» »

Sagem fast 3344 in domače omrežje

Sagem fast 3344 in domače omrežje

agi ::

Zdravo!

Imam zgoraj navedeni Sagem, zanima pa me, kako naj medsebojno povežem dva domača računalnika, da jih bom imel v omrežju, se pravi, da se bosta med seboj videla? Po navodilu Siol-ove pomoči sem oba priključil na ETH-1, kaj drugega pa mi ne znajo povedati, le to, da je pač medsebojna povezava s Sagemom možna, kako, pa ne vejo !!?????
No, sam sem zasledil par stvari, tako, da sem IP naslove vnesel ročno..sedaj so takole:
Sagem naj bi bil: 192.168.2.1
PC1 - 192.168.2.2
PC2 - 192.168.2.3
Omrežje mi še vedno ne deluje, zato rabim pomoč..sploh kaj so priključki ETH 1 in 2 na levi in na zadnji strani, mislim, da nisem edini v SLO, ki bi rad rešil zadevo.

Hvala za pomoč in lep pozdrav!! Borut

damko ::

Pa lahko pingaš IP (192.168.2.2, 192.168.2.3) iz ene in druge mašine? Sagem je s starim firmwareom samo navaden bridge, tako da je to verjetno problem v tvojem primeru.

Pri meni zadeva deluje (Sagem ja nadgrajen v router), tako da se mašine lepo vidijo med samo (je pa res, da samo preko ETH1 priključkov).


Lp

agi ::

Se pravi...pogoj je, da sta oba priključena na ETH 1 ? Bom poizkusil naprej...če ne bo, bom še prosil za pomoč!

AGI

Ro! ::

Oj!
Poročaj tudi o uspehu - sem danes preverjal pri siolu, pa pravijo, da 3344 še ni nadgrajen (router):|
Se da kje videt, kateri FW je naložen? Imam še tastari paket in Callista kot router. Bi prešaltal na SOLO takoj, ko bo Sagem vedel usmerjati....
LP,
Robi

agi ::

Bravo RO!

Me veseli za informacijo, vendar te moram potolažiti, da sem pri siolu slišal toliko različnih informacij, da sploh ne vem, kaj je in kaj ni. Imam občutek, da operaterji na Siol pomoči nekaj povejo, samo da ne bi izpadli tumpki. Tudi meni je eden rekel, da je ruter, drugi da ni....HALOOO..Siol pomoč ali Siol zmeda? Na ta forum sem se namreč obrnil, ker na Siolu nisem izvedel NIČ!! Ni mi namen blatiti tam zaposlene, toda kar se Sagema 3344 tiče, kot prodajalci vedo zelo malo, sicer vsak nekaj ve, vendar vsak drugače, eden pravi tako, drugi tako...žal.
No, moram reči še to, da sem moja PC-ja uspel povezati enostransko, se pravi, da iz enega vidim drugega, obratno pa ne. Povezana imam na zadnji strani Sagema na ETH 1 in ETH 2. Probal sem vse druge možne kombinacije, vendar brez uspeha. Res ne vem, kam bi se še obrnil za pomoč, verjetno bom moral kar 5 jurjev reskirati za mrežni razdelilec, pa bo šlo...brez Siolove pomoči!!

Agi

damko ::

Živjo,

ja meni dela kot router, vidita se obe mašini (pod pogojem da sta obe na ETH1). Imam pa verzijo FWja: FAST3344-5.32.7.7-340-1544/0 2.6.2_B (App 2)

Ampak sam uporabljam drugi router (gor tri mašine), ki je priključen na Sagema, tako da ta dela samo statični routing (hub).

Lp

agi ::

Damko, kje vidim verzijo Sagem-a?
Agi

damko ::

Agi,

verzijo pogledaš na konzoli prek http-ja (lokalni IP od sagema): http://192.168.2.1
username: user
password:user

izbereš Quick status
četrtra tabela, stolpec "Application version"

To je to ;)

LP

agi ::

Ja...vidim, jaz imam drugo verzijo....ne vem pa, kako priti to nadgradnje za Sagem 3344.
Agi

bbooyy ::

kaj moram napisat na siol da mi nadgradijo sagemov modem?

agi ::

Zdravo!

