogoce solah, na koncu pa se doma.

Nismo brez resitev, samo kadar kdo kaksno predstavi ga lepo ignorirate, da ja ne bi kdo kaksnega problema clovestva resil na nacin, ki ne bi poveceval prepada med nami in njimi, kdorkoli ze so.

WarpedGone ::

"Pobiti vse žide"

Res me zanima kje si zadnji 20 let recimo slišal kej na to temo? Razen u svoji glavi seveda...
Pridte že enkrat v 21. stoletje, prosim lepo.
Zbogom in hvala za vse ribe

Mati ::

Grozni, že res da je Marx tvoje najljubše čtivo, vseeno pa ni treba izven konteksta moje besede vlačit. Sploh pa ne, če so že dolgo v naftalinu.

Lefty-ji ste res zabluženi, mater ej pa sem mislil da je to samo moda, ki bo počasi zastarala. Ko pa berem tebe in jupe-ja pa nisem nič več prepričan, da temu je res tako.

Oxford ::

Lefty-ji ste res zabluženi, mater ej pa sem mislil da je to samo moda, ki bo počasi zastarala.

Kaj misliš, da vsi vriskamo od sreče, ker je Rodman postal kardinal? A misliš, da vsi ploskamo prisegam domobrancev Hitlerju? Pa da želimo vsi zlesti Janši skozi anus v debelo črevo? Kaj??

Včasih so rekli: "Sto ljudi, sto čudi." Torej ... če je zate 'lefty' tisti, ki bere Marxa, potem rabiš lobotomijo. Zame je 'lefty' tisti, ki se mu naježi koža, ko vidi razne Rodete, Štuhece in podobne belogardiste pridigati o njihovi predstavi slovenske družbe. Desno po moje pomeni tiskto, kar ni enako Cerkev.

IgorGrozni ::

Mati, ti razlagaš, da te goljufije države, ki si jo cigani privoščijo postavljajo v neenak položaj, da si diskriminiran.:))
Pri tem pa pozabiš, da ti tudi ˝ciganiš˝državo ( tvoja lastna izjava).

Meni osebno se takšno ciganjenje države sicer ni zdi prav zelo moralno sporno, države nimam najbolj rad in mislim, da si mora tako kot mi, svoje nagrade pač prislužiti ( beri izboljšati nadzor),
Bolj sporno mi je le, da potem izjaviš, da si diskriminiran in kot vzrok navedeš cigansko goljufanje. Posiljuješ resnico. Dokazano dejstvo.

In spet, ker se ne strinjam s tabo, sem komunist, socialist, lefty....



Me niti ne moti, celo zabava me, ko ugotavljam, da tako recimo moj lefty sostorilec jype in jaz sam, v realnosti živiva tudi od kapitala (tudi dela drugih, ki jih zaposlujeva). Pravzaprav sva kandidata za kapitalista (desničarja) v najbolj točnem in žlahtnem pomenu besede.

In se najde eden , drejc ali kdorkoli podoben,

( ....še eden ali dva, ki v pomankanju argumentacije ali v nesposobnosti argumentirati svoje trditve, prispevata enovrstičnice, kot je : ...že doslej nisi kaj pametnega povedal, ....ko boš kaj pametnega povedal, ...nisi nič povedal ali preideta na osebno označevanje lastnosti sogovornikov, eg. ...ti si to pa to, ....pa takšen in takšen, ...samo argumentov nobenih na spravita na svetlo)

ki pa, paradoxalno, najverjetneje živi od dela, ne kapitala, ( od mezd), ali pa so vzdrževani člani, ki v realnosti torej živijo kot inkarnacija levičarja in najdejo svojega arhetipskega sovražnika ravno v ...levičarjih.

Išče pa ˝kapitaliste˝, da jih, po njegovem, zmerja z ...˝levičarji˝.

Heh, temu pa jaz rečem humorno.:D

Lp.IgorGrozni

drejc ::

Lej Cigi, tako Chomsky kot Žižek te gmotno orenk posekata pa še boljše bejbe mata, pa sta vseeno levičarja. Respect, vsaj priznata tudi to, da se levičarstvo pridigat v levih državah splača. Kje pa zapravljata?

