» »

kateri disk kupiti

kateri disk kupiti

IStalinI ::

kupiti nameravam nov disk, pa ne vem katerega. nisem ravno zahteven uporabnik, zato potrebujem okrog 20-30 GB.
cena: 30.000-35.000 SIT.
prosim ce mi pomagate pri izbiri :)!
The answer is 42... What is the question?

Vegetto ::

pozdravljen-IBM 40GB 7200 ATA100 pride okoli 37 kSit. upam da sem pomagal.lp

ChiefThunder ::

svetujem ti isti disk kot Vegetto, ibmov IC...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

chucki ::

enako.....IC!!!!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Maxtor ::

Če želiš imeti tihi disk, vzami MAXTOR-ja z 7200 obrati, pa bo. O IBM-ih pa si preberi par člankov, pa boš videl da so najslabša serija diskov nasloh. Tudi sam sem ga imel, pa mi je škrtal in sem ga zamenjal za maxtorja. Razlika je očitna.

LP

danielka84 ::

rednex prov imaš!
Kolega ima tudi IBM 40G IC35, in ta disk je ful glasen (pa ne škrtanje, ampak vrtenje) proti Maxtorju, glede hitrosti pa je IBM na vrhu!
Samo mam rajš za odtenek počasnejšega in skoraj neslišnega, tak da raje vzem MAXTORja!

lp

OldSkul ::

Imam Maxtorja in vam povem da je disk neslišen in dober tako da kar pej pa tega kup.Z IBm diski je preveč napak!

Neo32 ::

IBM sux, samo ne kupit IBM, ker sem prebral neomejeno velik clankov o IBM diskih ki skrtajo pa te zadeve. Jest mam IBM DTLA 30GB pa suxa na veliko in sm se najbl zajebal k sm tega kupu. Raj si kup Maxtorja je bolsi al pa SeaGate-a, samo IBM-a ne!!!

Binji ::

NE Seagatea! Crkavajo se bolj kot IBM. Jst mam Quantuma pa dela ko rwzca na sunci.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

CCD ::

Quantumi so dovolj dobri, če hitrost ni najpomembnejša. Imam 5400 rpm model in ga sploh ne slišim (hm, je pa res da ga tistih 6 ventov verjetno preglasi:D).
Sicer pa so mislim da od avgusta letos Quantumi pod Maxtorjem.

Han ::

Kako očitna je razlika v glasnosti med Maxtorjem in IBM (75 in 60GXP serijo)?

Doma imam trenutno dva IBM-a, enega DTLA (75GXP) in enega IC30 (60GXP). Oba sta neznosno glasna, saj je v enem ohišju tihi Enermaxov napajalnik in Celeron procesor, v drugem pa prav tako relativno tih napajalnik in Athlon s tihim Zalmanovim hladilnikom. Če med delom ugasnem disk (disk se npr.izklopi po nekaj minutah mirovanja ali pa izberem "Stand by" način), je to pravi balzam za ušesa!

Kako je torej s temi Maxtorji? Se res tako pozna? Je razlika v glasnosti med Maxtorjem, ki se vrti s 7200 obrati in tistim na 5400?

Kdaj pride k nam novi "neslišni" Seagate s "tekočimi" ležaji?

MadMax ::

Neo32: dobrodosel na Zemlji!
Ocitno si bil dalj casa odsoten, zato naj ti na kratko napisem zadevo, ki jo civkajo pernati mladici takoj, ko se zvalijo iz jajca namesto "mama":
Dejstvo je, da ga je IBM z DTLA serijo posral.

Pa tudi Mercedes ga je posral s taprvim Ajem (morda si bil se na Zemlji, ko so delali "losov test" in se je A prevrnil.
In zato so vsi mercedezi bullshit al kaj???

Dej se polij z mrzlo vodo, pa pol spet sedi za racunalnik...


Timotej: imam IBM IC35 dobrega pol leta in dela kot swiss-clock. Prej sem mel pa Quantuma (no, se ga imam..), pa tut ni blo nobenih blemov.

