» »

Ahmadinedžadove igre...

Ahmadinedžadove igre...

Mati ::

Kot ste lahko sami zasledili je "demokratično" :)) izvoljeni predsednik Irana Ahmadinedžad pozval evropske države naj vrata odprejo Izraelskim židom. Že v predvolilni kampanji je obljubil, da bo izbrisal Izraelsko državo iz zemljevida. Obenem so začeli devizne rezerve prenašati iz bank zahodnih držav v banke jugovzhodne Azije.
Povrh vsega pa Iran poziva OPEC, da zmanjša črpanje nafte za 1 mio spdčkov dnevno, ker bi posledično pomenil dvig cene nafte v zahodnih državah.
Če omenimo še, da se Iran očitno trudi pridobiti dovolj obogatenega urana za izdelavo atomske bombe, je scenarij vnaprej znan.

Moje mnenje je, da je treba takoj uvesti mednarodno blokado za Iran, ter gospodarske sankcije. V kolikor še vedno nebi bilo sodelovanja pa ne vidim drugega izhoda, kot z orožjem prisilit verske fanatike, da igrajo po pravilih demokratične in svobodne družbe.

Kakšno je vaše mnenje, oziroma kje vidite vi izhod. Predvsem se že veselim odgovorov gospoda Matthai-a & co.

Utk ::

hja, če je demokratično izvoljen, je treba zamenjat narod in ne njega. Ker drugače se bo našel kdo drugi na naslednjih volitvah. No, naroda se ne da kar zamenjat...treba mu pa bolj ali manj lepo povedat svoje.
Če so sesuli Irak, bi morali Iran še tolk prej, takoj. Irak ni grozil, vsaj resno ne.

Thomas ::

Ma grozijo vsi teli odštekani režimi. Zdaj bolj, zdaj manj naglas.

Bojim se, da je Širak povedal malo več kot je mislil. Nukanje Irana je realna opcija.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

A. Smith ::

Zanimivi, tile američani.

40 let nazaj so sfukali Vietnam, Kitajsko pa pustili. Štiri leta nazaj so stolkli Irak, Iran pa pustili.
Za seme?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

MadMicka ::

Mati, ta pa je dobra. Sklicuješ se na demokracijo in potem očitaš Iranu, da prenaša denar iz bank Zahodnih držav v banke Jugovzhodne Azije. Pa da želijo, da se zmanjša količina načrpane nafte. Smešno. Takšna ravnanja namreč spadajo o okvir pravil igre, ki veljajo danes. Nima to nič opraviti z demokracijo.

Povsem druga zgodba pa je hujskanje Irana zoper Žide ter razvoj kapacitet za izdelavo atomske bombe. Tu pa je potrebno stvari zaostriti, tako kot je za takšne zadeve procedura običajna. Najprej stopnjevanje diplomatskih pritiskov, potem kombiniranje le-teh z takšnimi in drugačnimi gospodarskimi ukrepi (čeprav so le-ti precej nezaželeni, saj se ponvadi vladajočo elito ne prizadanejo, temveč so učinki pogosto takšni, da prebivalstvo še bolj podpre vladajočo elito). V skrajni fazi pa pride v poštev seveda tudi bombandiranje objektov, namenjenih izdelavi atomske bombe.

Ja, pa še to. Predvsem pa je potrebno širjenje reklame. Oddaje preko TV in radia v arabščini, ki bi zadeve predstavile drugače, kot jih predstavlja vadajoča elita v Iranu in ki bi jih bilo možno poslušati po celem Iranu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

> Predvsem pa je potrebno širjenje reklame. Oddaje preko TV in radia v arabščini, ki bi zadeve predstavile drugače, kot jih predstavlja vadajoča elita v Iranu in ki bi jih bilo možno poslušati po celem Iranu.

Težava je v tem, da Iranci slabo razumejo arabsko, oziroma večina sploh ne razume. Zato bi bilo bolje, če bi jim vrteli oddaje v raznih perzijskih dialektih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Al pa vsaj takele podnapise na TV.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leinad ::

Nukanje Irana je realna opcija.
A si ti resen?
Ne samo, da bi vsakdo s tem storil politični samomor, ampak ameri ne bi tega nikoli dopustili, ker jim ni, da bi njihovih 200k vojakov čakalo na drugi strani meje v Iraqu, da zapihlja en vetrič in prinese še k njim kaj. Tudi Saudijci verjetno ne bi vriskali od veselja.