:\
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc ::

Aja pa pozabu sm še na mr. Moore-a. Vsi puni ko đajoti, prodajo levičarske parolce mulcem in ideje "zrelim" levičarjem. Pa so kapitalisti da se reče, tako da viš da si lahko desn ali lev turbokapitalist.

Pa še to...pri nas je globalno gledano situacija taka, da imamo leve (SDS) pa še bolj leve (ZLSD). Sam če koordinatni sistem potegneš na 3/4 leve se lažje pogovarjaš kdo je desen in kdo lev. Ma pa vsaka leva stranka tudi manjšinsko desno strujo, to pa. Eni več (SDS), drugi manj.

EDIT: zavoljo konsistentnosti debate se strinjam da ločmo bivše komunajzerje (ZSMS = ZLSD = SD) na leve in potencialne reformiste (SDS) na desne.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

IgorGrozni ::

A je za pravovernega desničarja res potrebno, da je nesramen, neumen nevednež ?
Bogastvo ne določi kapitalista, kapital, ki ga uporablja ( nomen est omen) določa kapitalista.


Ker če je, si pa mogoče res desničar.>:D

Oxford ::

Pa še to...pri nas je globalno gledano situacija taka, da imamo leve (SDS) pa še bolj leve (ZLSD).

Pa menda nisi malo zbolel, ko pišeš takšne neumnosti. Naj ti še enkrat ponovim svoj post, ki sem ga napisal nekje na začetku te teme:

Pri nas je največji problem, ker je Janša s svojimi podložniki ne ve kaj je levo in kaj je desno. Pardon, dobro ve, toda če je hotel priti na ablast, je moral veselo udrihati po LDS, ki je zaradi svojih liberalnih pogledov na svet pač leva stranka.Pri nas je največji problem, ker je Janša s svojimi podložniki ne ve kaj je levo in kaj je desno. Pardon, dobro ve, toda če je hotel priti na ablast, je moral veselo udrihati po LDS, ki je zaradi svojih liberalnih pogledov na svet pač leva stranka.

Dokaz za zgornjo trditev: desničarska stranka ...
... NE more biti socialdemokratska oz. delavska stranka. Če pa to že hoče biti, potem njen vodja ne more zmerjati sindikatov, da še vedno živijo v socializmu.
... Prav tako se NE more pozicionirati na sredino, če jo v pesti držita desni stranki NSi in SLS, katerih politični program je polovico prepisan iz Svetega pisma in za seboj vleče "belino" iz druge svetovne vojne


SDS pa leva stranka ... LOL:\ Če bi JJ to javno izjavil, bi "inteligentna" volilna baza to enačila s stranko SD. Verjemi, da bi se mu slabo pisalo na naslednjih volitvah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oxford ()

Thomas ::

Da bi bili samo (vele)kapitalisti desni, je levičarska in napačna predpostavka.

Thomas ::

Želim samo "overkill" 100 let Pax Americana. Sistema, v katerem je mogoče svobodno raziskovati in živeti in konstruktivno pripeljati človeško zgodovino h koncu.

IgorGrozni ::

Nič podobnega nisem trdil.(kapitalist=desničar, ipd) Ker če bi, bi te prosil za dokaze, ne samo za tvojo besedo.

To kar sem uporabil, je samo ena ugotovitev Marx-a, ki je bil predvsem filozof (ne Che Geuara:\ ), ....da človekovo bit določa njegov produkcijski način.

Kar je večkrat točno, kot ne.

drejc ::

Pravzaprav sva kandidata za kapitalista (desničarja) v najbolj točnem in žlahtnem pomenu besede


Nism se jest zmislu desničar = kapitalist.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc ::

@Oxford: Socialdemokrati so povečini Evrope levo usmerjeni.

Tut primerjava z Blairovo stranko je malce neumestna. Primerjati kontinentalno Evropo z VB je skoraj enako (vsaj kar se libertalnih reform tiče) kot da primerjaš z USA.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc ::

da človekovo bit določa njegov produkcijski način


Ja, Bill and Melinda gates fundation, kot največja privatna globalna altruistična organizacija tole ubijeta.

