» »

Levitacija - Znani leteči predmet:človek

Levitacija - Znani leteči predmet:človek

1
2
3

_marko ::

A torej trdiš, da placebo ni minimalen efekt?
Je glavni in bistven faktor ozdravitve?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Jst ::

Odvisno od področja.

Roadkill ::

Pri "svetih vodah" definitivno... če je sploh kak efekt.
Ü

ajin ::

Ajin - od bioenergetika, do levitacije je ogromen razkorak

Seveda je , samo isti procesi so, prana , chi, energijsko polje. Mogoce zbere tolikso kolicno energije, nevem kako, da lahko levitira, ni superman, ampak se dvigne od tal.
PIsano je da misel in dih postaneta eno. Torej ce lahko nekdo z dihom; mislijo koncetrira energijo na dolocen predmet, tudi v taksni meri da le ta objekt premakne, potem zakaj ne bi levitiral. Sej ce pogledas da vse kar clovek dela se koncetrira, torej koncetrira misli, povej mi zakaj nagrbancis celo ko neki razmsiljas, resujes nek problem, vsak to naredi, nezavedajoc, se. Torej zakaj koncetriras celo, oziroma sprednji del, kjet naj bi bil sedez zavesti? Ce ste kdaj delali tehnike mantranja, potem razumete kaj pomeni fokusirati um ... SAmo pravim da je vse to povezano in da je nekaj na tem


Zavest je neraziskana razseznost, in nevemo kaj smo vse sposobni, nekateri dobijo majhne vpoglede.

AJa, se eno, mogoce za nekatere samo bajka; je obstajal indijce, ki je oce borlnih vescin in teh asan je potem nastal shaolinski wu shu; kung fun in je receno da je imel taksno moc koncentracije energije, misli, da ko je gledal v les, je izvrtal luknjo .

hehe, mogoce bajka,mogoce pa samo dokaz razseznosti zavesti in energije, torej ZAVESTI

Lp pozdrav.

off topic:
Aja pardon, racunalnik se mi fejst pregreva, ful je vroc ma neki smrdi, kot da se nekaj zge? ALi veste kaj bi to mogoce lahko bilo, cez cas mi monitor zacne spreminjati brave, in zance stekat, pa ga morm ugasnit, in ga ohladiti. Nevem zakaj se mi tako pregreva, res pa je da ga imam v enem predelu kejr ni zagotovljena velika cirkulacija in se kurijo k sem v bloku mam skor 30 not ;)

Mi lahko nekdo da kaksno mnenje , prosim ?

_marko ::

"This research reduces the placebo effect to a subjective illusion and a statistical research tool. As such it is imperative to use it in research, but unethical to use it in treatment.

The results of this research contradict what some would now consider to be a great deal of folklore that has evolved around the whole idea of the placebo effect. That folklore has evolved in a "research vacuum" of ignorance about the true nature of the placebo effect.

What is new about these conclusions is an emphasis on the key words "subjective" and "pain". This explains the well-established fact that the placebo effect is most "effective" in conditions where subjective factors are very prominent or significant parts of the problem. Some of these conditions are: headache, stomach ache, asthma, allergy, tension, and especially the most subjective of them all - pain, which is a significant part of most serious (and many mild) illnesses"
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Roadkill ::

Večkrat preizkušena metoda:
Otrok si potolče kolena in kriče priteče kazat svoje "bojne rane". Takrat se ga skoraj ne da utišat. Moj fotr je pa pogruntu, da večina otrok utihne, če jim okrog prsta nalepiš obliž (ker na pikniku težko najdeš kaj več medicinske opreme, kot to). Tako otrok začudeno zre v pisan flajšter na prstu in ne joka več.

Nisem rekel, da mu neha tečt kri, le tiho je, ker ne razume, kaj se je zgodilo in slepo vrjame, da je sedaj boljše, kot prej. TAK efekt jaz pripisujem polaganju rok, mahanju s kristali in raznim zdravljenjem na daljavo.