Aja: a pol je Quantum tut sranje, ko so jim vsi Bigfooti pocrkali???
(ah, saj vas vecina sploh ne ve, kaj je Quantum BigFoot)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Maxtor ::

Zdaj pa konec debate. Tu je povzetek: Če želiš skoraj neslišen disk, vzami Maxtorja, če želiš malenkost hitrejši disk, vzami IBM-a. Dejstvo je, da z Maxtorji ni problemov, ki bi izstopali od povprečja, z IBM - i pa so blazni problemi, saj je število reklamacij preseglo rekord, ki ga je imel (uganite kdo) prav tako IBM s serijo 1,7GB diski pred nekaj leti. Tistim ki IBM ne dela problemov, še ne pomeni da je njihov disk v redu. Naj ga da na drugo plato, ali samo zamenja master/slave, ali kabel, pa bo tako veselo začel škrtat, da bo veselje. Seveda pa je odločitev na strani posameznika. Jaz sem imel IBM DTLA 20GB, pa je šel rakom žvižgat takoj, ko sem ga prvič malo bolj obremenil. Sedaj imam Maxtorja serije VL 40 - 20GB, pa lahko samo rečem, da med tema dvema diskoma ni primerjave. LP

Neo32 ::

MadMax: "IBM je namreč naredil napako ter opustil uveljavljanje garancij za ta model." - a ti je mogoce kaj znano to? Seveda ti je to si lahko prebral kaksen teden nazaj na Slo-Techu. In glede Marcedesov, Marc. ni naredil tako hude napake s serijo A, ker je ko so jo dali na testiranje in se je prevrnila to napako nemudoma odpravil ni pa prenehal izdelovati serije A in svoje kupce nabil na kurac tako kot jih je IBM. Pa ne se obnasat tko k da si sam ti na svetu pa da si najbl pametn clovk, ker iz tvojega komentarja sklepam da nisi star 30 let ampak veliko manj, vsaj sklepam to po tvojem arogantnem komentarju.

Rednex: Popolnoma se strinjam s tabo, tukaj je vsak povedal svoje mnenje kaj misli o diskih, se vedno pa bo to odlocitev Timoteja sej ma on dnar da bo kupu disk ne pa mi, tko da Timotej slisal si mnenja odloci se sam!


Mess with the best, die like the rest!

Loki ::

poj pa verjetn tut ves, da so ibm dtla 45gb neverjetno radi crkavali na enih dolocenih platah (abit kt7a).

Za IBM se da dobit en poseben programcek na ibm.com, s katerim lahko utisas disk (na racun hitrosti).
To je blo dost cajta nazaj aktualno tut na slo-techu in v zvezi s tem je folk porocal, da dela ta proggy cudeze.
I left my wallet in El Segundo

MadMax ::

Neo32: Opustil uvelj. garancije?
Zakaj pa jih potem pri JAE se kar zamenjujejo???

Kar pa se Maxtorja tice: pred 3 leti smo jih vgradili v 25 PCjev za eno firmo-in lej ga zlomka, danes jih dela le se 1/3....

Pa pred slabimi 2 leti WD-se pomnite tovarisi? Ko so pocrkali kot popipsane muhe?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

sinko999 ::

Kupi Maxtorja 40G , glede IBM-a ce hoces ti lahko osebno predstavim 4 ljudi ki so jim v roku 7 mesecev crknili 6 IBM diskov serija dtla. Vsi ti diski imajo elektroniko za en kurac . Najprej zacne javljati I/O errorje ali pa kar naenkrat crknejo.

LP
Ni? ni ve?no !

Maxtor ::

MadMax: Po treh letim boš lahko poročal, kako je z IBM-i. Sicer pa vem, da je imala ena firma v vseh PC-jih IBM 1,7GB diske, pa po ENEM LETU ni deloval NITI EDEN !!!. Pa še nekaj. 3 leta starih Maxtorjev ne moreš primerjati s sedanjimi. Tudi meni je Maxtor zajebaval, bil pa je tudi zelo glasen. Vendar pa je Maxtor vložil v razvoj precej več denarja kot katerakoli druga firma, tako da med starimi in novimi Maxtorji ni primerjave, med starimi in novimi IBM-i pa je neverjetna podobnost. Izjema so IBM DPTA diski, ki delajo res dobro in brez problemov. Kaj se pa tiče garancije. IBM ne prizna garancije, če disk na Soltec plošči ne škrta, to pa itak nobeden ne. Če trgovina vzame nazaj disk in ga IBM zavrne, češ da je z njim vse OK, ga pač prodajo kot novega naprej. A misliš da se pri JAE kaj sekirajo, glede diskov. Disk, ki na eni plati škrta, bo na neki drugi plati sigurno deloval normalno. Taka pač ta IBM DTLA serija je.

