» »

Resnica o Suprnova.org

1 2
3
»

jRk0 ::

MS, tebe malo A pa L mucita?:D ju nekaj zamenjujes =)
You fuck up once, you loose two teeth.

Hardstyle ::

In kolko jaz vem so se uredniki (skrbniki) že večkrat zamenjali! In tudi vidim, da ima slo-tech gor reklame, čeprav so verjetno od sponzorjev ampak je isti kurac kot pa je blo na suprnovi oglasi z googla in podobno zakaj potem ST ne gušite kam gre ta keš???

[Brez blatenja ostalih uporabnikov in spuščanja na osebni nivo]
//Omy

Zgodovina sprememb…

OmegaBlue ::

Antrax`, ne se niso. Ustanovitelj je bil luni, pridružila sta se mu sergio in primož. Administratorji ostajajo isti do današnjega dne samo nekateri so odšli zaradi prezaposljenosti v svojem osebnem življenju.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

AtaStrumf ::

luni in Sergio sta pa odšla, tako da what shit are you smokin'

Drugač pa svaka čast slončku, ostali pa bodite raje tiho, razen če nimate nič piratskega doma, pol pa pluvajte kolikor vam se zljubi. Anyone? I thought so! To vejo celo možje in dekline na oblasti, tako da raje ne grejo po domovih, ker pol lahk zaprejo celo Slovenijo. Raje bojo počasi s TC, DRM in zdravo dozo ustrahovanja laične javnosti nafutral volka, ovce bomo pa tudi ostale cele, čeprav bomo mal shujšale, kar pa sloh ni slabo, za zdravje pa to. Bill in ostali programerji pa tudi ne bojo propadli zaradi naših zastonj Winsov, Wordov, Photoshopov, 3DStudiov, AutoCAD-ov itd, ker jih itak ne bi kupili, tudi če ne bi bilo piratskih verzij.

Slonček, če se kdaj vidiva te častim pijačo, v lekarni ti pa dam Apaurin brez recepta, če so te res tolk zživciral ;-)

OmegaBlue ::

No glede pravnih bitk in piratstva Yahoo!.

P.S.
AtaStrumf ja odšla sta zamenjana pa nista bla tako da vodstvo je ni "menjavalo"
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

sverde21 ::

Microsoft in drugi: oftopic ste

BTW ko pravte da nej kdo sam nared kar je slončeknaredu... jst grem takoj postavt torrent stran, sam zrihtite mi server :P ampak grem stavt da ne bo tolk obiska, kot ga je mela suprnova, že zaradi tega, ker sedaj je na vsakim vogalu ena torrent stran, suprnova je bila prva oz. med prvimi, tak da zdej je prevlka konkurenca... mogoče bi uspel le, če bi imel že veliko torrentov v bazi na začetku ampak to je nemogoče, ker za širjenje baze rabiš uporabnike, uporabnike pa privabijo torrenti,... pač začaran krog :)
<?php echo `w`; ?>

Hardstyle ::

Kdo skrbi za strežnik zdaj in kdo je skrbel na začetku in zmes? Mislim predvsem kdo skrbi za hardware? To pa vem da se je strežnik selil! Drugač pa smo zašli v OFFTOPIC!

poweroff ::

BD: kar sem hotel povedati je tole. Po trenutni zakonodaji ne smeš reproducirati avtorsko zaščitenih datotek. Ampak torrent meta datoteke (če jih sam ustvariš) nimajo teh omejitev, ker so tvoje lastne. So sicer zaščitene, vendar avtor - TI - dovoli(š) distribucijo. Se pravi po trenutni zakonodaji je distribucija .torrent datotek OK.

Problem pa je, ker se zakonodaja spreminja. Grokster kaže na to, da bo tudi reprodukcija in dajanje na voljo javnosti LASTNIH torrent meta datotek prepovedana.

Iz tega jaz vidim zaostrovanje zakonodaje o avtorskih pravicah.

BTW: prof. Lessig je v eni svoji knjigi tudi zelo lepo opisal kako se je čas copyright zaščite v ZDA daljšal. Pravice uporabnikov pa manjšale.

Meni se to zdi problem, namreč to zaostrovanje zakonodaje. Čeprav sem sicer proti piratstvu.

Nekako imam občutek, da zaostrovanje te zakonodaje manjša mojo svobodo...8-)
sudo poweroff

antonija ::

Caki mal, men bojo z zakonom prepovedal dat v javnost neko mojo avtorsko stvaritev?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Hardstyle ::

datoteke z .torrent končnico so dovoljene oz. še nisi prepovedane! Problem je pač tisto kaj se z pomočjo .torrent datoteke downloada! Naj opomnim, da že kar nekaj firm uporablja torrent sistem saj so tako njihovi strežniki manj obremenjeni!

poweroff ::

antonija: ja, Grokster kaže v to smer. Če bo tvoje delo spodbujalo kršitve avtorskih pravic, potem ne smeš prosto razpolagati z njim.