Marx je biu pocar od filozofa pa še nič kaj pojma o biologiji človeka ni imel... za današnje standarde seve. Žalostno je le, da je tolikšen del sveta moral posredno pretrpeti zaradi njegove religije, preden so spoznali abotnost njegovih izjav.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Oxford ::

drejc, res je, socialdemokrati so POVEČINI (!) levo usmerjeni - razen v primeru SDS. Oni samo igrajo na socialdemokratsko noto - pardon - so igrali, dokler so bili v opoziciji.

Blairova stranka pa JE leva - kakorkoli gledaš.

Thomas ::

> Marx je biu pocar od filozofa

Če bi bil samo še malo večji pocar, ga nihče ne bi resno jemal.

Tako pa, kot bi bil optimiziran na največjo možno škodo narest.

Dr Evil ::

Oxford.Verjetno zato,ker so Slovenska Demokratska Stranka.:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

IgorGrozni ::

..evo, še dve ali tri o filozofiji..

Dovolj je bil prepričljiv, da je prepričal (?) skoraj pol sveta,...vsekakor pa je bil pocar.



Jah, še kak kriterij za desničarja bi lahko razvil, a moram skuhat večerjo...

Thomas ::

> Dovolj je bil prepričljiv, da je prepričal (?) skoraj pol sveta,...vsekakor pa je bil pocar.

Število prepričanih ni merilo. To bi pa že lahko vedel.

Oxford ::

Marxovo teorijo so si malo po svoje razlagali napačni ljudje (Lenin, Stalin in njuni učenci: Fidel, Pol Pot, ter ostale lutke v vzhodni Evropi). Hvala bogu, da je bil Brozov Joža tako samovšečen, da je izvedel informbiro.
Tako smo imeli mi malo 'zmodano' verzijo Marxovih idej, ki pa so hočeš-nočeš prav tako propadle.

Odin ::

A torej zdaj cakamo na nekoga, da bo v pravem pomenu uresnicil Marxove ideje? Dati komunistom se eno priloznost?

Prvo ko prvo se morate levicarji otresti predsotkov do kapitalistov.

IgorGrozni ::

OT( kar hitro sem skuhal, .... boršč in zagorske štrukeljce imam vedno v zmrzovalniku >:D )

...evo, sedaj nam bodo desničarji razložili, da tale Marx je bil pa pocar.
Kakšna argumentacija bi bila potrebna, razen če ste navdihnjeni od ˝višjih˝ sil ?

Ker potem je Einstein kriv za Hirošimo in Nagasaki, Nietszche za nacije, Fukuyama pa za Irak ?

Ali pač ne ?


drejc me še ne čudi ( on je bolj tako-tako, ...) , pri tebi Thomas, bi pa pričakoval kaj več. Če pri politični ekonomiji Marxa, odmisliš, da so njegove izpeljave neuporabne, je prav lep priročnik za uspešne kapitaliste. Presežna vrednost, razširjena reprodukcija, ipd. je zelo, zelo točno in uporabno.
In kot pravi stara kitajska modrost : Kakšne barve je maček ni pomembno, važno je, da lovi miši.
Starih Kitajcev, ki so vedeli o kapitalizmu precej več, kakor ve o njem moderni Slovenec.


To, da pa je omemba Marxa, glogov kolec za t.i.m. desničarje, mi je pa samo zabavno.

Pogostost umske omejenosti pač ni strogo naravna razporeditev.
Pri ˝desničarjih˝ se mi zdi bolj pogosta.


Lp.IgorGrozni

Buuu. ;( ! ...Za zajtrk pa jem (Berlusconijeve) male otroke....>:D

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> Presežna vrednost, razširjena reprodukcija, ipd. je zelo, zelo točno in uporabno.

Zasluga Marxa bi lahko bila, da je razširil nekatere ideje Ricarda, Smitha in še koga.

Ampak kaj je njegovega, pa je kaj vredno?

Luka Percic ::

>"Ker potem je Einstein kriv za Hirošimo in Nagasaki"

Jup. (Posledično) JE rešil precej življenj.

Thomas ::

> Jup. (Posledično) JE rešil precej življenj.

