» »

Dobro namerna kritika levo usmerjenih

Dobro namerna kritika levo usmerjenih

«
1
2 3

Odin ::

V eni prejsni temi je jype napisal:

>Absolutno, da eni hocemo prevlado komunizma. Da nam ne bo treba
>delat in tako dalje. Saj za isto traparijo se tudi ti zavzemas, ne?
>
>Ce se ze grem tvoje populisticno sranje: rajsi imam KGBjevce pri
>sosedu ob 4h zjutraj, kot vode smrti iz demokracij v juzni ameriki.
>Rajsi imam policijsko nasilje nad disidenti kot policijsko nasilje
>nad crnci. Rajsi imam diskriminacijo do desnicarjev kot do arabcev.
>Rajsi imam varnost kot moznost izbire.
>
>Or maybe not...

Potem pa se nekateri sprasujejo zakaj so levicarji v zatonu. Nonstop neko kritiziranje, ampak na koncu bralec blage veze nima kaksno je njihovo stalisce. "Or meki neodloceni "or maybe not", ki me pusti cisto zmedenega. Berem aybe not"?? Mislim kaj to sploh pomeni? Kup nekih trditev potem pa npost in si sam pri sebi mislim: tu je neumno, tu ima point... v glavnem, vcasih mi da misliti, ampak po tem "maybe not" pa se vse zavije v kup skrivnosti.
Pa ne da imam kaj posebnega proti jype, ampak to se dogaja nonstop. Zadnjic Matthai kritizira vlado, ampak sledi seveda tema, ko ga vprasam koga bi on volil. Zdaj jaz ne vem, ali je on za bojkot volitev, ali hoce predlagat kaksen drug sistem, ali pa je preprosto mnenja, da je to vprasanje 'privacy issue' - kar bi seveda bilo cisto ok.
Vsaj malo odlocnosti bi clovek pricakoval in malo bolj trdna in argumentirana stalisca, da bi debata bila na visjem nivoju in da bi ostali vsaj imeli neki koncept kaksna so vasa prepricanja.

Jaz sebe ne stejem, kot desnicarja, ampak osebno imam dosti rajsi, ko ima clovek neki plan, cilj in jasno predstavi svoja prepricanja. Kot bi se vecina dijakov odlocila za univerzo, ki ima jasno predstavljene svoje cilje in namene, kot pa za univerzo, ki svoj cas porablja za kritiziranje prve univerze.

Fizikalko ::

Če gledaš na levičarje kot na komuniste, potem maš pa krepko zastarele pojme.

drejc ::

Nene, levičarji so veliki relativisti...enačijo demokracijo v Iranu z Ameriško, pa take podobne bedarije, katere poslušaš iz smeri šanka v gostilnah proti mizam.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Thomas ::

> katere poslušaš iz smeri šanka v gostilnah proti mizam.

Ma sej TO je tisto.

Sem poslušal zadnjič Sartra po TV, v nekem starem dokumentarcu o protestih 1968.

Ma čisto šank govorjenje, za povečevanje užitka ob piru - al kaj.

Levičarstvo daje nek intelektualistični užitek ob občutku pravičnosti - domnevam. Nima racionalnih, ima pa emocionalne korenine. Pa se mu vdajajo tudi sicer zelo pametni ljudje.

Domnevam.

Daedalus ::

Sem poslušal zadnjič Sartra po TV, v nekem starem dokumentarcu o protestih 1968.

Satre je v precej primerih popolnoma obsolete. Kot je obsolete večina trenutnih levičarskih filozofov, ki so zgleda vsi po vrsti na stara leta odkrili naravoslovne bluze. Levici je pred precej časa crknil kompas, samo nekako marsikdo tega ne dojame. Eni se trudimo, sam to spet zahteva veliko časa in energije (ki jo rajši zapravim tule, kot pa da enega mladega forumaša prepričujem, zakaj je NEK way to go, pa zakaj de facto nasprotovanje vladi ni lih produktivno).