Roberto: Disk že lahko utišaš, to pa še ne pomeni da disk neha škrtat. Sicer pa za Maxtorja tudi obstaja podoben program, vendar nima pomena, saj je disk itak čisto tiho.

Kaj se pa tiče A klase Mercedesa: marsikateri avto se prevrne še mnogo hitreje, samo ker je to pač bil mercedes, je bilo na ta račun toliko buma, da je mercedes začel vgrajevati v avte nevem koliko elektronike za uravnavanje podvozja, kljub temu, da mu to ne bi bilo potrebno. Naj naredi kdo losov test s Matizem, ali Lupo-m, pa bo videl.

LP

Boky ::

Dejstvo je, da ima vsaka firma obcasno kako slabo serijo diskov. IBM-ova serija 75 GXP je zgleda ena takih serij. Na www.storagereview.com je Reliability Database v katero lahko vsak, ki se registrira(registracija je brezplacna) vpise svoje iskusnje z diskom in bazo tudi pregleduje. Skoraj 50% IBM-ov serije 75 GXP vnesenih v to bazo je umrlo, tako da nekaj definitovno ni vredu. Eni pravojo da so abitove plate drugi da je HPT-jev kontroler.... dudeX je opazil, da se mu je IBM zacel cudno obnasta, ko je zamenjal napajalnik. Ce je dal nazaj starega so tezeve izginile.
No kakorkoli jaz ti trenutno IBM-a odsvetujem.
Po moje se ti splaca pogledat Maxtorja 40Gb@5400. Pred par tedni sem ga malce potestiral.
Disk je izredno tih. Ceprav sem ga imel prakticno pred usesom, vrtenja prakticno ne slisis. Tudi ko sem golden orba na kratko ustavil, je vse kar sem slisal bilo spinanje WD-ja 30Gb@5400(ki je btw tudi precej tih).
Ko sem disk presikusil z HD-tach-om sem bil malce razocaran nad dostopnim casom, ki je znasal cca 19.5ms. Potem se ugotovil, da je disk po defaultu nastavljen na tiho delovanje, na racun katerega trpi malce dostopni cas. Ko sem to izklopil je dostopni cas padel na 16.5, kar se vedno ni za dol past ampak nekaj bolse pa je. Glasnost diska se je mogoce malce dvignila pri premikanju glav, ampak se vedno je bil tisji od mojega WD-ja (kaj je to glasno sem slisla pri kolegu, ko sem preiskusil njegovega IBM-a 30Gb gxp, ki btw zaenkrat brez problema dela na abit kt7 raid. Je pa prikloplen na sistemski kontroler in ne HPT-ja).
Prenos je bil nekje med 34MB/s(zacetek) in 20 MB/s(konec), povprecno 28 MB/s (izmerjeno z HD-tach-om), kar se mi zdi precej vredu. Sicer pa so ta in se 5 drugih diskov testirali na xbitlabs. Maxtor je iz tega testa prisel kot zmagovalec.
Maxtor se med vsemi diski tudi najmanj greje, kar je sigurno velik plus.
Pri jae-tu ga dobis za cca 28ksit z davkom, kar se mi zdi tudi precej dobra cena.
Ker trenutno tudi sam kupujem disk, bom verjetno kar tega Maxtorja vzel, ceprav sem razmislajl tudi o WD-ju 40Gb@5400, ki ima malce bolsi dostopni cas in tudi v v zadnjem Monitorju, kjer so tudi testirali diske, se je bolse odrezal kot Maxtor. Vendar bi ga dobil komaj naslednji ponedeljek, je malce drazji in tudi greje se bol, tako da bo verjetno kar Maxtor padel.
Se opravicujem za malce dalsi post, ampak upam da bo kaj pomagalo. ;)

p.s. Za Matiza ne vem ampak Lupota kar tako ne bos prevrnil. Losov test baje brez problemov prestane celo hrosc(1-ka). :))

