» »

DVD Gorenje +5.1 Genious

DVD Gorenje +5.1 Genious

GorenjeBojan ::

Prosim za pomoč. Kupil sem Genious zvočnike 5.1. Prijazni prodajalec mi ni omenil da ne podpirajo DTSa, sam pa nisem bil seznanjen s temi zadevami.

ZAdeva mi lepo deluje na laptopu preko zunanje zvočne kartice. Preko DVD playerja pa mi igra samo levi sprednji zvočnik in mnogo tišje še desni sprednji. Vse ostalo je tiho:)

Kako se da zadevo rešiti, če sploh?

Hvala za pomoč!

Zdej sem pošteno jezen in žalosten. Pa pred božičem. naj mi kdo pove kako naj zadevo rešim!

cojss ::

Predvidevam da imaš Genius Home Theater lesene zvočnike. Ti imajo samo analogne vhode (in nimajo dekoderja ne za DTS in ne za Dolby Digital), tako da predvajajo to kar dobijo na njih, pa če je to stereo ali pa surround, dekodiran iz katerega koli formata. Zato mora biti nekaj narobe s dvd-jem (izhodi, nastavitve,...) ali pa samo povezavo med njima (kabli).

Kako pa imaš priklopljen dvd player na zvočnike? In pa kakšne zvočne izhode ima ta dvd predvajalnik ter kateri model je to (a je to ta?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cojss ()

To je ta DVD ja. Ja do sedaj nisem imel nič posebnega...zvok je šel na stereo zvočnike na TVju.

Prav spoznam se ne na te zadeve..ima pa 6 činč izhodov...subwoofer, centrala, surround (levi, desni), sprednji (levi, desni).

Zgleda da bo kriza s temle aaa?

Aja pa še to...v navodilih za DVD piše da potrebuješ ojačevalc z dekoderjem za Dolby Digital...

EvilDare ::

To je verjetno mišljeno za optični in coax digitalni izhod. Drugače pa kot razumem imata in dvd in zcočniki coax izhode in poveži vse te s 6 kabli potem pa moraš verjetno v nastavitvah nastaviti na te izhode.

DTS bi ti moral pa sam predvajalnik odkodirati in poslati potem po teh 6-ih kablih analogno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14018698 (11034) sash69
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310899 (10174) T-Majo
»

S/dif ni digitalnega zvoka na recevierju

122364 (2095) link_up
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

537888 (6643) gumby
»

Dolby 5.1

363222 (2770) ciper

Več podobnih tem