Poglej si tudi kako je s "fair use" v ZDA... :(
sudo poweroff

ahac ::

Itak se mu pa kalnjajo samo tisti, ki ste cisto odvisni od tega, da z neta cim prej pokradate najnovejse programe in muske. Zdej se pa v halce gledate, ko se vam kurac manjsa, ker nimate ta najnovejsega filma. Skratka, ste ciso bolani. Pa se majhnega imate.


Končno se enkrat strinjam z Microsoftom. :P


Radiant: Če se ne bi dalo piratizirat raznih AutoCADov in podobno dragih zadev bi se hitro našle dost cenejše alternative in tud vodilni proizvajalci bi moral znižat cene. Ampak, ker pa vsakdo potegne dol najdražjo zadevo, potem zanimanja za alternative seveda ni.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

darkolord ::

bi se hitro našle dost cenejše alternative

Kljub temu se alternative ne naredijo čez noč... 20 let izkušenj (23+ pri AutoCADu recimo) in razvoja vseeno ne moreš kar "prehitet"..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

poweroff ::

Za AutoCAD seveda ne. Za mnoge druge uporabe pa ja.

Večina rabi računalnik za urejanje besedil, gledanje filmov, poslušanje muzike, internet, pa kakšen špil odigra.
sudo poweroff

thezerox ::

To drzi, da z .torrent-i ne krsis avtorskopravne zakonodaje, pa se vprasanje je, ali .torrent ustreza definiciji avtorskega dela po ZASP, torej ali je .torrent sploh avtorsko delo in posledicno pravno varovano. Ampak stvar je potrebno gledati z ene druge strani: namrec na kazenskem podrocju pa je lahko .torrent sredstvo za kaznivo dejanje, ki ti omogoca pridobivanje nelegalnih stvari (glasba, programi, itd.). Pogledati bi bilo treba, zakaj je sodnik zadevo zavrgel (ali pa je to ze kdo napisal?).

WarpedGone ::

Rahlo offtopic ampak vseeno:

Na naših cestah je ogromno prekrškarjev. Ampak zaradi tega se ne prepove vožnje in cest ampak se le nabija kazni za prekrške in veča nadzor in število kontrol.

Zakaj se v primeru P2P ukinja 'ceste' namesto da bi se kaznovalo prekrškarje?
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone ::

Pogledati bi bilo treba, zakaj je sodnik zadevo zavrgel (ali pa je to ze kdo napisal?).


Še bol me zanima na podlagi česa (če ga je sploh) je izdal nalog za zasego sredstev.
Na podlagi suma, da so ukradeni?
Zbogom in hvala za vse ribe

thezerox ::

Ok, sedaj sem malce podrobneje pogledal sklep, zadeva sploh ni prisla pred sodisce, tozilec je zavrgel zadevo.

Glej 20. clen ZKP: link

Stvar poteka takole (poenostavljeno): npr. policija nekako pridobi informacijo o kaznivem dejanju, pol zacne zbirati informacije (dokaze itd.); ce obstaja utemeljeni sum storitve kaznivega dejanja, se vlozi (npr. policija) ovadba pri tozilcu; pol se zacne preiskava in ce se pridobi zadosti "stofa" za obtoznico , se vlozi obtoznica pred sodiscem.

Zasegli pa so ocitno zaradi tega, da se zavarujejo dokazi, da se ne bi unicili oziroma da se prepreci nadaljnje izvrsevanje domnevnega kaznivega dejanja.

WarpedGone ::

... domnevnega kaznivega dejanja.


Točno. Ki pa naj bi bilo kaj? Piratiziranje očitno ni moglo bit. Ali pač?
Zbogom in hvala za vse ribe

thezerox ::

V sklepu pise: sum kaznivega dejanja pomoci h kaznivemu dejanju neupravicene uporabe avtorskega dela po prvem odstavku 159. clenu KZ. Ja, po domace piratiziranje.

WarpedGone ::

se pravi en sodnik je na podlagi takega suma dovolil zaseg sredstev, drug sodnik je pa nato reku da tle ni kaznivega dejanja?

A sm edini, ki tu vidi problem? Že prvi sodnik bi lahk vedel za kaj se gre, mu ni treba it na mašino gledat kaj je gor. Ali pač preiskovalci nimajo pojma o pojmu in so mu hotl it na disk gledat če ma slučajno kak film gor posnet?

V vsakem primeru je nekdo hudo nesposobn.
Zbogom in hvala za vse ribe

darkolord ::

A sm edini, ki tu vidi problem?

