» »

V eno smer gre, v drugo pa ne

V eno smer gre, v drugo pa ne

koliko ::

Jaz imam pa sledeč problem. Z laptopa hočem na PC prenest večje število datotek. Ustvarim povezave, tako ko je treba, imam crossover kabel, vse je OK, vendar neki ne štima. Oba računalnika se prepoznata. Problem pa je da z laptopa ne morem na disk od kompa prenest fajlov. Lahko pa normalno s kompa na prenosnik, kar pa mi ne nuca. Na komp mi je ratalo prenest samo majhne fajle, recimo 12 MB. Če pa hočem prenest kaj večjega, začne prenašat normalno nato pa se ustavi in napiše ZAKASNJENO PISANJE NI USPELO. DATOTEKA JE POKVARJENA. Kaj je narobe?

kixs ::

Tole izgleda kot problem s strojno opremo. Navadno kaksni problemi s trdimi diski. Kaj ti napise v Event Viewerju?

Drugace pa postavi na enem FTP server (kaksen freeware) in omejis hitrost prenosa ;) Morda bo potem slo.

LP

koliko ::

To z LANom se ni obneslo - ni delovalo. Nato sem poskusil z wirelessom. Mam CANYON Wireless 54G PCI Adapter in se je povezal. Hitrost prenosa na začetku je bila 12000kb, nato je padla na 600kb/s, kar pa je zelo malo. To vse se dogaja ko prenašam na moj komp. Na novo sem namestil widows XP SP2, vendar gre še vedno počasi. Imam možnost brezžičnega dostopa na internet. Ruter mi dodeli Ip in vse, vendar po internetu ne morem brskat. Ko pogledam stanje povezave, vidim samo poslane pakete, prejetih ni nič ali pa jih je zelo malo. Ali moj računalnik zavrača sprejem podatkov, saj mi ni LAN, niti wireless ni delal pravilno, medtem ko sem na laptopa lahko normalno pošiljal podatke?

kixs ::

Malo poglej kako mas nastavljen firewall.

Ce ze toliko instaliras XP-je, raje instaliraj SP-1.

Si preveril kaj ti javi v Event Viewu (na enem in drugem racunalniku)?

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568711 (5540) c23po
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61983236 (14997) brez-imenko
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952146 (23896) simone
»

Hitrost prenosa znotraj wireless LAN

405073 (4534) amigo_no1
»

Linksys Router WRT54GL težave s signalom...

252109 (1879) Tilen

Več podobnih tem