Metoda, ki smo jo uporabili že na mnogih družinskih piknikih in je včasih menda delovala tudi na meni.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

_marko ::

Sej potem se strinjava.

"According to these findings, a placebo can make you think you are better, and even temporarily feel that you are better, but it can't actually make you any better. It will not cause any significant physiological change in a serious disease. In short, it will fool you.

Much quackery achieves temporary "success" by a conscious or unconscious misuse of the placebo illusion. To the patient, such misuse of placebos can be expensive and ultimately fatal. To the quack it will fool the patient long enough to keep the scam rolling."
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Eschelon ::

Placebo je predvsem za imunski sistem učinkovita metoda. Tole sem našel bolj iz obupa, vem pa za eno študijo, kjer so počeli tole:
Šlo je za paciente, ki jim je bilo potrebno zavirati imunski odziv. Pacitenti so bili razdeljeni v tri skupine. Prvi teden sta dve skupini dobivali imunski supresor, tretja ga ni (samo placebo). Drugi teden je supresor dobivala le še ena skupina. Samo placebo skupina je imela nek majhen odziv na zdravljenje - pričakovano. Nepričakovano pa je bilo, kako dober odziv je ohranila tista skupina, ki je sprva dobivala zdravilo, potem pa ne več. Pri injiciranju placeba se je raven protiteles znižala praktično na raven, na katero je prej padla z uporabo zdravila.
To je bil edini tovrstni tip eksperimenta, za katerega vem - tak, da so sredi zdravljenja eno skupino spravili na placebo (ponavadi ves potek zdravljenja pacienti ali dobivajo zdravilo ali pa ne). Zmožnost možganov pri uravnavanju imunskega sistema je precejšnja.

Ajin, prosim ne govori o stvareh, o kateri veš premalo. Skrivnost zavesti bo pojasnjena, ko se bodo staknile nevrobiologija, psihologija in psihiatrija (morda še tisti del računalništva/matematike, ki se ukvarja z nevronskimi mrežami).
Za razlago resničnosti so razne bulšitologije, še posebej tiste, ki se delajo znanstvene, s tem da žonglirajo z znanstvenimi izrazi v svoji bulšitski teoriji, zelo škodljive. Raja sliši znanstveno izrazoslovje, ki vzbuja zaupanje, povezano z obljubami, ki jih poštena znanost ne more dati, in si raje izbere bolj rožnato sliko.
Polje in energija ima v fiziki natanko določen pomen, isti izraz uporabljati za neke jadne fantazme gurujev, ki predstavljajo predznanstvena verovanja kot aktulano znanost je nesramno. Uporabljajte izraze kot so čakra, prana in či. Ti vsaj spadajo v pravi zgodovinski kontekst.

Šaolinski menihi so izjemni v marsikakem pogledu. Za svoje sposobnosti pridno trenirajo, vendar prav z ničemer ne kršijo zakonov fizike (vesolja:D).
Obstaja prav prijetna zgodbica, ki se navezuje na sposobnost nekaterih menihov, da v mrazu pospešijo metabolizem in na ta način lahko nekaj časa ostanejo brez ozeblin v snegu.
Po tem, ko učenec (menih) to veščino osvoji, ga učitelj vpraša: "Kaj moraš narediti, če si (pre)dolgo časa prisiljen biti v hudem mrazu?". Pričakovani odgovor je: "Zmrzniti.".
Tudi menihi se zavedajo svojih omejitev, ajin, zavedaj se jih še ti.:P
Vedeti, razumeti, znati.

BigWhale ::

> Šaolinski menihi so izjemni v marsikakem pogledu.

Podobno je z mojstri, ki trenirajo ninjitsu. So enega svetovno znanega mojstra enkrat vprasali, kaj bi naredil, ce bi vedel, da je na strehi ene zgradbe sniper in ga namerava ustreliti. Pa je skomignil z rameni in rekel, da pac ne bi hodil ven iz hise, dokler bi bil sniper na strehi. ;)

_marko ::

->Pacitenti so bili razdeljeni v tri skupine. Prvi teden sta dve skupini dobivali imunski supresor, tretja ga ni (samo placebo).