Levičarstvo daje nek intelektualistični užitek ob občutku pravičnosti - domnevam. Nima racionalnih, ima pa emocionalne korenine. Pa se mu vdajajo tudi sicer zelo pametni ljudje.

Mnja, isto bi lahko rekel za desničarje. Domnevam.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Odin ::

Pardon za zmedo v mojem prvem postu - copy/past se mi je nehote vmesal. Sem moral prav debugging naredil, da sem ga nasel (spodaj v italic)

Potem pa se nekateri sprasujejo zakaj so levicarji v zatonu. Nonstop neko kritiziranje, ampak na koncu bralec blage veze nima kaksno je njihovo stalisce. "Or maybe not"?? Mislim kaj to sploh pomeni? Kup nekih trditev potem pa neki neodloceni "or maybe not", ki me pusti cisto zmedenega. Berem post in si sam pri sebi mislim: tu je neumno, tu ima point... v glavnem, vcasih mi da misliti, ampak po tem "maybe not" pa se vse zavije v kup skrivnosti.

Thomas ::

> Mnja, isto bi lahko rekel za desničarje. Domnevam.

Možno, da tudi za desničarje. Ne bi prav vedel, ker desničar pač nisem, samo imam simpatije dostikrat zanje, kakor za še koga.

Da bi se pa sam prišteval mednje ... to pa ne. Ni preveč desničarsko (ali levičarsko) odštevati zadnja leta človeške civilizacije, do tehnološke singularnosti.

Tega tako levičarji, kot desničarji ne jemljejo niti malo resno.

Tako, da se ne bom prišteval v klub, ki se člani prijemljejo za glavo, ko razlagam svoje poglede.

Mati ::

No saj tudi tistih 10 zadnjih levičarjev s Hanžkom vred bodo kmalu odcopatali z odra.

Mi je desnosredinska stranka precej ljubša, da drži vajeti v rokah, kot pa kakšna levičarska.
Najbolj me moti pri teh levih strankah, da tako poveličujejo vse kar je tuje (cigane, arabce, azilante, homoseksualce,...), do domačega človeka od katerega pa so bili izvoljeni in kateri jim reže kruh pa se obnašajo, kot najslabša krušna mati.
Po moje je tudi to razlog, za tako očiten zaton levičarjev.

Thomas ::

Mati ... prav ste povedali. Za to bi vam celo jaz skuhal kavo.

Levičarje preprosto povedano preveč skrbi za Arabca, ki bo pristal v Kopru in prosil za azil, pa premalo za koprsko branjevko 10 metrov proč.

Preveč jih skrbi, kako bo vplivalo na Trobčevo duševnost, če bi mu podaljšali zapor še za 10 let, pa premalo za tistega, ki ga bo Trobec ubil na prostosti.

ZATO imajo ljudje levičarjev preprosto - dovolj. A jim še ni potegnilo?

Daedalus ::

Mi je desnosredinska stranka precej ljubša, da drži vajeti v rokah, kot pa kakšna levičarska.
Najbolj me moti pri teh levih strankah, da tako poveličujejo vse kar je tuje (cigane, arabce, azilante, homoseksualce,...), do domačega človeka od katerega pa so bili izvoljeni in kateri jim reže kruh pa se obnašajo, kot najslabša krušna mati.
Po moje je tudi to razlog, za tako očiten zaton levičarjev.


Ma ja, bogi tlačen Slovenček, ki ga pretepajo cigani, ropajo arabci, v rit pa mu batino zabijajo še pedri... Daj daj, take komentarje se ponavadi sliši v gostilni, kjer tisti, ki to ven meče obenem še predlaga reševanje težav z najrazličnejšimi prijemi ali izgoni, javna ožigosanja, pedre na kole, ipd...

