» »

AGT Mnenje; Kdo koga? ; zahvala

AGT Mnenje; Kdo koga? ; zahvala

martin ::

Dejstva:
Dne 10.12.2002 sem v trgovini AGT kupil računalnik naslednjih karakteristik:
Osnovna plošča: ABIT KD7 KT400 +SB+LAN, Ohišje: Logic 950LU, Procesor: AMD XP2100+, Hladilnik:Zalman 6000 Al-Cu, Disketnik: FDD NEC 1,44, Perifer: ATX multikonektor, CD: Sony 52x, DISK: Maxtor 60 GB, Ram: DDR 512 PC2700, Za napajalnik so uporabili ATX no-name 300 in še nekaj W (iz mojega starega računalnika)

Doma sem priklopil še:
1 disk ATA 133 WD 80 GB kot SLAVE k novemu Maxtor disku, 1 disk WD 60 GB ATA 133 pa na dodatni RAID controller ATA 133, DVD Pioneer 106, HIS AIW Radeon 9700PRO, kupljen v podjetju Jae, Zunanji pekač USB 2.0 Plextor, Printer USB HP deskjet 990c, Scanner USB CanoScan N1240U, PS/2 misko, PS/2 tipkovnico

Kronologija dogodkov:
Sistem je deloval brez problema do nekako septembra 2003. Naj povem, da računalnika nisem uporabljal dva meseca, saj sem bil z družino na morju. Ko sem prišel z morja sem računalnik prižgal, toda miška ni delovala. Odpovedal je PS/2 port. Miško sem preklopil na USB in nadaljeval z delom. Kaj kmalu pa je odpovedal še drugi PS/2 port za tipkovnico. Računalnik sem nesel na AGT servis, kjer so mi po preteku nekaj dni dejali, da mi osnovno ploščo lahko zamenjajo za isto ali pa boljšo proti doplačilu. Svetovali so mi ABIT NF7-S. Odločil sem se za boljšo in to za ABIT NF7-S rev.2.0. Že takoj na začetku pa so imeli v AGT težave s priklopom WD 80 GB ATA 133 diska. Nikakor ni deloval kot SLAVE k novemu Maxtor disku. Predlagali so, da ga proti doplačilu zamenjam za novega SEAGATE 7200RPM ATA 100 80 GB. Podatke iz starega diska pa so mi prenesli na novega. Poleg zamenjave diska ter matične plošče so mi svetovali tudi zamenjavo napajalnika. Tudi tega sem doplačal in dali so mi CHIFTEC 420W HPC-420-302. Sedaj je računalnik končno deloval in odnesel sem ga domov.

Čez 10 dni torej 10.9.2003 pa je odpovedala moja grafična kartica. Enostavno ni več delovala. Odnesel sem jo na Jae in tam so mi jo brez besed zamenjali. Vstavil sem jo v računalnik in vse je bilo v najlepšem redu. Po nekako dveh mesecih pa mi je računalnik zopet odpovedal. Sam od sebe se je ugaševal in vedno ko se je to zgodilo je BIOS ob zagonu izpisal na ekran, da je CPU nedelujoč in da moram nove nastavitve potrditi v FlashMenuju. Zagon računalnika je bil mogoč samo tako, da sem fizično prekinil tok (ugasnil napajalnik ali pa potegnil kabel iz električnega omrežja in nato potrdil nastavitve FlashMenuja).

Računalnik sem zopet odnesel v AGT, kjer so mi po dolgem testiranju zamenjali osnovno ploščo "baje, da so šli elektroliti" in po njihovem naj bi bilo sedaj vse v redu, toda že ko so mi predali računalnik in ga pred mano stestirali se je izkazalo, da ne deluje kot bi moral. Ko na računalniku pritisneš fizični reset, se računalnik fizično UGASNE vsi ventilatorji pa še vedno delujejo. Na AGT so zaradi tega eno za drugo fizično odstranili vse dodatne komponente v računalniku. Ko so odstranili in zamenjali tudi grafično kartico (poskusna grafična kartica je bila brez dodatnega napajanja) se je računalnik ob pritisku na reset tipko normalno znova zagnal. Rekli so, da je kriva grafična kartica. Vseeno pa se je slika po nekaj časa uporabe računalnika pričela tresti.