Morali bi morala biti še četrta skupina, ki niti placeba nebi dobivala.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

leinad ::

A to je pa koristno?

Niti ni namen tega posta kaka korist. Zgolj informativne narave je.

Kilgore T ::

V dokumentarcu o Zdenko Dumamcicu je bilo povedano, da se s kretnjami in dotki spodbuja delovanje mozganov. S tem le ti dajejo navodila o prekrvavitvi, kot tvorjenju potrebnih kemikalij, hormonov... Kot je ze nekdo visje zapisal: miselna akupunktura.
Podobno, kot povedano v temi Ali uporabljamo le 10% mozgan, v delu o divjih otrocih. Govorni del mozgan je aktiven le do dolocene starosti in ce se to obdobje zamudi, se nikoli zares ne naucimo govoriti.
Vprasanje je, kaj vse se zamudimo z zahodno tradicionalno vzgojo?
Antropologi, kje ste?

ajin ::

"da se s kretnjami in dotki spodbuja delovanje mozganov".

da in tudi je rekel da tudi ce si zamislimo gibe, pride do podobnih ucinkov! In kdo si zamislja?
MAr ni to opazovalec, ZAvest? Znannost pa le to zavest ne razume!



"Niti ni namen tega posta kaka korist. Zgolj informativne narave je".
Informacija pa ne predstavlja notranje koristi spoznanja in uvida v druge razseznosti? MAr ni informaicja tista ki nas oblikuje, sej smo sama Informaicija. Odvisno kako obsirno gledas, CArnivore!

lep pozdrav!

ajin ::

...Ajin, prosim ne govori o stvareh, o kateri veš premalo. Skrivnost zavesti bo pojasnjena, ko se bodo staknile nevrobiologija, psihologija in psihiatrija (morda še tisti del računalništva/matematike, ki se ukvarja z nevronskimi mrežami)...

Vse to se ze prepleta, samo na zalost, malo stevilo akademikov ima uvid v to povezavo, ali je naredila te povezave. VSe vede so Eno isto, vse so tesno povezane med seboj. In bistvo duhovnosti je prav spoj vseh delov v eno samo entiteto.Nevrofizika je ena izmed ved, ki se bo razvila in dala vpolged in ImHO nakazal kaj je zavest!

Zgodovina sprememb…

ajin ::

RAd bi pripomnil in vas vprasal kaj menite o Vodi, in dejstvu da ima lastnost sprejemanje mislenih vzorcev in se temu prikladno spreminjati, glede na energijski vzorec.

Kapljice vode so naredile kristalno strukturo, pod posebnimi pogoji, ko jim je bila ali predvajana glasba; mozart, ali bila poslana miselna energija; neko custvo!

In vsakic drugace! Torej je mozno da clovek lahko z mislimi vpliva na materijo? Ali um spreminja materijo, doloca njeno nihanje?

VODA; MI!

LAhko si pogledate cudovit dokumentarni film What the bleep do we know!
CE je to resnico, da clovek spreminja, torej ima nek vpliv na materijo, potem si zamislite kaj lahko vase misli povzrocajo VAm, ali drugim? In potem besede recene od modrecev na Vzhodu
Pure thoughts, pure words, pure deeds, dobijo globlji pomen!

Bral sem v knjigi POLJe, lynne Mctaggart, po sledeh nevidnih sil v vesolju, kolikor se spomnim, o tem kako zvok ima vpliv na dolocene organe. Mislim da so celo posneli zvok dolocenega organa, njegovo frekvenco, utrip, podobno kot utrip srca, saj vsak organ utripa, in potem le ta zvok ki je je prisel od zdravega organa predvajali obolelemu organu! Vidne so bile spremembe in izboljsave!

