Forum » Navijanje » Kako navijem athlona 2800+?
Kako navijem athlona 2800+?
bandidosss ::
Kako navijem athlona 2800+ 64bit, ki deluje na plati GA-K8NS?
Kaj morem v biosih spremenit in do klko?
Hvala,
Tadej
Kaj morem v biosih spremenit in do klko?
Hvala,
Tadej
RejZoR ::
Glede na to da sprašuješ najbolj osnovne zadeve je moj nasvet, da se zaenkrat zadeve še ne dotikaš in si samo poglej teoretični pamflet (googlaj za: athlon64 2800+ overclocking).
No enkrat boš moral vseeno zbrat mal poguma in it navit zadevo.
Samo zapomni si da se nikamor ne mudi in vse delaj v majhnih korakih.
Novejše plate itaq zaštekajo preden pride do kakšne škode ampak dvomim pa da varujejo pred instantnim nastavljanjem FSBja na 300Mhz al pa čem podobnim...
No enkrat boš moral vseeno zbrat mal poguma in it navit zadevo.
Samo zapomni si da se nikamor ne mudi in vse delaj v majhnih korakih.
Novejše plate itaq zaštekajo preden pride do kakšne škode ampak dvomim pa da varujejo pred instantnim nastavljanjem FSBja na 300Mhz al pa čem podobnim...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
bandidosss ::
aha hvala. vem da ne smem naenkrat dat na XXX ampak morem postopoma. Zanima me kako pa katere stvari je treba sprobavat?
Obstajajo kakšni programi ali morem v bios?
Easytune mi kaj pomaga?
Obstajajo kakšni programi ali morem v bios?
Easytune mi kaj pomaga?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bandidosss ()
RejZoR ::
EasyTune je za navijat, sam bi šel sam osebno raje lepo na stari način v BIOS. Pri Athlon64 je ob navijanju fino izklopit Cool'n'quiet ter pač višat FSB kot vedno. Ko dosežeš strop z default voltažo, začneš postopoma dvigovat še voltažo jedra (VCORE). Nato je vse odvisno od sreče, kolk je plata namenjena navijanju in kolk dober CPU cooler imaš.
Testiraš pa s kakšnimi stress tester programi oz 3DMark200x. Če se vmes mašina obesi oz pokasiraš BSOD si šel predaleč oz s premalo voltaže.
Kej bolj v detajle pa ti ne morem povedat ker sem Athlona64 navijal samo za malenkost (kišta je mela garancijsko nalepko, tko da sem lahko kar pozabil na "reševanje" z resetiranjem CMOS-a ob ponesrečenih OC nastavitvah ter psoledično višji OC), sam pa mam še vedno good ol' AthlonXP...
Testiraš pa s kakšnimi stress tester programi oz 3DMark200x. Če se vmes mašina obesi oz pokasiraš BSOD si šel predaleč oz s premalo voltaže.
Kej bolj v detajle pa ti ne morem povedat ker sem Athlona64 navijal samo za malenkost (kišta je mela garancijsko nalepko, tko da sem lahko kar pozabil na "reševanje" z resetiranjem CMOS-a ob ponesrečenih OC nastavitvah ter psoledično višji OC), sam pa mam še vedno good ol' AthlonXP...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Intel pentium dual core e2200 navijanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 6098 (5116) | anzel26 |
» | navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6443 (5046) | Davidf1 |
» | Navijanje AMD Athlon 3000+ 64Oddelek: Navijanje | 2580 (2580) | bluefish |
» | am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Navijanje | 22345 (13495) | DJ MartiNi |
» | AMD 64 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4382 (3570) | sn0wball |