Odšel sem na Jae, kjer so kartico testirali in ji posodobili bios, ter dejali, da grafična kartica po njihovem deluje brez problema. Hkrati so mi rekli, da mi jo tudi zamenjajo za drugo, ki pa žal ni takšnih karakteristik kot moja, ter mi predlagali naj AGT raje zamenja osnovno ploščo, saj je grafika 120tisoč sit, plošča pa le 30tisoč sit. Njihov človek Uroš je dejal, da je lahko problem kompatibilnosti (ni pa prepričan), dejal je tudi, da odstaja verjetnost, da ima osnovna plošča napako. Moram priznati, da je nadvse prijeten in kooperativen.

Zaradi tega sem naredil test grafične kartice tudi sam: Grafično kartico sem dal v nekaj med seboj različnih računalnikov (pri sodelavcih in prijateljih). Probal sem jo na NF7-s, IC7, P4P800-Deluxe in Compaq presario. Na začudenje je na vseh računalnikih kartica delovala. Res je nisem imel v računalnikih več kot eno uro, ampak vseeno. Reset je deloval, slika pa je bila mirna. Od prijatelja sposodil navadno GE-force grafično kartico in jo uporabil v svojem računalniku. Po vsega parih dneh, mi je pričela slika zopet tresti, reset pa je deloval brez problema.

Računalnik sem odnesel nazaj na AGT. Po skoraj 15. dneh testiranja in mojega nenehnega klicanja na servis kdaj bo moj računalnik pripravljen so mi rekli, da je matična plošča v redu in da naj zamenjam grafično kartico. Hkrati so se vedli do mene skrajno nesramno, nevljudno ter zaničevalno. Temu primerno je bilo tudi moje obnašanje. Tega ne bom zanikal. To je bilo v četrtek 11.12.2003

Povzetek
Racunalnik imam od 10.12.2002. Do sedaj so zamenjali zaradi nedelovanja že 3 osnovne plošče (KD7, 2 x NF7-s)
Od tega sem uporabljal računalnik nekako vsega skupaj 5 mesecev ostali čas pa računalnik NE DELA ali pa je na servisu. Prvotno me je stal računalnik v AGT: 160.565,00 SIT. Dodatno pa mi je AGT zaradi boljšega delovanja zaračunal dodatnih 34.888,60 SIT za boljšo osnovno ploščo, disk in napajalnik. Poleg tega sem pri njih kupil še en boljši napajalnik Enermax, ki me je stal dodatnih 29.000 SIT. Vsega skupaj dodatno: 63.888,60 SIT. Podjetje AGT sem na začetku priporočil tudi sestrični in pri njih je kupila računalnik v vrednosti 337.938,30 SIT. Upam, da bo imela več sreče.

Napaka na računalniku odpravljena po intervenciji v podjetju JAE:

V petek 12.12.2003 sem odnesel računalnik na Jae. Tam me je sprejel Uroš in mi brez problema (v eni uri) zamenjal osnovno ploščo na ASUS A7N8X-Deluxe. Hkrati sem zamenjal ter dokupil še procesor na AMD 2600+ barton in se zmenil, da obdržim staro HIS AIW Radeon 9700PRO, ki jo sedaj testiram od petka.V primeru nedelovanja mi jo bodo pa zamenjali. Zaenkrat grafika deluje BREZ PROBLEMA že dva dni. Poleg tega so mi vzeli v račun napajalnik CHIFTEC in mi ga zamenjali za CORSAIR 512 MB spominski modul. Naj se tukaj zahvalim podjetju Jae ter še posebej njihovemu sodelavcu UROŠU. Uroš Hvala.
Zaradi takih ljudi bom pri njih sigurno še kaj kupil in priporočil podjetje prijateljem.