Verjetno je organ prevzel energijski vzorec, frekvenco in se naravnal po njej.
REsonanca!

Nejc Pintar ::

Ok, kaj je tukaj tako magičnega?
Vsekakor te voda ne šteka! Pač takšne so vibracije:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

ajin ::

Zgodovina sprememb…

leinad ::

Informacija pa ne predstavlja notranje koristi spoznanja in uvida v druge razseznosti? MAr ni informaicja tista ki nas oblikuje, sej smo sama Informaicija. Odvisno kako obsirno gledas, CArnivore!

Hudiča! Pa si ti že kaj stopil do občine pa povprašal, kako je kaj s prijavljenem nove religije? Bulšitizma namreč.

ajin ::

PArdon CArnivore

iggy ::

No ajin zdej pa pomisli kaj si napisal v zgornjem postu glede REsonance!

P.S.: preberi moj podpis!
Hey, you're fat!

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: iggy ()

Gundolf ::

Jah iggy, jaz vidim slovnične napake v tvojem podpisu :D

ajin ::

ZApisal sem :

Verjetno je organ prevzel energijski vzorec, frekvenco in se naravnal po njej.
REsonanca!


"ko je frekvenca vsiljenega nihanja enaka lastni frekvenci nihala".

to pa je definicija!

Ce pa ti ne vidis povezave, pa jaz nisem kriv!

ajin ::

J az tudi lahko premikam magnet po mizi brez da se ga dotikam, sem torej car?:\



PA si si skoraj odgovoril, no zdaj pa si zamisli da je ta drugi magnet tvoja roka in ta " skrivnostna sila" elektromagnetno polje tvojega organizma, ki je lahko koncetrirano, torej tvojega prsta ali cele roke in le to polje, avra premika objekt.
Zdaj pa si zamisli telo jogija, katero je prezeto z tem koncetriranim poljem...
NEkaj je na tem .Ce tega ne razumemo se ne pomeni da ne obstaja!


Pač takšne so vibracije



PAc... MAr ni to fascinantno? Treba se je cudit, in cudenje pride z poglobitvijo, razclenitvijo bivanja!

Kilgore T ::

Levitacija in efekt na zenske.

Nejc Pintar ::

@ajin: kako lahko z nekaj mV ustvarim tako močno magnetno polje mi ni jasno. Še manj mi je jasno kako bi mi to pomagalo pri levitaciji.

Na vibracijah pa ni nič fascinantnega. Ubistvu praktično vsaka stvar rahlo vibrira.
Lahko je biti prvi, če si edini!

ajin ::

Hm, recimo kot kapljica vode, taksno podobo ima energijsko telo posameznika, lahko bi tako rekel, in ker je koncetrirano veliko energije v tem mehurcku ali kapljici, le ta levitira. Zbrati tolikso energijo in jo usmeriti, za to pa nevem. SEm preprican da Mojstri v Tibetu vedo.

_marko ::

-SEm preprican da Mojstri v Tibetu vedo.
Hja, potem pa jih obišči.

Sem ugotovil, da tip kot si ti in še kak ramzes lahko uničita še vsako obetajočo in kvalitetno razpravo z svojim bullšitom.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Alexius Heristalski ::

Seveda. Zmeraj je isto. Ko zmanjka argumentov: "Oni z Vzhoda že vedo." Ali pa "Ameriška vlada prikriva."
Bla bla bla.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Nejc Pintar ::

nisem še videl kapljice levitirat, razen v dežju mogoče:)
Lahko je biti prvi, če si edini!

_marko ::

Materials respond differently to the force of a magnetic field. A magnet will strongly attract ferromagnetic materials, weakly attract paramagnetic materials, and weakly repel diamagnetic materials. The orientation of the spin of the electrons in an atom, the orientation of the atoms in a molecule or alloy, and the ability of domains of atoms or molecules to line up are the factors that determine how a material responds to a magnetic field. Ferromagnetic materials have the most magnetic uses. Diamagnetic materials are used in magnetic levitation and MRI.