MadMax ::

rednex: ja, in ce bi slo za Samsung diske, tudi ne bi bil tak BUM, kot je ratal zato, ker ga je posral IBM, a ne???
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Neo32 ::

Pa kva je s tabo Madmax, a si custveno navezan na IBM diske al kva??? Al ti mogoce ni sprejemljivo dejstvo da IBM vcasih tudi malo zajebe??

MadMax ::

Neo: IBM ga ni malo zajebal, ampak ZELO, in tu mislim, da nima smisla dalje debatirat.

Ne zdi pa se mi prav, da na osnovi ene serije pljuvas vsepovprek po dolgem in pocez prek katerekoli firme (trenutno je to pac IBM)!

Ampak ko si ze tako nastrojen, daj mi prosim, povej za samo eno firmo, ki ji v recimo 20 letih obstoja se ni uspelo zajebat niti ene stvari?

3/4 PCjev ima IBM diske, ostala 1/4 pa se dalje deli na Quantum, WD, Seagate, Maxtor, Samsung, Fujitsu,....
Kaksna je verjetnost, da bos konkretno slisal za 10 crknjenih Maxtorjev? Majhna v primerjavi z IBM.

IC35 serija je na trziscu slabega pol leta, pa mi povej, koliko jih ima tezave? DTLA je v takem casu bil ze zelo poznan po "ribanju korenckov".

In ne, nisem navezan na IBM. Osebno (in sluzbeno) imam pac ravno z IBM diskovji najmanj problemov.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Neo32 ::

Bla bla bla, bla! The point is???

IBM SUX BIG TIME!!!

Samo nekaj sva izpustila in to je da je moje mnenej samo moje mnenje in jest luhko dam kakrsne koli mnenja, pa kaj, sem jih dal pa nime zato treba tukej ucit, tipcek je pac prosu za mnenje pa sem mu ga dal ane. Luhko bi cist normaln se ti dal mnenje pa je an, ne pa da nardis 5 vrstic enih glupih for( ce sm padu na glavo a take) preden sploh zacnes razpravo.

BTW: Sploh nisem nastrojen, ker se mi ne da bit!

Paramedic ::

To, da je 50% diskov vpisanih bilo IBM-ovih, je pa zato, ker so najbolj popularni in prodajani. Zame je IBM še vedno najboljša firma za diske. Tisto, da je ena serija bla zanič pa : tudi najboljšim se zgodi. Sej zdej majo pa spet najboljše/najhitrejše diske (od tiste serije naprej).
End transmission.

Han ::

Uspelo mi je zamenjati 40 GB IBM (60GXP oz. IC30 serija) za enako velikega Maxtorja DiamondMax Plus 60, katerega plošče se prav tako vrtijo na 7200 obratih.

Razlika je res ogromna, saj se Maxtorja praktično ne sliši.

Toliko še z moje strani. :)

HEKO ::

Neo32 --->IMB SUX BIG TIME? Kaj te s tabo je?! Si res taki froc, da ne kapirapš tega, da se je IBMu pač nasmehnila nesreča...in je kar je. NOVI IMB diski, delajo perfektni/tiho...Res,d a je Maxtor še vedno tišji, AMPAK JE DOOSTI počasnejši...brezskrbi.Lej mel sem Maxtorja in IBM (ravno DTLA 30Gb, 75GXP, DeskStar, 700....-> in crknil je!). sedaj imam novega, ki dela brez problemv..Maxtorja in siceš še v racku za prenosni disk...ampak ga niakor ne mislm zamenjat z IBM...


TOREJ: IMB DOESN'T SUX, je pa seevda res, kar vsi vemo,da je mel veliiiike probleme..ampak jaz osebno sem mu oprostil.:)).

Jaz nimam nič proti Maxtporju, vendar je novi IBM enostavno vsaj meni bolši...