OCENA podjetij do sedaj: v lestvici od 1-5:
AGT: porazno. Poleg vsega so mi dolžni še za kilometrino, ki sem jo naredil, ko sem hodil k njim po pokvarjen računalnik.
Jae: 5+. Priporočam vsem
Prosim za vaše mnenje.
Martin

Samson ::

Jup JAE do sedaj pozitivno...Dvakrat zamenjali plosco brez besed, Gigabyte sq800ultra z doplacilo za 8knxp, 8knxp za 8knxp rev.2, se vedno serje...Verjetno je napaka drugje. Zahvala gre Matjažu...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

bmandelj ::

cisto nevmestno
mislim da je 8knxp zelo zgresena plata sem videl ze 5 kom ki so skoz zaj...... z drugo pa dela BP

drugace pa
AGT ne poznam nisem se bil tam
JAE pa so res ful u redu

LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

OZZY ::

Se strinjam- Fantje na JAE servisu so zelo dobri in jih lahko samo pohvalim. Sam sem mel tud probleme in so vse zamenjali brez problema. Tud prijazni itd...
Go with the flow.

Samson ::

Sicer ni v kontekstu teme, ampak je res, da 8knxp zajebava, bolj rev 1 kot rev 2. Toda ce mene vprasas, tudi rev 2 ima probleme. Najbolj se opazi pri ramih, ker enostavno ne dela prav z infineon rami...Pa plata za skor 60k sit-nih :O)
Bo treba magari doplacat in kupit ASUS P4P800 ultra...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

frudi ::

verjetno tega ravno ne želiš slišati, ampak mnogim težavam bi se verjetno izognil, če bi že na začetku premislil, da ti stari 300 W napajalnik enostavno ne bo zdržal. atlonček, 512 mb rama, r9700 aiw, trije diski, tri cd/dvd pogoni... ni treba biti genij, da ugotoviš, da bodo s 300 W napajalnikom resni problemi (navsezadnje so ti morali celo dvakrat zamenjati napajalnik z močnejšim). resda bi se lahko tega zavedali že pri AGT, ko so sestavili računalnik, ampak iz tvoje zgodbe ni jasno, ali so vedeli, da misliš doma dodati še toliko dodatnih komponent. kar se tiče nedelovanja wd in maxtor diska na enem ide kanalu je pač dejstvo, da se nekateri diski včasih ne razumejo med seboj, tudi odvisno od plate in serviser tukaj ne more storiti kaj dosti kot zamenjati disk ali plato. tresenje slike pa je lahko posledica marsičesa - preslabega napajanja, motenj znotraj računalnika, zunanjih motenj (če sta monitor in računalnik preblizu, električni kabli blizu monitorja...) in čisto možno je, da na servisu ne morejo reproducirati tvojih težav.
skratka, po mojem je prav, da tudi nase prevzameš del odgovornosti za nastale težave, ki jih je v največji meri skoraj zagotovo povzročil preslab napajalnik. nato še malo smole z nekaterimi komponentami in človeku hitro presede neumna kišta, ki ga po vseh močeh jebe v glavo :).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

ganzi ::

JAE je zakon!!!:D

Gapi ::

Tko je. Fantje v prodaji pri AGT so zelo prijazni, za servis pa nimam kaj za povedat ker še nimam izkušenj. Jae je pa pesem zase. Res da so daleč vn iz centra Ljubljane. Fantje v Jaetu je pa tko, če je gužva se raje obrni in pojdi drugam ker se boš načakal ker se vsaki stranki posvetijo 100% Za Matjaža v jaetu bom pa tko reku, Microsoftu bi še Windowse prodal.
No person is rich enough,to buy back his past.

Prjatu ::

Jah, pri AGT sem tudi jaz imel malo težav pri reklamaciji plate. Malo pred iztekom garancije sem menjal grafiko, ki nikakor ni hotela delovati z dotično plato, kasneje so se še napihnili kondenzatorji. V AGT so kondenzatorje sicer zamenjali, vendar o zamenjavi plate niti slišat niso hotel, svetovali so mi menjavo napajalnika (Chieftec 420 za Enermax 365, jaz sem se jim seveda samo nasmehnil). Preostalo mi ni nič drugega kot da sem kupil novo plato (za vsak slučaj v JAE :D ).

