» »

Resnica o Suprnova.org

1
2
3

Roadkill ::

>> Se strinjam z BigWhale.
>> Vedel je v kaj se spušča torej naj se prosim nena tak dela, da se kao drugim smili.

Torej misliš, da je on vedel, da bo na njegovi mali strani s parimi torrenti čez par mesecev 100k folka na dan obiska, čez eno leto bo imel pa policijo za vratom?
Najboljš, da se neha s tem ukvarjat in začne vedeževat.

Torej misliš, da tudi vsak, ki tu pa tam pogleda kak DVIX, ve v kaj se spušča? Misliš, da se večina 15letnikov zaveda problema piratstva?
Ja, sloncek je bil star 15-17 let (malo me spomin zeza), ko se je spustil v to.
Ü

BigWhale ::

Par let pred 'slonckom' se je zgodil Napster. So bloody what? Ignorance is a bliss! Ce je bil premlad, da bi vedel kaj pocne, to ne opravici njegovega dejanja. Ne, ni pocel nic dobrega in nic hvalevrednega.

Ampak tale o 'reklami' za Slovenijo je se najbolj komicna. Geez! Ja, Trobec je tudi dobra reklama za Slovenijo, tako kot je Milosevic za Srbijo. A ne?

EvilDare ::

Jaz nisem nobenega linka dal in nikoli nisme dal nobenega za tako stran. Res je da sem napisal novo stran ampak kot povezavo pa tega nisem dal. Tako ali tako sem se pa že privadil na druge strani kjer moraš na ratio paziti pa še stvari najhitreje pridejo.

sloncek ::

A lahko samo neki razčistmo!?

Država me ni vlacla po sodiscu... Do sodisca zadeva ni prisla. Ce je nekdo narobe interpretiral moje besede pac sorry. Drugo, ta post ni bil objavlen zato da bi se folku smilu, ampak zato ker sem na dan dobival vec deset vprasanj, zakaj je sla suprnova dol. In tisti, ki pravite da sm jaz dajal fajle na stran. Ubistvu ste jih VI, userji. Pa glede nove strani. Nisem jo jaz startal ampak sem samo kodo predal nekomu drugemu. Jaz sem v P2P svetu, kot igralec zaklucu in me ne zanima vec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sloncek ()

urban99 ::

huhu, sloncek is in da house! - bmk za p2p piratstvo ipd, ampak ti si bil ipak fenomen v teh vodah. Žalosti me samo to, da pri tolikem obisku in podpori na koncu človek bolj ko ne sam ostane, ampak sej se je kar kul izteklo. svaka čast & tnx!

Jernej L ::

hja, do zdaj si bil igralec, zdaj boš pa režiser? :P

WarpedGone ::

sloncek, svaka čast.
Zbogom in hvala za vse ribe

Backup22 ::

Res, svaka ti čast!

Tisti, ki ste glasni - pol pa nardite kaj podobnega!
Isto je z milionpixlepage... Super izpeljana ideja - tip si zaluži vsak cent! (tako kot slonček in crew)
//

dela ::

Par let pred 'slonckom' se je zgodil Napster. So bloody what? Ignorance is a bliss! Ce je bil premlad, da bi vedel kaj pocne, to ne opravici njegovega dejanja. Ne, ni pocel nic dobrega in nic hvalevrednega.


In tudi nič nezakonitega, saj očitno ni bil obtožen. Dejansko le stvar perspektive/dobrega odvetnika. Mogoče je pa hotel gostiti ukaze za izmenjavo freeware-a in slik, pa so, prekleti userji, to zlorabili za izmenjavo datotek, ki so zaščitene z avtorskimi pravicami. Jaz pravim, da je sloncek spretno ravnal in so ga šikanirali le zato, ker se organom ne ljubi dosledno opravljati dolžnosti, t.j. preganjati posamezne userje (čeprav ogromno teh), ki so dejansko kršili zakon. Potemtakem bi lahko še vse ISPje zaprli in njihove upravitelje poslali pred sodišče. Saj je tudi internet medij, ki se ga zlorablja za nelegalno pridobitev datotek, prav tako kot se zlorablja bittorent, katerega ponudnik je bila suprnova, pa je zaradi tega bila zaprta.

