Forum » Zvok in slika » AC3 - problem in kodeki
AC3 - problem in kodeki
iglavc ::
Pozdrav
Imam par filmov, pri katerih prihajajo močno do izraza stranski efekti, kot pa govor... Poskušal sem v programu ac3filter odpraviti problem, vendar nič ni pomagalo.
Ne vem kaj naj naredim ? Kdo ve kako se znebiti problema in s katerim programom ? - poskušal sem tudi nastavitve, ki so objavljeni na tej strani za AC3 filme , pa ni kaj bolje ...
Imam pa še eno vprašanje, kateri kodeki so sedaj najboljši za gledanje filmov ? ( zagotavljajo najboljšo kvaliteto in podobno )
Hvala za odgovore.
LP
Imam par filmov, pri katerih prihajajo močno do izraza stranski efekti, kot pa govor... Poskušal sem v programu ac3filter odpraviti problem, vendar nič ni pomagalo.
Ne vem kaj naj naredim ? Kdo ve kako se znebiti problema in s katerim programom ? - poskušal sem tudi nastavitve, ki so objavljeni na tej strani za AC3 filme , pa ni kaj bolje ...
Imam pa še eno vprašanje, kateri kodeki so sedaj najboljši za gledanje filmov ? ( zagotavljajo najboljšo kvaliteto in podobno )
Hvala za odgovore.
LP
podtalje ::
Odsvetujem uporabo vsakršnih kodek paketov, naloži tisto kar rabiš.
Kar se tiče problema, vem, da je tak problem možen pri ffdshow-u. Ali si prepričam, da se za predvajanje
uporablja AC3filer in ne ffdshow, ki ima tudi zmožnost predvajanja AC3?
Kar se tiče problema, vem, da je tak problem možen pri ffdshow-u. Ali si prepričam, da se za predvajanje
uporablja AC3filer in ne ffdshow, ki ima tudi zmožnost predvajanja AC3?
gumby ::
kako mislis najboljsi?
za gledanje rabis samo tisti kodek, v katerem je zakodiran video... pri zvoku je podobno.
ce je film xvid/ac3, potem rabis samo ta dva kodeka in ne se 287528734 ostalih zraven (kodek packi so jajca, ker namecejo precej nepotrebnega balasta v sistem)
"problem" z tihim govorom je pa ta, da so filmi pac tako posneti
lahko probas zmanjsat dimamiko, lahko povecas glasnost centra glede na ostale... malce se poigraj z nastavitvami (to vse lahk nastavljas v AC3filter)
za gledanje rabis samo tisti kodek, v katerem je zakodiran video... pri zvoku je podobno.
ce je film xvid/ac3, potem rabis samo ta dva kodeka in ne se 287528734 ostalih zraven (kodek packi so jajca, ker namecejo precej nepotrebnega balasta v sistem)
"problem" z tihim govorom je pa ta, da so filmi pac tako posneti
lahko probas zmanjsat dimamiko, lahko povecas glasnost centra glede na ostale... malce se poigraj z nastavitvami (to vse lahk nastavljas v AC3filter)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59418 (14566) | BaRtMaN |
» | HD na PC-ju, minimalne zahteve?Oddelek: Zvok in slika | 6160 (3333) | zavajon |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17446 (10331) | GrimReaper |
» | Pomoč pri izbiri kodekaOddelek: Zvok in slika | 1873 (1578) | jos69 |
» | Worms World Party in NIMOOddelek: Igre | 937 (883) | jRk0 |