Razlog za očiten zaton levičarjev je izguba kompasa za levičarje, pol ko so jim desni "vkradli" socialo in človekove pravice ter na splošno slabše gospodarske in varnostne razmere v svetu. Ko se bo vse skup obrnilo na glavo, bomo pa odpirali teme o zatonu desničarjev in tako naprej... Kar se pa tiče levičarjev pri nas - jih pa v pravem pomenu besede na politični sceni ni. LDS je itak stranka velekapitala s kao levim pedigrejem (bolano), v SD pa majo preveliko večino komunisti (ja, komunisti tipa Potrč). Slovenija prave leve stranke nima. Bi jo mela, levosredinsko, če bi Pahor lahko k pameti spravo stranko, tak pa je ni. Če pa mate Hanžeka za levičarja ste pa (oprostite izrazu) vsekani. Tip je ostarel hipur, ni pa to levičar, vsaj ne tak, ko si jaz predstavljam, da bi naj levičar bil.

Kar se pa tiče raznih "tujih elementov" - kdo še ima, poleg "levičarjev", sploh voljo se s tem folkom ubadat in jim ponudit vsaj neko pomoč? Kdo opozarja na razne težave v zvezi z diskriminacijo, nasiljem in podobnim v naši družbi? Desnosredinci ziher ne. In tud s "tujimi elementi" se je treba ubadat (pa ne samo v predvolilnem obdobju s poceni populizmi ala JJ vs. izbrisani), ne pa jih pometat pod preporogo, al pa celo uvajat segregacijo (kot v oni šoli na Dolenjskem). Samo valda, enemu gostilniškemu razpravljavcu tipa Mati to pač ni jasno. Da če boš razne tujce getoiziral, se ti bo zgodilo isto, kot v Franciji.

p.s. - od kdaj je homoseksualec, rojen v Sloveniji, s slovenskimi starši in slovenskim državljanstvom - nekaj tujega? Te matra logika, anede? Nič novega...

Nekako je moderna levica tisto, za kar se zavzema Pahor. Vse ostalo je nevredno omembe, če se že gremo debato o levici.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Barakuda1 ::

Ja, Mati in Thomas. Prav sta povedala. Tko je potrebno razmišljat.


Še posebaj prav ima Mati, ki z grozo v očeh, spoznava kakšen pekel in prekletstvo človeštva predstavljajo levičarji.
Kot pravi Mati, jo najbolj moti pri teh levih strankah

, da tako poveličujejo vse kar je tuje (cigane, arabce, azilante, homoseksualce,...),



Skrajni čas je že, da se uvede absolutna diktatura, kjer se bo cigane enkrat za vselej iztrebilo. Cigani so že po naravi stvari le napol ljudje, pravzaprav bolj živali kot ljudje, paraziti ki nič ne delajo, le lažejo in kradejo ter odžirajo življenski prostor poštenim pripadnikom ideologije totalitarizma in brezkompromisne diktature.

O arabcih sploh nima smisla izgubljati besed. Ti so že dva meseca pred rojstvom (definitivno znastveno dokazano) fundamantalistični teroristi.

Enaka zalega, ki spodkopava svetlo idejo totalitarne in diktatorske družbe, so tudi azilantje, ki so tako ali tako, (kot je to splošno znano) le zakomuflirani teroristi, ki samo čakajo, da bodo spodkopali temeljne vrednote edinega pravega družbenega sistema bodočnosti.
Da je potrebno likvidirati tudi vse pedre in ostale homiče pa je tudi kristalno jasno.
Njih način in slog življenja je nenaraven, proti evolucijski in sploh uperjen proti ideji diktature.

Bodoče generacije zato mora skrbeti dejstvo, da nimamo zadostnega števila zaporov, kjer bodo nasprotniki sistema odstranjeni iz okolja vsaj za 8o let,če se iz kakršnegakoli razloga že, (v prehodnem obdobju - jasno) ne bodo izrekale in izvrševale smrtne kazni takoj na kraju obravnave, kar s strani policije.

