» »

Kako miško kupiti?

Kako miško kupiti?

«
1
2

erzy ::

Pravkar mislim kupiti miško in se odločam med dvema razerjevima namreč med Razer Death Adder in Razer Lachesis 4000.
Linka : -https://www.cool-pc.org/productdetail.p...
-https://www.cool-pc.org/productdetail.p...

Vsak odgovor je dobrodošel.:)
  • spremenil: erzy ()

erzy ::

?

bluefish ::

Glede na razliko v ceni je odgovor očiten.

Toxic ::

Jaz bi na tvoje mestu DA vzel!Pa še zelo dobro leže v roko:)

in na AGT maš še za manj:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Toxic ()

deadbeef ::

DeathAdder 100%, sem sprobal Lachesis, problemi s preskakovanjem kurzorja etc... kt naj bi jih sicer v zadnej firmware-u odpravili ampak vseeno vzemi DA najboljša miš :)

erzy ::

dobro hvala za nasvet ker to sn rabil sej itak DA je najbolša miš :D... vendar se nisem hotel ušteti da bi kupil zdaj DA ki bi bil izvrsten cez kako leto pa bi bil zanič

Pyr0Beast ::

Genius Navigator 535
2 dodatna knofa na vsaki strani + gumb za direktno izbiro 5h nastavljenih profilov + 3 gumbi za hitro nastavljanje DPI-ja ..

.. več ne rabiš, sploh za ta denar :>
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

erzy ::

sorry samo to je zame pod mojim nivojem kar nekaj prijateljev uporablja genius in tudi jsat sm in če mi daš zastojn ne uzamem... razer je razdred zase pri miškah in reči kar hočeš:)

bluefish ::

obe pa sta plastik fantastik.

erzy ::

haha to pa res:P:D

suntrace1 ::

mx51 8 - legenda z razlogom

clix ::

svoje logitech revolution ne zamenjam za nič na svetu.

AapocalypseE ::

deadbeef ::

Meni bolj odgovarja DA zaradi oblike, drugače pa obedve uporabljata isti optični senzor.

darknezz ::

Imam DA, imam Lachesis in Boomslanga. Pac je res mal tezko sprva se navadit na obliko in delovanja Lachesisa, a potem ko si nastimas vse (novi driverji so boljsi od starih in omogocajo tono funkcij) je najboljsi. DA ni slab, Boomslang mi je skoraj tako dober kot Lachesis, a ga redko uporabljam (ni mi do tega da se nbavadim ns Boomslanga, ce imam Lachesis).

Pyr0Beast ::

sorry samo to je zame pod mojim nivojem kar nekaj prijateljev uporablja genius in tudi jsat sm in če mi daš zastojn ne uzamem... razer je razdred zase pri miškah in reči kar hočeš[:)]

Pol je še nisi probal :>
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

erzy ::

haha :) sm sprobal sm. Vendar ogovor je gledan na celotne miške in tipkovnice genius. Slabe so predvsem brezžične. Gamerskih pa še nisem probal in tudi nebom :D

erzy ::

Imam DA, imam Lachesis in Boomslanga. Pac je res mal tezko sprva se navadit na obliko in delovanja Lachesisa, a potem ko si nastimas vse (novi driverji so boljsi od starih in omogocajo tono funkcij) je najboljsi. DA ni slab, Boomslang mi je skoraj tako dober kot Lachesis, a ga redko uporabljam (ni mi do tega da se nbavadim ns Boomslanga, ce imam Lachesis).

in kaj torej potem priporočaš DA ali lachersis? hvala za odg lp

Pyr0Beast ::

Hmm, slabe ? No, kokr za koga :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

uros_m ::

Ojla. Malce si bom sposodil temo, da ne bom smetil. Kupujem novega mišaka pa bi potreboval še kakšno mnenje (več glav več ve). Moje zahteve so naslednje: laser, wireless, cradle (po možnosti), ergonomska (desničar), velika (mam večjo šapo, tako da bom zadovoljen, če bo malo večja). Zdej prvi logični predlog bo vserjetno padel na Logiteh MX Revolution. Pa se ne bom strinjal (razen, če me kdo prepriča kontra), ker jim je pri tej, drugače nadmočni, podgani uspelo zdrkati srednji miškin klik (na koleščku) ki po novem očitno služi za prekljanje med navadnim, click-to-click, ter gladkim scrollanjem. Bravo fantje, kapo dol... Srednji miškin klik mi je zelo pri srcu, saj je nepogrešljiv "kolega" pri brskanju po netu za odpiranje linkov v novih tabig ter za zapiranje tabov.

