» »

Western digital diski

Western digital diski

ian wolf ::

Veliko se je razpravljalo o IBM in Maxtorjevih diskih, kaj pa Western digital ? Imam WD 200 BB disk, ki je precej hiter vendar tudi dokaj glasen (moti me škrtanje ob nalaganju predvsem grafičnih datotek). Imate kakšne izkušnje s temi diski ? Kakšne probleme z njimi ? Nekateri pravijo, da so Maxtorji zelo tihi, IBMi spet ne. Je mogoče, da je samo moj WD tako glasen ?

Hvala !!!
Errare humanum est...

OZZY ::

dej probaj ga amlo bolj prišraufat. Moj je bil kar glasen (seagate 7200rpm) pol pa ko sem ga malo bolj privijači :) je bil tišji.
Go with the flow.

Boky ::

Imam 1.2Gb 1.6GB 30Gb in 60gb@7200. Vsi delajo brez problema, le ta zadnji se malce bolj greje.
Ni ravno najtisji(60Gb), ampak kar se mene tice tudi preglasen ni. Ce hoces tih disk nabavi Maxtorja. Par dni sem testiral maxtorja 40Gb@5400. Disk je bil izredno tih in tudi grel se je skoraj nic.

Mercier ::

Vsi moji do sedaj so WD in sem zadovoljen. Za glasnost ti ne morem reči nič pametnega, mene pač disk še ni motil (pa tudi ne slišim od raznoraznih ventilatorjev;(). Pa saj se oglaša le tu in tam, je to res problem?

Tr0n ::

Eni pravijo, da so IBM diski najboljsi. Spet drugi, da so to Seagate. Za mene so najboljsi diski Western Digital. Sem dal skozi ze ene 5+ WD diskov in vsi so in se danes delajo bp. Glasni pa niso nic kaj bolj, kot diski drugih firm.

tejo ::

Jest sem imel WD 4.3 GB, pa se mi ni zdel nič glasnejši od Seagate 3.2 GB. Zdaj pa imam v kišti Seagate 13 GB in še en Seagate 30 GB, pa se mi sploh ne zdita glasna!

cyber ::

Jaz imam dva wd 20, ter 40 G oba 7200 rpm ata 100 pa ti povem da ju sploh ne slišiš, kakšno škrtanje neki, prijatelj se je čudil kako se ga sploh ne sliš, če neb gledal na lučko bi pomislil, da ju nimam, sicer pa še lučka utripa bolj bežno.
Tko da bi res rad videl tvoj wd ker wd so znani po tihem ter hitrem delovanju res pa de se grejejo mal bolj zato moraš imet nameščene dodatne ventilatorje za diske.
In če ti škrta potem ziher nekaj ni vredi z njim.

JXS ::

he, sam sem lastnik WD 8.4Gb 5400, in stvar sicer dela ok pod platami ki niso od vie, točneje via kt133/133a, ko pride ta disk pod te plate se če je master, nanj ne da install nobenega OSa!!! no ce disk slave stavar dela ok pod OS win 9x pod win2k/xp pa se začnejo hudi problemi o katerih rajši nebi govoru.:'(

Maximus ::

Mam WD iz družine Caviar 850 MB že pet let (pet let stara kišta) in ni blo še nobenih problemov. Je rahlo glasen če se ful bere oz. snema na disk.

LP:D

tha_man ::

Imam WD Cavirar 10G@5400, pa je bistveno tišji kot stari IBM 1.7G. Menda so najtišji diski novi Seagate Baracuda IV (7200 rpm), pri katerih se menda sploh ne sliši vrtenja, samo malo je slišat škrtanje. Drugače pa zadnja serija Maxtorjev na 5400 rpm.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Trancedeejay ::

Men je tut dost disk skrtal od WD-ja, pol je dal pa brat gumo(pomoje da od zracnice) med disk in med ohisje(tam kjer se prsravfa) in dela velik tisje
Music is the key

Yohan del Sud ::

Zamenjal IBM za WD-je. Zaenkrat brez slabih izkušenj, tih, zanesljiv, hiter, samo greje se ko pes. :|

Tr0n ::

Saj vsi HDji nad 40 GB se grejejo. Zato pa priporocajo ventilatorcek za disk.

Boky ::

Maxtro 40Gb@5400 se precej manj greje od konkurence. Na xbitlabs je na koncu primejrave diskov izmerjena tudi temperatura.

Muflon1 ::

mel sem WD 10GB zdej mam WD 40GB 7200 tiho in zaneslivo je njihovo geslo!:D
Stran za ljubitelje skuterjev http://runnerklub.20m.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939304 (6259) dela
»

tih disk. maxtor, seagate?

Oddelek: Kaj kupiti
191339 (1023) tigrr
»

Tihi diski?

Oddelek: Strojna oprema
381939 (1296) burekar
»

Lastniki Maxtorjev

Oddelek: Kaj kupiti
221455 (996) tec
»

kateri disk kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
483166 (2358) MadMax

Več podobnih tem