Na siolovem forumu laufa tema glede tega...preberi si spodnji članek Gregorja - zaposlenega na Siolu... http://forumi.siol.net/showthread.php?t...
Agi

Ro! ::

Sem že pred časom spraševal za FW, pa mi Gregor povedal, da eni že imajo Fw z routanjem, vendar so ga dobili tisti, pri katerih ga je lahko naložil direkt (tako, da jih je obiskal). Skripte, s katero bi zadevo naložil preko povezave pa še nimajo.

Me res zanima, zakaj ne objavijo tega FWja nekje za dol potegnit, ali pa ga ga razpošljejo po mailu....;(

Že nekaj mesecev se obljublja, zgodi pa se nič. Nastavitve, do katerih te pustijo v tvojem modemu so pa naravnost.....

Če bi to vedel, niti slučajno nebi šel v menjavo paketov. Callisto mi je rutal zanesljivo in za moje potrebe ščist v redu. Je laufal non-stop. Pri tej high-tech mašini mi pa kar naprej povezava pada - pa še usmerja mi ne....;(

agi ::

Ro!
Moraš se zavedati, da je Siol državna firma, katera kljub konkurenci izvaja zelo čudne ukrepe. Dokler bo država imela največje koristi od tega, toliko časa se bo Siol šel monopolista, čeprav to zdavnaj ni več. Ko bo meni potekla pogodba, bom prekleto dobro premislil, s kom jo bom sklenil za naprej.
Kar se Sagema tiče..zamisli si, da bi npr. Peugeot uvozil nove avte. jim dol pobral vso dodatno opremo in ti jo prodal proti plačilu...Pri Siolu žal je tako, Sageme so nadgradili kakor njim najbolj odgovarja, ti se potem pa je.. !
LP Agi

Ro! ::

Maja... Saj maš prav... Oba imava prav.
Te pa vseeno razpi... .
Mimogrede, gor imam FW: FAST3344-5.32.6.19-280-1921/0. Če to komu kaj pove....
Javite se kaj tisti, ki imate že omogočeno routanje - izkušnje pa to. Dobrodošel bi bil tudi kak screenshot.
LP,
Robi.

PS - a je kdo kje izvrtal pravo tržno ceno tega Sagema? Prodaja to še kje kdo drug, razen siola?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ro! ()

Ro! ::

So mo ravnokar nadgradili modem. Sem mailal na info@siol.net in ČEZ 15 MIN JE BILO ŽE NADGRAJENO!!!!!!:D
FAST3344-5.32.7.23-055-1220/0 2.6.2_B (App 2)

LP,
Robi

PS - deluje OK

agi ::

Tudi jaz imam vse urejeno, vse deluje BP! Prehod deluje kot router, mreža dela OK, nekdo pravi, da ima preko Sagema v mreži 4 PC-je! Torej, stvar deluje !!
Sam router sicer prekine vezo po enem dnevu, se da pa nastaviti tudi drugače.
Agi

Ro! ::

Meni ne prekinja povezave po enem dnevu, me pa moti nekaj drugega: ko dela nekaj ur, se več ne morem povezati nanj (vmestnik za nastavitve) - ne prosi me niti gesla. Sama mreža ter i-net pa dela. Tako da moram vsakič, ko hečem npr. dodat forwardanje kakšnega porta, resetirat modem, pol se pa lahko povežem nanj. Imam pa dhcp izklopljen, IPje nastavljene ročno, občasno pa tri rač. v mreži. Povezava mi doslej ni padla.
LP,
Robi.

agi ::

-->SMILEY<-- ::

Zdravo,

zanima me, ali se da ta modem nastavit kot router in sicer v povezavi z t-2 modemom smartcom svm104. Se pravi ... iz t-2 modema v sagem fast3344 in potem dalje recimo na dva računalnika? Kakšne nastavitve bi bilo potrebno spreminjat in v katere porte vštekat kable?

Hvala,
LP

tilenn ::

smiley: Ne, to ni možno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

En IP dva PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
12943 (746) Nastja
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st&#8482;3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543313 (18853) imallears
»

Povezava z internetom!

Oddelek: Omrežja in internet
173267 (3087) amigo_no1
»

help pri povezavi interneta 3 pc na siol sagem 3344

Oddelek: Omrežja in internet
72490 (2398) atomc
»

sagem F@st 3344 in "Charon II DB peripherals demo"

Oddelek: Omrežja in internet
71515 (1343) microera

Več podobnih tem