Izgleda :D

Že prvi sodnik bi lahk vedel za kaj se gre

A nej sodniki kar na slepo "ugibajo", kaj se dogaja?

WarpedGone ::

Če je dost že to da policaj pride do sodnika in reče "sumim da se tamle neki dogaja, a grem lahk not" in mu sodnik reče "Lahk" je to brezveze. Policaj mora vsaj mal utemeljit zakaj tko sumi in kaj točno sumi da se tam dogaja. In sodnik se mora na podlagi te utemeljitve nato ustrezno odločt.

Vsak mulc ve kaj je bla suprnova in ve princip delovanja torrenta. Očitno sm preveč naiven ker pričakujem, da bi to vedu tut policaj, ki raziskuje internetni kriminal.

Če ve kaj raziskuje, potem bi lahk v naprej vedu da na serverjih ne bo našu nič ilegalnega. Če pa tega ne ve pol pa sploh ne vem kako lahko kakrkoli raziskuje. Nekompetenten.

Če je šel na slepo, češ morda pa ma kak film gor, je pa spet vpašanje od kje mu ta sum? Zakaj ne sumi tudi mene? Al pa tebe?

Skratka, policija je se je še enkrat uklonila pritiskom od zunaj in zlorabila svoje možnosti da je ustavla povsem legalno početje.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Policaj mora vsaj mal utemeljit zakaj tko sumi in kaj točno sumi

Kje pa piše, da je blo brez utemeljitve?

da na mašini ne bo našu nič.

kdo pa pravi, da so iskali warez gor? Kaj pa, če bi recimo iskali IPje uploaderjev oziroma tistih, ki "zalagajo" torrente?

WarpedGone ::

sum naj bi bil:

sum kaznivega dejanja pomoci h kaznivemu dejanju neupravicene uporabe avtorskega dela po prvem odstavku 159. clenu KZ. Ja, po domace piratiziranje.


Le popolnoma nekompetenten in neusposobljen policaj lahk torrent server sumi kaj takega.

Kaj pa, če bi recimo iskali IPje uploaderjev oziroma tistih, ki "zalagajo" torrente?


.torrent je legalen. Iskali bi gvišn lahko IPje seederjev in leecherjev. Za kar bi pa spet lahk vedl da jih na torrent serverju ne bodo najdl.

Še enkrat, nekomeptenca ali pa prekoračitev pooblastil. S čimer so povzorčli materialno škodo.

Če že kaj, bi ga mogoče lahk obtožl utaje davkov. Glede na to da so mu vse vrnil in ni prišlo niti do sodne obravnave bi v to mal podvomu.
Zbogom in hvala za vse ribe

BigWhale ::

Warped,


> Vsak mulc ve kaj je bla suprnova in ve princip delovanja
> torrenta

Tee hee hee. A si z lune padel al kaj? 95% ljudi nima pojma kako delujejo stvari, ampak samo 'z neta snamejo muvije pa gejme'. Najbrz se hecas, ne?

> sum naj bi bil:

> sum kaznivega dejanja pomoci h kaznivemu dejanju
> neupravicene uporabe avtorskega dela po prvem odstavku 159.
> clenu KZ. Ja, po domace piratiziranje.

> Le popolnoma nekompetenten in neusposobljen policaj lahk
> torrent server sumi kaj takega.

Ce sem prav prebral, potem je bil sum kaznivega dejanja 'pomoc h kaznivem dejanju neupravicene uporabe avtorskega dela'.

Torej nekdo je nekomu pomagal, da je krsil nek zakon. Oziroma vsaj sum je bil na to. Ehm?! A hostanje .torrent filetkov pa ne spada v to kategorijo? S hostanjem .torrent filetkov, v bistvu drugim omogocas, da krsijo zakon.

Pa tudi, ce bi bil sum na 'piratiziranje', je tvoja izjava o kompetentnosti nadvse trapasta. Nekdo, ki hosta .torrent server je povsem upraviceno lahko osumljen neupravicene uporabe avtorskega dela. Povsem mozno je, da ima kje na kakem disku, tudi kaksno avtorsko delo, ki ni njegovo in nima pravice do uporabe.

Meni se tudi ti ne zdis nevem kako zelo usposobljen za tole delo...

WarpedGone ::

Tee hee hee. A si z lune padel al kaj? 95% ljudi nima pojma kako delujejo stvari, ampak samo 'z neta snamejo muvije pa gejme'. Najbrz se hecas, ne?


Za metofore že slišal kdaj? Večina folka, ku je sposobna kej s torrentom dol dobit ma idejo kako stvar laufa. Vsekakor bi pa to pričakoval (in zahteval) od policajev, ki preganjajo interent kriminal. Drugače se dogaja točno to, kar se dogaja tuki. Delajo na slepo in delajo škodo.