Težko bo sicer že jutri vstopiti v novo, lepšo in varnejšo bodočnost...a do takrat si bosta Thomas in Mati (ter njuni somišljeniki) nazdravljala s kofetkom, ki ga bo skuhal Thomas, zraven pa veselo in ponosno vsklikala


Diktatorji in absolutisti vseh barv in ideoloških prepričanj, združite se.
Nov rod človeštva vam bo hvaležen.

Thomas ::

Lej barakuda1 ... mi se sprašujemo, če niste levičarji nekoliko ... zmedeni v svojih idejah.

Ti se pa potem sprašuješ, če nismo vsi tisti, ki ne maramo preveč "levih načel" - Adolf Hitler osebno.

Zanimiv "diskurz".

Tear_DR0P ::

barakuda hec bo, ko bo tole bral kak novinar direkta al pa novic - ti seveda ne poznajo ironije in sarkazma
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

Bodite pridni! Ce ne, bo siba pela... ;)

mashine ::

Zmeda? Dajmo malo z argumenti,kaj je z Hanžkom?.Pa zakaj je Pahor moderna levica, kaj je z levičarskimi filozofi, kdo so in zakaj so nihove teorije passe?

Thomas ::

Thomas ::

Daedalus ::

Hanžek je star hipur. Ki se vtikuje tudi v teme, ki se njegove službe ne tičejo niti malo (recimo - parada ob dnevu osamosvojitve).

Pahor je moderen zato, ker se ne naslanja na neke ex komi fore, za razliko od raznih Potrčev. Mu je jasno, da se mora SD profilirat kot samostojna (se znebiti LDS) stranka, ki bo nastopala umirjeno, premišljeno, ne pa militantno. Levosredinski pristop, ne pa neko zanašanje k robu levega prostora. Al pa so obsojeni na večno životarjenje v senci LDS, ki je pa itak totalno v kurcu. Njihov podmladek je pa tud bolj kot ne ena velika žalost, ne zmore niti volje niti kadra za resno delovanje na lokalni ravni v Sloveniji, zbudijo se itak ob samih populizmih tipa Irak, ko je "treba" udarniško na ulice s transparenti. Obenem pa še majo v programu vedno take bedarije, kot je nasprotovanje NEK.

Kar se pa filozofije tiče - vse, kar izvira iz Marxa je mimo, IMO. Preveč zastarelo, novo oporo je treba iskat v človekovih pravicah in ne razrednem boju. Marsikak slovenski pa itak sploh ni sposoben dojet poante demokracije (Žižek, recimo - ko ne bo LDS na oblasti grem).

Seveda pa pričakujem tud kak argument, zakaj bi koga od zgoraj naštetih jemal resno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

mashine ::

Pahor se naslanja na Giddensovo terorijo tretje poti , ki je bila enkrat tako popularna in katere najvidnejši predstavnik je Blair, ki ima vedno manj podpore med laburisti. Ta politika je v bistvu no future, saj na nacioanlni ravni ni možno vzpostavit dialoga me kapitalom in delom, kapital se pobere in gre v kakšno azijsko izvozno cono. Glede Marxa pa je tega vedet, da je nekako inkorporiran v vso materialistično filozofijo po njem. Glede razrednega boja je pa itak razvita iz heglove teorije o hlapcu in gospodarju in če bi to upoštevali ne bi po padcu vzhodnega bloka govorili o koncu zgodovine. In kaj je blo 11/9 kot upor hlapcev oz. napad na matrico. Ja Matrix je marksističen film; Baudrillardova filozofija je temelj filma in seveda je začel kot marksist.To je kar se tiče sodobnosti... Upam da ni potrebno razlagati da živimo v razredni družbi.....

Thomas ::

Evo, še eden, ki je obtičal v marksističnih zablodah ... Muzejsko razmišljanje.

mashine ::

Muzejsko? Vsekakor boljše kot tvoje nerazmišlanje.