Zaradi tega mi je oko padlo na MX 1100. Tu sem videl da ima poseben gumb za preklapljanje. Ali se morda motim in jim je enak podvig uspel tudi tukaj?

Kaj pa kakšni drugi proizvajalci? Ponujajo kaj zanimivega? Ok, Trust in podoben ščiš odpade :P. Sem odprt za predloge. Ceno bomo pa na koncu usklajevali glede na to kaj dobim za moje fičnike.

Lp,

Uroš

bluefish ::

Za MX Rev je verjetno možno funkcijo koleščka spremeniti v SetPointu.

djordjevic ::

Itak. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

uros_m ::

blueFish in djordjevic, ko bi le bilo tako simpl: KLIK!

Hec je v tem, da mi v končni fazi dol visi za tisto hitro gladko scrollanje, a me moti, da so tako pohabili srednji klik. Imam izkušnje z VX Revolution in moram reči, da je tam srednji klik res pohabljen. In če se ne motim je pri MX Revolution enako. Ne gre se samo za funkcionalnost* ampak tudi za sam pritisk, saj kolešček ne ponuja nobenega (ok, čisto nič ne, razen pri gladkem načinu) upora v smeri vrtenja. Medtem pa se vertikalno gumb upira preveč. To pomeni, da si lažje zlomiš prst kot pa normalno pritisneš gumb, saj ti prst avtomatko drsi naprej in nazaj medtem ko ga rineš navzdol pri čimer pa se upira preveč. Saj ne vem, če veste kaj želim povedati in morda se bo komu zdelo, da preveč kompliciram in iščem dlako v jajcu, ampak enostavno vem kako je to pri VX-u. In to zame ni sprejemljivo. Mehko drsenje pač pri meni ne odtehta izgubi oz. pohabljenja srednjega gumba.

* pri čemer je potrebno izklopiti ročno preklaplanje (to je ta srednji klik na koleščku) šele na to lahko omogočiš v nastavitvah dobri stari srednji klik in še to je potem potrebno narediti za vsako aplikacijo posebej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: uros_m ()

djordjevic ::

Ravnokar poskusil. Prej sem imel po defaultu nastavljen preklop med scroll načini. Roko na srce, gladkega načina sploh ne uporabljam, zato sem za hec nastavil srednji klik. Dela kot pesem.
No grave is deep enough to keep us in chains.

uros_m ::

Verjamem, da dela, hehe. Hec je samo v tem, da je tako sam klik neroden. V primerjavi z neko obično miško. Zato pa pravim, da je zame to pohabljen klik. Pa še to je potem potrebno za vsako aplikacijo posebej nastaviti, če se ne motim.

Pravkar sem kontaktiral uvoznika za Microsoft za Slovenijo in izvedel, da pride novi SideWinder X8 71,49€ + DDV kar nanese dobrih 85€. Cena je kar malce visoka. Se bom moral še malo pozanimati po netu kako se zadev obnese. Pa če se bo kakšna primerjava našla.

p.s.: ne me narobe razumet. MX Revolution se mi zelo zelo dopade (sem čisto na meji, da bi jo vzel), a ostaja grenak priokus ob ideji, da bom na 70€ vredni miški imel pohabljeno eno najbolj uporabljanih funkcij (z moje strani). Zato pa nočem kar takoj skočiti v nakup. Vendar pa v tem trenutku premišljujem, da bi jo vseeno vzel, saj imam tako ali tako možnost vrniti produkt v določenem času, če mi ne bo všeč... V končni fazi šteje lastne izkušnja. Ker ne morem na podlagi VX-a gledati grdo na njeno veliko sestro, tega se zavedam. Lahko da zaradi velikosti zadeva na MX-u deluje bolje.

Hehe, mam občutek, de se sam s sabo kregam :P.

djordjevic ::