BigWhale ::

Jasno! Tudi po cestah se preganjajo kriminalci, zato je tako neodgovorno od policije, da jih popolnoma ne zaprejo! Mar ne?

Ce se bodo v tvoji garazi zbirali kriminalci, ker jim bos ti puscal odprta vrata, je pa povsem normalno, da bo policija tudi tebe prisla gnjavit. Pa ceprav nisi pocel nic nelegalnega.

Vsakrsno drugo zgovarjanje in iskanje opravicil je pa naravnost pateticno in butasto. P2P se v prvi vrsti uporablja za izmenjavo nelegalnih datotek. Potem sele vse ostalo, cemu je bil namenjen je pa popolnoma irrelevantno.

"V moji garazi pa squaterji kokain preciscujejo, sam jest nisem nic kriv, ker sem jo tam pustil, da bi squaterji lahko uzisko kolo plesali..."

A ne? ;)

poweroff ::

Prvič: kdo je sloncek? Predlagam, da malo pobrskate po spletnem arhivu Mladine.

Drugič: zadeva se je zaključila že na tožilstvu. Zakaj? Ker slonček ni storil nobenega kaznivega dejanja. Torrrent meta datoteke niso bile pod copyrightom. Grokster odločitev pa v Sloveniji (še) ne velja. Čeprav ne dvomim, da se bo to vprihodnosti spremenilo.

Tretjič: slonček je imel vse možnosti, da se spusti v pravno bitko in zmaga. Zakaj se je odločil drugače ve samo on sam. Če bi se spustil v tako bitko, potem bi bil to dokaz, da je idealist. Ker pa se ni... Ne vem tudi zakaj je bilo treba lagati in skrivati, da je bil konec suprnove povezan s preiskavo...

Četrtič: da, tudi od oglasov se da lepo živeti.

In ja, jaz bi se vprašal če nimorda kdo bolj podrobnopogledal logov. Kdo vse se je gor prijavljal. Upam, da vas bi piratizerje, kmalu postalo strah.
sudo poweroff

KoMar- ::

BigWhale, se strinjam s tvojim razmišljanjem. Vsi vemo, da gre za ilegalne stvari, zato se ne sprenevedanjmo :) S tem ne pravim, da kogarkoli obsojam, ker to počne, ampak treba je imeti razčiščene pojme. Ker na svetu je dejansko veliko ljudi, ki ne vedo, da izmenjava avtorsko zaščitenih datotek preko P2P ni legalna...

Sloncku pa seveda pohvala za izvedbo in uspeh suprnove, ki je veliko ljudi - med njimi tudi mene - naučila uporabljati torrente in bila neprecenljiv vir le-teh.

Dejancek ::

Haha ...

In sedaj naj plačamo da lahko surfamo po supernovi ...

Slonček, bogi si ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejancek ()

jlpktnst ::

Samo ena reč - ko so račualniki zaseženi, se enostavno pogosto zaseže popolnoma nerelevantne zadeve, pa tudi v času obravnave zadeve popolnoma izgubijo vrednost. Zakaj zasežejo cele računalnike, ne samo pomnilnih medijev naprimer? Zakaj recimo ne naredijo kopije? Zakaj ZA VRAGA se domenva da si kriv že pred obravnavo? Kdo povrne denar, ki si ga izgubil v 1 letu recimo, ko nisi imel računalniške opreme?! Vas to sploh ne moti?

WarpedGone ::

Dejansko. Zakaj na primer sloncek ne bi mogel sproziti postopka zaradi izpada dobilčka? Policija mu je zasegla delovno sredstvo, na koncu se je izkazalo da neutemeljeno. Povračilna tožba proti osebi/organu, ki je sprožila postopek bi bila čisto na mestu po mojem.
Zbogom in hvala za vse ribe

BigWhale ::

Warped,

Zakaj pa ti ne mores toziti policije, ki ti zapre garazo, ki jo oddajas nekomu, ki not goji travo?

