» »

Dosegljivost na terenu- prenos podatkov po GSM omrežju ?

Dosegljivost na terenu- prenos podatkov po GSM omrežju ?

Brane2 ::

Rabim orodje, s pomočjo katerega bi bil lahko povezan na net, ttudi ko sem na terenu.

Pomemmbno je, da stvar dela na čimširšem področju ( v Sloveniji), da so obratovalni stroški čimnižji, prenosna hitrost pa ni toliko bistvena.

Rabim to ravno toliko, da lahko recimo pošljem ali sprejemem kak krajši mail ali kaj podobnega.

Kot sem jaz študiral ponudbe Mobitela in Simobila, je Mobitelov UMTS noro drag, čeprav ima vštet nek soliden promet v ta denar, Simobilov EDGE pa je svinjsko drag po prenesenem kb.

Ostanete še navaden GPRS in modemski prenos. Cene za GPRS nimam ( bi me pa zanimala), modemski prenos je pa počasen, vendar je lahko poceni.

Trenutni plan rada je ta, da bi vzel tri aparatke in pripadajoče modemske kable. Enega bi povezal na svoj strežnik v firmi, druga dva bi pa nosila jaz in kolega po terenu s seboj. Ko bi hotel sneti mail, bi pač enostavno poklical GSM strežnika in se povezal.

Je še kaka druga poceni varianta ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

SasoS ::

GPRS te pride od 0.1 do 1 SIT / KB odvisno od paketa pri izbranem operaterju. Simobil tudi nudi nek neomejen GPRS (ok 15K če se ne motim). Za GPRS tretjega aparata ne potrebuješ saj se povezuješ preko mobilnega operaterja na internet. Tu imaš hitrost primerljivo s stacionarnim modemom. Za tvojo varianto nucaš kak paket z nizko ceno pogovorov v omrežju (simobil 5sit/m?), nimaš pa zagotovil da bo cena taka tudi ostala saj se APEK razburja da morajo biti cene stroškovno naravnane, tako da ti to zna v naslednjem letu narasti na kakih 20sit/m...

Brane2 ::

To je potem bistveno dražje od modemske variante.

Tu bi vzel tri aparatke. Dva bi bla na predplačniško razmerje (filanje s karticami), en pa na Smart I paket ( ta bi bil na strežniku- poceni pogovori).

Zvezo bi aktiviral po "callback" sistemu. Ko bi na terenu hotel vzpostaviti zvezo, bi poklical številko strežnisškega mobilca in ko bi ta dvignil slušalo, prekinil zvezo. Strežnik bi me poklical naza in vzpostavil ppp link za 5 SIT/minuto.

BAje da te zadeve delajo s 14400 biti/sec. Če dosežem realne hitrost prenosa pol nižjo, recimo 7 kbit/sec, je to prenesenih 50+ Kbyte na minuto in me kbyte stane 0.1 SIT.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

na izi (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
565948 (4429) Jan987
»

Simobil-Gprs (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11412526 (7288) [_MW_]
»

Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
736535 (4334) Duke Nukem
»

IP številka za GPR oziroma za UMTS

Oddelek: Omrežja in internet
181857 (1398) Lincolin
»

Mobilna konkurenca ADSL/KABEL ponudnikom?

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
142556 (2556) alien-w

Več podobnih tem