Thomas ::

> A si ti resen?

Jest sem resen, vprašaj Širaka, če je tud resen. Če je resno mislil.

Resno je mislil, resen pa ni preveč, jasno!

Američani bodo krotili Francoze, naj ne nukajo, za božjo voljo!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leinad ::

Širak ni izključil uporabe A-bombe, v primeru terorističnih napadov na Francijo. Res, večina arabskih kamikaz je "Made in Tehran", ampak dobiti jasne dokaze, da so se resnično pripravljali v Teheranu pa je že večji problem. Brez teh dokazov, pa Francozi ne bodo upali VS ZN.
To je bolj lajanje prestašenega psa, kot pa realna opcija.

_marko ::

A nimamo kakšnega čistejšega orožja kot pa A-bombo?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

MadMicka ::

No, seveda nebi predvajali Iranu odaj v arabščini :). Včasih človek tudi kaj narobe zapiše. Ravno zadnjič sem gledal nek film, pa so nekomu očitali da je Arabec in je bil užaljen, ker je bil v resnici iz Perzije oz. Irana.

p.s.: to, da se nekdo zavzema za uporabo A-bombe zoper Iran je ravno toliko bolano, kot to, da se nekdo zavzema za ukinitev države Izrael. Pa ne gre se tu samo zato, da takšno ravnanje v celoti potepta idele in načela, za katere se prizadeva Zahod, ampak se gre zato, da bi takšen napad bil kot je dejal Carnivore, politični samomor za tistega, ki bi to storil. Takšno ravnanje bi po eni strani združilo muslimanske države kot še nikoli prej, po drugi strani bi pa znotraj držav Zahoda nastala huda civilna nepokorščina. V končni fazi je jasno, kdo bi bil na slabšem: Vsi, Zahodne države pa še nekoliko bolj, saj več ko imaš, več lahko zgubiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Smorny ::

Dokazi se preprosto naredijo. Kjer je volja, tam je pot; in to so ZDA že večkrat dokazale. WTF pa nekdo ne sme imeti nečesar, kar imajo ZDA, UK, Francija, Kitajska, Belorusija, Rusija...? Ker obstaja možnost, da se uporabi? Obstaja tudi možnost, da bom jaz oborožen ropar, posiljevalec, kinderpornostar ali pa še kaj, pa me za pre-crime nihče ne kaznuje, izsiljuje, grozi.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Smorny ::

Upam, da se ne pojavijo v javnosti slike Iranca, dveh Kitajcev in Smornya, kako sproščeno večerjajo in chatajo v eni imed Evropskih prestolnic. Verjetno bi sledila kaka antiteroristična akcija, kot v primeru Sluga. Me zanima, kaj so naredili bogemu proizvajalcu prestic ali pa kolesa za napad na Busha? :\
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Thomas ::

> Belorusija

Hihihi ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IgorGrozni ::

Farsi - je pravi jezik za Irance .

Jezik, v katerem je Omar Khayyam(Iranec-Perzijec) v 11/12 stoletju napisal tole, recimo :

Ah, but my Computations, People say,
Have Squared the Year to human Compass, eh?
If so, by striking from the Calendar
Unborn Tomorrow, and dead Yesterday.


ali pa tole :


Komentar: In fact we can be fairly sure that Khayyam used a method of finding nth roots based on the binomial expansion, and therefore on the binomial coefficients. This follows from the following passage in his algebra book (see for example [1], [9] or [10]):-


>The Indians possess methods for finding the sides of squares and cubes based on such knowledge of the squares of nine figures, that is the square of 1, 2, 3, etc. and also the products formed by multiplying them by each other, i.e. the products of 2, 3 etc. I have composed a work to demonstrate the accuracy of these methods, and have proved that they do lead to the sought aim. I have moreover increased the species, that is I have shown how to find the sides of the square-square, quatro-cube, cubo-cube, etc. to any length, which has not been made before now. the proofs I gave on this occasion are only arithmetic proofs based on the arithmetical parts of Euclid's "Elements". :


....ko so naši predniki obračune delali na prste ali pa z pestjo ...

