» »

Orodje Einhell

Orodje Einhell

McBoby ::

Kakšno je vaše mnenje o orodju Einhell? Namreč rad bi kupil par kosov: aku vrtalnik, vibracijski vrtalnik, vbodno žago in kotni brusilnik od tega proizvajalca. Ne bo veliko v uporabi, kadar pa bo, pa naj bi vsaj korektno delalo. Sedaj imam od Black&Deckerja orodje Versa pack quattro, kjer pa ena baterija 3.6V stane 4k sit. Tega orodja nisem veliko uporabljal, pa mi sedaj po enodnevnem polnjenju po nekaj minutah vijačenja ali vrtanja preneha z delovanjem. Baterije so predrage, da bi kupil nove, tako da razmišljam o novem orodju.

Saladin ::

Meni je nedavno crknil Einhell visokotlačni čistilec, praktično nov, uporabil sem ga le 2x. Tesnila na pištoli so bila hin. Mel na servisu, dokaj hitro so pošlihtal, ampak o kvaliteti ne bi govoril.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

McBoby ::

Kaj pa orodje od NU TOOL ali SKIL, ki jih prodajajo v Merkurju? Skil izgleda že po plastiki malo bolj kavliteten?

radiator ::

Če se ne motim je Skil isto kot Iskra.
Bauhaus ima Alpha Tools(Herkules). Vrtalinki, ... so dokaj OK. Oče pa ima vbodno žago od Einhell-a pa ni ravno nekaj super.
Kaj je jutri že bilo?

Azrael ::

Einhell orodje delajo različne fabrike (in se samo prodaja pod to blagovno znamko) in kvaliteta jasno niha.

Doma je crknil samo sponkač, ostalo dela BP (vrtalni stroj, aku vrtalnik, elektro- pnevmatski vrtalnik).

Je pa seveda treba vzeti v obzir, da to ni neko orodje, ki prenese vse, z brezumno uporabo na čelu.

Crkne pa lahko vse, ne glede kdo je stvar izdelal, zato so pogruntali garancijo.

Glede garancij se je v naših trgovinah zelo dobro pozanimati kako in kaj. Velikkrat samo račun ni dovolj in ti morajo izpolniti ali dati garancijsko izjavo, kar zelo radi "pozabijo", če se sam ne pobrigaš..
Nekoč je bil Slo-tech.

McBoby ::

Iščem nekaj takega, ki bi delalo za tist denar, kar ga bom zmetal za orodje. Recimo pred leti sem kupil, potem, ko mi je crknil spajkalnik od Iskre, spajkalnik za cca. 2500 sit v Conradu. Vsak tolar, ki sem ga dal zanj, je bil stran vržen. Zadeve sploh nisem mogel pripraviti, da bi lahko zaspajkal dve navadni bakreni žici. Potem sem se vrgel v stroške in kupil spajkalnik od Wellerja za cca. 17.000 sit. Niti primerjava , da je razlika kot dan in noč ni zadosti močna. Sicer ga uporabljam občasno, samo ko ga rabim, se ne bojim, da česa nebi mogel pospajkat. Razen če bi crknil. Da pa lahko crkne tudi Mercedes, sem pa napisal zgoraj o Black&Decker mašini, ki sem jo tudi uporabil samo nekajkrat, pa baterije ne držijo več veliko. Nove se mi zdijo pa predrage.
Se pravi iščem orodje, ki bi opravičil svojo ceno. Za tisto nekajkrat na leto, ko ga bom rabil, da bo takrat delalo.

IceIceBaby ::

Pri orodju je tako. Kolikor denarja tolk muske. Einhell je poceni, torej... :) Ampak za domačo/hobi uporabo pomoje povsem dobolj kvalitetno.

Edino pri "gedorah" in raznih ključih se ti ne splača šparat, tam je razlika res očitna. Jaz sem zamenjal ene 3 komplete poceni gedor, preden me je srečala pamet in sem si kupil kvaliteten komplet od uniorja.

Azrael ::

Pri tistem B&D orodju si najbrž poslušal navodila in ga kar naprej polnil in nikoli izpraznil do konca ali pa ga nisi res dolgo uporabljal ?

Rešitev, sicer bolj kavbojska je, da poiščeš polariteto priključkov te baterije in polniš zadevo z zunanjim polnilcem s tokom 1A, dokler se baterija ne začne segrevati.

Potem nehaš in baterijo uporabljaš dokler se ne sprazni. Postopek ponoviš in potem bo spet delalo, če so akumulatorji kolikor toliko OK. Drugače pa mislim, da so notri enaki akumulatorji kot v B&D aku sesalcih za prah, če imaš možnost kje stakniki katerega.
Nekoč je bil Slo-tech.