Thomas ::

Seveda, tebi se že tako zdi, sicer bi svojo marksistično ideologijo že zamenjal z boljšo. Samo boljše ti pač ne vidiš, marxizem ti zadostuje in te dela intelektualno zadovoljnega.

Too, bad!

mashine ::

Če maš kaj za povedat povej ne pa linkov lepit.

Thomas ::

Povem in lepim linke. Če ti ni kaj prav, me pa ne zanima.

mashine ::

Washington post lahko berem tudi sam. Razen tega da imaš strah arabce pa nisi povedal prav nič, mogoče kaj nehote med vrsticami, hehe

Mati ::

Ne vem, kaj si pa ti machine tako pametnega povedal, da bi se lahko takole repenčil tukaj?

Že prav, cela tema in njen naslov sta zgrešena, ker zastarelim levičarjem ni moč dajati dobronamernih nasvetov, zato pa so tu kjer so. In tu bodo ostali še nekaj dekad.

Hvala bogu bi rekel. ;)

jype ::

Je pac tako, da ste desnicarji in Thomas (ki to ni) povecini jezikovno nesposobni, po domace povedano nepismeni, potem pa ne razumete mojega pisanja. Nic hudega, obstajajo tecaji, ki vam pomagajo ta manjko zmanjsati ali celo popolnoma odstraniti.

S svojim pisanjem sem zgolj zelel izpostaviti dejstvo, da ste isti loleki kot vsak drug tepec, ki si misli, da je naturalisticna resitev kar za vse sprejemljiva. Ce bi bila res, bi bili ljudje se danes kosmati in spali v jamah. Ker je skoda biti solidaren, ce si lahko arogantno pohlepno teslo z nizkim p in visokim p. Vsaj priznali bi si lahko, da vam visi, kam gremo, dokler vam smeti ne stresajo na vas vrt.

Namesto razumevanja so desnicarji, mamini sinkoti, nasilni moroni in parainteligentni duhovni vodje, raje skocili na noge in rekli "zmedu nas je! na grmado s cigani!".

Thomas ::

Meni se zdiš čisto zmeden, sorči!

Okay. Bom jaz povedal eno možno in pametno levičarsko politiko. Kako pametna je, je sicer vprašanje, samo vsaj na prvi pogled je konzistentna!

Program Nove levice:

1. Zahtevamo, da se ne razprodaja in ne prodaja državnega premoženja, pač pa se ga celo povečuje.

2. Vse kapitalske dobičke bo država usmerila v socialo.

3. Tudi pomemben del davkov bo šel v socialo.

Tako dela Chavez, recimo.

(Sicer je v Venezueli katastrofa, saj ne modernizira naftnih polj, tako kot jih Sadam ni.)

Ampak v načelu bi TO lahko bil levičarski program. Jasno izražen in pozitiven v smislu, da pove kaj hoče, ne pa da samo jamra nad kapitalizmom.

Oxford ::

Pri nas je največji problem, ker je Janša s svojimi podložniki ne ve kaj je levo in kaj je desno. Pardon, dobro ve, toda če je hotel priti na ablast, je moral veselo udrihati po LDS, ki je zaradi svojih liberalnih pogledov na svet pač leva stranka.

Dokaz za zgornjo trditev: desničarska stranka ...
... NE more biti socialdemokratska oz. delavska stranka. Če pa to že hoče biti, potem njen vodja ne more zmerjati sindikatov, da še vedno živijo v socializmu.
... Prav tako se NE more pozicionirati na sredino, če jo v pesti držita desni stranki NSi in SLS, katerih politični program je polovico prepisan iz Svetega pisma in za seboj vleče "belino" iz druge svetovne vojne >:D

Kar se pa tiče levice pri nas, je problem v tem, da jo ljudje enačijo z LDS, ki je predolgo "uravnavala vreme". Mislim, da je SD na dobri poti, da se prebije v ospredje.

Prava levica je na strani delavskega ljudstva - proletariata. Najlepči dokaz za to je laburistična stranka v Veliki Britaniji, ki je bila zasnovana kot protiutež torijcem.