Kar se pa tiče Martinove težave, pri meni je na NF7-S njegova kartica delovala pravilno.
Something else is controlling me!

Caligula ::

V JAE so res vredu in neproblematicni.

Tnfl ::

Martin. Ze samo dejstvo da si bil vec mesecev brez racunalnika zaradi serviseranja je zame prava katastrofa. AGT je ocitno v preteklosti rad na hitro kaj prodal, danes pa pocasi servisira. Ne trdim da ima kupec vedno prav a vendarle mislim da bi ti lahko AGT sel na roko in PCa usposobil ne pa prelagal krivde drugam.

Kar se pa tice NF7-S poznam in vem da je odlicna plosca saj sem jo ze vsem prijatlom k so kupovali PCa v zadnjem letu in vse so delale brez problemov. Zelo dvomim da so ti jo dvakrat menjali je pa tezko govoriti o krivdi posameznikov ali firm, dejansko pa se zgodi da je dolocen hw nekompatibilen in pika. Zakaj je bilo to takoj jasno serviserju iz JAEa mislim da pove vse o kvaliteti AGTja.

Lep pozdrav

Tnfl

My PC: NF7-S,3200+, 1GBRAM, 9700pro, 160GB SATA RAID, Enermax 465W

Hasper ::

Sem pred kakim letom in pol kupil disk v JAE-tu. IBM 40GB (serija IC35). Disk je je deloval kakih 6 mesecev potem pa je crknu. Zgubu sm vse kar sm imel na njem. Ga nesem tja in mi ga proti doplačilu zamenjajo za 80GB (tud IBM). Disk je delal kake pol leta potem pa je začel glave skup zabijat. Sem ga nesel nazaj čeprav je še delal. Ga mi zamenjajo zopet za IBM-a(isto 80GB) čeprav jih prosim naj mi dajo en drug disk. Tip pravi da ne držijo drugih diskov kakor IBM-e. Mal sem še težil tam da jim plačam če mi menjajo za druzga (hotu sm WD). Ni mi ostalo druzga kot da vzamem kar so mi dal in probam srečo (v tretje gre rado pravjo). Hm... ne. Disk spet ropota kokr da bi kavo mlel. Sam čakam da crkne al pa znorim....

Samson ::

Sicer jih ne zagovarjam, toda ce niso imeli drugih, pac niso mogli dat druzga. Mogoce se je v tem casu kaj spremenilo, hehe.


Lp saso
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

govno ::

kriv je bil procesor ...

mato22 ::

Jae je zame tud ena najboljših trgovin. Brez problema so mi 2x zamenjali rame Corsair in ker se mi nikakor niso ujeli s plato sem dobil povrnjen denar do zadnjega tolarja.

urosv ::

Hasper... Sori ampak nimamo druga kot IBM-a in ce nimamo ti druga ne mormo dat...tako je... Lahko pa vzames kaj druga in kupis WDja kje drugje, ampak mislim da nikjer nebos dobil 3 leta garancije (tako kot na IBM-a - ki je zakon!).
Pa lep pozdrav vsem in hvala!

Samson ::

Urosv: Eno teoreticno vprasanje, ce je mozno, da ne klicem do vas...Imel platko 8knxp rev1, menjana za rev2...Sedaj pa rame ne prepozna dobr, tko da zadeva zmrzuje. Cim zazenem eMule cez cas zadeva zmrzne. Skoda se mi zdi nakup corsaira, ker imam noter 1G infineon...No ena palcka je Hynix, ampak je zadeva delovala na prejsnji plati. Obstaja kaksna moznost zamenjave rama z doplacilom ?:D >:D
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Hasper ::

urosv

Sej sem uvidel da nisem mogel druzga dobit kot IBM. Sem rekel da bom vzel kar bom dobil. To sploh ni sporno. Vendar pa diski te firme niso tak zakon, kot ti govoriš (mogoče so bili), ker drugače ne bi koristil že dvakrat garancije! Računalnik uporabljam v povprečju le kake 2 uri na dan in ko disk enkrat zašraufam v comp tam tudi ostane (ne nosim jih okrog)!