Lp.IgorGrozni

leinad ::

Smorny nihče od tukaj noče zblojenega Ahmidža z A-bombo.
Kot retardirani ne smejo voziti avta, tako Ahmidž ne sme imeti A-bombe. Če ne bo hudo.

Thomas ::

Sicer pa, kdo ima raje Arabce - tisti ki pravi, da naj obdržijo Sadama za vladarja, da naj še naprej ravnajo s svojimi ženskami tako, kot jim veleva njihova kultura in vera, da naj se jih pusti pri miru, ko se koljejo da je veselje ...

Ali tisti, ki pravi, naj opustijo svoje butaste šege in navade in naj se zgledujejo po Zahodu?

Kdo?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Jure, Brane in Thomas. Vsak po eno nulo. No, razen jureta, on dobi dve.

Indijske, arabske, saj vseeno... ;)

jype ::

Kdo pa pravi tisto prvo? Tisto o sadamu in ravnanju z zenskami? 00

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

yupe misli, kako je konstruktiven njegov pobalizem, potem pa začne ... zganjat pobalinstvo.

Če se ne odzovem, moderatorstvo "ne opazi" in ne briše.

[ Ah daj no, moderatorstvo se je odzvalo po tem, k je dalo otroke spat... ;) -- BigW ]
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Tear_DR0P ::

dejmo odklopit njihove nafotvode, pa nej se jim nafta razlije, jo pač ne bodo prodajal
iranu prodamo vse, sam kupimo ne nič od njih, pa smo jih že mal zajebal, podpremo USA, pri prehodu državne meje z irakom, pa smo že tud neki naredl
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Smorny ::

Gospodarstvo je preveč odvisno od nafte, da bi jim kdo upal zapreti naftovod. Sploh, pa se oni ne bodo tolko sekirali, če kaki teden ne bodo prodali nafte, ker je bodo pač potem toliko več. Če pa svet ne bo kaki dan dobil nafte, pa že nastane kriza, panika, špekulacije itd.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Thomas ::

Bo treba povečat proizvodnjo nafte na Aljaski in predvsem v Kanadi. Ali pa - še najbolje - v Koloradu.

Vse dotlej bo moč Bližnjevzhodnih držav velika.

Se pravi, notranji sovražnik (:D) Zeleni, je najprej za premagat, da bo lahko proizvodnja nafte nemoteno potekala tudi na Zahodu in bo cena nafte spet globoko padla. Potem bodo šele obvladljivi, prej so komaj.

Razen na Širakov način.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Smorny ::

Imaš prav, kdo pa bi se mučil z razvojem alternativ, če lahko odpre zaščitena območja na Aljaski in tam črpa. Ku** gleda ptiče in ostalo golazen, se bo že prilagodila. Baje je tako ali tako smisel narave v tem, da neprilagojeni (ali pa specializirani) izumrejo, nadomestijo pa jih bolj prilagodljivi organizmi.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Thomas ::

Nič nimam proti alternativam, če so boljše od nafte. Izvoli, razvij in prodajaj, nihče ti ne brani. Niti "naftnoindustrijski kompleks" ne. Razen težavnost naloge.

Če misliš, da nafta na Aljaski je smrt za ptice in bele medvede, zakaj pa misliš, da nafta v Perzijskem zalivu ni smrt za delfine, vodne ptiče, puščavske orixe ...

Še kvečjemu prej osvinjajo v Arabiji, kot bi na Aljaski brez dihanja fundijev za vrat, pa s strožjim inšpektorjem za okolje, namesto fundija.

Ane?

Mat'r dejte no vsaj prevajat v glavi! Preden dobesedno ponavljate flozle. Tokrat USA Greensov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15540217 (37460) Mipe
»

Stuxnet resnično namenjen za sabotažo bogatenja urana

Oddelek: Novice / NWO
2712836 (11447) Pyr0Beast
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514774 (770) leinad
»

Drnovšek poziva k humanitarnosti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20111969 (8321) drejc

Več podobnih tem