BigWhale ::

Masine, Thomas. Umirita se.

PS: Pa Jure tudi. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Mati ::

Je pac tako, da ste desnicarji in Thomas (ki to ni) povecini jezikovno nesposobni, po domace povedano nepismeni, potem pa ne razumete mojega pisanja.


Ah Fidel, moj vodja. Razsvetli me...:-/

jype ::

First amendment! First amendment!

Ja, Thomas, saj nekaj podobnega (a malo manj ekstremisticnega) pridigamo sodobni levicarji.

Samo da bi se na takemle forumu ne smel posluziti Trumanovega zakona (ce jih ne mores prepricati, jih zmedi), to je pa prehuda omejitev.

Saj vem, da ga levicarji pogosto pihnemo, a na sreco so nasi ekscesi manj usmerjeni v nasilje, kot tisti ki jih prav tako pogosto zasledim z druge strani.

No, da bo moderator sit in mi celi, lahko samo povem, da dobronamerno kritiziram tako desnicarske kot levicarske zablode. Ena takih "desnicarskih" zablod je enotna davcna stopnja, ena takih "levicarskih" zablod je pa to, kar imamo zdaj.

Chavez je fajn primer zagnanega socialista, ampak kadar gre za "tradicijo" ga pa pihne.

jype ::

Mati> Ah Fidel, moj vodja. Razsvetli me...:-/

Ne morem, imperialisticne svinje so nam elektriko odklople :)

upirna ::

jype, ti si nasilen.












Verbalno.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Mati ::

Saj ne, da je nasiln. Je tipičen levičarski zablojen ekstremist.

Ponavadi tile obiskujejo gledališča in ostale kulturne dogodke s arabsko ruto okrog vratu...enostavno jih ne razumem.

Oxford ::

Saj ne, da je nasiln. Je tipičen levičarski zablojen ekstremist.

Kaj je po tvoje "levičarski ekstremist"?:\

Po moje v Sloveniji ni nihče (oz. majhna manjšina) tako zelo liberalen, da bi z razprtimi rokami sprejel Cigana ali Arabca za soseda. Toda za pravice teh skupnosti se pa marsikdo potegne - pri tem pa ni nujno, da se piše Hanžek.
Konec koncev, predstavljaj si sebe, ko se preseliš službeno v tujino - npr. v Jordanijo. Verjetno bi pričakoval vsaj malo razumevanja od ljudi v soseski? Verjetno bi rad, da ti pustijo vsaj malo kulturne svobode, mmmmkey?:\

Mati ::

Oxford, zabluzil si.

A je kdo rekel, da nimam razumevanja za tujce, ki pridejo sem delat ali pošteno živet? Dobrodošli so.
Ne bi pa jaz v Jordanijo šel, da se prijavim na socialno, se vsak dan pizdim zaradi svojih kršenih pravic, do brezposelnosti, do drugačnosti, do pravice govora (to je pljuvanje po Jordancih), do preživetja (beri kraja) itd...Da ne omenim pečenja ovc sredi Aman-a.
Mislim, da bi me hitro spokali v betonske škornje in vrgli v Jordan.

Ko se bodo pa naši cigojnerji začeli vesti kulturno in začeli spoštovati zakone, pa bodo tudi oni dobrodošli. Sedaj niso, no razen pri levičarjih, ki pa jih kljub temu nebi imeli za soseda. Naj jih ima kdo drug za soseda pravi Oxford...:D

Mati ::

Pa še nekaj Oxford. Povej ti meni kakšna huda krivica pa se godi našim ciganom za razliko od slovaških, madžarskih, romunskih, bolgarskih, srbskih, hrvaških...

Jim tukaj prste režemo, ko ukradejo kaj v trgovini?
So v podrejenem položaju pri dodeljevanju socialnih stanovanj?

Mislim, kaj bluzite...