BTW.: tud IMBi so tihi, oz. ga 2 venta preglasita...tak da...
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

danielka84 ::

jas ti samo rečem, da ni tišjega diska od Maxtorja!
imel sem že WD BB, IBM DTLA, Fujitsu nevem kiri že, sedaj pa imam Maxtor, in je neslišen-škrtanje glav NE slišiš! sliši se samo na začetku ko se zažene!
glede hitrosti pa takole, vsi diski ki so prišli na tržišče leto ali dva nazaj, med njimi v praksi NE opaziš razlik!
ni-da-ni

Neo32 ::

A tukej res nobeden ne doseze tega ( pol sm pa jest froc?!?) da je moje mnenje o IBM-mu !!!SUX!!!. To je moje mnenje, men IBM suxa pa zakva more cist vsak komentirat moja stavk IBM SUX?? Pac je tko, kva nej zej a nej se ubijem zarad tega al kva. Pa tud to se mi zdi da ne uveljavljajo vec garancije za eno serijo k jih pac ne delajo vec. To se men zdi totalno ne fer odnos do strank, sploh pa za takega giganta kot je IBM.

Upam da me zastopte kva sm mislu povedat, ce me pa se kdo ni nej se pa pritozi na urad za krsenje clovekovih pravic pa je.

Boky ::

Neo32 a si izklopil Acoustic Management ? Maxtor(d540x 40g@5400) z katerim sem se jaz igral pred par tedni, ga je imle vljucenega. Disk je na racun tisjega delovanja imel malce slabsi dostopni cas. Ko sem ga izklopil, so se glave zacele premikati malce hitreje in tudi malce glasneje, ceprav se vedno zelooooo tiho. ;)
Drugace sem pa danes dal v masino WD-ja 60GB 7200. Tudi ta disk je precej tih za svojih 7200 obratov.(tisji od WD-ja 30GB@5400)

TheJack ::

Joj, kakšne klatijo nekateri... Jaz imam (sicer ne prav dolgo) IBM IC35 (40 GB, 7200 RPM), pa deluje odlično. Kolega pa ima Maxtorja, ki je resda tišji (popolnoma neslišen!), vendar tudi dosti počasnejši. Pa že IBM nikakor ni glasen. Po pravici povedano, popolnoma neslišni diski se mi ne dopadejo prav zelo. Nič ne slišiš, če disk dela ali ne. Samo na lučko se lahko zaneseš. Eh, še zmeraj bolje kot moj 3 GB Seagate, ki ga imam v Cyrixu, ki se ga sliši po celem stanovanju...

Neo32 ::

Ja Boky sem izklopil Acoustic level sam res da je disk neslisen samo, to mi tko dobr zarad tega, kot je rekel TheJack, ne slisis kaj se dogaja z njemu da bi pa skoz guno lucko tm gledov, je pa spet bedarija, tko da nej mal skrta sej se ga itak kej dost ne slisi ker ga EverCool skoraj preglasi tko da...

dex ::

škrtanje sploh ni problem, men osebno gre na jetra samo stalno piskanje ležajev

boc ::

Kaj lahko poves katerega Fujitsuta ?
Mogoce Fuijtsu MPG3409AH-FF 7200U/min Silent ?
Za tega pravijo da je hiter sam ne vem pa kako je glasen ?
boc

Boky ::

Boc poglej na www.storagereview.com ce pise kaj o njem.
Da ne bom odpiral novega topic-a bom vprasal kar tukaj. Zanima me, a so tele spicek na zacetku diska testiraneg z HD-tach-om normalne ? Disk je WD 60GB@7200? Podobne spicke so bile tudi pri Maxtorju 40GB@ 5400.
Zanima me zato, ker pri na WD-ju 30GB @5400 je graf cel cas konstanten, brez spick.


yjj ::

Če se ne ukvarjaš s snemanjem mp3jev oz. s čim podobnim, ne rabiš diska z 7200obr. Ti so dražji in glasnejši. Mislim da bo v redu IBM 40gb z 5400obr ali pa eden od WDjev. Srčno ti odsvetujem Seagate

Boky ::

Po moje tud Maxtor 40Gb ni slaba izbira. Trenutrno je tudi cenovno precej ugoden.

