Forum » Strojna oprema » Ista težava z različnima diskoma
Ista težava z različnima diskoma
rebro ::
Pozdravljeni!
Imam disk starejšega datuma (seagate ST34321A, torej 4.3GB), ki je še do danes zjutraj delal OK, nato pa se je pričel ugašat in prižigat nenadzorovano (sliši se vklop in izklop motorja plošč vsake par sekund)...disk je prej deloval normalno in se ni pregreval, ni imel bad sektorjev...zanimivo pa je, da se mi je ista napaka pričela pojavljati malce prej tudi na dosri novejšem disku maxtor D540X-4K(40GB), vendar pri Maxtorju sumim, da zaradi tega, ker ni bil ustrezno hlajen, čeprav je5400 o/min.
Zanima me, če se ju da kako zrihtat vsaj zaradi downlouda podatkov, ker začneta nagajat že približno minuto po vklopu (predno pridem v Wnse), iz dosa pa nebi rad reševal zaradi dolgih imen...
LP ... Rebro
Imam disk starejšega datuma (seagate ST34321A, torej 4.3GB), ki je še do danes zjutraj delal OK, nato pa se je pričel ugašat in prižigat nenadzorovano (sliši se vklop in izklop motorja plošč vsake par sekund)...disk je prej deloval normalno in se ni pregreval, ni imel bad sektorjev...zanimivo pa je, da se mi je ista napaka pričela pojavljati malce prej tudi na dosri novejšem disku maxtor D540X-4K(40GB), vendar pri Maxtorju sumim, da zaradi tega, ker ni bil ustrezno hlajen, čeprav je5400 o/min.
Zanima me, če se ju da kako zrihtat vsaj zaradi downlouda podatkov, ker začneta nagajat že približno minuto po vklopu (predno pridem v Wnse), iz dosa pa nebi rad reševal zaradi dolgih imen...
LP ... Rebro
BluPhenix ::
Če se ugaša in vžiga je lahko kriv tudi napajalnik - premalo stabilna napetostna linija 12V Lahko da se ti je kaj pregrelo (in trajno poškodovalo), lahko da je šel kateri od elektrolitov. Skratka poizkusi z drugim napajalnikom.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
rebro ::
Hvala! Res je, prehitro sem napisu post, Seagate na drugem računalniku res deluje normalno...Maxtor pa je res morda poškodovan, ker na 3eh računalnikih deluje isto (vklaplja in izklaplja vsake par sekund in nekaj čudno poka not), bios pa ga normalno prepozna....tak da pomojem ni druge rešitve, kot da ga zabrišem čez okno!!...škoda mi je sicer podatkov...
LP ... Rebro
LP ... Rebro
BluPhenix ::
Ja sej podatke lahko poskušaš rešiti, pač gre kolikor gre. Včasih pomaga, da ga daš malo v zmrzovalnik (sli glede na temperature ven ), priključiš in vidiš kako gre. Meni je na tak način uspelo rešiti ene 2 diska. Velikokrat ko se enkrat normalno postavi potem deluje. Lahko tudi, da je problem na samem vezju diska. Vsekakor potrudi se za podatke, če so ti pomembni!
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAID 0 in izgube podatkovOddelek: Strojna oprema | 1875 (1221) | Vlady |
» | od katere firme kupiti diks? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5152 (3874) | jastreb |
» | Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9599 (7234) | _pobesneli_ |
» | AGT Mnenje; Kdo koga? ; zahvalaOddelek: Kaj kupiti | 3603 (2746) | kuglvinkl |
» | Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 11589 (7217) | ChiefThunder |