Ne vem sicer, kakšne funkcije opravlja middle-click izven spletnega brskalnika, ampak pri meni ni videti, da bi bilo treba kaj dodatno nastavljati. Priznam, da ga načeloma doslej sploh nisem uporabljal - zdaj vidim, da je zelo priročen za odpiranje in zapiranje zavihkov. Tega klika sicer ne uporabljam zaradi izkušenj s prejšnjimi miškami - za resno uporabo drugega kot logitech ne uporabljam - klik se mi ravno zaradi 'izmuzljivosti' nikoli ni kaj preveč dopadel. Glede microsofta pa ti povem takole - spomnim se njihove prve miši na dva gumba, brez scrolla. Čeprav sem imel takrat pilota, se mi je zdela ob uporabi pri prijatelju neverjetno udobna in kakovostno narejena. Tako sem čez mnogo let pričakoval enako, ko sem kupil home entertainment 7000 komplet (notri je wireless laser 8000 miš). Miš je izpod vsake kritike. Pred leti, v času prvih ir-wireless mišk, sem kupil medionovo miš v hoferju (takisto prvič in zadnjič, da kupim tam kaj, kar diši po računalništvu). In čeprav je bila tudi tista zanič - neverjetno opazen zamik, cenena izdelava, se mi zdi, da je bila na otip kakovostnejša kot tale microsoftova. In če se bojiš, da boš imel težave s scrollom na MX-u, potem ti raje sploh ne bom razlagal, kakšen crappy scroll je na tisti ms-ovi miši. Kot da valjaš kroglico na stari miši, tisto spodaj.
No grave is deep enough to keep us in chains.

bluefish ::

 SetPoint

SetPoint


No, pa še malo krega z moje strani :P na primeru mojega mišaka.
Ob izbiri srednjega gumba je pod Other možno nastaviti tudi na Middle Button in je nastavitev globalna za vse aplikacije. Ne vem sicer, kako ima urejeno to MX Rev, vendar kaj daleč od tega ne bi smelo biti.
Bo najbolje, da pove kak lastnik.

Tr0n ::

 The best mouse in the world!

The best mouse in the world!

uros_m ::

Tr0n, lepo da se trudiš in mi pomagaš, to popolnoma spoštujem, vendar pa miška ne ustreza zgoraj opisanim specifikacijam. Me pa veseli, da si zadovoljen z njo...

Tr0n ::

Pisal sem avtorju teme, ne tebi. :)

Miska je pa MX510 in jo imam ze ene 4-5 let. Se vedno dela ko nova.

uros_m ::

Se posipam s pepelom ;((

profii ::

Mx1000 ima tudi možnost Middle button tako da verjetno ima tudi MX Revolution.

uros_m ::

Že že. Malce sem se nerodno izrazil v svojem prvem prispevku, vem da srednji gumb deluje. Edini problem je v tem, da je über čudno za pritiskati ;). Malo si preberei nazaj kaj me dejansko žuli.

bluefish ::

jap, sem sedaj prebral tisti celoten link in očitno je kar precej težav s tem.

uros_m ::

Joj, danes sem videl nekaj česar verjetno ne bi smel. Reče se ji Razer Mamba.... mljask.... Kaj bi jst to mel. Imam občutek, da bom še naprej pridno polnil pujska in čakal, da se nabere dovolj za nakup te beštije :). Do takrat bom pa pridno bral opise in teste. Saj vem da bo koštala preveč, a če že šparam je vseen če šparam še malo dlje ;).

Razer Mamba

bluefish ::

kot sem videl do sedaj je kvaliteta izdelave daleč od Logitecha. Bomo še videli, kako je pri tej. No, če ti to ni toliko pomembno, potem je vredno počakati.

erzy ::

opa za razerjevo mambo bo treba kar šparat 108$ :)ampak pomoje vredna svoje cene. Jas se bom "zadovolil" kar z razerjevo lachesis-ko :D
Če je pa kaj novega na miškah pa pište [kake novosti pa to mislim ]

uros_m ::

@blueFish: Ah, saj vem... Logitech je Logitech. Do danes nisem imel druge podgane. Ok, pred davnimi časi eno geniusovo. To je bil to. Drugače pa mi je nadvse všeč logitech periferija. A mogoče bo potrebno počasi pogledati tudi k sosedom ;).

@erzy: cena je pa obupna, ja. Ampak bom počakal, da vidim, če bo vredna svojega denarja. V primeru da bo odgovor pritrdilen se bom nemudoma podal v trgovino. Poleg tega pa bom imel očitno še dovolj časa predno pride na naše tržišče, tako da mi bo verjetno uspelo napolniti pujska do te mere, da si jo bom lahko privoščil. Ko ne bi bil na obzorju nakup novega plehovja (beri: avta) bi bilo vse lepše...

bajsibajsi ::

Ma glede na price/performance, bi rekel da se nekako najbolj splaca MX518, ki stane zgolj 24 evrov. Mogoce G5 za 34 evre... Drugace pa:
[url=http://www.shrani.si/?A/oY/1tDSFxZd/1/r...