A jo lahko?

jRk0 ::

kvecjemu je izgubil samo na vrednosti racunalnika. ne verjamem, da je bil ravno odrezan od sveta ta cas:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Dekinio ::

Na koncu ga zaprli, ker je mel piratske windowse :D ....malo heca.Sloncku svaka cast za vse kar je nardil.

DCER ::

SuprnNova in Sloncek sta v Wikipediji :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DCER ()

Brane2 ::

IMHo je bil to nekakšen deal v stilu "ne postavljaj glupa pitanja, pa jih tudi mi ne bomo"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

ahac ::

Kar slabo mi postane, ko berem poste kjer vsi skoraj zahtevate, da je vse zastonj. K da so progremarji DOLŽNI delat programe in igre (po možnosti brez zaščit), Hollywood pa filme samo zato, da jih vi piratizirate...

Kar se mene tiče je operacija 100% uspela. Naredil so enako kot z ShareReactorjem pred tem. Strani, ki so tako popularne in enostavne za uporabo, da jih pozna skoraj vsak, naredijo vstop v svet piratstva preveč enostaven in vabljiv.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bradek ::

Mislim, spekulirat kaj in kako je brezveze, pustite cloveku dihat zaboga.

Kaj se je dogajalo v ozadju nima smisla pogrevat, cloveku gredo vse zasluge za to kar je naredil, ali je bilo to dobro ali slabo je pa precej subjektivna stvar. Od vsega skupaj je verjetno veliko odnesel, tudi materialnega (mimogrede, dejte nekateri to svojo nevoscljivost malo brzdat), bolj pomembno pa je kaj se je iz vsega skupaj naucil. S tem ne mislim samo na moralo ampak tudi na izkusnje ki jih je s tem pridobil.

Moje osebno mnenje je, da ima vec srece kot pameti, ampak hvala bogu se je vse lepo izteklo :)

Ce si pameten bos tole izkusnjo izkoristil sebi v prid (v kar ne dvomim).

lp
MM

B-D_ ::

Se strinjam s tem da se ne sme preveč poenostaviti folku piratstva. S tem se nič ne naučijo o obhajanju neumnih zaščit in iskanju alternativnih virov iskanih zadev.

Veliko bolje je, da je dostop do ene bistvenih uporabnosti neta malo otežen in se zato posledično uporabnik informira v taki meri, da na koncu zna sam poiskat crack in crackat programe ter iskati isote širom mnogih p2p omrežij, kot pa da se zanaša samo na eno bogo stran in potem ostane brez svojega deleža binarne kode. 8-)

p.s.: Piratsvto ni zastonj, 8 jurjev fuknete stran za net mesečno, tko da če preneseš manj kot 1 špil na 2 meseca (oz. 1 film na mesec) se ti investicija ni povrnila in mečeš keš stran. :P

Roadkill ::

Zdej vemo, kdo po knjižnicah knjige krade...
Ü

DJ*Hamster ::

hehe... ja... to je pa policija glupa...:( prasice...;((

Zgodovina sprememb…

icemarik ::

Na katerem ISP-ju pa je bil njegov server????

5er--> ::

@Dejancek: suprnova je in ne supErnova ;)

klemen22 ::

Dejansko. Zakaj na primer sloncek ne bi mogel sproziti postopka zaradi izpada dobilčka? Policija mu je zasegla delovno sredstvo, na koncu se je izkazalo da neutemeljeno. Povračilna tožba proti osebi/organu, ki je sprožila postopek bi bila čisto na mestu po mojem.

Fak ker preračunljivec si ti ejga. Huj si kot kak Američan. Namesto povračilne tožbe bi bolj sedlo za zgled kak teden v kehi.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

antonija ::

Klemen: Zakaj pa v kehi, ce ni storic nic ilegalnega (verjetno se prekrska ne)? Policija mu je "tezila" in na koncu mu niso dokazali nicesar kaznivega. Za "tezenje" se pa tud pri nas da kej dobit, sam prave odvetnike moras rekrutirat>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

WarpedGone ::

Namesto povračilne tožbe bi bolj sedlo za zgled kak teden v kehi.