AlienRex ::

Morda je malo OT, pa vendarle. Imam priliko kupiti WD 100GB BB serijo (7200 obratov) za 60k SIT (morda se kaj manj).
Vprasanje: je disk vreden nakupa? V Monitorju so ga kar pohvalili, a zanima me mnenje uporabnikov.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Boky ::

Moje mnenje: go 4 it ce rabis tako velik disk.(pazi da ti bo plata podpirala tako velik disk). Drugace pa poglej na StorageReview. Ta disk (vezija z 8mb cache-a) je trenutno priporocilo StorageReview-a kar se tice IDE diskov pri 7200 vrtljajih(ce naredis primerjavo z verzjo z 2MB cache-a, ki jo bos verjetno ti kupil, bos videl da ni ne vem kake velike razlike).

AlienRex ::

Mislis ce mi BIOS podpira tako velik disk? Kako nja pa to preverim (pogledam ce se da nastavit clindre...) al kaj?

BTW. Mam ABIT BX6 2.0 plato.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Boky ::

Glede na ABIT-ovo stran podpira tvoja plata z najnovejsim biosom diske vecje kot 40Gb. Ce podpira 100Gb pa bos moral ali sam sprobat ali vprasat abit ali pa malce pogledat in povprasat po kakih forumih. Ce ga slucajno ne podpira, ti predlagam, da si omislis kaksen dodaten kontroler(jaz imam zoltrix-a, ki dela brez problema tako v win98 kot winXP, stane pa slabih 7ksit pri Megahitu).

para-site ::

Sem kupil IBM 41Gb 7200. Zaenkrat zadovoljen.

YiMMi ::

Ce si kupil IC-ja pol je ok....ce je DTLA
pol se pripravi na pocasno umiranje tvojega diska...
Prisegam na Baracudo IV
neslisen in hiter disk ni kaj..........
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

chucki ::

jst mam dtla pa dela čist ok!!!! Že perej sem imel 15gb,pa je bil star 2leti pa še kr delu! Brez slabih sektorjev!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Dami ::

Nameravam kupit Maxtorjev 740x 40GB ata133 disk. Kak je glede vmesnika. A tle dobiš zravn un kontroler al ga sam pri 540x modelu (120GB in 160GB) al še tam ne več? A podpira abit KR7A-raid (čist nova) ata133 diske al ne?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

linker ::

Kupi IBM DTLA 30GB in se pripravi na 5 let uživanja ob hitrem in tihem disku. pika

Tisti ki ste za razne Seagate pa Maxtroje, verjetno prisegate tud na Intel-a, je tko? ;(

Simko ::

Fantje hitro mi povejte kakšna je kaj razlika v praksi med 5400 in 7200 diski.

A se splača z aisto ceno vzeti več GB al več obratov?

Dami ::

linker: pri procesorju je na vprašanje 'katerega' mal lažje odgovorit...ok, odgovor je itaq AMD. Pri diskih pa ni IBM niti pod razno ni neki prvak in samoumevni nakup. Tud jst sn mislu IBMa nabavit, sam po polomiji prejšnje serije se mu niti ne približam, pa čeprav naj bi bli IC35 diski bolši. Pa kje piše da so najhitrejši? A je kje primerjava IC35 serije in nove maxtorjeve D740X serije ata133 diskov?? Res me zanimajo rezultati.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

para-site ::

Ja, ic35l040... mam. Should be good.

Razlika v ceni 5400 in 7200 je zelo majhna, tako da se ne splača kupovat 5400.

MadMax ::

Simko: Prvo: velika. Ni sicer ogrooomna, je pa velika. Drugo: ti moras vedeti, za kaj ga rabis (shramba ali hitrost pri delu).

Dami: zakaj potem ne primerjas IBM IC35 z kakim Maxtorjem ki dela na ATA66???
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939094 (6049) dela
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19310949 (6577) ChiefThunder
»

Umiranje IBM-ovih diskov

Oddelek: Strojna oprema
252204 (1260) windy
»

Tihi diski?

Oddelek: Strojna oprema
381876 (1233) burekar
»

Disk 40GB

Oddelek: Strojna oprema
321426 (779) the_unborn

Več podobnih tem