Ja, če ne bi prispeval tistega podpisa Szilardu, bi projekt Manhattan težko stekel in invazija na Japonsko bi bila krvava. V nadaljnih klasičnih bombardiranjih japonskih mest, bi pa tudi umrlo več civilistov, kot jih je v Hirošimi in Nagasakiju.

Realnost tiste vojne.

IgorGrozni ::

Kriv ali zaslužen je tisti kljukec,.... ki je sprožil projekt Mannhatan, ....dal ukaz za izdelavo, ....ukazal bombandiranje.
Tukaj sploh ne gre za ugotavljanje potrebnosti/nepotrebnosti. Jej, jej.

Le to, da so nekateri artizmi znanstvenikov sami po sebi ˝nedolžni˝. Tudi Marx-ovi.

Misel ni zločinska. Dejanje je lahko.

Razprava v tem stilu je, no, .... butasta.

jype ::

Thomas> Da bi bili samo (vele)kapitalisti desni, je levičarska in napačna predpostavka.

Ne vem o katerih levicarjih govoris, ampak ce o meni, te moram (ze spet) obvestiti, da sem kapitalist. Pa zato nic manj socialno odgovoren, kot prej. Morda le toliko, da najprej poskrbim za to, da sploh imam moznost biti socialno odgovoren (ker so nekaksni presezki, jasno, predpogoj za kakrsnokoli socialno odgovornost).

Thomas> Želim samo "overkill" 100 let Pax Americana. Sistema, v katerem je mogoče svobodno raziskovati in živeti in konstruktivno pripeljati človeško zgodovino h koncu.

Zaenkrat Busheva administracija nic ne kaze znakov, da si prizadeva za kaj temu podobnega, prej bi rekel da se nagibajo k diametralnemu nasprotju (kreacionizem v sole, zmanjsevanje kvalitete zivljenja na vseh ravneh, ekspanzionisticne poteze v mednarodni politiki, zaviranje razvoja znanosti na podlagi krscanskih in drugih verskih vrednot, etc).

Sodobni kapitalizem temelji na Marxu (in se uci iz njegovih napak, se razume).

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cirecire ::

Boljši izraz za bedasto levičarstvo je islamokomunajzerstvo.

Danes gre evropska hard core levica z roko v roki skupaj z militantnim islamom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

jype ::

Mhm, boljsi izraz za desnicarje pa klerofasisti oz. se boljsi kar crni boljseviki. Super besedni spopad z ogromno argumenti.

Thomas: Tvoj link je pozabil citirati kaksnega resnega ekonomista (ker ekonomisti vedo, da davki niso edina rec, ki vpliva na gospodarsko rast) in dejstvo, da je gospodarska rast vsake od skandinavskih drzav visja od gospodarske rasti evro obmocja.

Skandinavski sistem ni mit, je pa obcutljiv in mu ne gre najbolje. Pa se vedno ljudje tam ugotavljajo, da zivijo bolje kot njihovi kolegi iz EU oz. ZDA. Najbrz ne zaradi domoljubja, ali pac?

Thomas ::

Dejansko imajo precej počasno gospodarsko rast in sploh nimajo velikega GDP. Ob sedanjih trendih, jih bo Slovenija dohitela v 15 letih, Španija jih je pa praktično že, Irska pa že par let nazaj prehitela.

Kaj jim potem pomeni (Švedom) 200 let miru brez vojne, vsakršna osveščenost, solidarnost in ne vem kaj še vse?

Precej piškav rezultat, če so jim mediteranski, balkanski in in drugi zakotni in celo pregovorni reveži - tako zlahka stopili ob bok.

donfilipo ::