Ampak do nje ni prišlo. Že do same sodne obravnave ni prišlo, se pravi mu policija mu ni imela kaj očitat.

Čista prekoračitev pooblastil.
Zbogom in hvala za vse ribe

antonija ::

Ne vem ce je prekoracitev pooblastil... Sej sum kaznivega dejanja je verjetno obstajal, mogoce celo utemljen sum. Ampak nakoncu se je izkazalo da je slo samo za sum in nic drugega. Ce so mu pri tem naredil skodo, nej jo zdaj popravijo.

Red mora bit, pa tud ce je slab
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

WarpedGone ::

Sum mogoče res. Ampak zelo nevarno je, če lahko policija že zaradi samega suma (kdo presoja ali je sum utemeljen? sodnik?) nekomu odtuji delovna sredstva za par mesecev. Nato pa mu vse skup vrne in zaželi lep dan.

Recimo, da bi mel sloncek firmo. Lastnik konkurencne firme pa je dober prijatel lokalnega kriminalista in mu tko ob pivu prišepne da se pri konkurenci dogaja nekaj sumljivega. Kriminalist pa opa bato in zaplombira firmo za 2 mesca nato pa reče oprostite, vse je ok. Medtem ta firma ne more poslovat in lepo propade. Zato ker je bla malo 'sumljiva'.
Zbogom in hvala za vse ribe

antonija ::

Sum si pomojem zmisli policija, sam naloge za preiskavo pa vsaj v filmih podpise sodnik. Verjetno je v realnem zivljenju nekako podobno...:))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

poweroff ::

Je podobno, ja.

V realnem življenju sodnik včasih tudi NE podpiše policiji. Ne samo včasih...
sudo poweroff

Dekinio ::

To je realnost pa, če je prav al ne!Kaj eni še vedno verjamete v pravico?Žal vam moram povedat, da je ni.Samo, če so storili to kaj so in potem iz vsega tega ni nič si upravičien do nekaterih stroškov in storjene kode...Slonček po mojem ne želi pogrevat zadev in vseh skrbi, ki jih je imel.Po mojem mu kr lepo gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dekinio ()

BigWhale ::

Kje ni pravice? A v tem, da ne smes hostat torrent filetkov? Saj prav, da se ne sme.

antonija ::

Kje pise da se ne sme hostat torrentov?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

BigWhale ::

Hja, ce se jih lahko hosta, zakaj potem zapirajo strani? ;)
Torrenti so dealanje ukradene programske opreme na nek nacin. Oziroma omogocanje le-tega.

(ne se zdaj ven lovit z bedarijami kot so, da bi lahko delil legalno vsebino, etc, etc, ker je to crap in to dobro veste)

podbevna ::

Seveda se jih zaenkrat sme. Oziroma je zakonito. Zato je bila ovadba zavržena. In zato je tudi res, da je bil zaseg Slončkovih računalnikov nesmiselen.

Žal pa mojem mnenju ne more tožiti države. Za tako tožbo bi moral dokazati, da ni bilo suma, da je kršil zakon, kar pa bi bilo nekoliko težje.

Primerjava spletne strani z garažo v kateri se zbirajo preprodajalci droge je pa milo rečeno smešna. Stvar ni primerljiva niti iz dejanskega, niti iz pravnega, niti iz etičnega vidika.

Posploševanje teh stvari, preskoki v opredelitvah kaznivih dejanj in podobne bedarije pripeljejo do "vse kar mi ne paše= terorizem" logike in kaže omejenost tistega, ki take izjave daje.

darkolord ::

pa je dober prijatel lokalnega kriminalista in mu tko ob pivu prišepne da se pri konkurenci dogaja nekaj sumljivega. Kriminalist pa opa bato

Ja, točno tako se dejansko dogajajo stvari

poweroff ::

Kriminalist že lahko skoči in postane pozoren. Ampak za kakšen konkretnejši poseg pa rabi odredbo sodišča.