Certain materials are diamagnetic, which means that when they are exposed to a strong magnetic field, they induce a weak magnetic field in the opposite direction. In other words, they weakly repel a strong magnet. Some have been used in simple levitation demonstrations.

The most popular application of diamagnetic materials is magnetic levitation, where an object will be made to float in are above a strong magnet. Although most experiments use inert objects, researchers as the University of Nijmegen in the Netherlands demonstrated levitating a small frog in a powerful magnetic field.

Magnets will strongly attract ferromagnetic materials, weakly attract paramagnetic materials, and weakly repel diamagnetic materials. Ferromagnetic materials have the most magnetic uses. Diamagnetic materials are used in magnetic levitation.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

BigWhale ::

David Copperfield je tudi zalevitiral in preletel veliki kanjon. Najbrz se je tega v Tibetu naucil... ;)

Roadkill ::

Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

gzibret ::

Lahko pa levitira magnet nad superprevodno tuljano. To pa.
Vse je za neki dobr!

ajin ::

Materials respond differently to the force of a magnetic field. A magnet will strongly attract ferromagnetic materials,


David Copperfield je tudi zalevitiral in preletel veliki kanjon. Najbrz se je tega v Tibetu naucil... ;)



MArko; iz cesa je sestavljena KRi? Centralni atom hemoglobina je ?
ME ne zanima Copperfield! Samo pravim da ni takoj za odvrzti in vse to je povezano z zavestjo m zavest pa je neraziskano podrocje danasnje znanosti!

(..)An adult at rest consumes the equivalent of 250 ml of pure oxygen per minute. This oxygen is used to provide energy for all the tissues and organs of the body, even when the body is at rest. The body's oxygen needs increase dramatically during exercise or other strenuous activities. The oxygen is carried in the blood from the lungs to the tissues where it is consumed. However, only about 1.5% of the oxygen transported in the blood is dissolved directly in the blood plasma. Transporting the large amount of oxygen required by the body, and allowing it to leave the blood when it reaches the tissues that demand the most oxygen, require a more sophisticated mechanism than simply dissolving the gas in the blood. To meet this challenge, the body is equipped with a finely-tuned transport system that centers on the metal complex heme(..).

The most common metal used in the body is iron, and it plays a central role in almost all living cells. For example, iron complexes are used in the transport of oxygen in the blood and tissues.
(..) Metal-ion complexes consist of a metal ion that is bonded via "coordinate-covalent bonds" (Figure 1) to a small number of anions or neutral molecules called ligands. For example the ammonia (NH3) ligand used in this experiment is a monodentate ligand; i.e., each monodentate ligand in a metal-ion complex possesses a single electron-pair-donor atom and occupies only one site in the coordination sphere of a metal ion. Some ligands have two or more electron-pair-donor atoms that can simultaneously coordinate to a metal ion and occupy two or more coordination sites; these ligands are called polydentate ligands. They are also known as chelating agents (from the Greek word meaning "claw"), because they appear to grasp the metal ion between two or more electron-pair-donor atoms. The coordination number for a metal refers to the total number of occupied coordination sites around the central metal ion (i.e., the total number of metal-ligand bonds in the complex)(..).


HEmoglobin and the HEme group


Pisano je da je CHi/zivljenjska energija, ali indijsko prana tesno povezana z krvjo. ASj Energija poganja kri potelesu! IN pisano je tudi v starih spish, jogijev, da ko misel in dih postaneta eno in se telo uravnovesi, doseze samadhi, je sposoben delati marsikaj. So nasteti ti sidhiji, lastnosti samouresnicenih jogijev, ki zadevajo zbujeno zavest!

IMHo, nekaj je na tem, ko bomo raziskali zavest bomo vedeli!

Roadkill ::

ajin:
>>Energija poganja kri potelesu!