lp

Dead_Eye ::

jebeš ti garancijo če ti vsake par mesecev crkne disk in zgubiš vse podatke gor....
The one and only

Turtle ::

Garant ni blia kriva plata....problem je bil v procu...

swar ::

Mene so pri JAEtu tudi prepricali z hitrim,korektnim servisom.Oni so najbolsi za moje pojme in bom njihova stranka dokler bo tako.Nikjer drugje ne kupujem ker sam nategujejo ko se kaj pokvari...

Keyser Soze ::

Mah servisi delajo zase. In za profit. Tako pač je. Biznis je biznis, kultura pa kultura.(Pravi en zlo "fajn" reperček)

Sej sem tudi jaz zamenjal rame pri AGTju brez problema.

Diski. IBM kot izgleda ni v redu. Jaz bi vzel denar in šel drugam ter kupil recimo WDja. Ima tudi wd 3 leta garancije. Na nekatere diske celo 5 let. Tako da IBM s svojimi 3 leti ni nobena sveta izjema.

Ti pa res bore malo pomeni garancija če izgubiš toliko podatkov.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

[SkA] ::

Se prav če jaz prav razumem pri JAE jemljejo stvari v zakup? Al kako to funkcionira (glede na vsa pričanja tle, so vsi z nekimi problemi prišli, odšli pa z drugimi komponentami)? :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

krneki ::

Dnarja ti po 8 dneh nakupa ne bodo vrnili. Prav tako ne prej kot v 45 dneh, če servis ni bil uspešen.

Keyser Soze ::

Ja saj to je problem.

Res, in mislim RES dober servis ne bi rekel, ne vrnemo denarja če ne marate IBMa in vam ne moremo ponuditi drugega diska. In se ne bi tako togo držali zakona.

Ker mislim, da uporabnik oz. kupec ne želi vedno skušati sreče z novim diskom ter diplomsko ali pa kakšno drugo pomembno nalogo na računalu.
Zanesljivost je ena lastnost, ki jo vsi želimo od diska.
OM, F, G!

N-E-O ::

Lp!

Povem naj to, da sem tudi jaz kupil računalnik v AGT-ju, in sicer konec avgusta. Že takoj prvi dan sem imel težave, saj so mi dali napačno barvo ohišja, dan zatem ni delala grafična kartica, ker se je pomaknila ven iz reže... torej sem računalnik poslal na servis, kjer so mi gr. k. ZLEPILI!!! In še vedno ne dela kot bi mogla!! Problem sem imel tudi s procesorjem... TOREJ POZIV OSTALIM: NE KUPUJTE TUKAJ RACUNALNIKOV IN OSTALIH KOMPONENT!!
Follow the white rabbit.

kuglvinkl ::

Zanimivo. Sam se precej komponent kupil pri AGT, trafo so denimo brez težav _takoj_ zamenjali. In ravno obratne izkušnje z JAE. Zamenjavo grafične sem čakal več kot mesec, nakar mi nazaj podturijo slabšo varianto (takrat so se začele šali v obliki SE, XT), RAM je bil clockan 25 MHz nižje. Ampak, ker sem drugo karto že imel, sem se zadeve na hitro znebil.
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjam masino (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
513196 (2555) MadMax
»

kopujem komponenete v vrednosti 230k (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1125055 (3731) boštjan
»

Radeon 9800 128 Sapphire

Oddelek: Strojna oprema
421689 (1106) cajne
»

Kriminalne zahteve serviserjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
645210 (3584) flipflop
»

Kaj naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
814969 (3786) B_U_R_I

Več podobnih tem