Zdaj veste zakaj imamo sodišča? Zato, da policija ne zlorablja svojih pooblastil. Sodišče oz. preiskovalni sodnik je varovalka. In jih je še kar nekaj.

Drugače pa je Grokster primer lepo pokazal, da je tudi distribucija torrent meta datotek prepovedana. Ta odločitev sicer pri nas še ne velja - ampak le počakajmo...
sudo poweroff

BigWhale ::

> Primerjava spletne strani z garažo v kateri se zbirajo
> preprodajalci droge je pa milo rečeno smešna. Stvar ni
> primerljiva niti iz dejanskega, niti iz pravnega, niti iz
> etičnega vidika.

Hm, gre se za to, da ti omogocas nekomu, da pocne nezakonite stvari. V tem primeru nedovoljeno izmenjuje programsko opremo.

A to je ok?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

B-D_ ::

Drugače pa je Grokster primer lepo pokazal, da je tudi distribucija torrent meta datotek prepovedana.

Pa kaj, sej je tud distribucija crackov. Hu kers.

Dobro bo pa to, da bo prepoved teh metadatotek pospešila razvoj nove generacije p2p torrent omrežij ki bodo delovala podobno exeemu. Le da bo tracker vsak uporabnik sam (kot klasična p2p omrežja) in bo vse skupaj temeljilo na torrentih, tko da se ne bo dalo delat škode in zapirat nekih "central serverjev".

Da debilnih "ratio" sajtov ne omenjam, take nej kar pozaprejo vse skup. :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: B-D_ ()

Radiant ::

marvin42 in B-D jaz se strinjam z vama ...

Vsi ste tok pametni a naredi pa nea noben nic ... piratstvo in crak ima kot vse 2 plati ... kak se bi clovk nauso CATIO al pa SOLID WORKS ce nea glih dela za BMW al pa Opel ce ves kva mislim ... kaj pa AutoCAD , 3dSMAX itd.. pa ne mi zaj prosim z nekimi oskublenimi studednt verzijami ki stanejo pol kompa pa ne mors pol niti dela savat ...

Strinjam se da ni prav kopirat samo polgejmo objektivno ... brez torrentov bi spet sam elita * meaning tisti ki so stinking rich* mela dostop do porgramov in tako na koncu se vec moci ...

Psiholosko gledano bi jaz reku da je priatstvo izraz naravnega podzavestnega mehanizma ustvarjanja ravnovesja v druzbi v kateri teznja po materialnih dobrinah povszrocila veliko neravnovesje ki se pac potem globablo gledano vzpostavi v exstremih...

Ce bomo preziveli globalizacijo in nebodo razlike postale prevelike da bi prislo do revolucije se bo mogoce sostem uravnovesu na za nas akceptabeln nivo sam zato se je treba prvo znebit par grdih lastnosti ki so pr nas slovencih pac prevec razirjene to je zavist pa pohlepnost ...
Saj zato so sanse da se to zgodi bol bogo ;( ;( ;(

Jaz bom reku sam to se fino da vsaj nekdo nekaj naredi v tej drzavi ker drugac se itaq nea druga dogaja ko to da si pac eni tisijo v zepe stvari ki jim nea pripadajo .. pa ce je zeaslizu si je to zasluzu :D , za razliko od nasih politikov in t. i. managerjev

klemen22 ::

Strinjam se da ni prav kopirat samo polgejmo objektivno ... brez torrentov bi spet sam elita * meaning tisti ki so stinking rich* mela dostop do porgramov in tako na koncu se vec moci ...

Mah dej no mer. 90% stvari ki jih imaš na kompu itak nikol ali zelo redko uporabljaš. Evo namesto da greš recimo pozimi smučat pač namesto tega bi kupil en program --> če ti je toliko do znanja ki ga želiš.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

MrStein ::

"Mah dej no mer. 90% stvari ki jih imaš na kompu itak nikol ali zelo redko uporabljaš."

