» »

Tezave z porti pri sagem f@st 3344

Tezave z porti pri sagem f@st 3344

plavi20 ::

Zivjo mam tezave z odperanjem portov z sagem f@st 3344!Na emule se sploh ne morm povezat ker imam lowID!Prosim ce mi pomagate!
Hvala

harvey ::

Kolikor sem govoril pred kratkim z 080 1000 sagem f@st 3344 nima še nadgrajenega firmwareja, da bi ga uporabljal lahko kot usmerjevalnik. Se pa zadeva testira, tako mi je bilo rečeno in da bomo uporabniki o tej možnosti nastavitve podbrobno obveščeni. Na modemu zaenkrat nimaš kaj prčkat s porti.

Tako da je verjetno vzrok za tvoj low id kak programski požarni zid (npr. windows firewall), samo ugibam, ker nisi ničesar povedal, kako imaš uštimano povezavo, kateri OS, usmerjevalnik...

damko ::

Če imaš nadgrajenega Sagema, da dela kot router (če ne pošlji mail na info@siol.net), se zadeva naštima pod Advaced/Lan servers - primer za eMule:

Name------Activated-Protocol-Port_from---Port_To--Local_IP_address-Interface_Name
*********************************************************************************
eMuleTcp--Yes-------TCP------4462--------4662-----192.168.2.x-------ppp0
eMuleUdp--Yes-------UDP------4472--------4672-----192.168.2.x-------ppp0
AllPorts--No--------TCP------1-----------65535----192.168.2.x-------ppp0
AllPorts--No--------TCP------1-----------65535----192.168.2.x-------ppp0

Men zadeva deluje brezhibno, vendar Sagema ne uporabljam kot glavni router (vsi porti FWjani na interni router, firewall je disablan). Stvar dela kot treba.

Edino moti me, da ne da naštimat sagema, da bi deloval kot transparenten DSL bridge (layer 2), tako da bi internemu routerju prek DHCP priredil kar zunajji WAN IP (sedaj ga ne, potreben je dvojni NAT). Verjetno se da stvar naštimat, če bi poznal root account od Sagema. SiOL ga žal noče razkrit...

Lp

plavi20 ::

Hvala na vase odgovre:)

Vendar sm ze vse to probal naredit razen tiste nadgradnje na modemu.A za to kej na siolu racunajo?

Modm je vezan na dva racunalnika moj je vezan na stranski vhot ETH1 drugi pa na zadnji vhod ETH1Kupil sm siolov modri paket in imam povezavo
100Mbps.Pozarni program je SP2 in kaspersky Prsonal pro.Oba racunalnika imata imata windowse XP.
To pa mi emule sporoci na testerju za porte pri obeh!!!

Starting TCP connection test...
TCP test failed! UDP test will not be performed.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372341458 (41914) ignats
»

AOE 2 in t2 vprašanje

92313 (2010) kaktuss123
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544094 (19634) imallears
»

Problem s povezao med Sagemom 3344 in računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
6610 (571) Robstr
»

Problem igranja CS preko ruterja

Oddelek: Pomoč in nasveti
111620 (1453) mymoon

Več podobnih tem