Zaradi takih izjav je pa vsem jasno, da se tebi v glavi dogajajo čudne stvari.
SRCE poganja kri po telesu in ne energija. Ni nobene stvari, ki bi se ji reklo "energija"... energija je *pojem*, ki opisuje mero opravljenega dela.
Srce za poganjanje krvi porabi energijo, ki jo dobi iz hrane in kisika. Nobene mistične energije ni zraven.
In kri gre okrog po telesu zato, da nahrani celice s kisikom in ne zato, da nam omogoča levitiranje. Nobene mistike pri tem.

Če že moraš bit tak jeben ljubitelj mistike, potem se omeji na možgane ("um"), ki so res tako lepo razviti, da mnogi težko vrjamejo da so naravnega izvora, prosim.

Sej drugač te razumem. Ne boš nikoli sprejel ideje, da je tvoje življenje produkt nekega procesa, ki je tako "enostaven" kot evolucija. Vedno mora bit nekaj več, ker drugače veš da življenje nima nekega višjega smisla. Ljudje se tako zelo bojijo tega spoznanja, da niti pomislit ne upajo "Kaj pa če je vesolje deterministično", "Kaj pa, če človek nima svobodne volje". Potem pa nas, ki smo se tudi v te razmisleke podali in celo ostali na njih zmerjate, da smo ozkogledi in da ne upamo verjet v mistiko.

Vsak otrok vrjame v božička in vsem stvarem, ki jih nič ne razume pripisuje nadnaravno vmešavanje. Če ne drugega je na začetku mnenja da sta njegova starša vsemogočna.
Umski razvoj gre pa naprej in veliko ljudi gre od mistike stran. V analitično razmišljanje o svetu. Se učijo na podlagi izkušen v dejanskem svetu. Eni pa ostanejo v mistiki celo življenje. Verjamejo, da jih nje nekdo ustvaril z Namenom in da ima njihovo življenje poseben Višji cilj.

Ja, s tem ciljam na to, da so ljudje, ki verjamejo v nadnaravne pojave otročji in umsko nerazviti in lahko moj post brišete, ker z njim žalim par folka na tem forumu.
Ü

ajin ::

Moj odgovor je bil glede na feromagnetnost in sem samo izpostavil da hemoglobin vsebuje kto centralni atom zelezo!
Ocitno nisi sledil!
ZA mistiko sem ze pojasnil kej je ,torej nerazlozen znanstveni koncept.
VSe ostalo kar si rekel, je nekredibilno, jasno sem razlozil in opredeli, vse dejavnike,oziroma implikacije visjega smisla, tako tudi zavesti in Boga; misljenjega kot energijska entiteta!


Pisano je da je CHi/zivljenjska energija, ali indijsko prana tesno povezana z krvjo. SAjj Energija poganja kri potelesu! >

To sem povedal , druagce pa je razumljivo da vbse klar delate tuakj je berete samo tisto kar zelite, in se ne ozirate na dejstva, ali logicne zakljucke, in sodite ljudi, bre da bi preverili ali se poglobili v tematiko, katero je obravnavana.
KAr se tice levitacije sem rekel da nekaj je na tem!

Umski razvoj gre pa naprej in veliko ljudi gre od mistike stran. V analitično razmišljanje o svetu. Se učijo na podlagi izkušen v dejanskem svetu. Eni pa ostanejo v mistiki celo življenje. Verjamejo, da jih nje nekdo ustvaril z Namenom in da ima njihovo življenje poseben Višji cilj.



ZAvest je mistika, torej ali gremo stran od mistike , in veliko mistike se pride!
JAz bi malo obsirno razmislil kaj govorim, na tovjem mestu!



Srce za poganjanje krvi porabi energijo, ki jo dobi iz hrane in kisika. Nobene mistične energije ni zraven.


Torej izvor energije srca hrana in kisik?
Od kdo opa hrani energija? In kaj je energija kisika?
Mislim da so vprasanja malo bolj globlja kar se tice energije v celicah, ali energije nasploh¨!
VSe kakor kvatnomehanski pristop ni odvecen! In tukaj jaz vidim to tako imenoivnao misticno energiji;prano chi, zivljenjsko energijo!