Barakuda1 ::

Mati

Nekaj tvojih zadnjih prispevkov je skrajno žaljivih do romske skupnosti (pa tudi do sogovornikov).

V prihodnje bodo tvoji posti s takšno in podobno žaljivo vsebino brez pardona brisani, ti pa predlagan za kakšen globalni naziv.

Mati ::

Daj Barakuda ne seri. Kaj se tebi zdi tako zelo žaljivo?

Ker imam drugačen pogled od vsemogočnega moderatorja, pa bi me zdaj ti predlagal za naziv. Smešno.

Thomas ::

Kolikor je Barakuda1 slab debater, je toliko "strožji" moderator. BW ga mora miriti, hecno pa, da nikoli samo njega, ampak "umirite se vsi"!

Ne vem, zakaj na Slotechu ne bi veljalo, da kdor v temi debatira, je ne sme moderirati?! Če je dobro za Slashdot, bi bilo tudi za SLotech, mar ne?

Oxford ::

Mati - najbolje je bruhati ogenj naokoli in skakati offtopic (slovaški, madžarski in ostali Cigani itd.).
To menda nima nobene zveze s prepričanjem malo bolj razgledanih ljudi, da je vsekakor vredno dati Romom možnost za socializacijo. Seveda je enostavno soditi, ker se nisi rodil romski materi. Če bi se, ti bilo prekleto v interesu, da bi te širša družba sprejela medse.
In ne govori mi, da bi se v tem primeru TI osebno izognil socialni službi, jamral glede pravice do govora, kradel itd. Če si rojen v določenem okolju, se obnašaš tako kot so te naučili. Če pa si malo bolj bistre narave, se skušaš asimilirati, da bi se izognil takšnim, kot si TI Mati - takšnim, ki obsojajo, ker so se rodili enaki kot je večina v družbi.

Manjšina vedno nasanka - kar poglej na Koroško v Avstriji. So tam Slovenci tudi nepridipravi samo zato ker se borijo za svoje pravice? Za svoj jezik!!!!!????? Večina ni povsem prepričana o tem. Pa jim po naše kljub temu pripadajo določene pravice določene z ustavo ...

Oxford ::

Thomas - drugače misleče je potrebno na vsak način odstraniti, mar ne? Kako tipično za trenutne desničarske poglede v Sloveniji ... :\ :\

Thomas ::

> drugače misleče je potrebno na vsak način odstraniti, mar ne?

Z drugače mislečimi imamo dva postopka. Eden je njihova asimilacija, drug je naša asimilacija.

Kdor ima pač bolj prav, naj asimilira tistega, ki ima bolj narobe.

Primer:

Tisti, ki prenašajo pri seštevanju presežke enic, desetic itd. naprej, naj asimilirajo tiste, ki tega ne počno in seštevajo "po kitajsko".

Za vsako stvar je tako.

Kadar pa (še ni bilo) mogoče ugotoviti kdo ima prav, se z asimilacijo počaka do konca diskusijskega postopka.

Če potem tisti, ki je izgubil, ne gre za zmagovalcem ... je nespameten.

Mati ::

Poglej Oxford, resnično bi rad, da se cigani socializirajo, da postanejo koristni družbi, da se začnejo ukvarjati s čim drugim kot s kriminalom, vendar imam iz izkušenj tak feeling, da ne želijo.

Poglej, namesto da bi staro železo zbirali so nazadnje organizirano pobirali stare gume in zaračunavali polovico manj, kot Dinos. Za razliko od Dinosa jih niso okolju prijazno odstranili, pač pa naredili 30m kup, vse skupaj polili z bencinom in zažgali, le nekaj metrov stran od evroparka, kjer je tisti trenutek bilo več, kot 1000 ljudi!

Gasilci so komajda preprečili katastrofo.

Oxford ::

Thomas - če je po tvoje asimilacija moderatorjev na Slo-techu potrebna, potem nam bog pomagaj. Upam, da se načrti tega kalibra nikoli ne bodo uresničili. V nasprotnem primeru je najbolje, da Primož ukine Ložo in Probleme človeštva - pa se pogovarjajmo samo o megahercih, megabajtih, DDR-ih in modanju.