McBoby ::

Sem čisto pozabil na totalno praznjenje akumulatorja. Bom najprej poizkusil narediti to. Sem mislil, da ima polnilec od B&D tudi praznjenje.
V Sparovi reklami sem zasledil orodje Walter. Za slabih 15k sit 5 kosov orodja. To zna biti še slabša kakovost kot Einhell. Samo imajo pa tudi tukaj 2 leti garancije.
Ma, bom vzel kar od Einhell-a kotno brusilko in vibracijski vrtalnik za začetek. Pa če bom s tem zadovoljen pa še ostalo. Razen vbodno žago bi raje od Skill, ker je samo par jurjev dražja cca 8k sit.

krneki0001 ::

Če že kupujete kaj potem je v sloveniji definitvno najboljše orodje od iskre. Dovolj kakovostno in poceni, pa še servisov je kar nekaj, dajo pa tudi kr nekaj garancije.

krneki0001 ::

Mcboby
V Sparovi reklami sem zasledil orodje Walter. Za slabih 15k sit 5 kosov orodja. To zna biti še slabša kakovost kot Einhell. Samo imajo pa tudi tukaj 2 leti garancije.


Isto orodje prodaja bauhaus za 13,5k sit ampak od alphatools in daje na to 5 let garancije - pa se vseeno ne splača kupit, Fleksarco sem uporabil 2x in sem jo moral odnest nazaj zamenjat. Dali so mi sicer novo, vendar imam doma še eno od iskre staro 9 let, pa še vedno dela kot nova

bbf ::

jest sm sineki časa nazaj v baumaxu (?al bauhausu? un pr koloseju, ne pod šparom) kupu en baterijski vrtalnik od Alpha Tools (zraven je bil še komplet šravfev pa HitroSkrivljivihSvedrov), 14voltni , ma 2 baterije ter 2 brzini, dela še vedno, baterije mi pa pri mojem delu nikol ne zmanka. res de včasih še drugo vštekam, sam nisem pa nikol na suhem. pa še neki - ma 5 let garancije. aja, blo pa je 10 jurjev.

mihl ::

Saladin je izjavil:

Meni je nedavno crknil Einhell visokotlačni čistilec, praktično nov, uporabil sem ga le 2x. Tesnila na pištoli so bila hin. Mel na servisu, dokaj hitro so pošlihtal, ampak o kvaliteti ne bi govoril.


Meni isto, ne vem če je delal vsega skupaj 4 ure, ko je crknilo tesnilo na pištoli. BULL SHIT kitajčina! To tesnilo je sicer kovinsko, a je narejeno iz nekega jajca, ki sproti korodira. Tako da je vseeno ali ga uporabljaš ali ne-vsakokrat ko gre voda not in se potem posuši je slabše. Imel sem ga na domačem servisu-lahko ga samo raztrgaš (vzmet) ali obnoviš s posebnim orodjem-se ne izplača. Tesnilo pa je metalna kroglica-ta skorodira oz. tudi njeno ležišče. Moje izkušnje z Einhell so takšne da mi je vsako njihovo orodje crknilo v najkrajšem možnem času, VSE BREZ IZJEME (navadni vrtalnik, udarni vrtalnik/kladivo, tlačni čistilec...), zanič baterije na baterijskem vrtalniku itd. Vse orodje sem uporabljal zmerno in zelo malo. Se ne izplača tega jajca kupovati res ne!
Tudi v Spar-u ne kupujte ničesar tehničnega, tam imajo še večji škart!
Doslej sem bil najbolj zadovoljen z orodjem Iskra. Prav nič od Iskre mi še ni crknilo in imam nekatera njih orodja že več kakor 20 let. Je tudi boljša kakor recimo Bosch in 5x boljša od B&D. Samo sedaj vse njihovo orodje baje delajo na kitajskem in ta linija je prav tako zanič-so mi povedali ljudje ki so se nasankali, tako da ne vem kaj bi bilo za priporočati trenutno.

STU-III ::

@mihl

Kar malo težko ti verjamem. Če ti je vse od njih crkavalo, zakaj si še naprej kupoval njihova orodja??? :|
Line secured.

gregc1 ::

Me zanima če ima kdo akumulatorko kosilnico od te firme, in pa kako se obnese.

Ssandra88 ::

Hello :)

Če slučajno komu nuca vseen, Mimovrste jih je neki razprodajal, morda še majo :)

LP ^^

krneki0001 ::

To je dražje kot Ryobi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup kotnega brusilnika- fleksarice: Katerega? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6117919 (2564) jerriho
»

Komplet akumulatorskega orodja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2813021 (8339) bozgo88
»

alpha tools (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5828426 (19386) Aar2rk
»

Cenejša elektropnevmatska kladiva - primerjava in nasveti

Oddelek: Loža
2514873 (7931) barbarpapa1
»

Vijačnik brez glave

Oddelek: Loža
82226 (1816) ali3n

Več podobnih tem