» »

Kako navijem athlona 2800+?

Kako navijem athlona 2800+?

bandidosss ::

Kako navijem athlona 2800+ 64bit, ki deluje na plati GA-K8NS?

Kaj morem v biosih spremenit in do klko?

Hvala,
Tadej

RejZoR ::

Glede na to da sprašuješ najbolj osnovne zadeve je moj nasvet, da se zaenkrat zadeve še ne dotikaš in si samo poglej teoretični pamflet (googlaj za: athlon64 2800+ overclocking).
No enkrat boš moral vseeno zbrat mal poguma in it navit zadevo.
Samo zapomni si da se nikamor ne mudi in vse delaj v majhnih korakih.
Novejše plate itaq zaštekajo preden pride do kakšne škode ampak dvomim pa da varujejo pred instantnim nastavljanjem FSBja na 300Mhz al pa čem podobnim...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bandidosss ::

aha hvala. vem da ne smem naenkrat dat na XXX ampak morem postopoma. Zanima me kako pa katere stvari je treba sprobavat?
Obstajajo kakšni programi ali morem v bios?
Easytune mi kaj pomaga?

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

EasyTune je za navijat, sam bi šel sam osebno raje lepo na stari način v BIOS. Pri Athlon64 je ob navijanju fino izklopit Cool'n'quiet ter pač višat FSB kot vedno. Ko dosežeš strop z default voltažo, začneš postopoma dvigovat še voltažo jedra (VCORE). Nato je vse odvisno od sreče, kolk je plata namenjena navijanju in kolk dober CPU cooler imaš.
Testiraš pa s kakšnimi stress tester programi oz 3DMark200x. Če se vmes mašina obesi oz pokasiraš BSOD si šel predaleč oz s premalo voltaže.

Kej bolj v detajle pa ti ne morem povedat ker sem Athlona64 navijal samo za malenkost (kišta je mela garancijsko nalepko, tko da sem lahko kar pozabil na "reševanje" z resetiranjem CMOS-a ob ponesrečenih OC nastavitvah ter psoledično višji OC), sam pa mam še vedno good ol' AthlonXP...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel pentium dual core e2200 navijanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1266098 (5116) anzel26
»

navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )

776443 (5046) Davidf1
»

Navijanje AMD Athlon 3000+ 64

392580 (2580) bluefish
»

am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

33322345 (13495) DJ MartiNi
»

AMD 64 (strani: 1 2 )

604382 (3570) sn0wball

Več podobnih tem