Mati - socializacija je pač stvar vzgoje oz. volje kot sem že napisal. Če si malo bolj bister, se boš prilagodil, če pa ne - si izzobčen. Upam, da se bodo Romi počasi naučili tega.


Eh, ne ljubi se mi več kregati ... Piece brothers. 8-)

Thomas ::

Asimiliramo debaterje. Moderatorji naj ne bi debatirali. Oni naj moderirajo in se tem v katerih moderirajo izogibajo.

Moderator naj takorekoč "nima mnenja" in ga zato ni kaj asimilirati.

OwcA ::

Načeloma se trudimo, da moderiranje in debatiranje v isti temi ne sovpada (za danega moderatorja).

Idealno bi seveda bilo, da bi bilo to dvoje povsem izključujoče, ampak vpričo trajanja nekaterih tem (dobesedno več let) glede na število moderatorjev, to žal ni povsem izvedljivo.

Konstruktivni predlogi so seveda vedno dobrodošli, ampak seveda v primerni temi (bodisi v oddelku Slotech, bodisi kot ZS s katerim izmed nas).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Barakuda1 ::

Kaj se tebi zdi tako zelo žaljivo?


Tole naprimer

Ko se bodo pa naši cigojnerji začeli vesti kulturno in začeli spoštovati zakone, pa bodo tudi oni dobrodošli. Sedaj niso, no razen pri levičarjih, ki pa jih kljub temu nebi imeli za soseda.

pa tole


Poglej Oxford, resnično bi rad, da se cigani socializirajo, da postanejo koristni družbi, da se začnejo ukvarjati s čim drugim kot s kriminalom, vendar imam iz izkušenj tak feeling, da ne želijo.



Lep primer sovražnega govora zoper manjšino.


Sam nekateri bi se še kar sprenevedali. Da bi to lažje počeli, je pa potrebno po moderatorjih pljuvat.
Sem že navajen;)

Ampak ob podobnihm "izpadih", ne bom več dolgo ostal samo pri opozorilu, po potrebi bom za koga zahteval tud naziv.

mashine ::

Sta dve empirično preverjeni teoriji, ki bi jih rad povdaril tako na hitro. Prvo je ti. self fulfiling prophecy, torej po domače npr. oče sinu stalno tumba da je kriminalec, bo to tudi postal, bolje rečeno se mu zveča možnost. In drugi je ti. teorija biciklista (avtoritarna osebnost), to bi lahko rekli da je značajska lastnost človeka, da se klanja pred močnejšimi in pod sabo tepta šibkejše. Prvo gre povezat z načinom življenja ciganov drudo pa s tistimi, ki se spraviljajo nadnje. In verjemite, da če obstaja kakšna skupina, ki je še bolj marginalizirana od ciganov, bodo prav oni tarča njihovih izpadov.

Se strinjam da moderatorstvo in debatiranje ne spadata skupaj, kakor ne komentira in daja replike kdor vodi kakšen parlament ali kaj takega tako da se ne vidi negovo mnenje saj v nasprotnem primeru zgubi videz nepristranskosti in kot s tem kredibilnost ko predsednik/moderator. Se zgodi nekaj takega kot v našem parlamentu, ko je Grims vodil sejo in komentiral govore. Verjetno se stinjate, da se je temu pametno izogniti.

Lahko noč in srečno.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ateisti in levičarji inteligentnejši od konservativcev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7313172 (11963) vasquez
»

Stanje političnega prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
924896 (3443) Thomas
»

To sem čakal! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
738114 (6290) donfilipo
»

Ičemo novinarje, pisce itd.

Oddelek: Loža
182555 (1767) hokuto
»

Volitve v ZDA

Oddelek: Problemi človeštva
492431 (1536) Barakuda1

Več podobnih tem