Levo desno nikde moga stana...hm bom podal en link, ki vam bo (vsaj upam tako) malce približal dejstvo, da je politika in s tem miselnost vodečih in posledično tudi služečih podvržena marikaterim krutim zakonom...ne samo fizike ali sociologije pač pa na žalost tudi ekonomije. In ko jih tako igrajoč se, spoznate, vam bo jasno odkod Tomasu njegova "visoka noša" pri desnih trditvah. Je že tako, da samo levo ne gre prav dolgo, pa naj se še tako lepo sliši. Ampak barabe že delajo na tem, da bo šlo. In potem se pretvarjajo da so desni.:D No in link http://www.bized.ac.uk/virtual/economy/ če boste dvignili Ekonomsko rast strmo navzgor ohranili brezposelnost na ravni, drastično znižali inflacijo (hm jest m jo preveč vidim) in se ne boste preveč zadolžili potem vam je vožnja bicikla že bolj jasna, videli boste pa tudi da so se prav po angleško ukrepi oklicali za "Right policy" vsaj pretežno...no pa saj veste ekonomija le ni vse.....no a ni to lepa tolažba>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Phil ::

Skandinavski sistem ni mit, je pa obcutljiv in mu ne gre najbolje.

Kaj zdaj? Zdi se mi da drugi del stavka zanika prvega.
Skandinavski model brez nafte je pa bolj švoh, se strinjam. Vsekakor se mi ne zdi odgovor na težave EU gospodarstva.
LP

IgorGrozni ::

drejc ::

Ja pa še večina prav da je blo za časa juge boljša kvaliteta lajfa kot zdej, ane?
:\
Sicer pa sm jest itak bl tko tko, ane cigi?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

IgorGrozni ::

Aha. Očitno je potrebno navodilo za uporabo. Za ljubitelje štetja cekinov in prstne matematike predvsem:

Klikni moje zgornje besedilo !


Jah, drejc, si. Ko niti sogovornikov ne zmoreš naslavljati pravilno.
Kulturno revše pač. Kar kaže na intelektualno inkompetenco. Čeprav se S_T desničarji očitno ˝prepoznate˝ po tem.
Saj če bi se srečevali v živo, bi bilo to znamenje pač slab zadah, medsebojno pljuvanje v obraz ali pa kaj podobnega.

Thomas ::

Kvaliteta življenja izven GDP ima svoje čare, ja. Lepo vreme v Španiji, nobenih hudih zim, dovolj paradajza in olivnega olja na tržnici, lepe smreke na Švedskem in lepota fjordov na Norveškem.

Razumem to, da "GDP ni vse". Ampak lahko in moramo večati le tega, ker na vreme nimamo veliko vpliva. Sploh pa zostajanje v GDP vremena ne izboljšuje in je na dolgi rok zelo slaba stvar.

Tako od Skandinavcev (Nordijcev) so še najhitreje razvijajoči se Finci. Pijanci in samomorilci, hujši kot Slovenci, nosilci revolverjev, podobno kot Američani.

No ja, za malenkost so prehiteli Švede, ki v miru kontemplirajo že 200 let, Finci pa ne.

Niso pa ne, evropske družbe dovolj svobodne, da bi se razvijale kot odmikajoče se ZDA. Žal.

IgorGrozni ::

Da dodam še nekaj k Thomasovem linku:

poslovodeči Brussels Journal je partner-mož ene najvidnejših političark stranke Vlaams Belang (block) - kliklink

in tale časopis nas je osrečil z izbranim izborom ! (sic) podatkov in tabel ,... ki so jasne in preproste, da lahko šteješ na prste...:D in ˝demitizirajo˝ Skandinavski model..

Nacionalizem v 21. stoletju in ˝prelaganje cekinov v zakladnici˝ je očitno recept za navduševanje Thomasa and clonov ...



le, da je realnost malo prezapletena za prstno matematiko...;)

popravek: pojasnilo ˝partner˝

Zgodovina sprememb…

Mati ::

Grozni, kje vidiš kakšno povezavo med Vlaams block in Brussels Journal?

In tudi a ni potem delo partner z SNS, saj navsezadnje ni odbilo njihovega denarja za reklamiranje stranke pred lanskimi volitvami?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ateisti in levičarji inteligentnejši od konservativcev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7313223 (12014) vasquez
»

Stanje političnega prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
924911 (3458) Thomas
»

To sem čakal! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
738126 (6302) donfilipo
»

Ičemo novinarje, pisce itd.

Oddelek: Loža
182557 (1769) hokuto
»

Volitve v ZDA

Oddelek: Problemi človeštva
492433 (1538) Barakuda1

Več podobnih tem