Ti verjento ne verjames v koncept duse, in tako mislis da je zavest samo produkt koherentnega delovanja zivcnih celic! No nevroznanost nima kaj dosti reci o tem, imam pa kvatno mehanika, ki pa se lepo uklaplja z vidiki duse, ali vzhodno filozofijo!


Vsak otrok vrjame v božička in vsem stvarem, ki jih nič ne razume pripisuje nadnaravno vmešavanje. Če ne drugega je na začetku mnenja da sta njegova starša vsemogočna.


TAko pravis zame, namrec pa sem jaz tisti, ki iscem logicne in znanstvene razlage za pojave, ki so zdaj se poimenovane kot "Mistika"
Vcasih je vse bilo mistika, dokler ni razum analiziral opazoval, predpostavljal, se ucil in poglabljal !


Ja, s tem ciljam na to, da so ljudje, ki verjamejo v nadnaravne pojave otročji in umsko nerazviti in lahko moj post brišete, ker z njim žalim par folka na tem forumu.



DA, SEM!

Gundolf ::

Moj odgovor je bil glede na feromagnetnost in sem samo izpostavil da hemoglobin vsebuje kto centralni atom zelezo!

Kaj ima feromagnetnost za opravit z levitacijo in kaj ima en bogi Fe atom za opravit s feromagnetnostjo hemoglobina?

nurmaln ::

Torej izvor energije srca hrana in kisik?
Od kdo opa hrani energija? In kaj je energija kisika?
Mislim da so vprasanja malo bolj globlja kar se tice energije v celicah, ali energije nasploh¨!
VSe kakor kvatnomehanski pristop ni odvecen! In tukaj jaz vidim to tako imenoivnao misticno energiji;prano chi, zivljenjsko energijo!


WTF?8-O

Pa model kaj je s tabo? A si mel v osnovni šoli kej biologije pa kemije???

ajin ::

Kaj ima feromagnetnost za opravit z levitacijo in kaj ima en bogi Fe atom za opravit s feromagnetnostjo hemoglobina?


Je rrazvidno iz pogovora in ne gre se za en atom FE, pomisli malo? In Elektromagnetno polje!

ajin ::

>Nurmaln, nevem kaksen je tovj pogled na svet, mikro al makro?

Nejc Pintar ::

Pogled na svet mora biti ves čas mikromaksimalen:)

Pa ajin dojemi že enkrat da višjih sil ni. Bolje da verjameš magari eni xy veri kot pa tem bedastočam:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Gundolf ::

Je rrazvidno iz pogovora in ne gre se za en atom FE, pomisli malo? In Elektromagnetno polje!
Vidiš Ajin problem je v tem da sem pomislil malo. Bolj kot sem razmišljal, bolj sem ugotavljal, da en Fe atom ne naredi hemoglobina kaj sila feromagnetnega. In tudi skupna količina nekaj kilogramov hemoglobina ti ne naredi človeškega telesa feromagnetnega.

Kar se pa elektromagnetnega polja tiče pa ti kar poskusi narediti napravo, ki bo levitirala na zemeljskem magnetnem polju. Jaz si upam trdit, da je taka naprava primerljiva po velikosti in teži s človekom fizikalno nemogoča. Dokazat se mi pa res ne da - bi se moral preveč poglobit v enačbe. Ne vlečt neke kvazi fizike v tole levitacijo.

Nejc Pintar ::

Poleg tega da bi za to levitacijsko napravo verjetno rabil eno jedrsko elektrarno+
Lahko je biti prvi, če si edini!

ajin ::

ne naredi človeškega telesa feromagnetnega.



ALi imas clovesko telo svoje biopolje, elektromagnetno polje?


