» »

Kje kupiti v TUJINI (pri nas se ne dobi vsaj 3 mesece)

Kje kupiti v TUJINI (pri nas se ne dobi vsaj 3 mesece)

Devil The Kidd ::

Pozdravljeni!

Po dolgem času spet jst težim Glavno stvar je v tem, da ni nikjer v sloveniji mogoče kupiti naslednjih LCD zaslončkov z oznakama PVC160203P in cmc216x04.
Katerega bi uzel je čisto vseeno. Gledal sem po googlu, da bi kje naroču iz tujine, spraševal sem dosti po sloveniji, vendar jih ne dobim. Rabu bi predvsem eno čimbližnjo trgovino z elektroniko, kjer bi tale 2 lcdjčka lahko prek spleta naroču in plačal minimalno poštnino.
Zakaj prav tale dva. Na faksu programiramo ARM čipovje in brez zaslončka si dosti ne moreš pomagat. Sicer je zaslončke naročil že faks, vendar naj bi bli v sloveniji komaj čez 3 mesece, takrat pa bo izpit že mimo, drugače pa bolj mene firbec matra...

Upam, da bom dobu kkšno uporabno informacijo.

Lep pozdrav


The Kidd
So ljudje z bolečino u križu in smo ljudje, ki nosimo BATODISK!

Azrael ::

Nekateri uporabniki na forumu hvalijo Radio Kalika (v Trstu), vendar lastnih izkušenj s to trgovino nimam.

Druga bolj tvegana možnost je e-bay uk in de
Nekoč je bil Slo-tech.

neoto ::

Zakaj pa navadni 16x4 LCD ne bi bil v redu? So se spomnili na faksu in kakšnega čisto nestandardnega uporabili? Dvomim...
Takšen zaslonček stane dobra 2 jurja, tako da če ga kupiš in ne bo delal, ne bo ravno konec sveta...

BluPhenix ::

Na katerem faksu pa programirate ARM procesorje?

Sicer pa kaj imata ta dva zaslona posebnega, se nebi dalo uporabiti katerekoli 2x16 oz 4x20?

Drugače sem pa našel tole temo

Lahko bi vsaj uporabil iskanje

Dodatek: sem malo pogledal ta dva LCDja in sta taka kot vsi ostali. Kupi prvega, ki ga najdeš. In drugič malo preišči stvari, sej ni tako težko, tudi če si na faksu to nebi smel biti problem.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

neoto ::

1. letniki na FE UNI programirajo ARM-je...
Sem pogledal malo datasheet od tele razvojne plošče, ki jo uporabljajo, in ima čisto standarden razpored pinov. Na domači strani računalništva sicer nekaj piše, da je potrebno za popravek kontrasta prilotat en upor, mogoče pa bo delalo tudi brez.

BluPhenix ::

Kaj to Lj UNI? No, super da se kaj spreminja, žalost je, da smo morali mi pred 1 letomv 5. letniku programirati motorolo hc11. Sej nimam nič proti mikrokontrolerju, sej je fanj, vendar tista razvojna ploščica ni.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

stromar ::

Azrael: druga trgovina, sicer manjsa pa je Kalcic. Meni je bolj vsec kot RK, zato, ker je pred trgovino parkirisce, prodajalci so bolj prijazni, ni guzve, pa tudi cene so nekoliko nizje kot v RK.

V IC imajo na spletni trgovini te LCD-je. Prejsnji teden sem bil pri njih, pa nimajo zaloge. Rabim tudi jaz prav tako za fax

Lp

BluPhenix ::

Pa prav nočete slišati. To so čisto obični 16x2 LCDji. V HTE jih imajo sigurno, v IC bi tudi morali, pač je drugi proizvajalec, ampak to ni nikakršen problem. Če jih že nimajo, jih verjetno ne bo treba čakati več kot 14 dni.

Glede Kalčiča. Hmm ne vem če so bolj prijazni, oz. jaz še nikoli nisem naletel na neprijaznost v RK. Sem pa dobil občutek da so pri Kalčiču malo večji banditi.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

stromar ::

Glede kalcica in RK: Po dvakrat sem bil v vsaki trgovini in dobil tak obcutek. V RK je bila obakrat guzva, v Kalcicu pa ni bilo v trgovini nikogar.

