» »

5.1 sistem na compu

5.1 sistem na compu

JXS ::

Čas je da tudi sam iz stereo preidem na 5.1, v igri so tezvočniki, zanima me pa katero zvočno oz. kaj drugega da bom lahko gledal in poslušal filme v Dolby Digital. Stavar pa more biti čim cenejša pa solidne kvalitete. DVD enotu že nekaj časa imam.
  • spremenilo: JXS ()

majk2000 ::

Umm.. popravi me, ce se motim. Ampak.. a niso to pasivni zvocniki.. torej brez vgrajenega ojacevalca ??

Ne vem, kaj bos z njimi delal, razen ce jih mislis poganjat preko ojacevalca za slusalke na front izhodu na SBju.. samo ta ima samo 0.2 Watta. Zal :-)

Drugace pa nehaj gledat taksne bokse, in kupi ali racunalniski 5.1 sistem, ki je aktiven (ima ojacevalec) ali pa oreng DD ojacevalec in potem glej za zvocniki.
S tem, da (milsim) se bos malo zafrkaval, ce bos kupil zvocno kartico brez digitalnega izhoda. Torej.. kupi SB live 5.1 ali podobno in aktivne zvocnike, in uzivaj za majhen denar. Ostalo pa lahko das meni, ker sem ti tako prijazno pomagal, predno si naredil veliko napako :P

ja to so "pasivni zvocniki", zakaj te? so najcenejši ki sem jih našel in so veliko boljši kot rač zvočniki, in ravno zato me zanima kaj vse potrebujem da bom stavr delala na compu, in da ne bom zapravu veliko.
majk2000: ko bom mel preveč $ in se ga bom odloču talat se bom pa nate spomnu>:D,

Nisva se povsem razumela...
A ti imas veckanalni Dolby Digital ojacevalnik ali ne ? Ker ce ga nimas, potem ti taksni zvocniki ne bodo nic koristili, ker noben soundblaster nima vgrajenega ojacevalca, sploh pa ne 6 kanalnega. To pa menda ves, da brez ojacevalniki se tako dobri zvocniki ne bodo delovali.

Zato ti predlagam, da ubijes 2 ptice na en mobitel, ne mislim dve muhi na en mah, in kupis aktivni zvocni sistem 5.1. Ce bos gladal kar koli razen racunalniskih, se bojim da bo to kostalo cez 100 k sit.

Ali pa se motim ?

majk2000: jaz tebe čist dobr razumem. Stvar pa je taka kot piše imam com z dvd enoto, ostalo postmo. Kaj hočem? hočem enostavno tiste zvočnike, za katere sem dal link, da bodo kračjevali okloli mojega compa. Zanima pa me kaj vse potrebujem in to kar potrebujem naj bo poceni vendar dobro. Zavedam se da je SB live 5.1 in eni rac zvocniki za 5.1 sistem ceneje kot to kar hocem, vem pa tudi da to kar hocem je veliko bolj kakovostno. Zato bi rad da mi napišeš/napišete kaj mi še zraven priporočate.

zile ::

DD (lahko tudi z DTS) receiver Yamaha, Onkyo, Pioneer (v Avstriji bodo kmalu razprodaje) + SB Live! 5.1 + par metrov "kakovostnejših" zvočniških kablov (okol300 sit na meter).

Ok, potem se strinjam z Zile. Preveri malo v Big Bangu, ce imajo kaksne akcije sorround hi-fi opreme v decembru (skoraj zagotovo) in kupi. Racunalnik bos nato povezal preko digitalnega izhoda na SB Live 5.1 na DD receiver in kupil Pioneer zvocnike, in zivel srecno :)

konkretnih primerov DD opreme ne bom dajal, preberi si raje na testi hi-fi opreme

LunKi ::

Jo kva zdj...jst sm nov kle:)
Hmm glede dolbyja ne bos kr pocen skoz prsu, najbolsa varianta pa se cenovno ugodna je v oglasniku yamahin rx-v 620 reciever (DTS,DD) pa 5x100W. Kar je solidno glede na to da ma yamaha tradicijo pa vse. Glede kupovanja prek oglasnika se mi zdi riskantno sam recieverje ponavad kupujejo starejsi ljudje s velik kesa (tko je blo slisat po telefonu:)) te pa nimajo potrebe po glasni muski...vsaj vsi ne. Aja pa naj mi en posle plis kaksno ceno od razprodaje receiverjev ce bo sel kej u avstrijo al pa bigbang...zanima me yamaha pa onkyo (TH-DS595), razn ce je seveda kaksen marantzov receiver ugodno znizan pod sto cukov :).Aja za zvocno priporocam ta novo creativ audigy.

LunKi ::

Aja cena za yamahco je 800dem pa 5x100w pr 8ohmih

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16634670 (17441) josko674
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

537873 (6628) gumby
»

Dolby 5.1

363215 (2763) ciper
»

PC to HI-FI

81337 (1150) gumby
»

Zvok preko HI-FI ?