JAz ne dokazujem levitacije, samo pravim da mogoce pa je kaj na tem, iscem neke pojasnitve, ali neke modele, ki bi lahko razlozile fenomen, in do zdaj , kolikor sem pomislil na to se mi je to zdelo najboljprimerno, tako tudi za telekinezo, psihokinezo, torej s pomocjo zawvestnega manipuliranja avre ali svojega biopolja!


SAmo to sem hotel povedati. JAz ne odvrzem nekaj tako hitro, malo pomislim, in jasno da se lkahko zmotim, samo pa to vse gradim na neki osnovi ki je znana. In vem da clovek lahko sproducira "elektriko", v taksni meri da jo druga oseba cuti, jo poimenuje kot " pece me, je kot elektrika". Gundolf, probaj PRANAYAMO, in jo delja kaksno leto vsak dan, pa bos videl spremembe! Kisik je vir zivljenja! In je cista energija!


Samo pravim, nekaj je na tem¨.

SAm pa bi bil zanimiv eksperiment, da bi v vakumu dal kri in vzpostavil elektromagnetno polje!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ajin ()

Nejc Pintar ::

kisik ni energija, kisik je aktivator energije.

Sicer sem se pa sam ukvarjal s pranajamo kakšne pol leta zaradi apneje.
Lahko je biti prvi, če si edini!

ajin ::

kisik ni energija, kisik je aktivator energije.



Odvisno kako natancno govoris!
A res? iN kaj si dozivljal?

_marko ::

->MArko; iz cesa je sestavljena KRi? Centralni atom hemoglobina je ?
->ME ne zanima Copperfield! Samo pravim da ni takoj za odvrzti in vse to je povezano z zavestjo m zavest pa je neraziskano podrocje
->danasnje znanosti!

Na grobo: (lahko greva tudi v detajle, ni problema)

Kri je sestavljena iz krvnih celic in krvne plasme.
Centralni atom hemoglobina pa je železo. Klorofila pa magnezij.
Pa zaradi tega ne morejo levitirat ne rastline in ne ljudje in tud ne opice in pajki.

A ti ni jasno, da par atomov železa ne more dvignit mase človeka na še kako zelo velikem magnetu.
Železo je v tem primeru zaradi vezave kisika(in še češa) in ne zaradi kakšne leveitacije.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_marko ::

->Pogled na svet mora biti ves čas mikromaksimalen

Se skoraj strinjam. Skoraj pa zato, ker te še nisem videl hodit skozi stene(qm):8)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Nejc Pintar ::

Kaj pa maš tu za doživljat ajin? Samo manj energije porabiš za več kisika, pa mal se naučiš samokontrole to je pa vse.

edit: typo
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Gundolf ::

SAmo to sem hotel povedati. JAz ne odvrzem nekaj tako hitro, malo pomislim, in jasno da se lkahko zmotim, samo pa to vse gradim na neki osnovi ki je znana.
Ajin, ko pomisliš - pomisliš premalo, in ne gradiš na neki osnovi. Ker če rečeš nekako v tem smislu: človek ima svoje EM polje, Zemlja ima EM plje, vemo da se EM polja v določenih primerih odbijajo, ergo človek lahko levitira - potem ne gradiš na nekih osnovah ampak se greš kvazi fiziko. Nekako tako kot bi rekel, obstajajo avtomobili na elektriko, obstajajo baterije torej bom jaz naredil avto, s katerim bom šibal naokoli le z mojo baterijo iz MP3 playerja. Torej, če vzameš nekaj fizikalnih pojmov in jih na random združiš še ne pomeni da si nekaj smiselnega pridobil.

Ti kar vztrajaj z možnostjo levitacije, samo ne fizike v to tlačit, lepo te prosim.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bioenergija verjamete ali ne? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53863927 (22848) Unknown_001
»

Biomagnetna terapija - vaše mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8639748 (9944) K0l1br1
»

Sevanje mobitelov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8211709 (10743) jype
»

Kri.

Oddelek: Loža
282210 (1218) jype
»

Občutek, da te nekdo opazuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
727684 (5292) antonija

Več podobnih tem