V IC prejsnji teden nioso imeli prav nobenega displaya 16x2. V hte sem prejsnji teden gledal po spletni trgovini, pa tudi nisem nic nasel

Lp

BluPhenix ::

Te spletne trgovine naših uvoznikov komponent so bolj kar so. Raje pokliči, med drugim imajo navadno zelo čudno iskanje.

Za HTE, se moraš recimo kar malo namučit za dobiti tole.

Jaz sem zadnjič kupil atale DEM LCD in dela čisto uredu, je tudi enako kot ta dva, ki so ju navedli.


SIcer sem pa pogledal malo ta page od Fajfarja, no vsaj nekaj da se premika. Zanima me, koliko stane tale razvojna ploščica? Mogoče bi delal diplomo na temu.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

neoto ::

Glede na to, da ima večina LCD-jev isto strukturo notranjega pomnilnika, lahko uporabiš 16x2 ali 20x2, z nekaj spremembami v io.c datoteki pa bi moral usposobiti tudi 16x4 ali 20x4 LCD-je!

_pobesneli_ ::

če res ne mores nikjer dobit bo okoli prvega maja sejem elektronike v pordenone :)tam dobis to za par euru...sicer pa na tisto vezje paše vsak ekran z hitachi čipom..ekrančke z PVC oznako l100% lahko kupis v IC elektroniki.sm ga kupu jaz pred letom :)
Gregor

stromar ::

Vezje stane 9K sit. Ga sofinancira fakulteta, tako, da lahko vezje kupis samo enkrat (obkljukaj tvojo vpisno st. na seznamu)

V IC dobijo LCD-je konec meseca - sem danes poklical

Od HTE me je odvrnila 2x visja cena LCD kot v IC. Se pa mi ne mudi, ker do konca meseca se itak nimam casa ukvarjat z vezjem

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stromar ()

zlabo ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlabo ()

BluPhenix ::

U 9k to je še bolj poceni kot tisto zmene od motorole. Ampak zame itak verjetno nebi prišel popust v poštev, ker sem že absolvent. No bomo povprašali kaj, hvala.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

stromar ::

V zgornjem postu sem napisal
(obkljukaj tvojo vpisno st. na seznamu)


EDIT (sem pisal na tipkovnici, kjer je "o" slabo prijel):
obkljukajo tvojo vpisno st. na seznamu

Lp

BluPhenix ::

Ja sem veidel, ampak glede na to, da sem absolvent že skoraj 2 leti pravim, da mi mogoče ne bo uspelo dobiti popusta. Čeprav bi v primeru da delam diplomo mogoče celo uspelo. Bo treba kaj do Puhana!
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

_pobesneli_ ::

jaz bom dal gor kar 4X16 ker ga mam ravno doma..sam moram še poizvedet če treba kaj spremembe v programu samem:)
Gregor

VolkD ::

Posebnost teh dveh LCDjev je da je razpored nožic na levi strani in ne na desni, kot pri vseh ostalih. Električno pa so vsi enaki.
Imam nekaj LCD-jev, ki preizkušeno delijejo z ŠARM. Žal nimajo osvetlitve.

BluPhenix ::

a?

Hm zgleda da res, namesto da bi imeli header Desno zgoraj ga imajo levo SPODAJ (ne samo levo). So obrnjeni na glavo, zanimivo. Prvič vidim, bomo vzeli na znanje.

Sicer pa še vedno se da priklopiti "normalen" LCD, le podaljšek si narediš, če ga rabiš tako nujno. Zakaj pa so se odločili za tak display mi ni najbolj jasno.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

VolkD ::

Torej imam 6 takih LCD-jev. Žal brez osvetlitve, a kljub temu z primernim kontrastom. Lahko kakega odstopim, če se komu hudo mudi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zrealizirati preprost projekt

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
212984 (2359) SkIDiver
»

lcd zaslonček (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
25124061 (14321) Mazo
»

LCD display

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221956 (1479) HardwareMaster
»

LCD ekrancek

Oddelek: Strojna oprema
301707 (1154) Red_Mamba
»

LCD zaslonček in ČRKE!!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
172738 (2335) sonyboy

Več podobnih tem