Ja saj zato glih gre. Neumno je pričakovat, da bo tri plače dal za ta softver, ki ga itak ne rabi.

Glede smučanja pa: s tem bi si lahko privoščil tam en programski paket.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Hardstyle ::

Vsi ki tukaj pravite na veliko debatirate kaj naj bi naredil in kaj bi še lahko naredil... kaj ste vsi pravniki al kaj? Očitno še nikoli niste imeli kakiga primera v RL z sodišči in angeli v modrem in se tukaj samo šopirite! Mogoče veste, da sodišče in odvetniki niso zastojn? Čeprav je iz premožne družine to nima veze! Raje se vprašajte zakaj je to stran sploh odprl, zaradi svoje volje, ker se je dolgočasil ne pa zaradi zaslužka! Kaj mislite da je on vedel, da bo stran uspela in mela par K obiskov na dan? Marsikatera stran propade v roku par dni/tednov! In še o tem koliko je on zaslužil itd. od kdaj so strežniki,domene in vse stvari ki so potrebne za brezhibno delovanje strani, ZASTOJN? Seveda je potem tudi nekaj šlo v njegov žep ampak tudi zasluženo! Ker danes izdelava takšnih strani je vse prej kot pa poceni! Se je v temi "Ali imate legalni Software?" pokazalo, kako vi podpirate vlado in njene zakone! Par jih je samo takih, ki imajo legalni software, večina pa jih itak ima preko šole/faxa/službe itd.! Nimate dobenih mp3jev na disku? In mogoče kakšnih slik, ki jih imate za ozadje? Tudi slike so avtorsko zaščitene! Malo se zamislite preden začnete pametovati!

Slončeku pa vsa čast in slava za vekomaj!

*EDIT*
Reklama glede Slovenije, wtf kakšna reklama??? Kaj mislite da je zdaj triglavski narodni park bil kaj bolj obiskan zaradi te strani? Če bi temu bilo tako bi vse države podpirale P2P, ker bi si s tem višale dobiček! Glejte ruse kakšne strani imajo in kakšne cracke in podobne stvari uploadajo na internet in zaradi tega jim se ni standard prav nič zvišal!

Microsoft ::

Tole je postalo ze totalno brezveze. Ker, kdor se spucsa na tako podrocje, kot je objavlanje nekih torent fajlov, ve, da s tem hodi po robu in da lahko vsak cas dol pade.

In kot da je zdej on nek bog, mi se mu pa naj kalnjamo. Aja, ups. BOG.

Itak se mu pa kalnjajo samo tisti, ki ste cisto odvisni od tega, da z neta cim prej pokradate najnovejse programe in muske. Zdej se pa v halce gledate, ko se vam kurac manjsa, ker nimate ta najnovejsega filma. Skratka, ste ciso bolani. Pa se majhnega imate.

Je dosti drugih, ki so res kaj naredili. Tile, ki so postavili tole stran in jo poganjajo ze kake 4 leta in pol, so naredili n-krat vec, kot neka torent stran. Pa tudi dosti ostalih posameznikov je na kakersen okli nacin in na katerem koli podrocju prispevalo vec, kot en torent stran.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

SebaR ::

Ej slonček si za eno kavo? |O
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

OmegaBlue ::

Microsoft: Slo-tech je bil prenovljen v tako obliko kot je sedaj 6.11.2000, obratovati pa je začel 26.12.1999 - zdaj kmalu bo 6 let *hint* *hint*
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FBI ponovno uporabil spyware za izsleditev osumljenca preko interneta

Oddelek: Novice / Zasebnost
204363 (3604) poweroff
»

Microsoft Virtual Earth, naslednja verzija?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
303734 (2442) darkolord
»

Akcija nemške policije proti Toru? Kaže da ne.

Oddelek: Novice / Zasebnost
113638 (3068) MarkV
»

Nevarno deskanje z lynxom

Oddelek: Novice / Varnost
303834 (2367) MrStein
»

RIAA toži 532 IP naslovov

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
142414 (2414) MrStein

Več podobnih tem