V Evropi je ze par mesecev. Jo kdo ima?

bajsibajsi ::

Bentis, kam je izginil Popravi? ;((

Roccat Kone

uros_m ::

bajsibajsi, meni sicer ne pride v poštev nobena od teh medtem ko je vseeno dobro, da izpostavimo dobre modele mišk. Roccat zgleda zelo hudo in dokler se nisem odločil, da bom kupil brezžično miš je bila v mojih top 3.

jan01 ::

@bajsibajsi
Kje po taki ceni?

kmetek ::

v slo 100% ne.

sakkra ::

Men se pa zdi da so miši za 10Eur vredne denarja in vsaj tako dobre za normalno rabo kot tiste za 5krat višjo ceno. Delam z Logitech RX250 pa tud RX300 in podobna roba je OK. Tipkovnico mam pa Cherry (tako bi sedaj težko še dobu a je cool) in to je zmagovalna kombinacija. Predvsem z brezžičnim mišmi mam slabe izkušnje.

erzy ::

naj spomnim sakkra tle govorimo o nasvetih in priporočilih mišk in tipkovnic ki so nove na trgu...uglavnem gre se za gemerske zadeve in ne za normalno uporabo (če bi se mi šlo za to se ne bi odločal za nakupp zgoraj omenjenih komponent in bi ostal na mojih hmmm genius tipkovnici za 5 € in brež žični logithecovi z 1000dpi-ja)

uros_m ::

Osebno se odločam za nakup boljše miške zaradi tega, ker za računalnikom preživim veliko časa. Veliko mojega dela je povezanega s programi kot je Illustrator, Photoshop, InDesign, Flash... zato sem si rekel, da bom kupil konkretno miško. Saj vem de je Mamba overkill, vendar sem se zaenkrat tako odločil.

erzy ::

seveda gamer in oblikovalec ali kakorkoli že kot delanje s temi programi zahteva sigurno boljšo miško zdej če tebi bo prišla praw mamba in ti je všeč in ostalo...čisto tvoja odločitev :D jst pa nimam takih žepo xD ker šparam tudi za novo matično in procesor...:D

bajsibajsi ::

@jan01 Pri nasih severnih sosedih. MX518 v Pelugi 26 evrov, Shoxx jo je prodajal za 24 evrov..itd. Glede na to, da ne gre za neke visoke zneske (npr. za nakup notebooka), ampak zgolj za glodalca, kjer cene ne presegajo 100 evrov, je cisto ok narociti iz tujine. Se posebej, ko je npr. G5 stala pri Bigbangu 80 evrov medtem, ko je bila pri Redcoon zgolj 36 evrov, ali G9 Bigbang 90 evrov, Redcoon zgolj 45 evrov. Kar sem tudi pisal nekaj tednov nazaj v tejle temi. Nedolgo po tem je Bigbang znizal ceni obeh omenjenih misk, na nekoliko bolj razumno vsoto; zgolj nakljucje najbrz. >:D

erzy ::

@bajsibajsi imaš prow glede cen. Tisti ki so "neizobraženi" in nepremišljeno kupijo karkoli, nato pa ko vidijo v kakem oglasu drugega prodalajca še enkrat nižjo ceno ih prow boli glava :P

uros_m ::

@erzy: globina žepov je relativna stvar, hehehe. Tudi sam pridno polnim pujska za novo prevozno sredstvo (sila razmer). Tako pač je danes. Vendar pa sedaj prihranim nekaj pri malici, ker si jo nosim od doma in tako se tisti kupček od malice počasi veča. Do takrat ko bo na voljo v EU bom pa menda že imel dovolj. Če si nekaj dovolj želiš in si prepričan, da boš to dosegel se vedno najde pot ;).

Pa pustimo to. Dejmo še kakšno zanimivo miš najdit. Zadnjič sem namreč gledal Kensington PilotMouse Laser Wireless Pro. Pri nas jo dobiš za nekej 54€. Zdi se mi zelo zanimiva, vendar sem nekje bral da nekaj ne štima pa se v tem trenutku ne spomnim. Če ima kdo kaj več informacij kar na dan z njimi.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Top gaming miška (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38295405 (52301) Kr_Edn
»

katero miško?? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16538135 (30207) ShowDown
»

Gaming miška (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6314805 (13077) mr1two
»

Miška za gaming ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10311235 (7546) Sc0ut
»

Legenda se vrača - Razer Boomslang Collector's Edition 2007 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
506440 (6437) Macketina

Več podobnih tem