» »

Modri adsl in dlančnik

Modri adsl in dlančnik

migi ::

Mogoče kdo ve, kako nastaviti dlančnik AXIM 50v ali kateri drugi, da bi z njim lahko brskal po netu. Imam siolov modri paket -SAGEM- z vstavljeno brezžično PCMCIA kartico. Prenosnik mi brezžično dela brez problema. Tudi dlančnik mi mrežo spozna,se poveže, brskati pa ne morem.

ToniT ::

Probaj ročno vnesti gateway in dns strežnike.

wungad ::

Ce imas Sagem verzijo 6.19 ali starejso, bos moral na dlancniku se vedno vzpostaviti PPPOE povezavo s SiOL-om. Torej kreirati povezao, vpisati username in pass, ter se povezati.
Ce imas verzijo 7.xx, potem je Sagem ze nadgrajen v router. V tem primeru se povezi na sagema in pod internet accesss vpisi user pass (in stisni start), pri dlancniku pa samo nastavi IP in DNS streznike.
.

migi ::

Z vpisovanjem DNS in Gatway-a sem probal pa ne gre. Kako pa sploh lahko na dlančniku vzpostavim PPPOE povezavo? Ko hočem narediti povezavo mi ponuja samo povezavo preko Com1 ali bluetooth-a ali modema. Kje vidim kakšno verzijo Sagema imam?

wungad ::

- poveži se na Sagema (http://192.168.2.1) -> če ne gre, ga najprej resetiraj
- klikni "Quick status" in poišči "Application version" al neki podobnega (ena dolga cifra).
- če je vmes 6.19 potem imaš staro verzijo
- pošlji mail na info@siol.net in vpiši svoj username, da ti nadgradijo modem
- ko bo modem nadgrajen, greš nazaj na Sagema in pod "Internet access" vpišeš user/pass

Pomojm bo to najboljša rešitev, če dlačnik nima pppoe klienta.
.

migi ::

Pogledal sem v nastavitve in nikjer sedmice vmes samo 5.32.611 . Napisam sem jim sporočilo. Upam, da ne traja predolgo. PPPoE klienta pa dlančnik nima. Zaenkrat hvala. Če mi bo uspelo sporočim.

wungad ::

6.11 imas verzijo.
Nova bo 7.23, ce se ne motim.
.

Calligula ::

Nabavi USB kljucek za Bluetooth (cca 4 jurje) pa bos brez tezav preko Active synca sinhroniziral, surfal po netu,..

migi ::

Evo. Siol mi je nadgradil ADSL modem. Kaj sedaj? Je dovolj da vpišem username in pasword ali je potrebno nastaviti še kaj drugega. Katero mrežno kartico je potrebno nastaviti na dlančniku? Je potrebno vpisati IP,, GNS in gatway?

wungad ::

V Sagem vpisi user/pass in klikni start, na dlancniku si nastavi IP, gateway in DSN streznike. To je cisto vse kar potrebujes sedaj.
.

migi ::

Ne dela. Probal sem vse živo.

bradek ::

Zivjo.

Situacija je taka.

Za deljenje interneta znotraj mreze potrebujes router. Ce zna tvoj Sagem routat promet potem ga skonfiguriraj (nastavi u/p, nastavi interni ip, skonfiguriraj servise) ter nastavi vsem odjemalcem v mrezi ki zelijo dostopati do interneta sledece:
- gateway: ip od routerja
- dns: ip od routerja (ce podpira) ali 193.189.160.11 in 12 (siolovi dns serverji)

Potem bo zadeva delovala.

Ce tvoj Sagem ni router ti pa predlagam da si omislis router (za SOHO uporabnike jih dobis ze od 10-15k SIT in naprej) in skonfiguriras NAT za celotno mrezo (odpade potreba bo vzpostavljanju pppoe povezave med racunalnikom/dlancnikom/laptopom in siolom ampak racunalnik/dlancnik/laptop dostopa do routerja, router pa skrbi za povezavo do siola in prenasa promet med omrezjema).

Osebno se nisem videl dlancnika ki bi bil sposoben vzpostavit (dialat) pppoe povezavo in kot vem ga tudi ni. Mogoce se da funkcionalnost dobiti z nalaganjem kaksnega softvera ampak jaz ga med mojim brskanjem po forumih se nisem opazil.


lp
MM

p.s.: Ravno tak dlancnik sem prodal nekaj tednov nazaj in kupec mi je postavil isto vprasanje glede pppoe povezave. Imas morda moj dlancnik? ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

migi ::

Ja. Sagemov modem so mi nadgradili na verzijo 7.23 in dela kot ruter. Dlančnik se mi poveže vendar brskati ne morem. Tudi NEO wlan ne dela. Sem probal v mestu. Signal dobim, se poveže a brskljalnik ne dela. Nevem kaj bi lahko še bilo. Kateri adapter mora bit nastavljen?(NE2000, Dell Axim X50 Wlan Wireless, Ndiswan, L2tp ...?

migi ::

Rešil problem!!!

Hvala za pomoč.

bradek ::

Kje je bil problem?

migi ::



Power save mode sem imel nastavljen na AVTO. In to tako upočasni povezavo, da do nje sploh ne pride tudi če čakaš 10 minut. Ko sem jo izklopil je net oživel. Ni pa mi treba nastavljati nobenih IP, DNS in Gateway-ev. Dela brez problema tudi brez teh nastavitev, kar je nekje logično.
Pomoč sem našel na tej strani.

http://wifi.aximsite.com/axim-03se.html...

Drugače nevem če bi mi to sploh prišlo na misel.:D :D :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375370 (4874) BorutK-73
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951915 (23665) simone
»

Sinope 568 in wireless

Oddelek: Pomoč in nasveti
2147749 (25171) Spajky
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543897 (19437) imallears
»

Težave pri menjavi SiOL modema?

Oddelek: Omrežja in internet
132253 (1881) kriko1

Več podobnih tem