S hostanjem .torrent filetkov, v bistvu drugim omogocas, da krsijo zakon.


Povej to policajem, ki so po preiskavi ustavli pregon. Verjetn ne zato, ker na serverju nebi najdl nobenih .torrent fajlov. Zakaj torej?

Ta tvoja izjava je enakovredna izjavi: Z gradnjo cest omogočaš prometne prekrške torej zelo verjetno tudi divjaš.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

> Večina folka, ku je sposobna kej s torrentom dol dobit ma
> idejo kako stvar laufa

A to samo za ljudi, ki torrent uporabljajo velja ali tako na splosno? Se pravi, vsi, ki web uporabljajo imajo idejo kako laufa? Ne? Se pravi, so tisti, ki torrente uporabljajo mal bolj pametni in razgledani al kako? ;>

> Ta tvoja izjava je enakovredna izjavi: Z gradnjo cest omogočaš
> prometne prekrške torej zelo verjetno tudi divjaš.

Ne, dalec od tega. Bi pa zelo podobno lahko rekel, ce preprodajas orozje, ga verjetno tudi sam uporabljas. Nujno ni, verjetno pa je, zato se splaca se tvojo hiso prebrskat, ce imas kje kaj orozja, 'za hude cajte' spravljenega.

dela ::

Ne, dalec od tega. Bi pa zelo podobno lahko rekel, ce preprodajas orozje, ga verjetno tudi sam uporabljas. Nujno ni, verjetno pa je, zato se splaca se tvojo hiso prebrskat, ce imas kje kaj orozja, 'za hude cajte' spravljenega.


Opa! Če nekomu omogočaš, da preprodaja orožje, potem ...

Ni ga namreč preprodajal direktno. :)

Dobra analogija se mi zdi tole: torrent host-ceste. Lepo pokaže, da so se preiskave lotili en level previsoko na "hierarhiji piratstva".

snow ::

> Dobra analogija se mi zdi tole: torrent host-ceste

Men se je tud, dokler nisem prebral naslova zakona, kjer lepo piše, da gre za kaznivo dejanje v zvezi z avtorski delom. Cesta pa ni glih avtorsko delo...:\
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

AtaStrumf ::

Analogije z avti so itak daleč najpogostejše analogije (95% bi rekel tako na pamet) in pogosto čist zgrešene, to jaz že skoz trdim, ampak svet fura dalje po svoje. Folku pač očitno zelo primanjkuje domišljije za kakšne boljše analogije.

BigWhale ::

Ne, cesta je internet, torrent host je pa gostilna kjer se zbirajo ljudje, ki tam potem ilegalno trgujejo.

darkolord ::

... s kosi ukradenih avtov :P

poweroff ::

Moje osebno mnenje je, da je bilo policajem kristalno jasno, da obstaja precej možnosti, da ne bodo uspeli. Ampak ker pred tem ni bilo ustrezne sodne prakse, so pač poiskušali.

Niso uspeli?

Hja, suprnove NI VEČ. Ne vem kdo je tukaj "lamer" in kdo ni uspel...

In ja, vsekakor bi bilo zanimivo če bi se lotili logov... >:D
sudo poweroff

Tilen ::

Kot vse kaže, bo suprnova.org prišla lepo nazaj.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

SebaR ::

22.8.2007 back in the game :thumsup:
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

OldSkul ::

No, stran je bolj kot ne še bedna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

'FireSTORM' ::

Kaj ti bo log iz web strani? Kdo je obiskal stran? Če dobiš virus ki ti odpira same child porn strani te lahko kaznujejo za neko dejanje ki ga sam nisi izvršil? Ok virus si namestil na računalnik ker si kliknil na napačen link na strani ali odprl napačno pošto...
Sploh pa je izjemno preprosto napisat skript ki dnevno/tedensko/urno ali kakorkoli pobriše loge ali jih shrani nekam drugam kjer jih potem lahko prosto preučiš.

Po eni stani je slabo da so ga dobili, po eni pa dobro.
Zakaj slabo? Če nebi bilo piratov bi bile cene programske opreme še višje...
Those penguins.... They sure aint normal....
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FBI ponovno uporabil spyware za izsleditev osumljenca preko interneta

Oddelek: Novice / Zasebnost
204344 (3585) poweroff
»

Microsoft Virtual Earth, naslednja verzija?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
303719 (2427) darkolord
»

Akcija nemške policije proti Toru? Kaže da ne.

Oddelek: Novice / Zasebnost
113613 (3043) MarkV
»

Nevarno deskanje z lynxom

Oddelek: Novice / Varnost
303814 (2347) MrStein
»

RIAA toži 532 IP naslovov

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
142399 (2399) MrStein

Več podobnih tem